Ratkaisujen Suomi 2015-2019

Poliittisen viestinnän ja journalismin saralla elämme mielenkiintoisia aikoja. Hyvä taustakirja tämän päivän tilanteisiin on tämä Joonas Pörstin ”Propagandan lumo – Sata vuotta mielten hallintaa” – kirja, Teos 2017. Kuka on kenenkin asialla ja miksi?

Elämmekö lobbaus-, propaganda- ja viestintätoimistojen sekä ajatushautomojen kulta-aikaa?

Toivottavasti mahdollisimman moni kansanedustaja ja heidän avustajansa sekä äänestäjänsä on jo ennättänyt lukemaan vuonna 2014 ilmestyneen Seppo Konttisen ”Lakien synty” – kirjan.

Tuon kirjan pohjalta voinee maallikkokin todeta sen, ettei se suurin ja todellinen lainsäädäntövalta taida vieläkään olla Arkadianmäellä? Joten toivottavasti kuulemme ”Lakien synty” – kirjan herättämistä tunnelmista pian lisää. Entä kenellä todellinen valta Euroopan unionissa on? Se selvinnee 11.10.2017 EU-tilaisuudessa Helsingissä.

Kansanedustajiemme palattua terhakkana toimiinsa; on tärkeää saada vastauksia ”Kenellä todellinen valta Suomessa on?” – kysymykseen. Tällä kertaa avoimesti pohdittuna myös Euroopan unionia koskevissa asioissa. Onko todellinen valta EU:ssa avoimesti toimivilla populisteilla vaiko sutkeihin EU-seurapiireihin sujahtaneilla federalisteilla?

SISÄLLYSLUETTELO
Avaintermejä Euroopan unionista ja eurosta
Suomi 2017 verkoston taustatietoa
Virallinen EU-todellisuus vastaan todellinen EU-todellisuus
Yleisökysymykset EU-tilaisuudessa 2011
Kansanedustajien huomioita perustuslaista 2011
Kutsu EU-symposiumiin Helsingissä 11.10.2017
Helsingin EU-symposiumin taustapaperit 11.10.2017
Suomen uusi turvallisuusmalli koko Euroopan malliksi?

AVAINTERMEJÄ EUROOPAN UNIONISTA JA EUROSTA
Laita Sinäkin; näissä asioissa, äänesi kuulumaan ja kokemuksesi vaikuttamaan. Ilmoittaudu Sinäkin mukaan tuohon 11.10.2017 EU-tilaisuuteen Helsingissä.

Tässä kohteliaimmin ja kertauksena; muutamia tärkeitä sanapareja Euroopan unionista ja eurosta käytävien julkisten keskustelujen ymmärtämiseksi.

populismi – populisti
globalismi – globalisti
nationalismi – nationalisti
federalismi – federalisti
realismi – realisti

Tässä taas yksi hyvä pääpointti päättäjiemme ulostulojen ja ristiriidassa olevien tekojen ymmärtämiseksi:

”Meidän pitää tietää, mitä valtaapitävät tekevät. Meidän pitää tietää, mikä on totta ja mikä paskapuhetta. Se on suurin ongelma”. Carl Bernstein, tutkiva journalisti Totuus pelissä (ALL GOVERNMENTS LIE) – dokumentissa.

On myös hyvä muistaa seuraava suomalainen toimintastrategia, jota on toteutettu valtaapitävien toimesta menestyksellisesti lakisääteisten vakuutusten ja sosiaaliturvan alueilla.

Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata.

Kyseinen suomalainen toimintastrategia on toiminut vuosikymmenten ajan. Erinomaisesti. Yli puolue -, etujärjestö -, media -, yhdistys – ja aaterajojen. Kansallisen korporatismin mahdollistamassa avoliitossa toimien ja konsensuksen salaisissa sopukoissa sopien. Ministerien ja hallitusten vaihtuessa; virkamiesten pysyessä ja laillisuusvalvojien nukkuessa.

