Uusi sosiaaliturva- ja vakuutusosaston (SVO) osastopäällikkö

Kelan pääjohtajaksi nousseen Outi Antilan seuraajaksi, sosiaali- ja terveysministeriön vakuutus- ja sosiaaliturva-asioista vastaavaksi sekä ylimmäksi virkahenkilöksi on nimitetty Heli Backman. 2.4.2020. Backman aloittaa tehtävässään 1.5.2020. Määräaikainen nimitys kestää 30.4.2025 asti.

Toivottavasti tiedotusvälineet uutisoivat huhtikuun aikana, keitä muita hakijoita oli mukana 12.12.2019 avautuneessa ja nopeasti sulkeutuneessa hakuprosessissa? Ketkä pääsivät valinnassa kärkisijoille? Entä minkä puolue- tai etujärjestön ekosysteemiin Backmanin katsotaan alaa paremmin tuntevien piirissä kuuluvan?

Hiljaisuus virkanimityksen ympärillä vaikuttaa oudolta. Kysehän on miljardien eurojen liiketoiminta-alueen ylimmästä virkamiehestä Suomessa. Vyöllään Backmanilla on, vakuutusalan kannalta katsottuna onnistuneesti läpiviety työtapaturma- ja ammattitautilain ”uudistus” eli STM114:00/2009 TAU. Erittäin vähän julkista huomiota saanut lainsäädäntöhanke, jonka hän juoksutti maaliin yhdessä lain toimeenpanovaltaa ohjeistavan Tapaturmavakuutuskeskuksen kanssa.

Mikäli 3.6.2019 hallitusohjelman sivun 150 kirjaus pitää edelleen paikkansa, niin vakuutuslääkärijärjestelmän täysremonttia koskevat hallituksen esitykset ovat tulossa eduskunnan käsittelyyn 8.6.2020 alkavalla viikolla. Viralliset tunnistetiedot tulevat tässä ”Hallituksen esitys eduskunnalle laeiksi työtapaturma- ja ammattitautilain ja eräiden työeläkelakien muuttamisesta STM140:00/2019”.

Korkein oikeus ohjaamaan hallitusohjelman toteutuminen maaliin asti?

Korkein oikeus voinee toimia Backmanin tutorina? Varsinkin, jos myös vakuutettujen/potilaiden oikeudellista asemaa ollaan vuoden 2020 aikana ja ihan tosissaan parantamassa.

Tuon mobiiliflaijerin alla mainitun ”Korkein oikeus ohjaamaan” – linkin kautta löytyvästä; ison kuvan bloggauksesta kannattaa lukea ainakin ”Hyvät lausuntopohjat nuoremmille sukupolville” – osio. Muuten pitkään jatkunut höplästä veto jatkuu myös Backmanin valtakaudella ja etenkin isoa kuvaa vähemmin tuntevien nuorempien sukupolvien osalta.

Tässä lainaus Backmanin, vuosittain miljardien eurojen liikevaihdon synnyttämästä, vastuualueesta. Lainaus on otettu sosiaali- ja terveysministeriön nettisivuilta.

”Sosiaaliturva- ja vakuutusosasto (SVO)
Sosiaaliturva- ja vakuutusosasto johtaa ja ohjaa vakuutuspolitiikkaa sekä vastaa sosiaalivakuutus- ja muun vakuutuslainsäädännön valmistelusta.

Osasto käsittelee asiat, jotka koskevat

Kansaneläkelaitosta, työeläkelaitoksia, vakuutusyhtiöitä ja muita vakuutuslaitoksia
Eläketurvakeskusta
Maatalousyrittäjien eläkelaitosta
Merimieseläkekassaa
Liikennevakuutuskeskusta
Potilasvakuutuskeskusta
Työllisyysrahastoa
Muutoksenhakulautakuntia
Liikennevahinkolautakuntaa ja potilasvahinkolautakuntaa.”

Lähde: 5.4.2020 Sosiaali- ja terveysministeriö/ fi/ Ministeriö/ Johto ja organisaatio/ Sosiaaliturva- ja vakuutusosasto (SVO)/)

Toivottavasti tiedotusvälineet saavat ja uskaltavat kertoa Backmanin taustoista kattavasti. Nyt olemme tuon ministeriön antaman ja yllä olevaan mobiiliflaijeriin istutetun tiedon varassa.

Nimittäin. Twitterissä on yritetty saada tarkennusta hänen edeltäjänsä puolison sidonnaisuuksista vakuutusalaa ja 2010-lukua koskien. Asia oli pakko nostaa isommin näkyviin 9.12.2020 alkaen, koska suoriin tiedusteluihin, vuodesta 2012 alkaen, ei saatu koskaan vastausta.

Yksinkertainen kysymys, johon vastauksen saaminen kestää ..

Twiittiketju löytyy tästä osoitteesta:
https://twitter.com/Suomi2017/status/1226463686384066563

.. artikkelia saatetaan täydentää, tietojen karttuessa, myöhemmin. .

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa, artikkelin lukuhetkellä –

Tietoja Suomi 2017 verkosto

Suomi 2017 verkoston mottona 2020-luvulla: "Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata." Toimimme avoimesti ilman keskusjohtoa. "Me yritämme"-hengessä. Suomessa ja ulkomailla asuen. Elämme tosielämässä kohtaamiemme valuvikojen korjaamisen suhteen, siinä realistisessa näkemyksessä, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin. Toivomme voivamme toimillamme auttaa siinä, ettei nuorempien sukupolvien höplästä vetäminen Suomessakaan enää jatku. Löydät meidät, niin halutessasi: 1. Suomi 2017 verkoston blogista. 2. Suomi 2017 verkoston Twitteristä. 3. Suomi 2017 verkoston Facebookista. 4. Suomi 2017 verkoston Instagramista.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, vakuutuslääkäri, vakuutusoikeus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.