Hyviä uutisia numero 3

Valtakunnassa kaikki hyvin! Hyviä uutisia meille kertoi; Ylen Aamu-tv:ssä (17.1.2011), Pohjoismaiden investointipankin toimitusjohtaja Johnny Åkerholm.

Euroopan velkojen verkosto tullaan hänen mukaansa saamaan hallintaan ja meillä on kansakuntana edelleen varaa olla mukana eurokuplan rakentaneiden maiden tukemisessa.

Tämän hetken katu-ja ruohonjuuritason tietojen mukaan suomalaisten veronmaksajien osuus tulee olemaan pahimmillaan 26,4 miljardia euroa! Tänään ja huomenna aihetta leivotaan Brysselissä EU:n valtiovarainministerien kokouksessa.

MEILLÄ ON VARAA!

Johnny Åkerholm Suomen takausten kipukynnys vielä kaukana

Lähde: Yle Uutiset 17.1.2011 Talous ja politiikka – Åkerholm: Suomen takausten kipukynnys vielä kaukana

Tosin tuohon Ylen www-sivuilta löytyvään uutisointiin olisi voinut reilusti päivittää tiedon siitä, kuka Johnny Åkerholm on miehiään.

Kuka on siis tämä Pohjoismaiden investointipankin toimitusjohtaja Johnny Åkerholm?

Johnny Åkerholm (s. 16. heinäkuuta 1948 Vaasa) on suomalainen pankinjohtaja ja Suomen Pankissa sekä valtiovarainministeriössä pitkään vaikuttanut virkamies.[1]

Åkerholm on koulutukseltaan valtiotieteen lisensiaatti ja kauppatieteiden kandidaatti. Hän on toiminut huhtikuusta 2005 alkaen Pohjoismaiden investointipankin toimitusjohtajana. Hän seurasi tehtävässä islantilaista Jón Sigurðssonia. Ennen Pohjoismaiden investointipankkia hän työskenteli vuosina 1975–1978 OECD:n palveluksessa Pariisissa, vuosina 1982–1995 Suomen Pankissa, muun muassa kansantalousosaston osastopäällikkönä, vuosina 1995–2003 valtiovarainministeriön alivaltiosihteerinä ja vuosina 2003–2004 Euroopan jälleenrakennus- ja kehityspankin pääsihteerinä Lontoossa.[1][2]

Åkerholm on toiminut myös muun muassa Tilastokeskuksen johtokunnan puheenjohtajana ja Euroopan unionin talous- ja rahoituskomitean puheenjohtajana.[3][4]

Lähde: Wikipedia 17.1.2011


– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –


Mitenhän paljon tällä omaisuuksien järjestelykierroksella ammutaan elinkelpoisia yrityksiä nurin? Suomessa ja EU:ssa? Onko EU:n käytössä Suomen 1990-luvun pankkikriisin hoitamisen malli? Missä vaiheessa EU-tason roskapankki perustetaan? Mitä kaikkea sinne parkeerataan? Kuka valvoo roskapankkia? Miten roskapankkiin siirrettävät luotot valitaan?

EUROKUPLA – MAAILMAN HISTORIAN SUURIN FINANSSIKUSETUS?

Toivottavasti olen otsikon suhteen väärässä. Vaikka vastaamattomia kysymyksiä on paljon.

Meiltä tulevan loppulaskun maksajilta puuttuu edelleen tietous eurokuplan synnystä. Onko johtaja Åkerholmilla antaa tämä seuraava tietous kovien puheidensa takuuksi?

* kuka lainasi alun perin kenellekin?
* kuinka paljon?
* minkälaisin vakuuksin?
* minkälaisin sopimuksin?
* mihin lainarahat upposivat?
* kuka omistaa nyt lainarahalla tehdyt hankinnat?
* miksi lainaajat eivät pystyneet takaisinmaksuun?
* miksi vakuudet eivät riittäneet?
* paljonko lainoista on valtionvelkoja?
* paljonko lainoista on b-to-b lainoja?
* miten lainaajilla ja lainansaajilla nykyään menee?
* mihin konkreettisiin ja juridisesti sitoviin sopimuksiin Suomen mukana olo eurokuplan paikkaamisessa perustuu?

Kaikki edellä mainittu tietous on hyvä saada kaikkien aiheesta kiinnostuneiden käyttöön. Paikkansa pitävin tekstiselostein ja selventävin kaavioin. Tämän jälkeen tiedämme kenen kaikkien mahdollisia töppäyksiä olemme auki olevalla piikillä maksamassa ja miksi? Mitkä taas ovat näiden taustalla olijoiden suhteet vaalirahoitukseen EU-maissa; onkin sitten jo rajat ylittävän tutkivan journalismin näytön paikka. Eikös juu?

Miksi paikkansa pitävän tietouden saaminen on elintärkeää meille veronmaksajille?

Olin mukana vuoden 2010 toukokuun alussa vertaisryhmieni järjestämässä mielenosoituksessa. Minut pukattiin sanomaan pari varoituksen sanaa aiheesta. Ihmettelin, kun asia ei tuntunut tuolloin sen enempää kiinnostavan meppejämme, kansanedustajiamme saatikka mediaa.

