Joustavat arvot ja venyvä arvopohja

Eduskuntapuolueissa nuoremmat sukupolvet nousevat entistä enemmän päättäjiksi. Mutta jatkuuko meno siitä huolimatta entisenlaisena? Varsinkin, kun huomioidaan, että taustalla nuorempienkin päättäjien johtolankoja heiluttelevat ja ajatuksia ohjaavat tahot ovat entistä paremmin niin sanotun suuren yleisön katseilta piilossa. Kuten ajatushautomoissa ja – pajoissa sekä lobbaus- ja viestintätoimistoissa.

Nuoremmatkin päättäjät jatkamassa, kaikkien äänestäjien höplästä vetoa?

Mielenkiintoista on syksyn 2019 ja vuoden 2020 aikana seurata sitä, että avaako edes uusien toimintatapojen puolueeksi julistautunut Liike Nyt, oman ekosysteeminsä alla olevan toimintakaavion mukaisesti. Ellei, niin vanha meno politiikan teon ja sen tekijöiden verkostojen läpinäkymättömyydessä jatkuu. Uudelta vaikuttavassa formaatissa. Eikä tuossa mitään. Näin jokainen nuorempikin päättäjäsukupolvi turvaa oman selustansa ja tulevaisuutensa.

Tässä puolueiden todelliset kannatusprosentit EU-vaaleissa ja eduskuntavaaleissa 2019.

Niin kuin noista vuoden 2019 vaalitulosten linkeistä näkee, niin vapaata äänestäjäpotentiaalia on Suomessa paljon tarjolla.

Joten Liike Nyt saattaa yllättää. Varsinkin, jos sen perustajien ja kenttäväen pinna kestää, puolueen ensimmäisen kymmenen vuoden  rakentamisvaiheen. Kasvuvaiheeseen kuuluvien erimielisyyksien koetellessa; tosi-tv:n tyyliin, Liike Nytin johtajiksi ja jäseniksi pyrkivien henkilösuhteita.

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa, artikkelin julkaisun hetkellä –

 

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2025?

Vuonna 2017 Suomi täytti 100 vuotta. Tässä pienen ihmisen näkökulmasta kirjoitetussa blogissani; pyrin myös vuoden 2017 jälkeen valottamaan lähihistoriamme ja nykyhetken mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta yhteiskunnallista tilannekuvaa esiin pukaten. Ja väliin pieneltäkin vaikuttavia tapahtumia isoon kuvaan lukiten. Jos haluamme todellisia parannuksia tähän Suomeen; jossa nyt elämme, niin jottain tarttis varmaankin tehrä? Mieluiten yhdessä toimien. Yli ikä - ja varallisuusrajojen. Tuleva aika, Suomi vuonna 2025; jää vielä hämärän peittoon. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään otteeseen itse kunkin tosielämässä; päästään kiinni jo huomenna. Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien voimme olla, huomata ja vaikuttaa enemmän. Vaikka monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin. Muuten taitaa käydä niin, että Albaniakin hurauttaa entistä kovemmalla vauhdilla Suomen ohi. Joten toivottavasti nuoremman polven päättäjämme ovat nyt tosielämän tapahtumista ja sisäisistä apparatsikeista paremmin kärryillä. Vastakkain ovat jatkossakin virallinen todellisuus ja todellinen todellisuus. Sekä se, että kuinka isoksi päättäjämme uskaltavat antaa tuon eron kasvaa.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, ay-liike, korporatismi, korruptio, maan tapa, politiikka, populismi, populisti, talouselämä, vaalirahoitus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.