Nelikanta Wahlroos

Suomen todellisen hallintamuodon tuominen päivänvaloon etenee hitaasti. Edes Björn Wahlroos ei uskalla sanoa oikeaa tilannetermiä, joka on korporatismi. Reserviupseerikoulun (RUK) kasvattina ja useilla korttipakoilla pelaajana hän tietää sen, että oikein ajoitettu sotilaallinen hämäys saattaa päästää pälkähästä. Ainakin hetkeksi. Tämän artikkelin lopussa isoja aiheita finanssi- ja vakuutusalalta, joita Wahlroos ei ole vielä käsittääkseni omatoimisesti käsitellyt.

Ratkaisevinta oman ”toimialani” edustajille tulee olemaan se, että menevätkö perussuomalaiset puheenjohtaja Timo Soinin johdolla tähän fasistiseksi luonnehdittuun järjestelmään. Jos menevät tai ovat jo suostuneet, niin seuraavat 30 vuotta mennään lakisääteisellä vakuutusalalla samalla tavalla. Kuvainnollisten kiväärinperien kopsautusten ja nahkasaappaiden kopinan äänimaailman vallatessa; monen suomalaisen pysyvästi vammautuneen ja sairastuneen sielunelämän.

Pohjautuuko tuleva yhteiskuntasopimus fasistisen järjestelmän varaan?

Pohjautuuko tuleva yhteiskuntasopimus fasistisen järjestelmän varaan?

SISÄLLYSLUETTELO NELIKANTA WAHLROOS – ARTIKKELILLE
Wahlroosin pelisilmä hyödyntää isoja porsasrekan kokoisia reikiä?
Superlobbarin läksyt medialle
Lakisääteiset vakuutus- ja sosiaaliturvajärjestelmät fasistisia?
Korporatismin tilannekuvan avaaminen mediassa kielletty?
Finanssifasismi Suomessa – vain isojen herrojen herkkua?
Kahden lääkärin loukku – lakipakettia piilotellaan edelleen
Talouden isoilla uhkakuvilla vakuutusasiat taas piiloon?
Keskusta kannattaa kansallisen korporatismin koventamista?
Presidentti Ahtisaari avaamaan korporatismin ytimet?
Wahlroos avaamaan 1990-luvun pankkikriisin tapahtumia?

WAHLROOSIN PELISILMÄ HYÖDYNTÄÄ ISOJA PORSASREKAN KOKOISIA REIKIÄ?
Minkälaisen nelikantaisen kehikon sisältä Wahlroosin Björn näitä kovia kommenttejaan antaa? Hän toki tietää, että ei edes EU:n valta riitä suitsemaan lakisääteisen vakuutusalan toimintaa Suomessa. Seuraavat lainaukset Björn Wahlroosin kirjasta ”Markkinat ja Demokratia – Loppu enemmistön tyrannista”. Lukuna Roomasta Maastrichtiin ja Lissaboniin:

1. Sivu 249: ”Verotus ja sosiaalipolitiikka jätettiin Maastrichtin sopimuksella 1992 pääasiassa kansallisille hallituksille”.

Lakisääteiset vakuutus- ja sosiaaliturvajärjestelmät kuuluvat siis Suomen omaan päätösvaltaan. Ainakin toistaiseksi.

2. Sivu 250: ”Demokraattisen oikeusvaltion peruspiirteitä on lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovallan erottaminen toisistaan. Edes tämä periaate ei nykyisten sopimusten mukaan toteudu kattavasti Euroopan unionissa.”

Suomessa toimiva, sanahirviö vakuutusoikeudellinen erityistuomioistuinjärjestelmä, joka toimii kirjallisesti ja suljetusti lienee demokraattisen oikeusvaltion peruspiirteiden vastainen? Täydellisesti.

Eikä tässä kaikki.

Tilannekuvasta lainaus; kokoomuksen Alexander Stubbin vastauksesta vuodelta 2006:
Joku viisas tokaisi täällä parlamentin käytävillä kerran, että kyllä muiden valtioiden ihmisoikeustilanteesta kannetaan huolta ja meteliä, mutta EU-jäsenvaltioiden rikkomuksista pysytään mielummin hiljaa.