SUOMI 2017 VERKOSTON TAUSTATIETOA
Ennen Euroopan unionin komission järjestämän keskustelutilaisuuden taustapapereihin tutustumista ja niihin linkkaamista, tässä Suomi 2017 – verkoston aiheeseen liittyvät bloggaukset (6 kpl); kaikkien aiheista kiinnostuneille saataville:

Ketkä määrittelevät yleisesti hyväksytyn isänmaallisuuden?

1.
LJL 3/2011 eli HE 60/2010 eduskunnan toisessa äänestyksessä perjantaina – Julkaistu lokakuu 20, 2011

Kuinkahan moni meistä alatason suomalaisista äänestäjistä, tietää äänestäneensä eduskuntavaaleissa 2011 ja 2015; syvemmälle EU-liittovaltioon menemisen puolesta?

2.
Vanhasen lista 3 – Julkaistu joulukuu 5, 2012

Suomalainen populismi ja suomalaiset populistit on harjattu viime vuosina esiin useampaan kertaan. Joko viimein on suomalaisen federalismin ja suomalaisten federalistien vuoro? Joten, ketkä federalisteista ovat tällä listalla ja mihin perustuen?

Kenen yhteiskunnallinen pelikirja on se oikea?

3.
Euroopan unioni 60-vuotta – Julkaistu kesäkuu 3, 2017

Suomen EU-komissaari Jyrki Kataisen mukaan Euroopan unionilla ei ole varaa yhteenkään veroparatiisiin! Yllättäen ja pyytämättä; myös EU-komission yhtenä varapuheenjohtajana toimiva, Jyrki Katainen suhtautuu myönteisesti Euroopan unionista, eurosta ja Natosta järjestettäviin kansanäänestyksiin!

4.
Maahanmuutto vs. maastamuutto – Julkaistu syyskuu 9, 2016

Ylen Uutisten 30.9.2015 välittämänä tämä tuntematon henkilö Oulusta; nousi kyseisen kesän maahantulija-aallon yhdeksi keulakuvaksi. Ja tuosta lähtien moni on odottanut, että kuulemme hänen tarinastaan lisää Ylen kanavilla. Kuka hän oikeasti on ja missä sekä minkälaisella statuksella, hän mahdollisesti nykyisin Suomessa vaikuttaa?

Mitä rahakkaampia kokonaisuuksia; sitä vähemmän tietoa avoimesti saatavilla?

5.
Suomen itsenäisyysprosentti 2017? – Julkaistu maaliskuu 4, 2017

Numeroilla hallitseminen on tätä päivää. Prosentit voidaan laskea kymmenes osien tarkkuudella. Samoin kuin veroprosentit. Unohtamatta totuusleikkuroimattomia gallupeja.

Joten tuntuu ihmeelliseltä, kun kukaan ei tunnu Suomessa tietävän, mikä on Suomen valtion eli meidän jäljellä oleva itsenäisyysprosentti? Varsinkin, jos vertailukohtana on itsemääräämisoikeudeltaan sataprosenttinen (100 %) kansallisvaltio, joka on Euroopan talousalueen (ETA) jäsen.

6.
Veroparatiisit ja TTIP – Julkaistu lokakuu 31, 2015

Helsingin Sanomissa julkaistiin 28.10.2015; Mielipide-sivun paalupaikalla ”TTIP – sopimuksella on kansalaisten vahva tuki” – otsikolla kirjoitus, jonka mukaan Euroopan unionin pitkään neuvottelema TTIP – sopimus oli loppusilausta valmis hyväksyttäväksi. Yhtenä kirjoituksen allekirjoittajana oli Elinkeinoelämän keskusliiton puheenjohtaja Jyri Häkämies, muiden Pohjoismaiden kollegojensa kanssa.

