Kansanedustaja Petri Salo tapaa katutason Petri Salon

Pääsin tapamaan kokoomuksen kansanedustaja Petri Saloa eduskuntatalon edessä.

Tässä vuoden 2009 haastattelussa käy mielestäni hyvin ilmi se, että kansanedustajien toimeenkuvaan on saatava pikaisesti tarkennukset.

Muuten eduskunnan ja kansanedustajien tärkein tehtävä eli lainsäädäntötyö kärsii laadullisesti; erittäin paljon, eduskunnan ulkopuolisista ”muista kiireistä.”

Kansanedustaja Petri Salo kertoo vaalirahoitustilanteista 2009
– My Space palvelussa oleva nauhoite, pituus 19:13
– linkki korjattu ja on toiminnassa 8.10.2013

”Suo­men todellinen ih­mi­soi­keus­ti­lan­ne on ai­na si­dok­sis­sa vaa­li­ra­hoi­tuk­sen avoi­muu­teen. Ins­ti­tu­tio­naa­li­nen kor­rup­tio ulot­tuu yh­teis­kun­nan kai­kil­le alueil­le. Ko­koo­muk­sen kan­san­edus­ta­ja Pet­ri Sa­lo ker­too aja­tuk­si­aan muun muas­sa vaa­li­ra­hoi­tuss­kan­daa­lis­ta. Haas­tat­te­lu on teh­ty 1.10.2009 tors­tai­na. ”

Tämän ajankuvaa hyvin henkivän reportaasin vaalirahoituksesta, rakenteellisesta korruptiosta ja vakuutusyhtiöiden ylivallasta  voi hyvin kuunnella myös pitkällään.

* * * *

8.10.2013 päivityksen poikanen ja ajatuksen tyttönen

Suomi 2017 artikkeleja aiheesta:

– Eduskunnan puhemiesten vaalirahoittajat taas piilossa –
– Eurovaalit 2009 ja avaamattomat vaalirahoitukset päivänvaloon –
– Maan tapa vakuutusalalla läpivalaisuun? –

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2025?

Vuonna 2017 Suomi täytti 100 vuotta. Tässä pienen ihmisen näkökulmasta kirjoitetussa blogissani; pyrin myös vuoden 2017 jälkeen valottamaan lähihistoriamme ja nykyhetken mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta yhteiskunnallista tilannekuvaa esiin pukaten. Ja väliin pieneltäkin vaikuttavia tapahtumia isoon kuvaan lukiten. Jos haluamme todellisia parannuksia tähän Suomeen; jossa nyt elämme, niin jottain tarttis varmaankin tehrä? Mieluiten yhdessä toimien. Yli ikä - ja varallisuusrajojen. Tuleva aika, Suomi vuonna 2025; jää vielä hämärän peittoon. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään otteeseen itse kunkin tosielämässä; päästään kiinni jo huomenna. Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien voimme olla, huomata ja vaikuttaa enemmän. Vaikka monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin. Muuten taitaa käydä niin, että Albaniakin hurauttaa entistä kovemmalla vauhdilla Suomen ohi. Joten toivottavasti nuoremman polven päättäjämme ovat nyt tosielämän tapahtumista ja sisäisistä apparatsikeista paremmin kärryillä. Vastakkain ovat jatkossakin virallinen todellisuus ja todellinen todellisuus. Sekä se, että kuinka isoksi päättäjämme uskaltavat antaa tuon eron kasvaa.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, apparaatti, apparatismi, apparatsikki, ay-liike, Euroopan ihmisoikeussopimus, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin, keskusliitot, maan tapa, Perustuslaki, politiikka, Suomen ihmisoikeustilanne, talouselämä, vaalirahaskandaali, vaalirahoitus, vakuutuslääkäri, vakuutusoikeus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.