Luottamus

Rahan arvo perustuu luottamukseen. Kaupankäynti ja merenkulku perustuvat luottamukseen. Osakkeen arvo perustuu myös luottamukseen.

Suomen valtion omistus; jättikokoiseksi kasvaneessa, pörssiyhtiö ja finanssikonserni Sammossa on pysynyt vakaana. Miksei sijoitusta laitettaisi nyt niin sanotusti lihoiksi?

Ennen kuin nämä asiat nousevat tiedotusvälineiden, ensin todennäköisten ulkomaisten, jauhantaan? Yksityisille jättiyhtiöille, ulkoistetun julkisen vallankäytön Finngate skandaali?

Älyvalokuva Sampo konsernin ytimistä

Nythän uutistietojen mukaan ministeri Christoffer Taxell ollaan häivyttämässä pois myös Sammon hallituksesta. Samoin kun valtion mandaatilla istunut ylijohtaja Jukka Pekkarinen valtiovarainministeriöstä. Molemmat Sammon hallituksen pitkäaikaisia jäseniä.

Minkälaisista rahoista puhuttaisiin, kun Sammon valtion osakkeiden myynti toteutettaisiin? Osakkeen arvon nousu on ollut huikea. Kauppalehden mukaan 5 v. muutos +66.50%. Ja vuoden alusta +25.18%.

* * * *

Sammon osakkeista on piilossa hallintarekisterien takana jo 54,91 prosenttia. On kuulemma maailman tapaa.

Hallintarekisteri – aiheesta lisää tästä linkistä.

Miksi Suomen valtio on ylipäätänsä mukana tuollaisessa kuviossa? Vai ollaanko Suomesta muovaamassa arktisen alueen rehellistä veroparatiisia? Ahvenanmaa pilottialueena ensin?

* * * *

No mene ja tiedä, mutta Sammon osakkeiden myynnillä pienennettäisiin mukavasti 10 miljardin euron kestävyysvajetta. Josta kuultiin viimeksi filosofi Pekka Himasen suusta perjantaina 12.4.2013.

* * * *

Solidium eli Suomen valtio omistaa Sammon osakkeita per 12.4.2013. 14,6 prosenttia rekisteröidyistä.

79 280 080 kappaletta x 31,40 € = 2 489 394 512,00 € (vuoden ylin 3.4.2013 – Kauppalehti) eli  valtion kassaan jopa 2,4 miljardia euroa!

79 280 080 kappaletta x 24,80 € = 1 966 145 984,00 € (vuoden alin – Kauppalehti – ei mainintaa päivämäärästä) eli valtion kassaan alimmillaankin noin 2 miljardia euroa!

Osinko

Hallitus ehdottaa yhtiökokoukselle osinkoa maksettavaksi 1,35 euroa kullekin yhtiön 560 000 000 osakkeelle. Lähde: Sampo Oyj hallitus 13.2.2013

79 280 080 kappaletta x 1,35 € = 107 028 108,00 €  eli 107 miljoonaa euroa

Eli valtiolle osinkoja vuodelta 2012 valtion Sammon osakkeista.

* * * *

Muuten. Vieläkö muistetaan mitä kävi osakkeen arvolle, kun valtion pääosin omistaman Soneran osakkeen arvo sukelsi? Markka-aikaan.

Ilma-tilan oikea-aikaiseen hallintaan ja luottamukseenhan se Sammonkin osakkeen arvo lopulta perustuu.

Valtioneuvoston kanslian omistajaohjausosaston osastopäällikkönä toimiva Eero Heliövaara on ajoittamisen mestari. Entisenä vakuutusyhtiö Pohjolan toimitusjohtajana hän tuntee syvällisesti myös Sammon finanssit ja osakkeen oikea-aikaiseen myyntiin liittyvät nyanssit.

Kun vakuutusyhtiö Pohjola myytiin osuuspankkiryhmälle ajoitus oli muillekin osakkeen omistajille onnistunut. Ennätysosinkoja unohtamatta.

Päivitys 22.3.2016 kello 10.00
Sammon varsinainen yhtiökokous 2016 pidetään 21.4.2016

Kuumana aiheena on edelleen lakisääteisten vakuutusten sisällä tapahtuvat oikeusmurhat. Joko osakkeenomistajat ovat valmiita ison kuvan avaukseen? Entä tiedotusvälineet ja poliittiset päättäjämme?

