Miksi mainosraha määrää uutisten valinnan? – Katsausta Suomen cosa nostraroitumiseen

– Kaikesta tästä kohta kerrottavasta huolimatta. Muistakaa äänestää huomenna! –

– – – – –
– – – – –

Pitkäaikainen NEW YORK TIMES’n julkaisija John Swaiton on todennut puheessaan vuonna 1974:

”Vapaata lehdistöä ei ole olemassakaan, Te rakkaat ystävät tiedätte sen ja minä tiedän sen samoin.

Yksikään Teistä ei rohkenisi lausua omia ajatuksiaan ja arvioitaan rehellisesti ja avoimesti.

Julkaisijan tehtävä on pikemminkin pimittää totuus, suorastaan valehdella, vääristellä, panetella, nöyristellä – MAMMONAN – jalkain juuressa ja myydä itsensä, maansa ja rotunsa kerta toisensa jälkeen jokapäiväisen leipäpuun vuoksi.

Me olemme kulissien takaisen finanssivallan työkaluja ja alamaisia. Me olemme marionetteja, jotka hyppäämme ja tanssimme kun ne vetävät naruista. Meidän tahtomme, meidän suorituskykymme, vieläpä koko elämämme kuuluu näille miehille. Me emme ole muuta kuin älykkäitä prostituoituja.”

Suomalaisen journalismin tila ja suunta ovat huolestuttaneet minua jo vuosien ajan. Huolestuttavinta tässä tilanteessa on se, että mitä kaikkea meille on jätetty kertomatta.

Helsingin Sanomissa maan suurimmassa sanomalehdessä työskentelee tällä hetkellä ainakin 165 toimittajaa. Tällainen pikakutsu levisi eilen avoimessa internetissä kulovalkean tavoin.

– – – –
– – – –

Mielenosoitus Helsingin Sanomien harjoittamaa sensorointia vastaan:

”Mielenosoitus Helsingissä lauantaina 16.4 kello 12.00 Sanomatalon edessä (bussiaseman puolella).

Teemana on miksi Helsingin Sanomat ja muu media vaikenee demokratian loukkausten edessä ja miksi mainosraha määrää uutisten valinnan.

– – – –
– – – –

Joten ajattelin liittyä mukaan porukkaan huimaan, koska Sanomatalon edusta on kuin luotu avoimeen kansalaiskeskusteluun suomalaisten tiedotusvälineiden cosa nostraroituneesta tilanteesta. Eikä Sanoma-konsernin toimittajillakaan ole pitkä matka jutuntekoon. Ajattelin.

Sanomatalon pääprofiili Helsingissä

Sinne siis.

– – – –
– – – –

Asioista ja varsinkin epäkohdista on puhuttava niiden oikeilla nimillä

Mielenosoitus Helsingin Sanomien harjoittamaa sensorointia vastaan.

– – – –
– – – –

Itse pidin paikan päällä puheet asioista, joihin Helsingin Sanomien sensorien sakset ovat mielestäni iskeneet lujasti. Olen mielelläni esille nostamieni asioiden suhteen väärässä. Mikäli olen kuitenkin oikeassa, niin toivon, että huippupäättäjiemme salassa pidetyt päätökset vastaavat selkeästi kansamme enemmistön tahtoa.

Huolestuttavinta tässä tilanteessa on se, että mitä kaikkea meille on jätetty kertomatta.

Varsinkin juuri ennen eduskuntavaaleja 2011, koska ei haluta Suomen suurimman puolueen eli 2 miljoonan nukkuvan lähtevän liikkeelle.

Äänestysvilkkauden noustessa 80 prosenttiin äänioikeutetuista aiheuttaa jo tilanteen, jossa uudet kansanedustajat eivät ole enää valtakoneiston näpeissä. Ainakaan valmiiksi.

Siksi tiedotusvälineet ja Helsingin Sanomat ainakin 165 toimittajan johdolla ovat valinneet seuraavista epäkohdista näin vaalien alla maan tavan mukaisen eli vakaan vaikenemisen kulttuurin jatkamisen.

Miksi ihmeessä?

Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä edes perusasioita itseään koskevista asioista ja omista vaaleilla valittavista päättäjistään. Virkanimitysrulettia ollenkaan unohtamatta.

