Eduskuntavaalit 2015 gallupien valossa

Keskustan vaalivoitto näyttää galluppien valossa varmalta. Kelan pääjohtajana toimivalla ja keskustan mandaatilla istuvalla Liisa Hyssälällä; on varma näkemys tulevasta vaalivoitosta ja miten sen jälkeen edetään. Korporaatiot koventavat otettaan vallan kahvasta.

Pääjohtaja Hyssälän näkemys on vastakkainen Mauri Pekkarisen ulostulojen kanssa.

Pääjohtaja Hyssälän näkemys on vastakkainen Mauri Pekkarisen ulostulojen kanssa.

Joten ei ihme, jos demareiden pitkäaikainen virkamies Raimo Sailas on ollut huolissaan demokratiamme tilasta. Tässä linkistä Kanava-lehden 4/2014 tilanteisiin ja tunnelmiin.

GALLUPIT NÄYTTÄMÄÄN MYÖS TODELLISIA KANNATUSLUKUJA?
Nykyisten galluppien avulla voidaan luodaan mielikuvia. Kuulostaa aika mukavalta, kun puolue x paukuttaa henkseleitään ja ilmoittaa, että 25 prosenttia suomalaisista kannattaa  meitä! Ja eihän tuossa mitään.

Moni ”ei niin politiikasta kiinnostunut” – äänestäjä halvaantuu koska tuon mielikuvan pohjalta ajattelee, että eipä sillä omalla äänellä ole enää vaikutusta, kun noiden voitto näyttää noin varmalta. Ja seuraavatkin sijat ovat jo näissä numeroiden esitystavoissa jaetut.

Muuten.

Yritettiinhän keskuskauppakamarin ekosysteemien kautta; säikäyttää suomalaiset kriisitietoisiksi ja nöyriksi isoille rakenteellisille muutoksille (ei välttämättä parannuksille) nopeasti tikittävän valtion velkakellon avulla.  Tästä linkistä mielenkiintoisesta velkakello vedätyksestä, josta ei ”muistettu” kertoa koko tilannekuvaa.

Sitten gallup-lukuihin. Olisiko äänestäjien keskuudessa kannatusta sille, että gallup-luvut ilmoitettaisiin myös suhteutettuna äänioikeutettujen määrään?

Nyt näyttäisi edelleen siltä, että keskusta johtaa selvästi. Eikä siinä mitään. Mutta liikkuvien, epäröivien ja nukkuvien määrä näyttää sen verran isolta, että ärhäkkääksi äityvä tai heleäksi heltyvä sää äänestyspäivänä; saattaa aiheuttaa ison heiluriliikkeen. Suuntaan, jos toiseen.

Tässä gallup-tilanne analyysit tällä kertaa. Toisella tapaa suhteutettuina.

Lähde: HS 14.4.2015 - Vaalien loppukiri käydään johtajatenteissä – epävarmojen äänestäjien osuus edelleen suuri

Lähde: HS 14.4.2015 – Vaalien loppukiri käydään johtajatenteissä – epävarmojen äänestäjien osuus edelleen suuri

Hesarin lainattua:
”Niiden osuus, jotka eivät osanneet tai halunneet sanoa, mitä puoluetta äänestäisivät nyt eduskuntavaaleissa, tai sanoivat, etteivät kävisi äänestämässä, oli tutkimuksessa 39 prosenttia.”

Lähde: Yle 16.4.2015 - Ylen kysely ennakoi äänestysinnon paranevan

Lähde: Yle 16.4.2015 – Ylen kysely ennakoi äänestysinnon paranevan

Ylen uutisista lainattua:  ”Yhteensä ennakkoon äänestäneitä ja varmasti vaaliuurnille vaalipäivänä aikovia olisi näissä vaaleissa siis jopa 74,4 prosenttia.

Luku olisi 2000-luvun korkein. Vuoden 2011 eduskuntavaaleissa äänestysaktiivisuus oli 70,5 prosenttia, mutta sitä aiemmissa 2000-luvun eduskuntavaaleissa äänestysvilkkaus on jäänyt alle 70 prosenttiin.”

Eikä noissa gallupeissa mitään.

Tavoitteenani kiinnittää vain huomiota siihen, miten numeroiden avulla saadaan esiin erilaisia totuuksia. Kun jätetään kertomatta jotain kokonaisuudesta. Tai painotetaan jotain toisella tapaa kuin ehken pitäisi.

Oheisena viime eduskuntavaalien osalta toteutuneet ja puolueiden todelliset kannatukset suhteessa äänioikeutettujen määrään. Sekä hyvä ehdotus kannatuslukujen esittämiselle. Myös puolueiden todelliset jäsenmäärät on hyvä saada; avoimesti kaikkien saataville.

