Ensimmäinen vakuutusalaa koskeva kansalaisaloite – Osa 2

Eduskuntavaalien 2019 lähestyessä ja ennen uuden hallitusohjelman lukkoon lyöntiä; on hyvä saada varmistus laillisuusvalvojilta siihen, että oheiseen mobiiliflaijeriin ikuistettu eduskunnan antama päätös Suomen historian ensimmäiseen vakuutusalaa koskevaan kansalaisaloitteeseen, on yksiselitteisesti seuraavaa hallitusta ja valtioneuvostoa juridisesti velvoittava.

Härskimmillään kyse on ollut pitkäkestoisesta höplästä vedosta.

Aiheesta vireillä olevaa varmistusta voit seurata Suomi 2017 verkoston Twitter-kanavalla: https://twitter.com/i/web/status/1111508838027542528
Linkki luettu 29.3.2019

Taustalla ovat nämä kaksi eduskunnasta tullutta tuoretta huomiota:

1.
”Vaalien jälkeen tarve kansalaisten poliittiseen miellyttämiseen vähenee ja ministeriön esitys saattaakin olla odotettua vaisumpi.”
Lähde: Kansanedustaja Jari Ronkainen/ps blogi – ”Vakuutuslääkärit kuriin 2020” – 22.3.2019

2.
”Onneksi eduskunta velvoitti tulevaa hallitusta valmistelemaan esityksen vakuutuslääkärijärjestelmän epäkohtien korjaamiseksi ja antamaan sen eduskunnalle ensi vuoden alkupuolella. Samassa yhteydessä hallituksen tulee selvittää vakuutuslääkärien lausuntojen edellyttämät muotovaatimukset, mikä käytännössä tarkoittaa kunnian ja omantunnon kautta annettavaa vakuutusta.

Nämä ovat erittäin tärkeitä edistysaskelia, vaikka uudistuksen toimeenpano onkin vielä varmistettava seuraavan eduskunnan toimesta.”
Lähde: Kansanedustaja Sami Savio/ps. – Akaan Seutu 23.3.2019 – ”Vakuutuslääkärijärjestelmän puutteet on korjattava pikaisesti”

Joten on syytä saada laillisuusvalvojilta kannanotto, etteivät lukuisat kansalaisaloitteen eteen tehneet henkilöt ja kansanedustajat ole tehneet turhaa työtä. Taas kerran.

Silloin tämä kansalaisaloitteesta eduskunnassa käyty keskustelu oli puhdasta poliittista teatteria. Taas kerran.

Pöytäkirjan asiakohta PTK 163/2018 vp
Täysistunto
Torstai 21.2.2019 klo 16.01—22.46
4 Vakuutus- ja eläkelaitosten lääkäreiltä poistettava mielivaltainen oikeus kumota potilasta hoitavan lääkärin lausuntoja. Tapaturmavakuutuslain 41 d § muuttaminen siten että tuo mielivaltaisuus poistuu.

Kansalaisaloite KAA 4/2018 vp
Valiokunnan mietintö StVM 33/2018 vp

Tunteikas ja värikäs eduskuntakeskustelu tekstimuodossa:
https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/PoytakirjaAsiakohta/Sivut/PTK_163+2018+4.aspx
Linkki luettu 29.3.2019

Tunteikas ja värikäs eduskuntakeskustelu .pdf-muodossa (23 A4-sivua):
https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/PoytakirjaAsiakohta/Documents/PTK_163+2018+4.pdf
Linkki luettu 29.3.2019

Muuten. Käy rohkeasti kysymässä omalta mahdolliselta ehdokkaaltasi, että miten kärjessä lakisääteisten vakuutusten ja sosiaaliturvan sekä oikeusvaltioperiaatteisiin liittyvä asiakokonaisuus on hänen ja edustamansa puolueen tai valitsijayhdistyksen työlistalla?

Vaalihymiö.

Eikä tuossa kaikki.

Kohta vuoden toiminnassa olleen neuvottelukunnan ympärillä on ollut hiljaista.

 ”Vakuutuslääkärijärjestelmän kehittämisen neuvottelukunta”
STM043:00/2018 TOIMIELIN
Toimikausi/aikataulu 9.4.2018 – 30.4.2021

Tiivistelmä
Sosiaali- ja terveysministeriö on 9.4.2018 tekemällään päätöksellä perustanut vakuutuslääkärijärjestelmän kehittämisen neuvottelukunnan ja asettanut sen kolmeksi vuodeksi kerrallaan.