Mielenkiintoinen kirjoitus, koska ainakin tuolloin saatiin sellaista tietoa, että kyseinen sopimus ei ole vapaasti kansalaisten luettavissa. Eikä edes vaaleilla valittujen edustajien! Tai jos, joltain osin olikin heidän luettavissaan, niin muistiinpanojen tekeminen tai kopioiden ottaminen oli ankarasti kiellettyä

VIRALLINEN EU-TODELLISUUS VASTAAN TODELLINEN EU-TODELLISUUS
Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata.

– Klikkaamalla kuvakoostetta hiirelläsi; saat sen ruudullesi tarkempana –

Pitääkö SOT – hallitusohjelman EU-linjaus?

Jatkaako SOT – hallitus hallitusohjelmansa toteuttamista EU-kirjausten mukaisesti? Vai tekeekö SOT -hallitus tyylipuhtaan alamaisniiauksen EU-liittovaltion sokkeloihin?

Mikäli tämä ei ole jo tuttu, niin Jorma Jaakkolan ”Kokoomuslaisen tutkimaa lähihistoriaa” – kotisivulta löytyvä EU-tietopaketti kannattaa ottaa tarkempaan katseluun. Ennen kuin on liian myöhäistä saada avointa ja kattavaa julkista keskustelua EU-aiheista aikaiseksi.

YLEISÖKYSYMYKSET EU-TILAISUUDESSA 2011
Euroopan unionin perusideahan on hyvä. Rauhan ja yhteistyön projekti. Yli maa-, aate-, uskonto- ja kulttuurirajojen ulottuvana. Kohti parempaa elämää, yhdessä mahdollisuuksien mukaan toimien.

Muistatko tämän? Vuonna 2011 yleisölle oli luvattu mahdollisuus esittää kysymyksiä Euroopan tulevaisuudesta järjestetyssä tilaisuudessa. Tuolloin Suomen pääministerina toimineen kokoomuksen Jyrki Kataisen sekä Eurooppa – ja ulkoministeri Alexander Stubbin piti vastata yhdessä yleisökysymyksiin. Tuo yleisölle luvattu mahdollisuus kysymyksille; uutistietojen mukaan ”unohtui”. Miksi ihmeessä?

Yksi elämään jäänyt veikkaus oli sellainen, että tuolloin herkässä vaiheessa ollutta perustuslain ”uudistusta” ei haluttu kokoomuksen toimesta vaarantaa.

Tässä Suomi 2017 kuvakoosteessa; kohteliaimmin ja varmistuksena vuoden 2011 tilanteita ja huolenaiheita Suomen tulevaisuudesta Euroopan unionissa:

Toivottavasti kuulemme Suomen ja EU:n liittovaltio tavoitteista, sen lisävelvoitteista suomalaisille sekä aikataulusta tarkemmin.

Tässä keskustelujen pohjaksi aiheesta vuoden 2011 tilannekuvaa:

Korporatismi kovenee. Nyt myös EU-tasolla. Joukkoistaminen vastavoimaksi. – Julkaistu lokakuu 16, 2011

”Mielestäni vaalirahoitusten avaaminen tulee saada käyntiin niin Suomessa kuin Euroopan unionin maissa. Koko 2000 – luvun osalta. Nyt myös Euroopan tasolle levittäytyviä roskapankkeja ja omaisuuden uusjakoja unohtamatta. Katso linkit artikkelin lopusta.*

– –

Euroopan velkojen verkosto vetää Suomea ja suomalaisia kahta kautta kuumana hohkavaan EU:n ytimeen. Yksi tie on avoinna Suomen valtion ylivelkaannuttamisen kautta. Tämä tapahtuu vääjäämättä muun muassa vakausmekanismien ERVV ja EVM kautta, jotka ovat parlamentarismin ja siten laillisuusvalvonnan ulkopuolella. Avainsanana on Euroopan unionissakin tällä hetkellä harmaa hallinto ja sen kasvattaminen.”

Joten toivottavasti yleisökysymyksille annetaan entistä enemmän aikaa, kun uusia yleisötilaisuuksia Euroopan unionista Suomessa järjestetään.