Olet oikeassa, että vakuutusyhtiöillä on Euroopassakin valtavasti valtaa käsissään. Ja valitettavasti EU:n valta ei yletä heitä suitsemaan.”
Lähde: Suomi 2017 – Harmaa hallinto Suomessa ja EU:ssa?

Ratkaisevaa tietysti meidän katu- ja ruohonjuuritason tallaajien kannalta, että onko Wahlroos ekosysteemeineen valmis avaamaan omansa? Eli edes Sampo – If – Varma kehikon sisällä toimivan fasistisen järjestelmän osan, joka liittyy lakisääteisiin vahinko- ja työeläkevakuutuksiin. Kehikko näyttää seuraavalta.

Finanssialan nelikantainen menestysmalli.

Finanssialan nelikantainen menestysmalli.

Toisaalta pitää muistaa, että 27 miljardin euron arvoa pörssissä lähestyvä Sampo-konsernilla ja sen ekosysteemeillä on ollut alusta alkaen; kovimmat liikemaailman juristit palveluksessaan. Joten se mitä; ei lakimiesten tarkastamana; tunnusteta. Sitä ei ole olemassakaan. Joten piirrellään kehikon sisälle avointa painetta; avautumisen käynnistämiseksi.

SUPERLOBBARIN KOTILÄKSYT MEDIALLE
Superlobbariksi kutsuttu Anders Blom antoi medialle aiheesta satojen miljoonien euron vinkin. Suora lainaus artikkelista ”Työmarkkinajärjestöt ovat merkittävimmät lobbarit”:

”Blom on kirjoittanut, että lobbauksessa on nykyään kaksi kerrosta: ”Korporaatiolobbareiden sisäpiiri ja muiden lobbareiden ulkopiiri. Korporaatioilla on moninkertaiset voimavarat Eduskuntaan ja puolueisiin verrattuna.”

Blomin mukaan ammattiliitot ovat pitkään olleet ”erilaisen ei-läpinäkyvyyden suojeluksessa”.

”Ja nyt kaikella kunnioituksella median edustajat, teidän kannattaisi tehdä kotiläksyjänne sillä puolella”, Blom sanoo.”
Lähde: Helsingin Sanomat 10.4.2015 – Lobbausvalta keskittyy sisäpiirille.

Tuo Blomin vinkki koskee myös vakuutusalan etujärjestöjä ja sektoriministeriöitä. Joka lakisääteisellä vakuutusalalla näyttää ulospäin seuraavalta.

Kansallisen korporatismi koneiston kruunun jalokivi?

Kansallisen korporatismi koneiston kruunun jalokivi?

Tässä nelikantaan perustuvassa hallintamuodossa; suorat yhtiökontaktit on minimoitu ja hoidettu alan etujärjestöjen kautta. Kuin suoraan Sampo-konsernin Good governance – ohjeistuksesta. Tästä kaikesta tilannekuvaa seuraavaksi.

LAKISÄÄTEISET VAKUUTUS- JA SOSIAALITURVAJÄRJESTELMÄT FASISTISIA?
Ensimmäisen kerran kuulin otsikon väittämän, kun vuoden 2007 eduskuntavaaleissa ehdokkaana ollut, professoritason henkilö, kiteytti silloisen ja nykyisen tilannekuvan.

Seuraavan kerran havahduin, kun keskustan pää-äänenkannattaja Suomenmaa uutisoi 23.3.2015: Wahlroos: ”Kolmikanta muistuttaa fasistista järjestelmää”

Muiden tiedotusvälineiden, kuten Iltalehti ja MTV3 Uutisten ollessa otsikoissaan maltillisempia. Suullisen perimätiedon mukaan, osa uutisyhtiöiden johtohenkilöistä on legendaarisen Wahlroosin lounasringin vakiojäseniä.

