Perustuslaki 2

Muistatteko tämän?

Sosiaali- ja terveysministeriön vakuutusosaston ylijohtajana (vuosina 1993 – 2009) toiminut Tarmo Pukkila kirjoitti Helsingin Sanomissa 15.3.2011, että vahinkovakuutus- ja työeläkejärjestelmämme ovat perustuslain vastaisia.

* * * *

Korkeimman oikeuden presidentti Pauliine Koskelo kirjoitti, kaksi (2) vuotta Pukkilan jälkeen eli 17.3.2013 Helsingin Sanomissa, muun muassa seuraavaa:

”Ennen muuta kysymys on tuomioistuinten rakenteellisesta riippumattomuudesta. Sitä on syystä kutsuttu suomalaisen oikeusvaltion sokeaksi pisteeksi.”

”Oikeusvaltiossa ei ole sijaa symbioottisille suhteille eikä muunlaisille epäasiallisille vaikutusmekanismeille lainkäytön ja poliittisen vallan välillä.”

* * * *

Voileipätekniikalla Pukkilan ja Koskelon esille nostama kokonaisuus näyttää seuraavanlaiselta. Tarkkailunäkökulmana lakisääteinen vakuutus- ja sosiaaliturva. Klikkaamalla koostetta hiirelläsi saat sen ruudullesi isompana.

Perustuslaki-, ihmisoikeus-, oikeusturva-, viranomaisrikollisuus? Suomi 2013.

Perustuslaki-, ihmisoikeus-, oikeusturva-, viranomaisrikollisuus? Suomi 2013.

Tietysti se, mitä ei tunnusteta. Sitä mitä ei ole olemassakaan. Vaan kun kaikki tietää. Kaikki ymmärtää. Isojakin asiakokonaisuuksia.

* * * *

Perustuslain vastaisten epäkohtien tunnistaminen, tunnustaminen, korjaaminen sekä korvaaminen, lakisääteisen vakuutus- ja sosiaaliturvan kohdalla, on käsitelty tässä lopussa olevassa tietopaketissa. Tarkastelun näkökulma on lakisääteinen tapaturmvakuutus.

Perustuslain mukainen korvausvaikuttavuus potilaiden suuntaan on arviolta 200-300 miljardia euroa.

Riippuen katsotaanko perustuslain vastaisen vakuutusoikeudellisen erityistuomioistuinjärjestelmän takautuva korvausvelvollisuus alkavaksi vuodesta 1980 vai 1985?

Tästä muun muassa hallitusohjelman tekoon (2011) osallistuneille, laillisuusvalvojille, Päätoimittajien yhdistyksen johtokunnalle ja oppositiolle vuoden 2011 keväällä mennyt tietopaketti .pdf-muodossa:

HALLITUSOHJELMAA TEKEVILLE_LAILLISUUSVALVOJILLE_OPPOSITIOLLE

– hiljaista on ollut tähän eli 2.4.2013 asti….

Vaikka kiistantonta tuossa kokonaisuudessa on erittäin iso, pitkäkestoinen, systemaattinen ja vakaasti harkittu perustuslain velvoitteiden rikkominen.

Todella törkeäksi asian tekee se, että samat henkilöt eri organisaatioista, vuoroin eri palleilla istuen käyttävät lainsäädäntö -, toimeenpano – ja tuomiovaltaa. Vuosikymmenten ajan.

* * * *

Oikeanlaista ay-liikettä tarvitaan enemmän kuin koskaan.

Miten ammattiyhdistysten johtajat selittävät nämät asiat jäsenistölle, joka on luottanut järjestöönsä? Maksaen kuuliaisesti jäsenmaksunsa. Esimerkiksi 30 vuoden ajan.

* * * *

Uskaltaako edes, uutta nousua valmisteleva, keskusta murtaa yhden Suomen sisäisistä, mutta suurimmista Berliinin muureista?

Näin Arto Merisalo – Uusi Suomi Puheenvuorossaan 6.2.2013 ”Hovioikeutta ja odottamista, Nuorisosäätiön vaalirahatuomioista ym”:

…. ja kuten Antti Kaikkonen A-Studiossa sanoi, on vaalirahakohussa nostettu ”tikun-nokkaan” vain muutamia tahoja, suurin osa eri puolueiden säätiöistä, yhdistyksistä ym tahoista on jäänyt pimentoon ja tutkimatta. Sen toki tiedän minäkin ja siitä asiasta avaan ajatuksiani sekä kirjan, että dokumentin kautta.

* * * *

Olihan korkeimman oikeuden presidentti Pauliine Koskelo jo vuonna 2009 (Savon Sanomat 30.11.2009) sitä mieltä, että oikeusturva on Suomessa kriisissä.

Eikä käsittääkseni hänen ulostuloissaan ole vielä kirjallisesti ja suljetusti toimiva vakuutusoikeudellinen erityistuomioistuinjärjestelmä mukana. Tästä alla olevasta Suomi 2017 linkistä suoraan aiheen keskustaan.

Hyviä uutisia numero 25

Posted on huhtikuu 2, 2011
by Suomi 2017 – Suomi 2.0


Monia on ihmetyttänyt monta vuotta jatkunut vaatimukseni siitä, että miksi vaalirahoitus ja sen synnyttämät sidonnaisuudet on avattava koko 2000-luvulta?

Tällä ”Hyviä uutisia” – sarjallani olen pyrkinyt kertomaan maan tavasta Suomessa. Maan tapaan nykyisen kaltaisessa rehellisyydessä ja avoimuudessa liittyy paljon epäkohtia. Niiden tunnustamiseen, korvaamiseen ja korjaamiseen menee vielä aikaa, mutta maan tapaa ei voi ilman tekoja ja yritystä muuttaa.

Jälkipolville totean vain, että juuri sitä saa; mitä antaa vaaleilla valittujen edustajiemme touhuta.

– – – –

Vasta vaalirahoituksen salaisuudet koko 2000-luvulta avaamalla päästään tilanteeseen, jossa voidaan arvioida ensimmäistä kertaa maan tapaa rehellisyydessä ja avoimuudessa.

Edelleenkään emme tiedä monien ministereiden ja kansanedustajien omien vaalikampanjoiden  vaalirahoittajia; eduskuntavaalien 2007 osalta. Siten maan tavan mukainen vaaliraha doping jatkunee entistä kiivaampana. Kepun uudet kasvot ovatkin vain vanhat maskeissaan?


Mainokset

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2.0

Vuonna 2017 Suomi täyttää 100 vuotta. Millaisessa Suomessa tuolloin elämme jää kaikkien tuolloin eloisasti elävien koettavaksi. Tässä blogissani pyrin valottamaan lähihistoriamme mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta valaistuina. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään Suomi 2.0 - versioon on mahdollista päästä myös käytännön elämässä. Nyt ja heti. Kansanvaltahan ei voi toimia jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien olemme enemmän. Muuten armottomien apparatsikkien Albania uhkaa.
Kategoria(t): keskusliitot, korporatismi, korruptio, maan tapa, mediasensuuri, Perustuslaki, politiikka, Suomen ihmisoikeustilanne, talouselämä, vaalirahaskandaali, vaalirahoitus, vakuutuslääkäri, vakuutusoikeus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s