– – – –
– – – –

Tarvitset koneellesi kohta seuraavien .pdf-tiedostojen lukemiseksi Adoben Acrobat Reader-ohjelman. Saat ladattua tarvittavan lukuohjelman ilmaiseksi osoitteessa: http://get.adobe.com/fi/reader/

– – – –
– – – –

Mielenosoitus Helsingin Sanomien harjoittamaa sensorointia vastaan.

Suomi 2017 ajatushautomon edustajana Helsingin Sanomilla korotettuna

Kuuttakymmentä ikävuotta lähestyessäni pääsin ensimmäistä kertaa elämässäni korottamaan ääntäni Helsingin Sanomien päälle.

– – – –
– – – –

Ensin lyhyesti ydinkohdat, jotka olen kertonut liitemateriaalissa tarkemmin. Olkaa hyvät:

1. Meneillään olevasta sisäsiististä vallankaappauksesta EU:lle ja toistaiseksi nimeämättömille tahoille- HE 60/2010

Tiesittehän jo tämän?

”Mikäli HE 60/2010 hyväksytään myös uudessa eduskunnassa, niin käytännön vaikuttavuuksia voivat olla esimerkiksi seuraavat:

* Suomi EU-liittovaltion osavaltioksi
* Suomi Nato-jäseneksi
* Suomi luovuttaa budjettivallan EU:lle
* Suomi luovuttaa verokanto-oikeuden kokonaan tai osittain EU:lle
* Suomi luovuttaa maanalaisten materiaalien hallinnan EU:lle
(mineraalit, pohjavesi, ydinjätesäilytykset)
* työeläkeiän ja työeläkeasioiden päätäntävalta EU:lle
* työasioiden sopiminen, kuten palkka-asiat EU:lle
* sosiaaliturvaan liittyvien asioiden valmistelu ja päätäntävalta EU:lle”

Liite:
MIELENOSOITUS 16042011_SANOMATALO_PERUSTUSLAIN UUDISTAMINEN HE 60-2010 – SUOMEN TOIMIVALTA

2. Jättimäinen Euroopan velkojen verkosto on edelleen avaamatta.

Jokainen, joka on joutunut nöyrtymään ja hakemaan sosiaalitoimistosta toimeentuloonsa apua ensimmäisen kerran; tietää sen, että rahaa ei tipu ennen kuin kalsaritkin on käännetty mahdollisten salataskujen varalta. Perse aukisuuden todistavista papereista vihjaisemattakaan.

Miksi siis upporikkaat finanssikonsernit ja finanssisijoittajat pääsevät ilman samaa läpivalaisua toimistaan?:

”Hallituksemme lienee kohtuullista viimeinkin antaa paikkansa pitävä tietopaketti aiheesta. Euroopan velkojen verkostosta on saatava esille ainakin seuraavat perusasiat. Tekstiselostein ja kaavioin varustettuna:


1. Kuka lainasi Euroopassa alun perin kenellekin?
2. Kuinka paljon ja minkälaisin sopimuksin sekä vakuuksin?
3. Miksi vakuudet eivät riittäneet? Mihin lainatut varat lopulta menivät?
4. Kenelle nämä nyt vapaana vellovat euromaiden tuet lopulta päätyvät?
5. Ajetaanko jättitukien piiriin koko ajan sinne kuulumattomia velkoja?”

Liite:
MIELENOSOITUS 16042011_SANOMATALO__EUROOPAN VELKOJEN VERKOSTO EDELLEEN AVAAMATTA

3. Ovatko seuraavat keskustan ministerit (7 kpl) saaneet vaalirahoitusta Nuorisosäätiöltä?

”Vasta vaalirahoituksen salaisuudet koko 2000-luvulta avaamalla päästään tilanteeseen, jossa voidaan arvioida ensimmäistä kertaa maan tapaa rehellisyydessä ja avoimuudessa.

Edelleenkään emme tiedä monien ministereiden ja kansanedustajien omien vaalikampanjoiden vaalirahoittajia; eduskuntavaalien 2007 osalta. Siten maan tavan mukainen vaaliraha doping jatkunee entistä kiivaampana. Kepun uudet kasvot ovatkin vain vanhat maskeissaan?

Otan esimerkeiksi viime eduskuntavaaleista muutamia pääministeripuolue keskustan ministereitä:
(HUOM! henkilökohtaisten vaalibudjettien kasvuluvut lista viimeiselläkin huikeat!)”