– Klikkaamalla artikkelin kuvakoosteita hiirelläsi, saat ne ruudullesi isompina –

Wahlroos "unohtaa" lakisääteiset vahinkovakuutusyhtiöt?

Wahlroos ”unohtaa” lakisääteiset vahinkovakuutusyhtiöt?


Eduskuntavaalien 2015 vaalipäivän lähestyessä. Käynnissä on ollut melkoinen moukarointi ja meisselien mäiske. Yllättäen Suomen sisäisiä Berliinin muureja yrittävät murskata nyt myös valtaeliittimme ehdottomat huiput! Mutta toki pitää muistaa; vain heille soveltuvilta osin.

Työntekijäpuolen järjestöjen edustajat ovat Wahlroosinkin julkisessa tilannekuvassa kaiken pahan alku. Uutena on tullut tuo ehdotus Elinkeinoelämän keskusliiton lopettamisesta. Joten niin julkisuudessa kuin vallan kulisseissa taitaa käydä melkoinen kuhina. Joten tässä tilannekuvaa myös täältä katu- ja ruohonjuuritason näkökulmasta.

Tältä näytti Googlen tilannekatsaus 27.3.2015:
Stubb politiikka on rikki 39 600 kpl
Stubb konsensus on rikki 51 200 kpl
Stubb korporatismi on rikki 311 kpl
– tämän artikkelin julkaisun hetkellä, nuo määrät ovat muuttuneet.

KORPORATISMIN TILANNEKUVAN AVAAMINEN MEDIASSA KIELLETTY?
Suomen suurin sanomalehti, Helsingin Sanomat, kiteytti jo 27.2.2014 suurimman rakenneuudistuksen tarpeen näin: ”Lainsäädäntövallan luovuttamista eduskunnalta ja ministeriöiltä korporaatioille kutsutaan korporatismiksi.”

Mutta Helsingin Sanomien ekosysteemi ei lähtenyt tuolloinkaan kirjoittamaan tilannekuvaa auki. Vaikka tämän yhden kuukausiliitteen artikkelin ja kuvakoosteen avainsanasettien perusteella valmiudet siihen ovat ehkä tiedotusvälineistä kaikkein parhaat.

Lainsäädäntövallan takaisin kaappaus ja Raimo Sailaksen ajatuksia aiheesta.

Lainsäädäntövallan takaisinkaappaus eduskunnalle ja Raimo Sailaksen ajatuksia aiheesta > Kanava – lehti 4/2014.

 

FINANSSIFASISMI SUOMESSA – VAIN ISOJEN HERROJEN HERKKUA?
Todellisuudessa myös Wahlroos ”unohtaa” tasaisen varmasti; finanssi- ja vakuutusalalla todellista valtaa käyttävän nelikannan. Tässä aikaansa edellä ollut tilannekatsaus vakuutusalan nelikantaan, josta on löydettävissä Wahlroosinkin nimeämiä fasistisia piirteitä:

”Pohjoismaisillakin mittareilla mitattuna; Suomessa on vielä pitkä matka sellaiseen demokratiaan, jonka perustana on avoin ja puolueeton oikeuslaitos. Härskein kuvio on luotu lakisääteisten vakuutusten piiriin. Yli kaikkien totuttujen puolue-, aate-, etujärjestö- ja yhdistysrajojen!

Kun samat henkilöt ja organisaatiot käyttävät lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovaltaa ollaan jo fasismissa. Vielä, kun kuviossa ovat mukana samanhenkisyyttä huokuvat laillisuusvalvojat (kuten Finanssivalvonta, oikeuskansleri, eduskunnan oikeusasiamies ja eduskunnan ihmisoikeuskeskus) niin ollaankin Suomessa ja finanssialan fasismissa.”

Lähde: Suomi 2017 – Eduskuntavaalit 2015 – 20.8.2014

Ja näin jysäytti Björn Wahlroos Iltalehden 8.4.2015 mukaan!
– kyseessä artikkelitiivistelmä; suorin lainauksin

Entä kirjallisesti ja suljetusti toimiva; vakuutusoikeudellinen erityistuomioistuinjärjestelmä?