KANSANEDUSTAJIEN HUOMIOITA PERUSTUSLAISTA 2011
Näin totesivat vuoden 2011 syksyllä, eduskunnan perustuslakivaliokunnan mietintöön vastalauseen esittäneet kansan edustajat:

“VASTALAUSE – Perustelut 1, 94 ja 95 §

Mainintaa Suomen jäsenyydestä Euroopan unionissa ei ole tarpeellista sisällyttää perustuslain 1 §:ään, joten mainita tulee jättää pois.

Lissabonin sopimuksen myötä Suomen EU-jäsenyyttä voidaan pitää kansainvälisenä sopimuksena, jonka Suomi voi koska tahansa irtisanoa eduskunnan enemmistön päätöksellä, joten EU-jäsenyyden pitämistä valtiollisena perusratkaisuna ei ole perusteltua, vaikka EU-jäsenyydellä onkin vaikutusta Suomen täysivaltaisuuteen.

EU-jäsenyyden mainitsemisella valtiosääntömme yhteydessä on sitä paitsi tulkinnallista potentiaalia ja maininta saattaisi yhdessä perustuslain pykäliin 94 ja 95 ehdotettujen muutosten kanssa antaa nykyistä väljemmät mahdollisuudet tulkita mm. toimivallan siirrot varsinkin Euroopan unionille siten, ettei niistä tarvitsisi päättää eduskunnassa perustuslainsäätämisjärjestyksessä, vaan eduskunta voisi hyväksyä toimivallan siirrot äänten enemmistöllä tai päätöksellä, jota on kannattanut kaksi kolmasosaa annetuista äänistä.

Nykyisen perustuslain puitteissa muun muassa Lissabonin sopimuksen yhteydessä oli perusteltua esittää kanta, jonka mukaan sopimuksen hyväksymisestä olisi tullut päättää perustuslainsäätämisjärjestyksessä, tarvittaessa lakiehdotus kiireelliseksi julistaen.

Pykäliin 94 ja 95 ei tule tehdä ehdotettuja muutoksia, joilla entisestään helpotetaan toimivallan siirtoja Euroopan unionille, kansainväliselle järjestölle tai toimielimelle. Merkittävä toimivallan siirto saattaa vaarantaa kansainvälisen velvoitteen muodossa valtiosäännönkin tarkoittamia kansanvaltaisia perusteita.

Siksi tällaisista Suomen täysivaltaisuuden kannalta merkittävistä toimivallan siirroista tulee säätää perustuslainsäätämisjärjestyksessä perustuslain 73 pykälän muodossa.”

Allekirjoittajina Helsingissä 12.10.2011 kansanedustajat Tom Packalén /ps, Vesa-Matti Saarakkala /ps, Pirkko Ruohonen-Lerner /ps.

Vuonna 2017 on sosiaalisessa mediassa keskusteltu siitä, että miksei voida yhdellä kerralla ja kustannuksilla järjestää kansanäänestys kolmesta aiheesta? Kuten EU, euro ja Nato? Nato kansanäänestykselle ovat antaneet vihreää valoa tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja pääministeri Juha Sipilä. Siitä lisää seuraavassa Suomi 2017 – linkissä.

”Kansanäänestys 2017 – Kolme aihetta – Rohkeasti yhdessä”

Eikös olisi tärkeää, jos EU-liittovaltioon liittyminen on kerran Suomen vaaleilla valittujen päättäjien enemmistön päätavoitteena, niin siitä puhuttaisiin jo Suomi100-juhlavuonna avoimesti? Sekä toteutettaisiin sitten hyvän, avoimen ja julkisen keskustelun jälkeen kansanäänestys kyseisestä aiheesta. Joko tästä EU – tilaisuudesta aloittaen?