Liite:
MIELENOSOITUS 16042011_SANOMATALO_OVATKO SEURAAVAT KESKUSTAN MINISTERIT SAANEET VAALIRAHAA NUORISOSÄÄTIÖLTÄ

4. Suomen vakuutusalan ylin valvoja ja ylin virkamies kirjoitti Helsingin Sanomissa 15.3.2011 kovan luokan lausunnon. Koko lakisääteinen vahinkovakuutus – ja työeläkejärjestelmämme ovat perustuslain vastaiset!

Muutaman päivän kuluttua sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kari Välimäki vastasi suomennettuna, että asiat ovat kunnossa. Eli puhui täyttä puppua.

Oma ruohonjuuritason vastineeni vallitsevasta todellisuudesta juuttui HS-sensorien saksiin, joten halusittepa tai ette, niin tässä oma vastineeni sanatarkasti lainattuna avoimeen julkisuuteen:

”Nelikanta läpivalaisuun

Sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kari Välimäki kirjoitti vastauksessaan (HS 19.3.) Tarmo Pukkilalle, että suomalaisessa sosiaalivakuutusjärjestelmässä ei ole eduskunnan perustuslakivalionkunnan toteamia perustuslain vastaisuuksia.

Suomalaista lakisääteistä työeläke- ja vahinkovakuutusjärjestelmää hallinnoivat todellisuudessa nelikannan muodostavat osapuolet. Nelikannan muodostavat kolmikannasta tutut työnantaja- ja työntekijäjärjestöt sekä valtio + vakuutusalan toimijat. Yhdessä työelämään tai siihen kytkettävissä olevat lait valmistellaan ja toimeenpannaan näiden samojen toimijoiden kesken.

Nelikantaisesti toimiva vakuutusoikeudellinen erityistuomioistuinjärjestelmä käyttää sitten samojen toimijoiden kesken huomattavaa tuomiovaltaa. Eduskunnalle, perustuslakivaliokunta mukaan lukien ja vakuutetuille on varattu vain kauniisti niiaavan kumileimasimen rooli.

Tätä sosiaalivakuutusjärjestelmän todellisuutta ei ole kirjattu perustuslakiin, joten siinä suhteessa Tarmo Pukkilan kannanotto (HS 15.3.) vastaa parhaiten potilaiden keskuudessa vallitsevaa todellisuutta.

Lakisääteisesti vakuutetuille kuuluvia korvausrahoja ohjataan Suomessa esimerkiksi osakeyhtiömuotoisten vahinkovakuutusosakeyhtiöiden osakkaille. Ei liene sattumaa, että yhden vakuutusalan suurtoimijan eli Sampo konsernin suurin yksittäinen osakkeenomistaja on valtio. Nelikannan tärkein suojelija.

Petri Salo
Helsinki”

Liite:
MIELENOSOITUS 16042011_SANOMATALO_VAHINKOVAKUUTUS- JA TYÖELÄKEJÄRJESTELMÄT PERUSTUSLAIN VASTAISET

– – – –
– – – –

Mielenosoitus Helsingin Sanomien harjoittamaa sensorointia vastaan.

Suomi. Skandinavian Valko-Venäjä.

”Aurinko paistakoot, paikkansa pitävä tieto kulkekoot ja Suomen sisäiset Berliinin muurit viimeinkin murtukoot!”

– – – –
– – – –

Eikä kaikki.

Tästä linkistä halutessanne kokoomuksen puheenjohtaja ja valtiovarainministeri Jyrki Kataisen lupaukseen kokoomuksen rehellisyydestä.

Muistakaa siten kysyä itseänne kiinnostavista asioista myös kokoomuksen edustajilta suoraan. Myös vaalien jälkeen. Nopeitten vastauksen saatte, kun tapaatte henkilön elävässä elämässä.

– – – –
– – – –

Eikä tässä ihan kaikki.

Olimme paikalla Sanomatalon edessä 16.4.2011 kello 12-15 välisen ajan.

Huolimatta mielenosoituksen järjestäjän Hannu Kukkosen kautta Helsingin Sanomien päätoimittaja Riikka Venäläiselle menneestä kutsusta, kukaan Helsingin Sanomien 165 toimittajasta ei ollut tilaisuudessa saapua paikalle Sanomatalon eteen.

Tosin tähän ensimmäiseen Helsingin Sanomien edessä pidettyyn mielenosoitukseen ei uskaltanut tulla muidenkaan tiedotusvälineiden edustajia….

Tästä aiheesta on siksi tarpeen jatkaa. Median käyttöohjekäsikirjat tarvitaan kaikkien kotitalouksien saataville.

