Korporatismi jatkamassa?

Missä Sinä olit; 8.9.2015, kun tv-uutisissa mainittiin Suomen todellisen hallintamuodon, korporatismin, nimi? Kuukausi myöhemmin nousee mieleen kysymys; eikö monille alueille rönsyillyt korporatismimme olekaan kaatumassa?

MTV uutisten historiallinen hetki dokumentoituna.

MTV uutisten historiallinen hetki dokumentoituna.

Oletko koskaan huomannut, että korporatismista olisi puhuttu Ylen tv-uutisissa? Tai tv:n ajankohtaisohjelmissa? Entäs Ylen radion kanavilla? Eller på svenska?

Helsingin Sanomat taitaa olla korporatismi – sanaa eniten käyttänyt tiedotusväline Suomessa? Tosin sekin joutuu jostain syystä tyytymään kiertoilmaisuihin. Mutta tässä kuvakoosteessa on aikajänne hyvin kohdallaan.

Toivottavasti kuulemme eduskunnan valiokunnissa tapahtuneista lisää.

Toivottavasti kuulemme eduskunnan valiokunnissa tapahtuneista lisää.

Yksi politiikan vaikeimmista alueista pysyä kärryillä; on edelleen suomalainen korporatismi. Minne kaikkialle korporatismi yhteiskunnassamme ulottuu? Ja miksi?

Entä. Saavatko tiedotusvälineet jo paljastaa korporatismistamme koko kuvan? Uutisoida sen kattavasti? Ellei lupaa saada, niin miltä erikoisuutemme näyttäisivät ruotsalaisten tiedotusvälineiden avaamina ja kertomina?

Toivottavasti kuulemme kuitenkin; esimerkiksi MTV:n ja Sanoman omistamista tiedotusvälineistä lisää. Kokonaisuutta avaavin kaavioin ja selventävin tekstiseloistein.

Pilottina lakisääteisten vakuutusten muodostama kokonaisuus? Joka raiteilleen laittamalla; päästään useiden satojen miljoonien eurojen säästöihin, kun vakuutusyhtiöt ohjataan pois yhteiskunnan kukkaroilta. Kirjallisesti ja suljetusti toimivasta; vakuutuslääkärijärjestelmästä korporatismi koneistomme nopea avaaminen käyntiin? Joko ennen joulua 2015?

Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) valta kasvamassa entisestään?

Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) valta kasvamassa entisestään?

Kauppalehti 21.8.2015: ”Rehn löi pisteen korporaatiovallalle – Nyt siirrytään parlamentarismiin” Jos korporatismi sittenkin kaadetaan Sipilän hallituksen toimesta, niin mitä lumedemokratian tilalle?

Nykyasetelmissa se tarkoittanee harvainvaltaan perustuvaa; vain tiettyjen etujärjestöjen parlamentarismia? Jota myös fasismiksi kutsutaan.

Entä mitä suomalaisten yhteiskunnallinen herääminen parhaimmillaan tuo tullessaan? Suomalaiset 2016-2019 uusiin äänestysennätyksiin!

Huonompia vaihtoehtoa ei kannata tähän yhteyteen lähteä kirjaamaan. Niillä, kun saattaa olla tapana toteutua.

Varsinkin, jos maailman historiankin mittapuussa; ihmeellisen systemaattiselta vaikuttava turvapaikanhakijoiden invaasio Länsi-Eurooppaan ja Suomeen jatkaa kasvamistaan. Ei voi kuin kadehtia Viroa. Tallinnassa tuo asia on ollut jo vuosia hallinnassa. Sen lukuisat suomalaiset ovat voineet omin silmin; lukuisilla Tallinnan reissuillaan todeta.

* * * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa; artikkelin julkaisun hetkellä. –

Mainokset

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2.0

Vuonna 2017 Suomi täyttää 100 vuotta. Millaisessa Suomessa tuolloin elämme jää kaikkien tuolloin eloisasti elävien koettavaksi. Tässä blogissani pyrin valottamaan lähihistoriamme mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta valaistuina. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään Suomi 2.0 - versioon on mahdollista päästä myös käytännön elämässä. Nyt ja heti. Kansanvaltahan ei voi toimia jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien olemme enemmän. Muuten armottomien apparatsikkien Albania uhkaa.
Kategoria(t): korporatismi, Perustuslaki, Suomen ihmisoikeustilanne, vakuutuslääkäri, vakuutusoikeus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s