Korporatismi kaatumassa?

Vaiko kovenemassa? Yhteiskuntasopimuksen kautta tapahtunut tykitys Suomen todellista hallintamuotoa eli korporatismia kohtaan on ollut viime kuukausina kova. Tykitys pelkästään korporatismin yhtä osapuolta; ay-liikettä eli työntekijäpuolen ammattijärjestöjä kohtaan on ollut saatanallisen massiivinen. Ketkä tapahtumia ohjaavat ja aikatauluttavat? Entä käsikirjoittavat? Yksi avoin veikkaus tulee tästä linkistä

Torstaina 24.9.2015 tiedetään, miten ay-liike jatkaa liikettään?

Torstaina 24.9.2015 tiedetään, minkälaisen esityksen turvin ay-liike jatkaa liikettään?

Vielä kuitenkin mietityttää. Ovatko näkemämme tapahtumat neuvottelubluffia vaiko taitavasti laaditun käsikirjoituksen mukaan etenevä kokonaisuus? SAK:n huomiseksi luvattu ulostulo SAK:n ratkaisuehdotuksesta; antanee osviittaa lähiviikkojen tapahtumiin. Jatkavatko työntekijäosapuolet (SAK, AKAVA ja STTK) yhdessä hallituksen paaluttamien maamerkkien antamassa tilassa työtään? Vai tapahtuuko suomalaista työmarkkinahistoriaa?

Jolloin tilanteet muuttuvat tuon kuvakoosteen mukaisesti pysyviksi.

Tässä vielä Berliinistä;  Iltalehden illalla 22.9.2015; välittämä tieto pääministeri Sipilän takarajasta, joka on nyt selkeästi maanantai (28.9.2015) kello 16.00.

Sipilä: En jää odottelemaan SAK:ta,

Sipilä: En jää odottelemaan SAK:ta.

Tilannekuvaa lakisääteisellä vakuutusalalla; avaavia Suomi 2017-artikkeleita:
Hallitusneuvottelut 2015
Hallitusohjelma 2015
Perustuslaki 2
Korporatismi
Keskusta

MITÄ KAIKKEA TUO REHNIN PISTE KORPORAATIOVALLALLE KOSKEE?
Kaikkea saattaa toki vielä vallan kulisseissa tapahtua.

Avain juttu on tietysti, se että ollaanko nyt keskustan johdolla; valmiita avamaan koko kuva Suomen korporatismista? Esimerkiksi Elinkeinoelämän keskusliiton (EK), Elinkeinoelämän valtuuskunnan (EVA), Keskuskauppakamarin ja Finanssialan keskusliiton (FKL) muodostaman ekosysteemin vallankäytön sekä vuosikymmeniä jatkuneen jarruttelun osalta?

Kovin kysymys ja tavoitetila tulee tässä; halutaanko vakuutusyhtiöt pois yhteiskunnan kukkaroilta?

Seuraavat kolme kokonaisuutta onkin hyvä saada kattavaan läpivalaisuun:
– ytimessä lakisääteisten vakuutusten; miljardien eurojen liiketoiminta-alue.
– suurinta valtaa näissä käyttävät etujärjestöt (sisältäen työmarkkinajärjestöt).
– muodostavat esimerkiksi työelämässä vakuutetuille helvetillisen Bermudan kolmion.

vakuutuslääkärijärjestelmä
(toimii kirjallisesti ja suljetusti)
vakuutusoikeudellinen erityistuomioistuinjärjestelmä
(toimii kirjallisesti ja suljetusti)
tapaturma- ja ammattitautilaki
(kokonaisuudistusta ei tehtykään vuosina 2007-2015)

Etujärjestöjä (sis. ay-liikkeen) tarvitaan jatkossakin. Vaan missä roolissa? Ja millä kaikilla vallan kolmijako-opin mukaisilla alueilla? Miten laillisuusvalvonta on järjestetty? Voiko pohjoismaisessa oikeusvaltiossa lakeja säätänyt osapuoli olla käyttämässä myös toimeenpano- ja tuomiovaltaa? Entä ohjaamassa laillisuusvalvonnan toimintaa?

