Radio Rapu

Tiistaina 13.1.2015 saatiin kuulla Radio Rapu – nimiseltä radiokanavalta mielenkiintoinen ohjelma. Ulostullut jakso liittyy myös ajankohtaiseen perustuslaki-teemaan, jos Suomen keskeneräiset oikeusvaltio- ja demokratiaprosessit ollaan; viimein eduskuntavaalien 2015 jälkeen, viemässä loppuun asti. Ohjelmassa mennään samalla Suomen todellisen hallintamuodon juurille, joka myös kansallisena korporatismina tunnetaan.

Ohjelmassa esiin tulevat perus- ja ihmisoikeuksien, pitkäkestoiset sekä törkeät, loukkaukset eivät ole vielä mukana valtioneuvoston ihmisoikeusselonteossa, josta lisätietoa tästä Suomen ihmisoikeustilanne 2014 – linkistä.

Radio Rapu on tervetullut kilpailija Yle Puheelle.

Radio Rapu on tervetullut kilpailija Yle Puheelle.

Jakson ytimessä ovat Suomen 1990-luvun pankkikriisin vakaasti ja pitkäkestoisesti vaietut asiat. Kaksi tuntinen keskustelu omasta lähihistoriamme, koskien pankkejamme, on mielenkiintoista ja opettavaista kuunneltavaa. Kiitos selkeästi ja rauhallisesti puhuvien keskustelijoiden. Sekä aidolta kuulostavan innostuksen äänessään; välittävän haastattelijan. Tätä ei jätetä enää tähän!

Vaikka aikaa on 1990-luvusta kulunut, niin on hyvä nostaa esiin, miksi koko kuva on tärkeää saada julkiseen keskusteluun juuri nyt! Tässä yksi tärkeimmistä perusteista:

ELÄMÄSTÄ EI SAA UUSINTOJA!
Henkivakuutusyhtiö Suomen toimitusjohtaja Eino Halonen, 57, jää eläkkeelle ensi vuoden alusta 58-vuotiaana. Poikkeuksellisen alhainen eläkeikä selittyy sillä, että hänen työsopimuksensa antaa siihen oikeuden.

Normaali eläkeikä on työsuhteissa ollut 65-vuotta, ja työeläkelain uudistuksilla on kannustettu ihmisiä jatkamaan töissä vieläkin pitempään.
”Ei minun tarvitse tätä ratkaisua erikseen perustella. Ratkaisu on oma eikä ympäristön sanelema.

Minulla on yksi elämä, eikä siitä saa uusintaa”, Halonen sanoo.
Lähde: Helsingin Sanomat 25.8.2007 -TALOUS
Vakuutusyhtiö Pohjolan myyjä Eino Halonen eläkkeelle 58-vuotiaana

Monet ohjelmassa vilahtavat keskeiset päättäjämme ovat keskuudessamme ja erittäin hyvässä iskussa. Voisiko tässä uutisessa olla korkea-arvoisin koko kuvan avaaja?

Tasavallan presidentti totuuskomission kulmamieheksi?

Tasavallan presidentti totuuskomission kulmamieheksi?

Joten kuunnelkaa tämä jakso kaikessa rauhassa ja vinkatkaa verkostoissanne edelleen. Lämmin ja iso kiitos siitä. Sillä vain oman lähihistoriamme tuntemalla; voimme ennustaa edes jotenkin tulevaa ja vaatia todellisia parannuksia päättäjiltämme.

Ohjelmassa avataan myös varoituksen sanoja Kreikan velkatilanteen hoitamiseen. Suomen 1990-luvun malli ei välttämättä sovi kaikkeen. Ja varsinkaan tulisemman luonteen laadun omaaville kansakunnille.

Tämän näköisestä näkymästä paikallisesti toimiva radio; voi toimia globaalisti!

Tämän näköisestä näkymästä paikallisesti toimiva radio; voi toimia globaalisti!

Toivottavasti jakso säilyy saatavilla pitkään ja siitä saadaan myös tekstiksi purettu versio. Sen verran kovaa tietoa jysähtää eetteriin. Auttaen samalla ymmärtää sen, miksi näin härski ja perustuslainkin vastainen valtakoneisto voidaan pitää pyörimmässä Suomessa.