Todelliset kannatusluvut myös vaalien jälkeen julkisiksi.

Todelliset kannatusluvut myös vaalien jälkeen julkisiksi.

Eikä tässä vielä kaikki.

Hienoa huomata, että edes yksi puolue on ottanut nukkuvien puolueen kohteekseen. Juuri sieltä on otettavissa ne uudet äänet ja kasvun prosentit, jotka tarvitaan pienpuolueen kasvamiselle isommaksi. Tuota tietähän kulkien perussuomalaiset löysivät oman markkinarakonsa. Hitaasti, mutta varmasti nykymittoihinsa humpsahtaen.

Juuri tässä kohderyhmässä piilee perhosefektin mahdollisuus. Wikipedia

Juuri tässä kohderyhmässä piilee perhosefektin mahdollisuus. Wikipedia

Joten rohkeasti vain äänestämään ja nykyisellä tavalla esitetyistä gallup-luvuista lamaantumatta!

Eikä tässä vielä ihan kaikki.

SUPERLOBBARIN KOTILÄKSYT MEDIALLE
Suomessa on kasvanut entistä isommaksi alue, johon äänestäjät eivät voi vaikuttaa. Suurimpana syynä se, että lobbausvallan tilannekuva on harvojen tiedossa.

Superlobbariksi kutsuttu Anders Blom antoi medialle aiheesta satojen miljoonien euron vinkin. Suora lainaus artikkelista ”Työmarkkinajärjestöt ovat merkittävimmät lobbarit”:

”Blom on kirjoittanut, että lobbauksessa on nykyään kaksi kerrosta: ”Korporaatiolobbareiden sisäpiiri ja muiden lobbareiden ulkopiiri. Korporaatioilla on moninkertaiset voimavarat Eduskuntaan ja puolueisiin verrattuna.”

Blomin mukaan ammattiliitot ovat pitkään olleet ”erilaisen ei-läpinäkyvyyden suojeluksessa”.

”Ja nyt kaikella kunnioituksella median edustajat, teidän kannattaisi tehdä kotiläksyjänne sillä puolella”, Blom sanoo.”

Lähde: Helsingin Sanomat 10.4.2015 – Lobbausvalta keskittyy sisäpiirille
– yksi esimerkki tästä linkistä, joka käsittelee yhtä korporaatioiden pimeätä aluetta.

AVOIN TOIMEKSIANTO ALLA OLEVASTA AIHEESTA KIINNOSTUNEILLE
Tämän alla olevan tietopaketin yhteyteen on poimittu kaksi, Björn Wahlroosin luomaan ekosysteemiin kytkettävissä olevaa, avainhenkilöä. Tiedätkö Sinä heitä lisää?

Nelikantainen toimintamalli 2015_Björn Wahlroos_KOLMIKANTA_FASISMI_KORPORATISMI

Aurinko iloisesti keskuudessamme paistakoot ja myös todellisen valtakoneistomme henkilöt meille valaiskoot!

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa, artikkelin julkaisun hetkellä –

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2025?

Vuonna 2017 Suomi täytti 100 vuotta. Tässä pienen ihmisen näkökulmasta kirjoitetussa blogissani; pyrin myös vuoden 2017 jälkeen valottamaan lähihistoriamme ja nykyhetken mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta yhteiskunnallista tilannekuvaa esiin pukaten. Ja väliin pieneltäkin vaikuttavia tapahtumia isoon kuvaan lukiten. Jos haluamme todellisia parannuksia tähän Suomeen; jossa nyt elämme, niin jottain tarttis varmaankin tehrä? Mieluiten yhdessä toimien. Yli ikä - ja varallisuusrajojen. Tuleva aika, Suomi vuonna 2025; jää vielä hämärän peittoon. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään otteeseen itse kunkin tosielämässä; päästään kiinni jo huomenna. Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien voimme olla, huomata ja vaikuttaa enemmän. Vaikka monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin. Muuten taitaa käydä niin, että Albaniakin hurauttaa entistä kovemmalla vauhdilla Suomen ohi. Joten toivottavasti nuoremman polven päättäjämme ovat nyt tosielämän tapahtumista ja sisäisistä apparatsikeista paremmin kärryillä. Vastakkain ovat jatkossakin virallinen todellisuus ja todellinen todellisuus. Sekä se, että kuinka isoksi päättäjämme uskaltavat antaa tuon eron kasvaa.
Kategoria(t): ay-liike, keskusliitot, korporatismi, korruptio, Perustuslaki, politiikka, populismi, populisti, vaalirahoitus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.