Kokoomuksen presidenttiehdokkaan Sauli Niinistön kommentti perustuslain vaikuttavuudesta

Suomalaisen Facebook – journalismin tehokeinoin. Suomi 2017 saa puristettua kokoomuksen Sauli Niinistöltä kohukommentin perustuslain ”uudistuksen” HE 60/2010 eli LJL 3/2011 vaikuttavuudesta.

HUOMIOITAVAA!
Tälläkin kertaa puhuttiin vain artikla 1§ vaikuttavuudesta.  Artiklojen 94§ ja 95§ vaikuttavuudesta ja koplauksesta 1§:iin ei taas tule Sauli Niinistönkään suusta sanaakaan. Minkälainen mahtaa olla rkp:n presidenttiehdokas Eva Biaudetin kanta tähän perustuslakiasiaan?

– Klikkaamalla kuvaa hiirelläsi; saat sen ruudullesi isompana –

Tutustu kokoomuksen Jorma Jaakkolan mielenkiintoisiin artikkeleihin Suomen EU- ja eurolähihistoriasta ja osallistu mielenkiintoisiin keskusteluihin.

Juristina, entisenä perustuslakivaliokunnan puheenjohtajana, entisenä valtiovarainministerinä ja entisenä eduskunnan puhemiehenä Sauli Niinistö ei ole näissä asioissa eilisen teerenpoikia. Tosin elekieli hänenkin kohdallaan on armottoman paljastavaa.

Kokoomuksen presidenttiehdokas Sauli Niinistökään ei uskalla paljastaa perustuslain ”uudistuksen” eli HE 60/2010 todellista tavoitetta.

Tämä avoin Suomi 2017 haastattelu Sauli Niinistöstä tehtiin Ylen Pressiklubi – ohjelmasta Yle Areenalla 24.9.2011 aikana. Ohjelman lihallinen toimittaja on Ruben Stiller.

Seuraava poiminta tulee ohjelman aikajanalta 34:15 – 35:52. Äännevastaavuuksien kirjaamisessa tekstimuotoon saattaa esiintyä pieniä virheitä.

Ruben Stiller – Yle:

”Mutta otetaas ihan tuota yks asia, joka on jäänyt ihan tän vakuuskeskustelun jalkoihin. Nimittäin nyt on eduskuntaan tulossa, uudelleen siis, perustuslain muutos jossa itse asiassa EU-jäsenyys kirjattais sinne. Se pitää hyväksyä 2/3 osan enemmistöllä.

Kannattaako nyt sinne perustuslakiin kirjata yhtään mitään EU-jäsenyydestä, Sauli Niinistö, kun me ei oikein tiedetä minkälainen EU tulevaisuudessa on?”

Sauli Niinistö – kokoomus:

”Se liittyy tähän perustuslain kokonaismuutokseen. Tietysti se on sitten hyväksyttävä, kaikkine karvoineen. Tai ei ollenkaan.  Ei ole mahdollisuus muuttaa.”

(Kehonkieli huomio 34:51– vasen etusormi alkaa hipsuttamaan nenää)

”Mutta tuota, onko sitten se EU:n kirjaaminen perustuslakiin, nyt niin välttämätöntä. Mutta minusta se on ihan aiheellinen kysymys.

Ja ymmärtäisin, että alun perin se tuli, ehkä tällaisena asiantuntijoidenkin mielipiteenä. Että hyvä nyt kirjata tämä olemassa oleva tilanne tällä tavoin.

Mutta toisaalta ei sillä kyllä oikeusvaikutuksiakaan ole.

Eduskunnassahan käytiin jo pitkä keskustelu, jossa todettiin, että rauhotettiin kuulemma niitä jotka ehkä suunnittelivat EU:sta lähtöä. Että ei tämä kyllä sitten nosta sitä kynnystä.

Ja veikkaan, että se tulee hyväksyttyä pääsääntöisesti sen vuoksi, että se muu perustuslain muutos halutaan hyväksyä.”

Timo Haapala – MTV3

”Kaipa se läpi menee, koska keskusta, joka jäi oppositioon, ilmoitti, että se pysyy vanhoilla linjoilla tässä mihin se oli sitoutunut. Se olis kaatunut keskustan mukana, mutta ei kaadu nyt. Elikkä eteenpäin menee.”

Lähde: Pressiklubi – 16.9.2011. Nyt ratkaistaan viimein se hemmetin talouskriisi! Vieraana Sauli Niinistö, kommentaattoreina Jouni Tervo ja Timo Haapala.

Kyseinen Pressiklubin jakso on katsottavissa Yle Areenalla tästä linkistä 16.10.2011 kello 19:20 asti.

Aiheeseen liittyvä Suomi 2017 artikkeli:

– Taxellin komiteasta ja pääministeri Jyrki Kataisen ensimmäisestä nukkehallituksesta –

Mainokset

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2025?

Vuonna 2017 Suomi täytti 100 vuotta. Tässä pienen ihmisen näkökulmasta kirjoitetussa blogissani; pyrin myös vuoden 2017 jälkeen valottamaan lähihistoriamme ja nykyhetken mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta yhteiskunnallista tilannekuvaa esiin pukaten. Ja väliin pieneltäkin vaikuttavia tapahtumia isoon kuvaan lukiten. Jos haluamme todellisia parannuksia tähän Suomeen; jossa nyt elämme, niin jottain tarttis varmaankin tehrä? Mieluiten yhdessä toimien. Yli ikä - ja varallisuusrajojen. Tuleva aika, Suomi vuonna 2025; jää vielä hämärän peittoon. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään otteeseen itse kunkin tosielämässä; päästään kiinni jo huomenna. Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien voimme olla, huomata ja vaikuttaa enemmän. Vaikka monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin. Muuten taitaa käydä niin, että Albaniakin hurauttaa entistä kovemmalla vauhdilla Suomen ohi. Joten toivottavasti nuoremman polven päättäjämme ovat nyt tosielämän tapahtumista ja sisäisistä apparatsikeista paremmin kärryillä. Vastakkain ovat jatkossakin virallinen todellisuus ja todellinen todellisuus. Sekä se, että kuinka isoksi päättäjämme uskaltavat antaa tuon eron kasvaa.
Kategoria(t): EU, eurokupla, finanssikusetus, korporatismi, mediasensuuri, Perustuslaki, talouselämä Avainsana(t): , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s