Samat henkilöt ja organisaatiot toimimassa, kaikilla vallan kolmijako-opin mukaisilla alueilla. Niin sanotusti sisäsiististi tuoleja vaihtaen. Eikä laillisuusvalvojat uskalla tahikka saa viheltää peliä poikki. Jäljet johtavat tuon ohjelman perusteella 1980 – ja 1990 – luvuille.

1990-luvun pankkikriisiä, samanlaisesta näkökulmasta käsitteleviä blogeja:

Päivitys 27.3.2020
Rikotut linkit korjattu tai vaihdettu vielä toimiviin. Lämmin kiitos tilanteen huomanneelle ja siitä ilmoittaneelle henkilölle.

Salainen pankkituki – ei vieläkään tutkittua tietoa
– tiistai 5. marraskuuta 2013
http://naskinen.blogspot.com/2013/11/salainen-pankkituki-ei-vielakaan.html
Linkki luettu 27.3.2020

SUOMEN TRAGEDIA .. tästä kansan ahdinko alkoi – 24.9.2017
https://www.promerit.net/2017/09/suomen-tragedia/
Linkki luettu 27.3.2020

Avoin kirje pääministeri Antti Rinteelle
– perjantai 28. kesäkuuta 2019
http://pankkikriisi.blogspot.com/2019/06/avoin-kirje-paaministeri-antti-rinteelle.html
Linkki luettu 27.3.2020

Hyvä peruskirja koko kuvasta on tämä Laman ja rahan pelurit:

Suomen oma pankkilähihistoria päivänvaloon.

Suomen oma pankkilähihistoria päivänvaloon.

Hyviä osumia koko kuvaan tarjoaa, esimerkiksi nykyisen ulkoministerimme Erkki Tuomiojan/sd. blogi, jossa kaksi poimintaa hänen pankkikriisiä koskevista kirja-arvioista:

1.
”Pietilä käsittelee SYP:n useimmilta aikanaan jokseenkin huomaamatta jäänyttä puhallustemppua, jolla vanha SYP lopetettiin ja sen toimintoja jatkettiin uuden SYP:n nimissä. Puhalluksen kohteena olivat pankin velalliset ja pankkitukea maksaneet veronmaksajat. Muutoinkin juuri SYP:n toiminnot ovat Pietilän erityisen syynin kohteena, vaikkeivat muutkaan pankit huomiotta jää.

Pietilä käy myös lävitse presidentti Koiviston roolin pankkien pelastusoperaation kulissimiehenä. Koivisto ei ainoastaan ottanut julkisestikin jyrkästi kantaa pankkien puolesta niiden velallisia vastaan, vaan myös järjesti oikeushistoriallisesti ainutlaatuisen puhuttelun presidentinlinnassa eräille korkeimman oikeuden jäsenille ja muille oikeuslaitoksen johtaville tuomareille ja alan huippujuristeille. Tilaisuuden jälkeen KKO:n linja muuttui ja se asettui uusissa ratkaisuissaan yhtä poikkeusta lukuunottamatta pankkien puolelle velallisia vastaan.
 
Aivan erityisesti Pietilä paneutuu pankkien ennen markan devalvaatiota innokkaasti markkinoimien valuuttaluottojen ottajien kohtaloon ja osoittaa, että valuuttalainojen devalvaatiotappioiden perimistä velallisilta voi hyvin perustein pitää laittomana.”

Lähde: A.-P. Pietilä, Pankkikriisin peitellyt paperit, 20.7.2008 kirja-arvio

2.
”Koko pankkikriisin kattavaksi analyysiksi tai esittelyksikään kirja ei pyri. Se oikeastaan keskittyy kolmeen erityiseen asiaan, joilla kuitenkin on koko pankkikriisin arvioinnin kannalta aivan keskeinen merkitys.