KUTSU EU-SYMPOSIUMIIN HELSINGISSÄ 11.10.2017
Osallistu Sinäkin tähän keskustelutilaisuuteen! Tuo tilaisuudessa rohkeasti esiin myös niitä asiakokonaisuuksia, joita näissä Euroopan unionin komission papereissa ei ole jostain syystä huomioitu. Esimerkiksi Suomen oman ja todellisen EU-lähihistorian kertaaminen sekä kaikille kiinnostuneille tiedoksi saattaminen.

Avoimesti valuviat korjaten vai salaa hiipien EU-liittovaltioon?

Harmittavan lyhyeltä näyttää virallisessa ohjelmassa yleisökysymysten osuus. Itse asiassa näyttää siltä, ettei yleisökysymysten osuutta ole ollenkaan! Vaan ei lannistuta. Keskusteluun on tärkeää saada myös vastakkaisia näkemyksiä ja taustapapereita.

Joten tässä avoimesti saatavilla olevaa tietoa; Euroopan unionin komission järjestämästä tilaisuudesta Helsingissä ja sen virallisista taustapapereista:

Millaisen EU:n haluamme? – Muuttuva unioni ja sen uudet ytimet 11.10.2017
Eurooppa muuttuu ja Suomi sen mukana. Euroopan komission valkoinen kirja ja sitä seuranneet keskusteluasiakirjat ovat virittäneet keskustelua eri puolilla Eurooppaa mm. talous- ja rahaliiton syventämisestä, sosiaalisesta ulottuvuudesta ja globalisaation hallinnasta. Odotuksia on paljon, niin myös epäilyjä. Millaisen unionin me suomalaiset haluamme? Tule mukaan rakentamaan tulevaisuutta EU-symposiumiin!

Päivä: 11/10/2017 – 08:30 to 14:00
Paikka: Helsingin yliopisto, Pieni juhlasali, 4. krs, Fabianinkatu 33, Helsinki

Elinkeinoelämän keskusliitto EK, FinUnions ja Euroopan komission Suomen-edustusto järjestävät keskustelutilaisuuden”

Lue lisää EU-komission osoitteessa:
https://ec.europa.eu/finland/event/future_of_Europe_170630_fi

HUOM!
Tilaisuuteen voi osallistua ainoastaan ennakkoilmoittautumalla viimeistään pe 22.9.2017.

HUOM! Mikäli linkki on lakannut toimimasta, tee uusi haku tilaisuuden nimellä:
Millaisen EU:n haluamme? – Muuttuva unioni ja sen uudet ytimet

HELSINGIN EU SYPOSIUMIN TAUSTAPAPERIT 11.10.2017
Toivottavasti nämä taustapaperit ovat saatavissa myös ruotsin, saamen, romanin kielillä ja luettuina versioina sekä pistekirjoituksina. Näin jokaisella meistä on todelliset mahdollisuudet osallistua EU-asioiden seuraamiseen. Varsinkin, jos mukaan saadaan vielä EU-asioita selventävät kaaviot ja tekstiselosteet ajantasaisina esille.

Tässä ovat keskustelutilaisuuden viralliset taustapaperit suomeksi:
HUOM! Mikäli linkki on lakannut toimimasta, tee uusi haku virallisen taustapaperin nimellä.

1.
”Komission valkoinen kirja Euroopan tulevaisuudesta: Yhtenäisyys 27 jäsenvaltion unionissa” – Lehdistötiedot Bryssel 1. maaliskuuta 2017

http://europa.eu/rapid/press-release_IP-17-385_fi.htm

Euroopan komissio on tänään julkaissut Euroopan tulevaisuutta käsittelevän valkoisen kirjan, josta puheenjohtaja Juncker ilmoitti unionin tilaa koskevassa puheessaan vuonna 2016.

