Eläkerahan kytkennät ja päättäjien sidonnaisuudet julki?

Kuinka nopeaa Suomessa on avaaviin ja korjaaviin toimenpiteisiin ryhtyminen?

Toivottavasti kuulemme aiheesta pian lisää.

Toivottavasti kuulemme aiheesta pian lisää. Eri kanteilta ja eri medioissa.

Kuvakaappaus on tehty paperilehden koko sivun jutusta. Jonka Helsingin Sanomat julkaisi 14.9.2016 otsikolla:

”Eläkerahan kytkennät julki” –  Fakta Eläkerahan väärinkäyttöä epäilty vuosikausia.

Tässä vuoden 2004 tilannekuvaa:

”Julkista rahaa käytetään häpeämättömästi myös työeläkeyhtiöissä. Iso osa niiden sijoitusmiljardeista on parkkeerattu lähipiiriin kuuluvien yhtiöiden osakkeisiin ”strategisina sijoituksina”. Niitä ei ole tehty ensisijaisesti eläkejärjestelmän etua ajatellen ja yleisesti hyväksyttyjä sijoitusperiaatteita noudattaen, vaan päätöksiä ovat sanelleet ennen muuta finanssileirien omat valtapelit.

Sammon konsernijohtaja ja eläkeyhtiö Varman hallituksen jäsen Björn Wahlroos on luonnehtinut eläkeyhtiöiden toimintatapoja korruptioksi. Vakuutusvalvontavirasto joutui perkaamaan tel-yhtiöiden kiinteistökauppoja Wahlroosin kerrottua julkisen salaisuuden, että yhtiöt ostavat ylihintaan asiakkaidensa kiinteistöjä kahmiakseen valtaa ja vakuutuksia.

Eläkeyhtiöiden viime vuosien kiinteistösijoituksissa peräti kaksi euroa kolmesta on huvennut asiakkailta ostettuihin kiinteistöihin. Valvoja ei saanut näyttöä kauppojen epäasiallisuudesta, sillä sijoitusten perimmäisiä motiiveja ei tutkittu.

Virastoa moitittiin löperöksi. Mainettaan puolustaakseen se aikoo lähiaikoina julkistaa kannanoton, jolla yritetään hillitä eläkeyhtiöiden holtitonta rahankylvöä. Se on merkki siitä, että valvoja on tuntenut sieraimissaan hajua, muttei löydä raatoa.

Kannanottoluonnoksen mukaan tel-yhtiöiltä kielletään paitsi ylihintaiset kiinteistökaupat myös vakuutustuotteiden kytkykauppa ja ”muut sopimattomat järjestelyt”. Yhtiöitä toisin sanoen vaaditaan noudattamaan lakia.

Valvottavien ja vakuuttajien suhteet ovat perinteisesti olleet likeiset ja ymmärtävät. Tapana on ollut, että vakuutusvalvonnan johdosta noustaan hyväpalkkaiseen asemaan johonkin vakuutusyhtiöön, mikä ei ole ollut omiaan lisäämään viranomaisen uskottavuutta.

Transparencyn korruptioindeksi painottuu julkisen vallan korruptioon. Siksi esimerkiksi toimialakartellit tai yritysten asiakkaisiinsa kohdistama voitelu eivät hetkauta laskelmia, vaikka toisin usein luullaan.”

Lähde: Voideltu valta 2004 – Presso Kauppalehti – toimittaja Olli Ainola

Entä suomalaiset vahinkovakuutusyhtiöt? Ovathan eläkeyhtiöt yhteenlaskettujen omistusosuutensa kautta niiden suuromistajia.

Lisätietoa aiheesta
Korporatismi 10.9.2012 – Oikeusturvan ajankuva blogi
http://ajankuva.blogspot.fi/2012/09/korporatismi.html

Perustuslaki 2 ja Tarmo Pukkila 2.4.2013 – Suomi 2017 blogi
https://suomi2017.wordpress.com/2013/04/02/perustuslaki-2/

Lakien synty 2014, Seppo Konttinen – Siltala kustannus
http://www.siltalapublishing.fi/kirja/150/

Nelikanta Wahlroos 15.4.2016 – Suomi 2017 blogi
https://suomi2017.wordpress.com/2015/04/15/nelikanta-wahlroos/

Järjestövalta 20.5.2016 – Suomi 2017 blogi
https://suomi2017.wordpress.com/2016/05/20/jarjestovalta/

Aurinko iloisesti keskuudessamme paistakoot ja todellisen valtakoneistomme hyötyjät eri kanteilta valaiskoot!

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa, artikkelin julkaisun hetkellä –

 

Mainokset

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2.0

Vuonna 2017 Suomi täyttää 100 vuotta. Millaisessa Suomessa tuolloin elämme jää kaikkien tuolloin eloisasti elävien koettavaksi. Tässä blogissani pyrin valottamaan lähihistoriamme mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta valaistuina. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään Suomi 2.0 - versioon on mahdollista päästä myös käytännön elämässä. Nyt ja heti. Kansanvaltahan ei voi toimia jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien olemme enemmän. Muuten armottomien apparatsikkien Albania uhkaa.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, korporatismi, korruptio, maan tapa, mediasensuuri, Perustuslaki, politiikka, talouselämä, vaalirahoitus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s