Entä kirjallisesti ja suljetusti toimiva; vakuutusoikeudellinen erityistuomioistuinjärjestelmä?

Joten terminologian ja tilannekuvan osalta Wahlrooskin alkaa lähestyä tosielämän tilanteita. Vielä, kun hänen menneisyyteen jämähtänyt, kolmikanta saadaan päivitetyksi nelikannaksi, niin myös Wahlroosin tilannekuva on mitä ajantasaisin.

Vakuutusalan nelikanta muodostuu seuraavasti:
1. työantajajärjestö – EK
2. työntekijäjärjestöt – SAK, STTK, Akava
3. vakuutusalan etujärjestöt – Finanssialan keskusliitto/FK, Työeläkevakuuttajat/Tela
4. valtio/sektoriministeriö/eduskunta

Tuoreet esimerkit tämän nelikannan saumattomasta tavasta toimia; löytyvät esimerkiksi tämän blogin Avoin Suomi 2014 – ja Vako – artikkeleista.

Tapaturma- ja ammattitautilaki ”uudistus”

Vakuutusoikeuslaki ”uudistus”

Muodollinen käsittely on varmasti molemmissa mennyt lainmukaisesti. Huomattavaa on kuitenkin se, että lakikehikko, jonka sisällä ”uudistus” tehdään luodaan tuon nelikannan kesken. Loppu on sitten enemmän vain hyvin käsikirjoitettua ja näyteltyä draamaa.

Lausuntoja, kommentteja saa antaa. Kuulemisia järjestetään. Mutta yhtä kaikki nelikannan asettama kehikko on ja pysyy. Siitä seuraavaksi.

KAHDEN LÄÄKÄRIN LOUKKU – LAKIPAKETTIA PIILOTELLAAN EDELLEEN
Sitten muistutuksena. Tämän Wahlrooskin tietää.

Se mitä ei ole virallisen Suomen toimesta tunnusteta. Sitä ei ole olemassakaan. Se mitä ei ole olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Eikä korvata.

Ja sitten ehken se tärkein.

Näistä asioista puhuttaessa ministeriä, kansanedustajaa, virkamiestä kuin etujärjestön edustajaa on likipitäen mahdotonta saada käsittämään itse asiaa. Sillä todellisuudessa hänen palkkansa ja paikkansa ekosysteemissä riippuvat siitä, että hänen ei ole lupa asiaa käsittää.

Eikä tässä vielä kaikki.

On hyvä muistaa, että jos joku ekosysteemin jäsen, kuitenkin sanoo ymmärtävänsä asiasi pointin, niin hän ei tule todellisuudessa tekemään yhtään mitään asian hoitamiseksi. Koska myös hänen urakehityksensä riippuu siitä, ettei hän voi olla liian aktiivinen. Ainakaan potilaiden /vakuutettujen asioissa.

On vain sovittu, että asiat hoidetaan tietyllä tavalla ja tietyllä kokoonpanolla. Joten otetaan ajankuvakatsausta vuodesta 2007 alkaen. Kuinka pitkään päättäjien ekosysteemi on tiennyt tämän suomalaisen ja kafkamaisen kyykytyskoneiston olemassa olon?

Vuoden 2007 eduskuntavaalien alla ilmestyi Oikeusturvan ajankuva – blogissa viisiosainen kirjoitussarja, jonka kaikessa rauhassa läpikäymällä huomaa, ettei edes jääkiekon maailmanmestaruus turvaa asemaa vakuutusyhtiön laittaessa muhennusrattaansa pyörimään.

Tästä läpikäymään jakso vapaavalintaisessa järjestyksessä:

Oikeusturvan eduskuntavaalistartti 2007 osa 5/5
Vakuutuslääkäreistä ja vakuutuslääketieteestä eduskunnassa kysyttyä

><

Sitten eduskuntavaalien jälkeen ilmestyi tuossa samassa blogissa viisiosainen kirjoitussarja, jossa on purettu ohi hallitusohjelman ja parlamentaarisen valvonnan ulkopuolella valmisteltu sekä perustuslainkin vastainen kahden lääkärin loukku – lakipaketti. Jonka ensimmäinen osa koskee tätä adressia.