2.
Viiden puheenjohtajan raportti
”Viisi EU-johtajaa esittäneet suunnitelman Euroopan talous- ja rahaliiton vahvistamiseksi 1. heinäkuuta 2015 alkaen ”–
Lehdistötiedot Bryssel, 22 kesäkuu 2015

http://europa.eu/rapid/press-release_IP-15-5240_fi.htm

”Viisi EU-johtajaa – Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker sekä eurohuippukokouksen puheenjohtaja Donald Tusk, euroryhmän puheenjohtaja Jeroen Dijsselbloem, Euroopan keskuspankin pääjohtaja Mario Draghi ja Euroopan parlamentin puhemies Martin Schulz – ovat tänään julkaisseet kunnianhimoisia suunnitelmia talous- ja rahaliiton (EMU) viimeistelemiseksi.”

3.
Globalisaatio
”Komissio käynnistää pohdinnan globalisaation hallinnasta”
– Lehdistötiedote Bryssel 10. toukokuuta 2017

”Komissio on tähän mennessä julkaissut Euroopan tulevaisuutta koskevan valkoisen kirjan (1.3.2017), ja tänään komissio kysyy pohdinta-asiakirjassaan, kuinka hallita globalisaatiota.

http://europa.eu/rapid/press-release_IP-17-1230_fi.htm

Tänään julkaistu pohdinta-asiakirja perustuu realistiseen arvioon globalisaation hyödyistä ja haitoista. Tarkoituksena on aloittaa keskustelu siitä, kuinka EU ja sen jäsenvaltiot voisivat muokata globalisaatiota tavalla, jossa ennakoidaan tulevaa ja parannetaan eurooppalaisten elämää.”

4.
EMU
”Komissio esittää mahdollisia tapoja syventää Euroopan talous- ja rahaliittoa”
– Lehdistötiedote Bryssel 31. toukokuuta 2017

”Komissio esittää mahdollisia tapoja syventää Euroopan talous- ja rahaliittoa

Julkaistuaan valkoisen kirjan Euroopan tulevaisuudesta 1. maaliskuuta komissio esittää nyt mahdollisia tapoja syventää Euroopan talous- ja rahaliittoa.

Pohdinta-asiakirjan lähtökohtana on kesäkuussa 2015 esitetty viiden puheenjohtajan raportti, ja sen tarkoituksena on sekä virittää keskustelua talous- ja rahaliitosta että auttaa löytämään yhteinen näkemys sen tulevaisuudesta.

http://europa.eu/rapid/press-release_IP-17-1454_fi.htm

Asiakirjassa otetaan huomioon jäsenvaltioissa käytävä keskustelu ja EU:n muiden toimielinten näkemykset. Niiden pohjalta esitetään konkreettisia toimenpiteitä, joita voitaisiin toteuttaa ennen vuonna 2019 pidettäviä Euroopan parlamentin vaaleja, ja erilaisia toimintavaihtoehtoja niitä seuraaviksi vuosiksi, jolloin talous- ja rahaliiton rakenne viimeisteltäisiin.”

5.
Sosiaalinen ulottuvuus
”Komissio käynnistää keskustelun EU:n sosiaalisen ulottuvuuden kehittämisestä vuoteen 2025 mennessä”
– Lehdistötiedote Bryssel 26. huhtikuuta 2017

”Käynnistettyään keskustelun Euroopan tulevaisuudesta 1. maaliskuuta esittämällään valkoisella kirjalla Euroopan tulevaisuudesta komissio pureutuu nyt siihen, miten Euroopan sosiaalista ulottuvuutta olisi kehitettävä vuoteen 2025 mennessä.

http://europa.eu/rapid/press-release_IP-17-1008_fi.htm

Tänään julkaistulla pohdinta-asiakirjalla Euroopan sosiaalisesta ulottuvuudesta käynnistetään kansalaisten, työmarkkinaosapuolten, EU:n toimielinten sekä jäsenvaltioiden hallitusten kanssa pohdinta, jonka tavoitteena on kartoittaa erilaisia vaihtoehtoja haasteisiin, joita Euroopan yhteiskunnat ja kansalaiset kohtaavat tulevina vuosina. Asiakirjassa selvitellään myös, missä määrin EU:n tulisi osallistua näiden haasteiden ratkaisemiseen.”

