Keskusta

Yllätys. Keskusta murtaumassa pois sieltä, minne perussuomalaisten on pyrittävä entistä kiivammin, jos meinaavat saavuttaa kokoomuksen kanssa hallituskumppani kelpoisuuden. (Timo Soinin kosioviritys pääministeri Kataisen suuntaan Kuntavaalit 2012- keskustelussa Sanoma-talolla…)

Suomen todellinen hallintamuoto ja hallitsijatyyppi?

Perustuslain velvoitteilla sittenkin merkitystä Suomessa 2013?

Keskustan Mauri Pekkarinen on yllättänyt aiemminkin aiheesta:

”Hallitus on korporaatioiden on korporaatioiden kourissa. – Keskustan koukattava kansan kautta”
Lähde: Mauri Pekkarisen blogi – 18.11.2012

”Mauri Pekkarinen: Meillä on korporaatioiden hallitus ja se ei toimi”
Lähde: Verkkouutiset 23.2.2013

”Korporaatiohallituksen katastrofi”
Lähde: Mauri Pekkarisen blogi – 21.3.2013

* * * *

Onko kyseessä keskustan hallittu harhautus? Vai onko Suomen todellinen hallintamuoto ja hallitsijatyyppi tulossa viimein avoimeen päivänvaloon?

Toivottavasti Pekkarisen Maurin saa ja uskaltaa jatkaa esille nostoja.

Kansanvaltahan ei toimi, jos kansa ei tiedä. Kuin ei myöskään, jos kansa ei tiedä; kuka, ketkä ja miten käyttävät valtakunnallista tiedonvälitysvaltaa.

* * * *

Konkreettinen esimerkki keskustan Mauri Pekkarisen esille ottamasta aiheesta.

Alue tulee lakisääteisen vahinkovakuutus- ja työeläkejärjestelmän piiristä, jossa roolit ovat olleet sekaisin jo vuosikymmenten ajan.

Perustuslain vastaisesti. Samat henkilöt ja organisaatiot käyttämässä valtaa vuoroin eri jakkaroilla istuen. Lainsäädäntö -, toimeenpano – ja tuomiovaltaa. Eikä siis tiedotusvälineet ole muka huomanneet tätä tilannetta?

Vaan kun kaikki tietää. Kaikki ymmärtää. Isojakin asiakokonaisuuksia.

* * * *

Jorma Jaakkola – Sorsa tiesi nykyisen ay-tilanteen jo v 1992:
http://www.promerit.net/2013/03/sorsa-tiesi-nykyisen-ay-tilanteen-jo-v-1992/

* * * *

Päivittelyä 5.5.2013 – kello 14:14

Loppuun vielä linkki, joka johtaa; ehken, yhteen parhaimmista Suomen todellisen hallintatavan kuvauksista:

Tieteen termipankki – Ilkka Saraviita > Korporatismi

* * * *

Päivitys 1.10.2014
Aiheesta on ilmestynyt mielenkiintoinen kirja. Kustannusosakeyhtiö Siltalan tuotantona:

Lakien synty, Seppo Konttinen:

”Lainsäädäntövalta ei ole enää kansan valitsemalla eduskunnalla vaan perustuslain vastaisesti harvojen ja valittujen hallinnassa erilaisissa verkostoissa.”

Suomen perustuslain mukaan lainsäädäntövaltaa käyttää eduskunta.

Seppo Konttinen väittää uudessa kirjassaan Lakien synty, että näin ei ole. Hänen mukaansa lainsäädäntövalta on perustuslain vastaisesti harvojen ja valittujen hallinnassa erilaisissa verkostoissa. Kirjan mukaan lait syntyvät demokraattisen kontrollin ulottumattomissa, hämärissä työryhmissä ja toimikunnissa.

Kirjassaan Konttinen porautuu erityisesti eläke- ja verolainsäädäntöön.

**

”Hallituksilla on jo vuosien ajan ollut vanhentunut käsitys avoimesta ja demokraattisesta lainvalmistelusta”, Konttinen kirjoittaa.

”Ensin lyödään kiinni lakiesityksen pääkohdat, joista on sovittu hallitusohjelmissa, budjettineuvotteluissa ja kehysriihissä. Sitten kootaan sopiva porukka, johon kuuluu poliittisia virkamiehiä, etujärjestöjen palkollisia, painostusryhmien niin sanottuja asiantuntijoita ja kovaäänisimpiä sekavasta lobbarijoukosta.”

”Tässä menossa unohtuu avoin ja julkinen keskustelu vaihtoehdoista, joista päättäjäpoliitikot voisivat valita sen parhaan vaihtoehdon koko kansan eduksi.

Lakien sisältö muodostuu jo niiden suunnitteluvaiheessa erilaisissa työryhmissä. Kansanedustajat on tässä pelissä siirretty katsomon puolelle.”

***

Seppo Konttinen työskenteli Yleisradion taloustoimittajana vuosina 1974–2010. Konttinen on kirjoittanut muun muassa teokset Suomalainen ruokalasku (2011) ja Suora lähetys – Raportti Yleisradiosta (2012). Suomalainen ruokalasku palkittiin Niemi-säätiön 15 000 euron suuruisella tunnustuspalkinnolla.

* * * *

Lakien synty – kirjasta uutisoi sosiaalisessa mediassa Promerit.net 23.9.2014. Joten mielenkiintoista keskustelua kirjan aiheesta ja perustuslaista osoitteessa:
http://www.promerit.net/2014/09/lakien-synty-seppo-konttisen-uusin-kirja/
– linkki ei jostain syystä toiminnassa – tilanne 5.8.2015

Toimiva linkki kustantajan sivuille – toiminnassa 5.8.2015
http://www.siltalapublishing.fi/fi/kirja/tietokirjat/166/lakien-synty

* * * *

Artikkelin linkit toiminnassa artikkelin julkaisun hetkellä.

Tietoja Suomi 2017 verkosto

Suomi 2017 verkoston mottona 2020-luvulla: "Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata." Toimimme avoimesti ilman keskusjohtoa. "Me yritämme"-hengessä. Suomessa ja ulkomailla asuen. Elämme tosielämässä kohtaamiemme valuvikojen korjaamisen suhteen, siinä realistisessa näkemyksessä, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin. Toivomme voivamme toimillamme auttaa siinä, ettei nuorempien sukupolvien höplästä vetäminen Suomessakaan enää jatku. Löydät meidät, niin halutessasi: 1. Suomi 2017 verkoston blogista. 2. Suomi 2017 verkoston Twitteristä. 3. Suomi 2017 verkoston Facebookista. 4. Suomi 2017 verkoston Instagramista.
Kategoria(t): EU, korporatismi, korruptio, maan tapa, mediasensuuri, Perustuslaki, talouselämä, vaalirahoitus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.