Lähtökohdat
Neuvottelukunnan tehtävänä on jatkaa vakuutuslääkärijärjestelmän kehittämistä aiempien hankkeiden ja selvitysten pohjalta. Yhtenä keskeisenä asiakokonaisuutena on vakuutuslääkäreiden ja hoitavien lääkäreiden koulutus. Yleisenä tavoitteena on lisätä vakuutuslääkärijärjestelmän ja koko sosiaalivakuutusjärjestelmän läpinäkyvyyttä sekä kansalaisten luottamusta järjestelmään. Neuvottelukunnan tehtävänä on myös seurata ja arvioidea aiemmin päätettyjen toimenpiteiden toteuttamista ja huolehtia viestinnän kehittämisestä avoimuutta lisäävästi.

Eikä tuossa mitään.

Kunhan edes joku viranomainen tai tiedotusväline kertoisi, että kenen tekemän korjauslistan mukaan korjaustyössä edetään?

https://twitter.com/Suomi2017/status/1109320563401674753?s=19
Linkki luettu 29.3.2019

Entä mistä löytyvät neuvottelukunnan pidettyjen kokousten pöytäkirjat liitteineen? Vai haudattiinko tämäkin vakuutuslääkärijärjestelmään kohdistunut ”kehittämisprojekti” edellisen lailla?

Eikä tuossa vielä kaikki.

Perussuomalaiset näyttävät olevan; taas kerran, näissä asioissa se viimeinen oljenkorsi. Vaan uskaltavatko edes perussuomalaiset kertoa, mistä tässä kaikessa pyörityksessä onkaan kysymys?

Toivottavasti puheenjohtaja Jussi Halla-ahon kertomana; moni äänestämistään miettivä kuulee sen, että onko perussuomalaisiin kohdistuville toiveille näissä asioissa; katetta ja jos on, niin minkälaisia?

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa, artikkelin julkaisun hetkellä –

 

Tietoja Suomi 2017 verkosto

Suomi 2017 verkoston mottona 2020-luvulla: "Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata." Toimimme avoimesti ilman keskusjohtoa. "Me yritämme"-hengessä. Suomessa ja ulkomailla asuen. Elämme tosielämässä kohtaamiemme valuvikojen korjaamisen suhteen, siinä realistisessa näkemyksessä, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin. Toivomme voivamme toimillamme auttaa siinä, ettei nuorempien sukupolvien höplästä vetäminen Suomessakaan enää jatku. Löydät meidät, niin halutessasi: 1. Suomi 2017 verkoston blogista. 2. Suomi 2017 verkoston X:stä (ex-Twitter). 3. Suomi 2017 verkoston Facebookista. 4. Suomi 2017 verkoston Instagramista.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, Euroopan ihmisoikeussopimus, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin, kansalaisjärjestöt, korporatismi, korruptio, Perustuslaki, potilasjärjestöt, Suomen ihmisoikeustilanne, vakuutuslääkäri, vakuutusoikeus Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Ensimmäinen vakuutusalaa koskeva kansalaisaloite – Osa 2

  1. Tämä on hyvä tietää kansalaisaloitteiden tilanteesta ja miksi kansalaisaloitteen avulla kannattaa yrittää luoda positiivista, mutta kasvavaa painetta päättäjiimme päin:

    ”Uusien lakien säätäminen tai vanhojen lakien muuttaminen tai kumoaminen onkin kansalaisaloitejärjestelmän varsinainen päämäärä, joskin myös keskustelun herättäminen on arvo sinänsä.”

    – –

    ”Valtaosa kansalaisaloitteista on siis hylätty, mutta useimpiin on kuitenkin liitetty eduskunnan lausumia. Niissä edellytetään seuraavan hallituksen ryhtyvän toimiin, kuten lainvalmisteluun tai ainakin selvittelemään asiaa.”

    – –

    ”Eduskunnan lainsäädäntöjohtaja Tuula Kulovesi huomauttaa, että eduskunnan lausuma ei juridisesti sido seuraavaa hallitusta, vaan kyseessä on lähinnä poliittinen toive.”

    Lähde: Helsingin Sanomat 2.4.2019 – Lähes tuhannesta kansalaisaloitteesta vain kaksi on hyväksytty – Kannattaako kansalaisaloite panna vireille?

    Joten nyt kannattaa kysyä puolueiden puheenjohtajilta ja valitsijayhdistysten sekä puolueiden ehdokkailta, että miten toimien ja millä aikataululla he sitoutuvat korjaamaan vakuutuslääkärijärjestelmässä; hyvin tiedossa, olevat epäkohdat?

    Eikä vaivuta synkkyyteen. Muistakaa allekirjoittaa enevissä määrin vakuutusoikeutta koskeva kansalaisaloite: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/3441

    Se on aihekokonaisuus, johon kukaan päättäjistämme ei tunnu uskaltavan tarttua! Joten yritetään saada kafkamainen ja mafiamaisen rakenteen omaava vakuutusoikeusjärjestelmä pitkäkestoiseen päivänvaloon.

    Aiheen isosta kuvasta lisää; esimerkiksi näissä bloggauksissa:
    https://suomi2017.wordpress.com/?s=vakuutusoikeus+lukujen+valossa

    Tykkää

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.