Itse olisin halunnut kysyä suoraan muun porukan läsnä ollessa Helsingin Sanomien päätoimittaja Mikael Pentikäiseltä tai Riikka Venäläiseltä työsuhteisten ja freelancer toimittajien tehdyn työn oikeuksien ja oikeusvastuun mahdollisista muutoksista.

”Aurinko paistakoot, paikkansa pitävä tieto kulkekoot ja Suomen sisäiset Berliinin muurit viimeinkin murtukoot!”

– – – – –
– – – – –

– Kaikesta tästä edellä kerrotusta huolimatta. Muistakaa äänestää huomenna! –

Tietoja Suomi 2017 verkosto

Suomi 2017 verkoston mottona 2020-luvulla: "Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata." Toimimme avoimesti ilman keskusjohtoa. "Me yritämme"-hengessä. Suomessa ja ulkomailla asuen. Elämme tosielämässä kohtaamiemme valuvikojen korjaamisen suhteen, siinä realistisessa näkemyksessä, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin. Toivomme voivamme toimillamme auttaa siinä, ettei nuorempien sukupolvien höplästä vetäminen Suomessakaan enää jatku. Löydät meidät, niin halutessasi: 1. Suomi 2017 verkoston blogista. 2. Suomi 2017 verkoston Twitteristä. 3. Suomi 2017 verkoston Facebookista. 4. Suomi 2017 verkoston Instagramista.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, apparaatti, apparatismi, apparatsikki, ay-liike, Conan, Conan Suomen kuninkaaksi, EU, eurokupla, Euroopan ihmisoikeussopimus, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin, Euroopan neuvosto, finanssikusetus, Finland wants Conan, kansalaisjärjestöt, keskusliitot, maan tapa, Perustuslaki, politiikka, populismi, populisti, potilasjärjestöt, rasismi, rasisti, Suomen ihmisoikeustilanne, talouselämä, vaalirahaskandaali, vaalirahoitus, vakuutuslääkäri, vakuutusoikeus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Miksi mainosraha määrää uutisten valinnan? – Katsausta Suomen cosa nostraroitumiseen

 1. laurathena sanoo:

  Salailun kulttuuri on voimissaan, tieto on valtaa ja kansallehan sitä ei haluta antaa liikaa… Mielenkiintoinen kirja on Naomi Kleinin Shock Doctrine, joka puhuu paljon tästä kulttuurista kansainvälisellä tasolla. Suosittelen.

  Tykkää

 2. Oikeusturvan ajankuva ja sen legendaarinen Oikeusturvan VOLF-työryhmä on porautunut nyt vallankäytön ytimiin. Alla olevan ja tuoreen korporatismia/korporativismia käsittelevän artikkelin ensin luettuanne kakkoskohdan Suomi 2017 ajatushautomon artikkeli avautuu paremmin. Olkaa hyvät.

  1.
  maanantaina, syyskuuta 10, 2012
  Korporatismi

  Tunnetaan myös nimellä korporativismi. Ylittää kaikki puolue-, aate- ja varallisuusrajat. Tekee omista aatelisistaan euromiljonäärejä. Varmuudella. Jo ennen eläkeikää. Kattaa koko perinteisen puoluekartan. Vasemmalta oikealle. Perustuu järjestövaltaan ja tukeutuu valtiovaltaan. Toimii perustuslain vastaisesti. Parlamentarismin ja siten laillisuusvalvonnan ulkopuolella. > Hallitusohjelmasta –

  Alla olevassa kuvakoosteessa muutamia korporatismin/korporativismin tunnusmerkkejä.

  http://ajankuva.blogspot.fi/2012/09/korporatismi.html

  2.
  Presidentinvaalit 2012 – Maan tapa läpivalaisuun
  Julkaistu heinäkuu 30, 2012

  Vuonna 2009 Sami Parkkonen kirjoitti Helsingin Sanomien pääkirjoitussivulla (2.11.) “Maan tapa täyttää järjestäytyneen rikollisuuden tunnusmerkit”.

  Mikä mahtaa olla tilanne Suomessa vuonna 2012? Varsinkin, kun otetaan huomioon viime aikaiset Euroopan unioniin ja euroon liittyneet episodit. Onko tämä maamme tapa entisestä enemmän myös EU:n tapa?

  https://suomi2017.wordpress.com/2012/07/30/presidentinvaalit-2012-maan-tapa-lapivalaisuun/

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.