Myöskään tästä lakipaketista tiedotusvälineet eivät ole toistaiseksi uutisoineet mitään. Voimaan saattamisen vuodet olivat siis 2003-2007. Tuolloisista vastuuministereistä pääministerinä toiminut Matti Vanhanen/keskusta sekä sosiaali-ja terveysministerin toimessa ollut Tuula Haatainen/sdp pyrkivät uudestaan nyt vaaleissa 2015 eduskuntaan. Joten kysykääpä näistä aiheista, jos osutte samaan vaalitilaisuteen tai teltalle. Myös ehdokkaan olevalla ja harmaalla taustavaikuttajalla, tohtori Pentti Arajärvellä saattaa löytyä tietoa asiakokonaisuuteen.

Suomalainen kahden lääkärin loukku 100 prosenttisen valmis! – Osa 5/5
– toteutettiin ohi hallitusohjelman kaikessa hiljaisuudessa; vuosina 2003-2007
– pääministerinä keskustan Matti Vanhanen

><

Jos tuntuu, että on vaikeaa hahmottaa kenellä valta näissä asioissa oikein on, niin tämä Oikeusturvan ajankuva – blogin katsaus Suomen todellisesta hallintamuodosta kannattaa myös lukea.

Muistaen kuitenkin seuraavan. Se mitä ei virallisen Suomen toimesta tunnusteta. Sitä ei ole olemassakaan. Se mitä ei ole olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata.

Vaan eihän sitä koskaan tulevasta tiedä. Kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin.

><

Vaalirahasta – maanantaina, maaliskuuta 04, 2013

Lakisääteisen vakuutus- ja sosiaaliturvan aluetta ymmärtää paremmin, kun Suomen todellinen hallintamuoto eli korporativismi/korporatismi saadaan viimeinkin kaikille tutuksi.

Perusideahan on suomalaisessa korporatismissa on se, että ne organisaatiot ja henkilöt, jotka ovat tässä blogissa pitkään tiedossa olleet epäkohdat ja perustuslain vastaisuudet luoneet, niitä ylläpitäneet ja niistä suoraan taikka välillisesti hyötyneet; ovat niitä kulloinkin mukamas korjaamassa.

Lähde: Vakuutuslääkärit on asetettava totuusvelvoitteen piiriin – adressi (kommentti numero 180) >>> Laita Sinäkin äänesi kuulumaan ja ajatuksesi vaikuttamaan.

TALOUDEN ISOILLA UHKAKUVILLA VAKUUTUSASIAT TAAS PIILOON?
Eli parhaillaan käynnissä ovat perinteisesti erilaisten kriisien ja uhkakuvien rakentaminen. On kroonista kestävyysvajetta, pitkien säästö- ja leikkauslistojen laadintaa. Jolloin tämä lakisääteisten vakuutus- ja sosiaaliturvaa koskeva alue laitetaan syrjään. Taas kerran.

Niin kuin Wahlrooskin tietää. Numeroilla ja erilaisilla velkakello vedätyksillä voidaan johtaa myös harhaan.

KESKUSTA KANNATTAA KANSALLISEN KORPORATISMIN KOVENTAMISTA?
Gallup-johtaja keskusta ei myöskään tunnu uskaltavan sanoa sanaa korporatismi. Näin eduskuntavaaliehdokasta Olli Rehn Suomenmaa – lehdessä 23.3.2015:

”Myös Rehn asettui puoltamaan kolmikantaa ja totesi, että esimerkiksi Itävallassa ja Saksassa on pystytty uudistamaan taloutta huolimatta työmarkkinajärjestöjen suuresta roolista.

– Liittokohtainen kierros johtaa palkkainflaatioon. Tarvitaan keskitetty palkkaratkaisu ja lisäksi paikallista sopimista, Rehn sanoi.”