Hitaasti etenevät avautumiset ja läpivalaisut tällä alueella. Olisiko Suomen valtion aika irtaantua yhä hullummaksi ja isompia riskejä sisältävästä finanssialasta?

Tämä avoimen maallikkolaskelman mukaan irtaantumisella saadaan valtionkassaan noin kolme miljardia euroa! Kertarysäyksellä eikä 20 vuoden aikana tiputellen.

– Klikkaamalla kuvaa hiirelläsi; saat sen ruudullesi tarkempana –

Osakkeet kokonaan myymällä irti sisäpiiri-intresseistä vakuutusalalla.

Osakkeet kokonaan myymällä irti sisäpiiri-intresseistä vakuutusalalla.

Irtaantumisen jälkeen; voidaan valtiovallan toimesta pureutua tiedossa oleviin epäkohtiin ja perustuslain vastaisuuksiin. Ilman sisäpiiri-intressiä. Jätetään samalla markkintalouden hoitaminen niille, jotka sen osaavat. Ja panostetaan yhdessä toimien; perustuslakiin pohjautuvan; mutta Suomessa romahtaneen oikeusvaltion perustan korjaamiseen.

Tässä tietoa lakisääteisten vakuutusten maailmasta:

Sammon vuosituloksesta 2015
Julkaistu helmikuu 10, 2016
by Suomi 2017 – Suomi 2.0

If – vahinkovakuutus kuuluu Sampo – konserniin. Sammon yksi suurimmista ulospäin näytetyistä osakkeenomistajista? Solidium eli Suomen valtion kautta me kaikki veronmaksajat. Tästä artikkelissa lähestymiskulmaa tuloksen teon taustoihin.

Lue ison kuvan katsausta osoitteessa:
https://suomi2017.wordpress.com/2016/02/10/sammon-vuosituloksesta-2015/

Maan tapa läpivalaisuun
Julkaistu heinäkuu 30, 2012
by Suomi 2017 – Suomi 2.0

Vuonna 2009 Sami Parkkonen kirjoitti Helsingin Sanomien pääkirjoitussivulla (2.11.) ”Maan tapa täyttää järjestäytyneen rikollisuuden tunnusmerkit”.

Mikä mahtaa olla tilanne Suomessa vuonna 2012? Varsinkin, kun otetaan huomioon viime aikaiset Euroopan unioniin ja euroon liittyneet episodit. Onko tämä maamme tapa entisestä enemmän myös EU:n tapa?

Lue ison kuvan katsausta osoitteessa:
https://suomi2017.wordpress.com/2012/07/30/presidentinvaalit-2012-maan-tapa-lapivalaisuun/
* * * *

Artikkelin linkit toiminnassa; artikkelin julkaisun hetkellä.

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2025?

Vuonna 2017 Suomi täytti 100 vuotta. Tässä pienen ihmisen näkökulmasta kirjoitetussa blogissani; pyrin myös vuoden 2017 jälkeen valottamaan lähihistoriamme ja nykyhetken mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta yhteiskunnallista tilannekuvaa esiin pukaten. Ja väliin pieneltäkin vaikuttavia tapahtumia isoon kuvaan lukiten. Jos haluamme todellisia parannuksia tähän Suomeen; jossa nyt elämme, niin jottain tarttis varmaankin tehrä? Mieluiten yhdessä toimien. Yli ikä - ja varallisuusrajojen. Tuleva aika, Suomi vuonna 2025; jää vielä hämärän peittoon. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään otteeseen itse kunkin tosielämässä; päästään kiinni jo huomenna. Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien voimme olla, huomata ja vaikuttaa enemmän. Vaikka monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin. Muuten taitaa käydä niin, että Albaniakin hurauttaa entistä kovemmalla vauhdilla Suomen ohi. Joten toivottavasti nuoremman polven päättäjämme ovat nyt tosielämän tapahtumista ja sisäisistä apparatsikeista paremmin kärryillä. Vastakkain ovat jatkossakin virallinen todellisuus ja todellinen todellisuus. Sekä se, että kuinka isoksi päättäjämme uskaltavat antaa tuon eron kasvaa.
Kategoria(t): korporatismi, talouselämä, vaalirahoitus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.