Jostainhan nuo eurokuplan tukemiseen laitettavat miljardit tullaan nippaisemaan pois.

Meillä köyhillä on aina varaa sanoa kantamme rehellisesti!

Toivon siis olleeni väärässä, kun ennustin tässä suomalaista ajankuvaa vuonna 2010 erinomaisesti valottavassa ja kohta seuraavassa videoraportissa sen, että Euroopan velkojen verkoston hinta nousee Suomen veronmaksajien kohdalla pahimmillaan 26,4 miljardiin euroon. Siis tuolloin käytössä olleiden tietojen valossa. Nythän se voi olla jo enemmänkin…

Suomen veronmaksajille lankeavat takausvastuut 26,4 miljardia euroa!
> Katso aikajanalla kohdasta noin 5:40 alkaen.


Olkaa huoleti. Ehdokkaaksi eduskuntavaaleihin en ole lähdössä. En siihen toimintaan terveydentilanteeni takia pystykään. Tulen toimimaan voimavarojeni puitteissa taustalla. Autan pienesti niitä ehdokkaaksi asettuvia tuttujani, joilla on muun muassa näistä epäkohdista erinomaisesti perustiedot käytössään. Jatkossakin.

Katson itse kunkin pienenkin panoksen auttavan taistelussamme yhteiskunnallisten epäkohtien voittamiseksi. Kysymyksiä kannattaa päättäjien suuntaan esittää, vaikka he mykkiä tai huonomuistisia vastaamisen suhteen ovatkin.

Pyrin olemaan menossa mukana kirjoittamalla pikku hiljaa tätä yhteiskunnallisia asioita käsittelevää blogiani. Tai olemalla mukana, yhtenä monista, mahdollisesti tulta alleen ottavan laaja-alaisen kansanliikkeen synnyssä. Jonka kautta mahdollisesti syntyvässä puolueessa otetaan ihmiselon eri tilanteet paremmin huomioon. Eräänlainen elämänkaaripuolue siis. Kehdosta hautaan. Yhteisiä äänivaroja käyttäen ja elämäniloista nauttien. Toki elämään kuuluvat normaalit vastoinkäymisetkin ymmärtäen.

SUOMESTA EU:N LIITTOVALTION OSAVALTIO PAKON KAUTTA?

”Åkerholm uskoo euron selviytyvän, mutta talouskriisi kestää hänen mukaansa vielä vuosia. Hän katsoo sen tuovan vääjäämättä myös perustavanlaatuisia poliittisia muutoksia ja esimerkiksi valtaa budjeteista tullaan viemään EU:n valvontaan. Åkerholm katsoo Suomen toimineen rahoituskriisissä järkevästi.”

Lähde: Yle Uutiset 17.2011 Talous ja politiikka – Åkerholm: Suomen takausten kipukynnys vielä kaukana

Eli muistakaa ihmeessä seurata ja selvittää se, mitä perustuslain ”uudistamisen” myötä Suomen itsemääräämisoikeudelle tapahtuu. Entä mitä kaikkea tapahtuu vesilain ”uudistamisessa”?

Vain yhdessä olemme enemmän. Myöskin erilaisten tilanteiden monitoroinnissa eli seuraamisessa ja elintärkeässä tiedonvälityksessä yhteiskunnassamme.

Lisätiedot avoimen (ainakin toistaiseksi) internetin hakukoneilta hakusanaseteillä:

HE 60/2010 toimivalta
vaalirahoituksen salaisuudet
HE 277/2009 korruptio

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2025?

Vuonna 2017 Suomi täytti 100 vuotta. Tässä pienen ihmisen näkökulmasta kirjoitetussa blogissani; pyrin myös vuoden 2017 jälkeen valottamaan lähihistoriamme ja nykyhetken mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta yhteiskunnallista tilannekuvaa esiin pukaten. Ja väliin pieneltäkin vaikuttavia tapahtumia isoon kuvaan lukiten. Jos haluamme todellisia parannuksia tähän Suomeen; jossa nyt elämme, niin jottain tarttis varmaankin tehrä? Mieluiten yhdessä toimien. Yli ikä - ja varallisuusrajojen. Tuleva aika, Suomi vuonna 2025; jää vielä hämärän peittoon. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään otteeseen itse kunkin tosielämässä; päästään kiinni jo huomenna. Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien voimme olla, huomata ja vaikuttaa enemmän. Vaikka monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin. Muuten taitaa käydä niin, että Albaniakin hurauttaa entistä kovemmalla vauhdilla Suomen ohi. Joten toivottavasti nuoremman polven päättäjämme ovat nyt tosielämän tapahtumista ja sisäisistä apparatsikeista paremmin kärryillä. Vastakkain ovat jatkossakin virallinen todellisuus ja todellinen todellisuus. Sekä se, että kuinka isoksi päättäjämme uskaltavat antaa tuon eron kasvaa.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, apparatismi, apparatsikki, EU, eurokupla, finanssikusetus, kansalaisjärjestöt, maan tapa, Perustuslaki, politiikka, potilasjärjestöt, Suomen ihmisoikeustilanne, talouselämä, vaalirahaskandaali, vaalirahoitus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.