Oikeusvaltio Suomi

Olisihan se kova juttu, kun 100-vuotiasta Suomeamme voisi kutsua; vihdoinkin, pohjoismaisen oikeusvaltion mallimaaksi. Suomen suuri vuosi 2017; saisi näin arvoisensa perustan.  Etenkin finanssialalla kuin lakisääteisen vakuutus- ja sosiaaliturvan laitumilla. On ollut yllättävää huomata, ettei käytännössä hyväksi havaittu ja satoja miljoonia euroja vuodessa yhteiskunnan varoja säästävä; Malli Antti Rinne kiinnostanut edes demareita!

Vaan ei lannistuta. Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuosi 2017 on helposti muistettava merkkipaalu. Aikaa tuohon Suomi 100 – merkkipäivään on vähän yli kaksi vuotta. Tänään tarkalleen kaksi (2) vuotta ja (2) kuukautta.

Eppu Normaali: "...Jos kaljahuuruista herätätte maan, kansan päät voi alkaa vaikka toimimaan..."

Eppu Normaali: ”…Jos kaljahuuruista herätätte maan, kansan päät voi alkaa vaikka toimimaan…”

Niin kuin hyvin jo tiedämme. Matkaa rakenneuudistuksista suurimpaan on paljon jäljellä.

Suomen suurin sanomalehti, Helsingin Sanomat, 27.2.2014, kiteytti suurimman rakenneuudistuksen tarpeen näin: ”Lainsäädäntövallan luovuttamista eduskunnalta ja ministeriöiltä korporaatioille kutsutaan korporatismiksi.”

Pohjoismaisillakin mittareilla mitattuna; Suomessa on vielä pitkä matka sellaiseen demokratiaan, jonka perustana on avoin ja puolueeton oikeuslaitos. Härskein kuvio on luotu finanssialalle ja lakisääteisten vakuutusten piiriin. Yli kaikkien totuttujen puolue-, aate-, etujärjestö- ja yhdistysrajojen!

Kun samat henkilöt ja organisaatiot käyttävät lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovaltaa ollaan jo fasismissa. Vielä, kun kuviossa ovat mukana samanhenkisyyttä huokuvat laillisuusvalvojat (kuten Finanssivalvonta, oikeuskansleri, eduskunnan oikeusasiamies ja eduskunnan ihmisoikeuskeskus) niin ollaankin Suomessa ja finanssialan fasismissa.

FINANSSI- JA VAKUUTUSALAN LÄHIHISTORIA KAIKILLE TUTUKSI
Voisivatko; kohta seuraavissa, kuvakoosteissa olevat henkilöt verkostoineen toimia yhdessä; oikeusvaltio tilaamme koskevan, keskustelun avaajina ja konkreettisten korjaustoimenpiteiden kätilöinä? Yhdessä, kuten virallinen Suomi 100 juhlavuoden pääteema kuuluu. Ja tällä kertaa katu- ja ruohonjuuritason näkemykset esiin nostaen.

On upeaa, jos entistä suurempi suomalaisten joukko saadaan tuntemaan todellisia valtakuvioita. Kuten, ketkä kaikki ovat eri osapuolten taustavoimia ja miksi?

Meillä on nimittäin; edelleen vallankabineteissa yllättävän paljon henkilöitä, jotka ovat olleet vallankahvassa 1980-luvun lopulta lähtien. Ollen uutistietojen mukaan erittäin virkeässä kunnossa.

Harva suomalainen tietää, että Suomen omasta pankkikriisistä käynnistyi muun muassa oikeusvaltion perustan romuttaminen. Finanssi- ja vakuutusala Suomessa ovat toimialoina melkoisen ylivertaisessa asemassa. Kaikilla vallan kolmijako-opin mukaisilla alueilla. Nyt tuota valtaa halutaan vielä erilaisin toimin lisätä!

Faktaa vai fiktiota? Laita erilaiset hakukoneet laulamaan; molempien kuvakoosteiden hakusanoilla ja tutustu toisenlaiseen näkökulmaan Suomesta.

Yksi lähestymiskulma Sampo-konsernin ytimiin.