Sdp isoimpana oppositiopuolueena ja kokoomus, keskusta sekä rkp korporatismikoneiston ydinpuolueina; ovat nyt ratkaisijan rooleissa. Halutaanko vakuutusyhtiöt oikeasti pois yhteiskunnan kukkaroilta. Kuten Kelan, kuntien ja kaupunkien sosiaalitoimien?

Yksi avain askeleessa eteenpäin, kun selvitellään julkisen talouden saldoilta säästyviä summia tulee tässä. Lähteenä on Oikeusturvan Twitter ja eduskunnan II varapuhemiehelle, Paula Risikolle/kok. 22.9.2015 osoitettu tietopyyntö.

Tarkat luvut tapaturma ja ammattitautiasioista; yhtiöittäin puuttuvat!

Tarkat luvut tapaturma ja ammattitautiasioista; yhtiöittäin puuttuvat!

Vakuutusalan Bermudan kolmio. Totta vai tarua? Uutislukitus 7 kertoo kahden työssään vammautuneen tarinan; liitettynä tuohon helvetilliseen Bermudan – kolmion muodossa toimivaan kyykytyskoneistoon:

https://suomi2017.wordpress.com/2015/06/16/uutislukitus-7/

Surullistahan tuossa kaikessa postauksen takaa avautuvassa on se, että tuo merkkaamattomien miinakenttien Bermudan kolmio imee; entistä kiihtyvämmällä vauhdilla suomalaisia pysyvästi pois työelämästä ja elämästä (ennen aikaisesti).

Paljonko tuo kaikki maksaa yhteiskunnalle?

Pienen pientä toivoa on vielä. Perustuslaki onkin Suomessa vielä voimissaan! Ainakin, jos hallituksen toimenpiteet kohdistuvat työmarkkinajärjestöjen omaan; perustuslakiin kirjoittamattomaan valta-alueeseen. Kuvakaappauksen lähde on Seitsemän uutiset 8.9.2015.

SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly; pääministeri Sipilän esittämistä toimenpiteistä.

SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly; pääministeri Sipilän esittämistä toimenpiteistä.

Avain juttu kaikessa tässä on se, että ovatko edes ay-liikkeen keskusjärjestöjen ja ammattijärjestöjen johtajat kiinnostuneita työssään vammautuneiden ja sairastuneiden jäsentensä asioiden ajamisesta?

Lakisääteisissä vakuutuksissa; kun kyse on valtavan isoista rahasummista. Myös vakuutettujen oman loppuelämän kannalta; kuten tapaus Aki Parviainen kertoo.

Vakuutusyhtiöillä on varaa tulla pois yhteiskunnan kukkaroilta.

Vakuutusyhtiöillä on varaa tulla pois yhteiskunnan kukkaroilta.

Vuosina 2003-2007, kaikessa hiljaisuudessa ja ohi hallitusohjelman; voimaan saatettu kahden lääkärin loukku – lakipaketti saataneen; viimeinkin avoimeen perustuslaki keskusteluun?

Ilman sen purkamista. Esimerkiksi vuosina 2007-2015 ”uudistettu” tapaturma- ja ammattitautilaki tulee vielä ihmetyttämään monia työssään vammautuneita ja sairastuneita. Vakuutusyhtiö voittaa edelleen; halutessaan aina.

Kuitenkin korjauskohdat olivat päättäjiemme tiedossa. Koska ne tulivat korporatismi koneiston ulkopuolelta, niin ne otettiin muodollisen lausunto- ja kuulemiskierroksen aikana kohteliaasti vastaan. Ja se oli taas kerran; sitten siinä.

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa; artikkelin julkaisun hetkellä –

Mainokset

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2.0

Vuonna 2017 Suomi täyttää 100 vuotta. Millaisessa Suomessa tuolloin elämme jää kaikkien tuolloin eloisasti elävien koettavaksi. Tässä blogissani pyrin valottamaan lähihistoriamme mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta valaistuina. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään Suomi 2.0 - versioon on mahdollista päästä myös käytännön elämässä. Nyt ja heti. Kansanvaltahan ei voi toimia jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien olemme enemmän. Muuten armottomien apparatsikkien Albania uhkaa.
Kategoria(t): ay-liike, keskusliitot, korporatismi, Perustuslaki, talouselämä, vakuutuslääkäri, vakuutusoikeus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s