Erorahat

Kevan toimitusjohtajan Merja Ailus oli muutamien viikkojen ajan valtakunnan ykkösuutinen. Hänestä tuli toinen Kevan toimitusjohtaja, joka joutui eroamaan talon sisältä tapahtuneeseen tietovuotoon ja – vuotajaan eli whistlebloweriin. Ilmeisen hyvään sellaiseen.

Yllättäen paljastuikin, että naisjohtajat ovat edelleen palkkamontussa.

Yllättäen paljastuikin, että naisjohtajat ovat edelleen melkoisessa palkkamontussa.

Kohu Kevagaten ympärillä loppui; ainakin toistaiseksi, joten nyt on hyvä ajankohta ottaa esille yhteiskunnallisesti merkittävä aihekokonaisuus.

JOHTAJIEN ERORAHAT VASTAAN TAVIKSET

Johtajien erorahoissa ei varmastikkaan ole mitään juridisesti väärää, kunhan ne annetaan yleisen luottamuksen säilyttämiseksi julki.

Kevan toimitusjohtajan Merja Ailuksen erorahan uutisoitiin olevan suurudeltaan noin 300 000 euroa. Altian toimitusjohtajan Antti Pankakosken taas noin 500 000 euroa.

Kun taas ison pörssiyhtiön, media-alalla toimivan, päätulon tuojan eli Helsingin Sanomien päätoimittaja Mikael Pentikäinen saa potkut, niin törmätään yllättäen taas yhteen vakaan vaikenemisen Berliinin muureista…. Klikkaamalla asian selvitysyrityskoostetta hiirelläsi, saat sen ruudullesi terävämpänä.

Lähde: Vaaliliitto Twitter - https://twitter.com/Vaaliliitto

Lähde: Vaaliliitto Twitter – https://twitter.com/Vaaliliitto

Nykyisen keskustan eurovaalien 2014 ehdokkaan, Mikael Pentikäisen olisi hyvä pikaisesti tiedottaa eropaketin suuruus, koska salaamista jatkamalla juttu tulee varmuudella myös keskustan syliin. Kunhan eurovaalikampanjointi vuoden vaihteen jälkeen käynnistyy täydellä teholla, niin asiaa tullaan varmasti kyselemään ja ihmettelemään monellakin suulla.

AVOIMUUS JA LÄPINÄKYVYYS

Näin Helsingin Sanomat uutisoi päätoimittajansa erottamista 28.5.2013 – Sanoman hallitus erotti päätoimittaja Mikael Pentikäisen. ”Hesarin suuri linja ei muutu”, sanoo lehden vt. vastaavaksi päätoimittajaksi nimitetty Riikka Venäläinen.

Joten yli 6 (kuusi) kuukautta tapahtuneen jälkeen myös pörssiyhtiö Sanoma Oyj:n hallituksen ja Helsingin Sanomien johdon suuntaan voi heittää toiveen erorahapaketin julkistamisesta sekä vinkin.

“Tiedotusvälineellä ei ole arvokkaampaa pääomaa kuin se, että siihen voi luottaa.” Näin lausui julkisen sanan neuvoston (JNS) puheenjohtaja Risto Uimonen Hesarissa (HS 11.7.2012 – sivu A6).

* * * *

Journalismin saloja valottavia Suomi 2017 artikkeleita:
Tiedonvälitysvalta – Helsingin Sanomat valtakoneiston ytimessä
Huonoja uutisia – Pamfletti lehdistön todellisesta tilasta
Hei päätoimittajat ketä kannatatte – Maan tapaa mediassa

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa artikkelin julkaisun hetkellä –

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2025?

Vuonna 2017 Suomi täytti 100 vuotta. Tässä pienen ihmisen näkökulmasta kirjoitetussa blogissani; pyrin myös vuoden 2017 jälkeen valottamaan lähihistoriamme ja nykyhetken mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta yhteiskunnallista tilannekuvaa esiin pukaten. Ja väliin pieneltäkin vaikuttavia tapahtumia isoon kuvaan lukiten. Jos haluamme todellisia parannuksia tähän Suomeen; jossa nyt elämme, niin jottain tarttis varmaankin tehrä? Mieluiten yhdessä toimien. Yli ikä - ja varallisuusrajojen. Tuleva aika, Suomi vuonna 2025; jää vielä hämärän peittoon. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään otteeseen itse kunkin tosielämässä; päästään kiinni jo huomenna. Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien voimme olla, huomata ja vaikuttaa enemmän. Vaikka monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin. Muuten taitaa käydä niin, että Albaniakin hurauttaa entistä kovemmalla vauhdilla Suomen ohi. Joten toivottavasti nuoremman polven päättäjämme ovat nyt tosielämän tapahtumista ja sisäisistä apparatsikeista paremmin kärryillä. Vastakkain ovat jatkossakin virallinen todellisuus ja todellinen todellisuus. Sekä se, että kuinka isoksi päättäjämme uskaltavat antaa tuon eron kasvaa.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, maan tapa, mediasensuuri, talouselämä, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.