PRESIDENTTI AHTISAARI AVAAMAAN KORPORATISMIN YTIMET?
Miksi politiikka/konsensus ovat ihan oikeasti rikki? Miksi viime eduskuntavaaleissa yli miljoona suomalaista jätti äänestämättä? On sanonta, että ruutia on turha keksiä uudelleen.

Onkohan mahdollista saada edes keskustan kautta; todellisen Suomi Kuntoon – liikkeen perustaksi nämä kaksi puhetta korporatismista; kaikkien meidän suomalaisten saataville? Miksi ihmeessä kansallinen korporatismimme pääsi ”lipsahtamaan” fasistiseksi järjestelmäksi? Keiden hyväksyminä? Keiden suojeluksessa kaikki on tapahtunut?

Vuonna 1993 sdp:n presidenttiehdokas Martti Ahtisaari kohahdutti kahdella puheellaan Suomen todellisen valtakoneiston ja hallintamuodon eli korporatismin ytimiä.

Harmi vain, ettei noita puheita tunnu olevan saatavilla. Ja ketkä ovat niistä jossain yhteydessä, vuosien varrella, maininneet eivät ole vastanneet tiedusteluihini. Olenhan tällainen tavan tallaaja. Vaan ei vaivuta synkkyyteen. Kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin.

Tarkimmat koordinaatit noista puheista on tarjottu käsittääkseni kirjassa ”Matkalla – Martti Ahtisaaren tarina”, kirjan kirjoittajina Katri Merikallio ja Tapio Ruokanen. Jälkimmäinen näissä vaaleissa kokoomuksen ehdokkaana ja aiempi Suomen Kuvalehden päätoimittaja.

Kirjan sivulla 197 mainitaan Ahtisaaren ensimmäisen kohupuheen pitopaikaksi Oulu ja päivämääräksi 28.3.1993. Tässä puheessaan Ahtisaari arvosteli kirjan mukaan muun muassa eliittivaltaista parlamentarismia, puolueteknoraatteja, jotka toimivat etujärjestöjen ehdoilla.

Kirjan sivulla 230 mainitaan Ahtisaaren toisen kohupuheen pitopaikaksi Helsinki ja päivämääräksi 18.11.1993. Tässä ”Ystävän kirjeenä” tunnetussa puheessa Ahtisaari vaatii uudistusta puolueisiin!

Molemmat puheet aiheuttivat melkoisen kohinan sdp:n omassa ekosysteemissä, johon kritiikki osui ja upposi. Eli tietämättä koko puheiden sisältöä, niin ovat varmasti tervetullut lisä nyt käytävään vaalikeskusteluun.

Suullisen ja kirjallisen perimän tiedon mukaan, noissa kohta 22 vuotta vanhoissa puheissa; piilee totuuksien siemensäkki. Myös useamman vaalivoiton, Suomi Kuntoon – kampanjan kuin korjausliikkeen suhteen.

Rinnalle ja esille on hyvä saada etenkin Olli Rehnin Oxforfin tohtorin väitöskirja vuodelta 1996 sekä ajantasaistettu analyysi siitä. Käsitteleehän tuo väitöskirja ansiokkaasti kansallisen korporatismimme syvintä olemusta. Käsittääkseni osa keskustan yhteiskuntasopimuksen kehikosta hänen kauttaan ja hänen ekosysteemeistään.

EIKÖ HELSINGIN SANOMATKAAN SAA KIRJOITTAA TILANNEKUVAA AUKI?
Mielenkiintoista tietoa siitä väliaikaisesti Suomen hallintamuodoksi tarkoitetusta korporatismista, löytyy tästä toimittaja Teemu Luukan, vain internetissä julkaistussa korporatismi analyysistä:

Työmarkkinajärjestöt näyttivät tänä vuonna mahtinsa HS Analyysi – Kolmikanta:

”Kolmikanta pysyy elossa, koska sen juuristo on kietoutunut niin moneen yhteiskunnan hedelmälliseen sokkeloon. Siksi se pysyy hengissä murroksesta toiseen.