Ensimmäinen on se, miten säästöpankit ajettiin ahdinkoon ja miten pakkosynnytetty ja vakuusrahaston lainoituksen kautta valtion haltuun otettu Suomen Säästöpankki pilkottiin hallituksen ja neljän kilpailijapankin sopimuksella ja myytiin terveiltä osiltaan näille neljälle pankille tappiollisten jämien jäädessä valtion perustamaan roskapankkiin.

Toinen Konttisen kohde on se, miten konkurssikypsä Suomen Yhdyspankki pelastettiin omistajilleen monimutkaisella yhtiörakenteen muutoksella ja jätettiin tappiot veronmaksajien hoidettaviksi. Järjestely toimeenpantiin Konttisen mukaan monessa kohdin lainvastaisella, mutta korkeiden viranomaisten hyväksymällä tavalla

Kolmas Konttisen kohde on silloisen presidentin Mauno Koiviston kulissientakainen aktiivisuus pankkien ja niiden omistajien pelastamiseksi ja siihen liittynyt korkean tason painostus oikeuslaitosta kohtaan, se kun oli erehtynyt katsomaan, ettei pankeilla voimassa olleen lain mukaan ollut oikeutta yksipuolisesti muuttaa myöntämiensä lainojen korkoa.

Konttisen kirjaan sisältyy monia sellaisia väitteitä, jotka ovat poliittista dynamiittia. Valitettavan ennustettavaa on,  ettei kukaan niistä,  jotka voisivat asialle enemmän julkisuutta antaa tule sitä veneenkeikuttamisen pelossa tekemään.”

Lähde: Seppo Konttinen – Pankkituen salainen historia. Kuinka velallista kyykytettiin, kirja-arvio 2.3.2008

Eikä tässä vielä kaikki.

Pitäisikö perustuslakiamme korjata todellisuutta paremmin vastaavaksi?

Nimittäin. Kun samat henkilöt ja organisaatiot käyttävät (paikkoja prosesseissa vaihdellen) lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovaltaa ollaan jo fasismissa. Vielä, kun kuviossa ovat mukana samanhenkisyyttä huokuvat laillisuusvalvojat (kuten Finanssivalvonta, oikeuskansleri, eduskunnan oikeusasiamies ja eduskunnan ihmisoikeuskeskus) niin ollaankin Suomessa ja finanssialan fasismissa.

Tosin pitää muistaa, että se mitä virallisen Suomen toimesta ei tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata.

* * * *

Päivitys 5.2.2015

”REHELLISYYS, TEHOKKUUS JA PERHE”
Avainasia tietysti on se, että voidaanko näissä asioissa saavuttaa konsensus siitä, mitä rehellisyys on ja kuinka sitä kulloinkin mitataan?

-Klikkaamalla kuvakoostetta hiirelläsi, saat sen ruudullesi isompana-

Björn Wahlroos avainhenkilö Koiviston konklaavin saloihin?

Björn Wahlroos avainhenkilö Koiviston konklaavin saloihin?

Lue hyvää taustakatsausta Jorma Jaakkolan blogista:
http://jormajaakkola.fi/ > Koiviston konklaavi

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa julkaisun hetkellä –

 

Tietoja Suomi 2017 verkosto

Suomi 2017 verkoston mottona 2020-luvulla: "Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata." Toimimme avoimesti ilman keskusjohtoa. "Me yritämme"-hengessä. Suomessa ja ulkomailla asuen. Elämme tosielämässä kohtaamiemme valuvikojen korjaamisen suhteen, siinä realistisessa näkemyksessä, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin. Toivomme voivamme toimillamme auttaa siinä, ettei nuorempien sukupolvien höplästä vetäminen Suomessakaan enää jatku. Löydät meidät, niin halutessasi: 1. Suomi 2017 verkoston blogista. 2. Suomi 2017 verkoston Twitteristä. 3. Suomi 2017 verkoston Facebookista. 4. Suomi 2017 verkoston Instagramista.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, eurokupla, Euroopan ihmisoikeussopimus, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin, finanssikusetus, korporatismi, maan tapa, mediasensuuri, Perustuslaki, Suomen ihmisoikeustilanne, vaalirahoitus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.