Konsensuskorporatismi

Suomen todellinen hallintamuoto jatkanee voimissaan? Myös eduskuntavaalien 2015 jälkeen. Esimerkiksi lakisääteisten vakuutusten piirissä vallitsevaa ja hallitsevaa; härskiä konsensuskorporatismia ei taida kukaan ehdokas tai puolue uskalla uhmata? Ei edes ehdokkaana oleva tohtori Pentti Arajärvi ja hänen puolueensa sdp!

Iloinen tasavallan presidentti Tarja Halonen avaamaan kahden lääkärin loukku - lakipaketin salatut taustat?

Iloinen tasavallan presidentti Tarja Halonen avaamaan kahden lääkärin loukku – lakipaketin salatut taustat?

Eikä tuossa vielä ollut kaikki. Nyt tarvittaisiin vahvaa signaalia ja johtajuutta, vaikka kaikilta presidenteiltämme, että koskeeko tuo ”demokratian ja ihmisoikeuksien kunnioittamisen” vaade myös suomalaisia? Ja millä aikaväleillä?

Seuraavaksi muodissa olevat kolme (3) kiteytystä. Koskien kansallista konsensuskorporatismiamme (= konsensus + korporatismi) sekä oikeusvaltio- ja demokratiatilaamme vuonna 2015.

1. PRESIDENTTI TARJA HALONEN HÄTKÄYTTI ULOSTULOLLAAN 10.2.2015

Ohi hallitusohjelman ja parlamentaarisen valmistelun toteutettu kahden lääkärin loukki - lakipaketti?

Ohi hallitusohjelman ja parlamentaarisen valmistelun toteutettu kahden lääkärin loukki – lakipaketti?

Presidentti Tarja Halonen katselee tuoreen Kuka hullu haluaa poliitikoksi? -kirjan (Teos, 2015) mukaan hieman huolestuneena nykyhallituksia. Tiimityö on valtion johtamisesta arvion mukaan kadonnut ja valta keskittynyt pääministerille sekä hallituspuolueiden puheenjohtajille.

Päätökset sanelee hallitusohjelma.

– Olen joskus sanonutkin, että kun ennen taivasteltiin Neuvostoliiton viisivuotissuunnitelmia, niin onhan tämä paljon viisaampaa, että meillä tehdään vain nelivuotissuunnitelmia, Halonen toteaa tänään sähköisenä julkaistussa kirjassa, jossa on haastateltu useita muitakin yhteiskunnallisia vaikuttajia Karri Miettisestä (räppäri Paleface) ex-pääministeri Matti Vanhaseen (kesk.).

Lähde: Uusi Suomi 10.2.2015

* * * *

Muuten. Miten mahtaa presidentti Halonen kommentoida tuota ohi hallitusohjelman tehtyä ja perustuslainkin vastaista kahden lääkärin loukku – lakipakettia? Entä hänen puolisonsa tohtori Arajärvi? Entä keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä ja aiempi keskustan pääministeri Matti Vanhanen?

Koko kuvan taustoistusta, jääkiekkotermeihin puettuna, esimerkiksi tästä.

Mikäli Suomessa viimein saavutetaan konsensus siitä, että yhteiskunnallisten asioiden perusta eli pelikirja on todellakin perustuslakimme, niin tässä tulevalle yhteiskunnallisten asioiden aurinkokuningattarelle tai aurinkokuninkaalle, vakuutusalaa koskevat analyysit ja kansallisen konsensuskorporatismin kauhujen kaukalossa tarvittavat peliotteet.

Suomi 2017 analysoinnilla ja aurinkokuninkaan suorasanaisia teesejä matkien ja valmiiseen taklausjärjestykseen järjestettyinä:
1. Backhand
2. Forehand
3. Boom boom boom

Vai pitäisikö Suomen antaa; tämä oikeusvaltion laillisuusperiaatteita romuttava koneisto antaa; viimeinkin ja kokonaan, Euroopan unionin korjattavaksi?

2. KANNATTAAKO MYÖS UUSI PÄÄMINISTERI KORPORATISMIN JATKAMISTA?
Tältä näyttää pääministeri Stubbin tietämys konsensuksen ja korporatismin välisestä erosta. Bluffia vai todellista tietämättömyyttä? Vai kokoomuksen näpeissä olevien isojen korporaatioiden, kuten finanssi- ja vakuutusalan konsernien suojelemista?

Ei edes pääministeri uskalla sanoa korporatismi sanaa?

Ei edes pääministeri uskalla sanoa korporatismi sanaa?

3. MYÖS KANSANEDUSTAJA BEN ZYSKOWICZ PELKÄÄ KORPORATISMI SANAA?
Tämä pitkäaiksen kansanedustajamme kirjoitus herätti mielenkiintoani, mutta jostain syystä Helsingin Sanomat ei laskenut siihen kirjoittamaani kommenttia läpi. Taas kerran.

Hylätyn kommentin sijasta suosittelen Kanava-artikkelin lukemista.

Hylätyn kommenttini sijasta suosittelen Kanava-artikkelin lukemista. Yksi näkökulma vaiettuun koko kuvaan.

Eli. Ei siis taida löytyä eduskuntapuolueista toimijaa, joka veisi edes; Suomen pahasti kesken olevat, oikeusvaltio- ja demokratiaprosessit maaliin asti?

Odotellessa ihmettä tapahtuvaksi suosittelen tämän ”Vakuutuslääkärit on asetettava totuusvelvoitteen piiriin” adressin allekirjoittamista, kommentteihin tutusmista ja koko paketin edelleen levittämistä. Kyseessähän on yksi kovan ja härskin konsensuskorporatismimme ilmentymistä tosielämässä.

Kiitoksin avustasi ja avoimin mielin kohti uusia kirjoituksia sekä todellisia parannuksia.

Sillä se mitä ei ole virallisen Suomen toimesta tunnusteta. Sitä ei ole olemassakaan. Se mitä ei ole olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Eikä korvata.

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa, artikkelin julkaisun hetkellä.

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2025?

Vuonna 2017 Suomi täytti 100 vuotta. Tässä pienen ihmisen näkökulmasta kirjoitetussa blogissani; pyrin myös vuoden 2017 jälkeen valottamaan lähihistoriamme ja nykyhetken mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta yhteiskunnallista tilannekuvaa esiin pukaten. Ja väliin pieneltäkin vaikuttavia tapahtumia isoon kuvaan lukiten. Jos haluamme todellisia parannuksia tähän Suomeen; jossa nyt elämme, niin jottain tarttis varmaankin tehrä? Mieluiten yhdessä toimien. Yli ikä - ja varallisuusrajojen. Tuleva aika, Suomi vuonna 2025; jää vielä hämärän peittoon. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään otteeseen itse kunkin tosielämässä; päästään kiinni jo huomenna. Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien voimme olla, huomata ja vaikuttaa enemmän. Vaikka monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin. Muuten taitaa käydä niin, että Albaniakin hurauttaa entistä kovemmalla vauhdilla Suomen ohi. Joten toivottavasti nuoremman polven päättäjämme ovat nyt tosielämän tapahtumista ja sisäisistä apparatsikeista paremmin kärryillä. Vastakkain ovat jatkossakin virallinen todellisuus ja todellinen todellisuus. Sekä se, että kuinka isoksi päättäjämme uskaltavat antaa tuon eron kasvaa.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, Euroopan ihmisoikeussopimus, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin, korporatismi, korruptio, maan tapa, mediasensuuri, Perustuslaki, politiikka, populismi, populisti, Suomen ihmisoikeustilanne, vaalirahoitus, vakuutuslääkäri, vakuutusoikeus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.