Korporatismi jatkamassa?

Missä Sinä olit; 8.9.2015, kun tv-uutisissa mainittiin Suomen todellisen hallintamuodon, korporatismin, nimi? Kuukausi myöhemmin nousee mieleen kysymys; eikö monille alueille rönsyillyt korporatismimme olekaan kaatumassa?

MTV uutisten historiallinen hetki dokumentoituna.

MTV uutisten historiallinen hetki dokumentoituna.

Oletko koskaan huomannut, että korporatismista olisi puhuttu Ylen tv-uutisissa? Tai tv:n ajankohtaisohjelmissa? Entäs Ylen radion kanavilla? Eller på svenska?

Helsingin Sanomat taitaa olla korporatismi – sanaa eniten käyttänyt tiedotusväline Suomessa? Tosin sekin joutuu jostain syystä tyytymään kiertoilmaisuihin. Mutta tässä kuvakoosteessa on aikajänne hyvin kohdallaan.

Toivottavasti kuulemme eduskunnan valiokunnissa tapahtuneista lisää.

Toivottavasti kuulemme eduskunnan valiokunnissa tapahtuneista lisää.

Yksi politiikan vaikeimmista alueista pysyä kärryillä; on edelleen suomalainen korporatismi. Minne kaikkialle korporatismi yhteiskunnassamme ulottuu? Ja miksi?

Entä. Saavatko tiedotusvälineet jo paljastaa korporatismistamme koko kuvan? Uutisoida sen kattavasti? Ellei lupaa saada, niin miltä erikoisuutemme näyttäisivät ruotsalaisten tiedotusvälineiden avaamina ja kertomina?

Toivottavasti kuulemme kuitenkin; esimerkiksi MTV:n ja Sanoman omistamista tiedotusvälineistä lisää. Kokonaisuutta avaavin kaavioin ja selventävin tekstiseloistein.

Pilottina lakisääteisten vakuutusten muodostama kokonaisuus? Joka raiteilleen laittamalla; päästään useiden satojen miljoonien eurojen säästöihin, kun vakuutusyhtiöt ohjataan pois yhteiskunnan kukkaroilta. Kirjallisesti ja suljetusti toimivasta; vakuutuslääkärijärjestelmästä korporatismi koneistomme nopea avaaminen käyntiin? Joko ennen joulua 2015?

Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) valta kasvamassa entisestään?

Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) valta kasvamassa entisestään?

Kauppalehti 21.8.2015: ”Rehn löi pisteen korporaatiovallalle – Nyt siirrytään parlamentarismiin” Jos korporatismi sittenkin kaadetaan Sipilän hallituksen toimesta, niin mitä lumedemokratian tilalle?

Nykyasetelmissa se tarkoittanee harvainvaltaan perustuvaa; vain tiettyjen etujärjestöjen parlamentarismia? Jota myös fasismiksi kutsutaan.

Entä mitä suomalaisten yhteiskunnallinen herääminen parhaimmillaan tuo tullessaan? Suomalaiset 2016-2019 uusiin äänestysennätyksiin!

Huonompia vaihtoehtoa ei kannata tähän yhteyteen lähteä kirjaamaan. Niillä, kun saattaa olla tapana toteutua.

Varsinkin, jos maailman historiankin mittapuussa; ihmeellisen systemaattiselta vaikuttava turvapaikanhakijoiden invaasio Länsi-Eurooppaan ja Suomeen jatkaa kasvamistaan. Ei voi kuin kadehtia Viroa. Tallinnassa tuo asia on ollut jo vuosia hallinnassa. Sen lukuisat suomalaiset ovat voineet omin silmin; lukuisilla Tallinnan reissuillaan todeta.

* * * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa; artikkelin julkaisun hetkellä. –

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2025?

Vuonna 2017 Suomi täytti 100 vuotta. Tässä pienen ihmisen näkökulmasta kirjoitetussa blogissani; pyrin myös vuoden 2017 jälkeen valottamaan lähihistoriamme ja nykyhetken mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta yhteiskunnallista tilannekuvaa esiin pukaten. Ja väliin pieneltäkin vaikuttavia tapahtumia isoon kuvaan lukiten. Jos haluamme todellisia parannuksia tähän Suomeen; jossa nyt elämme, niin jottain tarttis varmaankin tehrä? Mieluiten yhdessä toimien. Yli ikä - ja varallisuusrajojen. Tuleva aika, Suomi vuonna 2025; jää vielä hämärän peittoon. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään otteeseen itse kunkin tosielämässä; päästään kiinni jo huomenna. Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien voimme olla, huomata ja vaikuttaa enemmän. Vaikka monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin. Muuten taitaa käydä niin, että Albaniakin hurauttaa entistä kovemmalla vauhdilla Suomen ohi. Joten toivottavasti nuoremman polven päättäjämme ovat nyt tosielämän tapahtumista ja sisäisistä apparatsikeista paremmin kärryillä. Vastakkain ovat jatkossakin virallinen todellisuus ja todellinen todellisuus. Sekä se, että kuinka isoksi päättäjämme uskaltavat antaa tuon eron kasvaa.
Kategoria(t): korporatismi, Perustuslaki, Suomen ihmisoikeustilanne, vakuutuslääkäri, vakuutusoikeus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.