Poliitikot ovat varsin voimattomia niin kauan kuin sekä työnantajat että palkansaajat katsovat hyötyvänsä yhteistyöstä.”

”Suomessa elää viriili dinosaurus nimeltään korporatismi eli järjestövalta.

Talvisodan jälkeisinä vuosikymmeninä korporaatiot saivat niin järeät aseet – kuten esimerkiksi eläkejärjestelmän – etteivät ne niistä ilman taistelua luovu. Tietysti on mahdollista, että dinosaurus kuolee, kun se ei enää saa aikaan päätöksiä, mutta nyt taustapeiliin katsomalla tätä ei uskalla lähteä ennustamaan.”

Mielenkiintoinen lähihistorian katsaus ilmestyi Helsingin Sanomissa 1.1.2015. Jatkoa tästä Suomen todellisesta hallintamuodosta odotellaan edelleen. Myös paperilehteen painettuna.

WAHLROOS AVAAMAAN 1990-LUVUN PANKKIKRIISIN TAPAHTUMIA?
Voiko myös nykyisellä finanssialalla vallita nelikantainen toimintamalli? Onko seuraavassa koosteessa oleva faktaa vai fiktiota? Onko kaiken nykymenon takana Wahlroos ekosysteemeineen? Miten valmis Björn Wahlroos on avaamaan oman elämänsä epämukavuusalueille osuvia asioita?

Finanssialan tilannekuva lähihistoriasta esiin?

Finanssialan tilannekuva lähihistoriasta esiin?

Siitä voivat, niin halutessaan; kertoa tuolloin vallankahvassa olleet tarkemmin. Toisaalta nuo avainhenkilöt ovat olleet viemässä myös vakuutusalan täysin ylivertaiseen asemaan. Joten yhteen ollaan tulemassa sitäkin kautta koukaten.

Eikä tässä kaikki.

Myös tästä seuraavasta olisi hyvä meidän kaikkien tietää lisää? Mitä tapahtui ja miksi?

Miten jättimäinen ylijäämä muodostui?

Miten jättimäinen ylijäämä muodostui?

Muuten. Miten Sampo/If – vakuutusyhtiön tuolloista tapaa toimia luonnehtivat, esimerkiksi asbestista sairastuneet ja Sampo korporaatiossa vakuutettuina olleet? Entä pysyvästi työssään ja/tai liikenteessä vammautuneet? Joilta vietiin korvauksia ja täydelle tapaturmaeläkkeelle pääsyn mahdollisuus. Ilman tosiasiallisia perusteita.

Eikä tässä kaikki.

Vastaavanlainen jättiosinkojen siirto; tarpeettomiksi jääneistä korvausvaroista nähtiin, kun vakuutusyhtiö Pohjola yhdistettiin Osuuspankkileiriin. Vuosi taisi olla 2006.

Se onkin toinen tarina. Ja mielenkiintoinen ainakin siinä osallisena olleiden henkilöiden osalta. Mottona tuntui olevan; kyllä kaverillekin järjestetään. Miljoonia. Euroissa.

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa, artikkelin julkaisun hetkellä –

 

 

Tietoja Suomi 2017 verkosto

Suomi 2017 verkoston mottona 2020-luvulla: "Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata." Toimimme avoimesti ilman keskusjohtoa. "Me yritämme"-hengessä. Suomessa ja ulkomailla asuen. Elämme tosielämässä kohtaamiemme valuvikojen korjaamisen suhteen, siinä realistisessa näkemyksessä, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin. Toivomme voivamme toimillamme auttaa siinä, ettei nuorempien sukupolvien höplästä vetäminen Suomessakaan enää jatku. Löydät meidät, niin halutessasi: 1. Suomi 2017 verkoston blogista. 2. Suomi 2017 verkoston Twitteristä. 3. Suomi 2017 verkoston Facebookista. 4. Suomi 2017 verkoston Instagramista.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, ay-liike, keskusliitot, korporatismi, korruptio, maan tapa, mediasensuuri, Suomen ihmisoikeustilanne, vaalirahoitus, vakuutuslääkäri, vakuutusoikeus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.