Yksi lähestymiskulma Sampo-konsernin ytimiin.

On hyvä muistaa Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) lisäksi, Keskuskauppakamarin, Elinkeinoelämän valtuuskunnan (EVA) ja Finanssialan keskusliiton (FKL) vaikutusvalta kulloinkin vallassa olevaan hallitukseen. Suomen rikkaimmat lobbausjärjestöt.

LAKISÄÄTEISEN VAKUUTUS- JA SOSIAALITURVAN SALOISTA
Tämä kokonaisuus taas on työntekijäpuolen keskusjärjestöjen (SAK, STTK, AKAVA) ja Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) valta-aluetta. Yhdessä, vakuutusalan ja valtion kanssa. Perussääntönä se, että kuka eniten lakisääteisistä maksuista maksaa, niin sillä on eniten valtaa. Vaikka muuta näyteltäisiinkin. Avainsana ”uudistuksille” on kustannusneutraalius.

 

Kokonaisuus, jossa sdp:llä on yllättävän suuri valta.

Kokonaisuus, jossa sdp:llä on yllättävän suuri valta.

Vaalirahoituksen kattavan avautumisen kautta kiinni todellisiin vallankäyttäjiin?

Ja, jos Suomessa oikeasti aletaan tehdä todellisia korjauksia; siis korjauksia (ei muutoksia) parempaan suuntaan; meidän kaikkien kannalta katsottuna, niin oma lähihistoriamme näissä asioissa tulee saada kaikille kiinnostuneille tutuksi.

Muun muassa viimeisen kuvakoosteen; edelleen erittäin vaikutusvaltaisen rouvan, presidentti Tarja Halosen; toimia läpivalaisten.  SAK:n lakinaisena, eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsenenä ja puheenjohtajana, oikeusministerinä, ulkoministerinä ja tasavallan presidenttinä.

Montako hänen ehdotustaan/päätöstään löydät tai muistat, jotka olisivat parantaneet suomalaisten ihmisoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista saroilla:

* lakisääteisesti vakuutetut (työtapaturma, ammattitauti, liikenne-, lääke-, potilasvahinko)
* 1990 – luvun pankkikriisissä niitetyt yrittäjät.
* 1990 – luvun pankkikriisiä edeltäviä velkoja taanneet yksityishenkilöt.

Kiitos vinkeistäsi jo etukäteen. Minä en tosiaankaan tiedä.

* * * * *


– Artikkelin linkit toiminnassa, artikkelin julkaisun hetkellä –

Mainokset

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2025?

Vuonna 2017 Suomi täytti 100 vuotta. Tässä pienen ihmisen näkökulmasta kirjoitetussa blogissani; pyrin myös vuoden 2017 jälkeen valottamaan lähihistoriamme ja nykyhetken mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta yhteiskunnallista tilannekuvaa esiin pukaten. Ja väliin pieneltäkin vaikuttavia tapahtumia isoon kuvaan lukiten. Jos haluamme todellisia parannuksia tähän Suomeen; jossa nyt elämme, niin jottain tarttis varmaankin tehrä? Mieluiten yhdessä toimien. Yli ikä - ja varallisuusrajojen. Tuleva aika, Suomi vuonna 2025; jää vielä hämärän peittoon. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään otteeseen itse kunkin tosielämässä; päästään kiinni jo huomenna. Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien voimme olla, huomata ja vaikuttaa enemmän. Vaikka monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin. Muuten taitaa käydä niin, että Albaniakin hurauttaa entistä kovemmalla vauhdilla Suomen ohi. Joten toivottavasti nuoremman polven päättäjämme ovat nyt tosielämän tapahtumista ja sisäisistä apparatsikeista paremmin kärryillä. Vastakkain ovat jatkossakin virallinen todellisuus ja todellinen todellisuus. Sekä se, että kuinka isoksi päättäjämme uskaltavat antaa tuon eron kasvaa.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, ay-liike, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin, korporatismi, korruptio, maan tapa, Perustuslaki, Suomen ihmisoikeustilanne, vaalirahoitus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s