HUOM!
Mikäli linkki on lakannut toimimasta, tee uusi haku virallisen taustapaperin nimellä.

Toivotaan, että tiedotusvälineiden edustajat ja sosiaalisen median toimijat kertovat kyseisten aiheiden isosta kuvasta. Eri kanteilta tarkasteltuna ja selkosuomelle käännettyinä versioina.

SUOMEN UUSI TURVALLISUUSMALLI KOKO EUROOPAN MALLIKSI?
Kuudentena kohtana noissa taustapapereissa olisi pitänyt olla EU:n jäsenmaiden sisäinen turvallisuustilanne ja miten kansalaisten turvallisuus, erilaisia uhkakuvia kohtaan jatkossa taataan?

Sitten mahdolliseen globaaliin vientituotteeseen.

Voisiko SOT – hallituksen hallitusohjelmasta, hallituksen turvapaikkapoliittisesta toimenpideohjelmasta ja valtioneuvoston selonteosta sisäistä turvallisuutta koskien; saada hyvät ainekset pohjapaperiksi sisäiselle turvallisuudelle ja koko Euroopan tasolle?

Kyseiset kohdat kunkin Euroopan maan mukaisesti lokalisoituna?

 

Ennen päättäjiemme omahyväistä rintakorujen röyhistelyä ja rannekellojen esille asettelua. Toimiva pilottikohde tarvitaan pikaisesti.

Joten kannattanee ottaa ensin käsittelyyn jo havaitut valuviat ja käytännön kokemukset Suomesta. Pilottikohden on valmis, kunhan vain SOT – hallituksen jo sopimat parannukset Suomen olosuhteisiin sovellettuna; on viety ensin nopeutettuna käytäntöön.

Joko tämä uusi vientituote globaaleille hallintomarkkinoille on valmis vuoden 2017 ja 2018 aikana?

Eikä tuossa vielä ollut ihan kaikki.

Jollei äänestämällä voi vaikuttaa turvallisuusasioihin, taikka voimassa olevaan hallitusohjelmaan luottaa, niin minkälaisia rauhanomaisia keinoja kokonaistilanteen korjaamiseksi meillä eurooppalaisilla ja eurooppalaisiksi itsensä tuntevilla on käytettävissämme?

Siis meillä alatason ja eri värisillä eurooppalaisilla, jotka emme ole politiikassa tai talouselämässä mukana; taikka pyrkimässä sinne ja jotka haluamme elää Euroopassa rauhassa, vaikka monista asioista olemme jatkossakin eri mieltä. Ja tunnustamme eri uskontoja ja uskomuksia sekä puhumme montaa eri murretta ja kieltä. Huumorista puhumattakaan.

Rauhan, rakkauden ja rispektin sanomaa tunnustaen. Yhdessä. Together. Tillsammans.

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa; artikkelin julkaisun hetkellä –
 

Tietoja Suomi 2017 verkosto

Suomi 2017 verkoston mottona 2020-luvulla: "Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata." Toimimme avoimesti ilman keskusjohtoa. "Me yritämme"-hengessä. Suomessa ja ulkomailla asuen. Elämme tosielämässä kohtaamiemme valuvikojen korjaamisen suhteen, siinä realistisessa näkemyksessä, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin. Toivomme voivamme toimillamme auttaa siinä, ettei nuorempien sukupolvien höplästä vetäminen Suomessakaan enää jatku. Löydät meidät, niin halutessasi: 1. Suomi 2017 verkoston blogista. 2. Suomi 2017 verkoston Twitteristä. 3. Suomi 2017 verkoston Facebookista. 4. Suomi 2017 verkoston Instagramista.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, EU, eurokupla, Perustuslaki, politiikka, populismi, populisti, rasismi, rasisti, talouselämä, vaalirahoitus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.