Hyviä uutisia numero 11

Uusi Suomi uutisoi 16.2.2011, että Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö ETYJ (ODIHR) tulee tarkkailemaan Suomen vaaleja huhtikuussa.

Pienten puolueiden kannalta merkittävimmät epäkohdat ovat varmasti esille pääsemisen vaikeus valtamedioissa ja isompien puolueiden suuret valtionavustukset. Näin Uusi Suomi uutisoi aiheesta:

”Toinen epäkohta eduskuntavaaleissa on se, että pienet eduskunnan ulkopuoliset puolueet eivät saa riittävästi näkyvyyttä julkisuudessa. ODIHR totesi eduskuntapuolueiden saavan valtionavustuksia ja runsaasti julkisuutta muun muassa valtiollisen yleisradioyhtiön vaalitenteissä.

Asiaa on pitänyt esillä muiden pienpuolueiden muassa Itsenäisyyspuolue, joka pitää nykyistä käytäntöä laittomana.

– Yle on lain nojalla velvoitettu kohtelemaan kaikkia puolueita tasaveroisesti, eikä se sitä tee, puolueen puoluesihteeri Saku Mättö kommentoi raporttia keskiviikkona.”


Vielä merkittävämpi esille tullut epäsuhta koskee valtion hovihankkijan Tietoenatorin toimia vaalien ääntenlaskennassa.

Vaalivilppi on sittenkin totta Suomessakin – videoraportin pituus 2:55

Tällä videolla Köyhien asialla -puolueen pj Terttu Savola kertoo kuinka hänen äänensä siirtyivät toisen piirin ja kilpailevan puolueen edustajalle 2007 eduskuntavaaleissa.

Miten paljon on vastaavanlaisia tapauksia, jotka eivät ole tulleet julki?

Mikäli alla olevaan Taloussanomien vanhaan uutiseen on luottamista, niin sdp:n leiristä Tietoenatorin palvelukseen vuonna 2007 siirtynyt Jouni Backman lienee laittanut nämä edellisellä videolla kerrotut epäkohdat niin sanotusti kondikseen?

Backman sdp:n pelastava Batman?

Kuka Jouni Backman on?

Hän toimii Tietoenatorissa erityisneuvonantajana. Politiikassa hän toimii sdp:n puoluevaltuuston puheenjohtajana. Puoluevaltuusto on SDP:n ylin päätöselin puoluekokouskausien välillä. Jouni Backman on ehdolla eduskuntavaaleissa 2011 Etelä-Savon sosiaalidemokraattien listalla.

Lähde: SDP ja Etelä-Suomen sosiaalidemokraatit

Jouni Backman muistetaan myös seuraavasta episodista:

”Jouni Backman oli ehdolla Yleisradion toimitusjohtajaksi lokakuussa 2004. Hänet löysi toimitusjohtajaehdokkaaksi hallintoneuvoston puheenjohtaja Markku Laukkasen (kesk.) ja varapuheenjohtaja Jouni Backmanin johtama etsintäryhmä.”

Lähde: Wikipedia

Toivottavasti eduskuntapuolueiden ja tiedotusvälineiden toimesta ollaan jo valmiita avaamaan poliittisten päättäjiemme vaalirahoituksen synnyttämät sidonnaisuudet sekä kytkennät paikkansa pitävästi. Alla olevasta linkistä pääsee jo hyvään alkuun.

Suomi 2.0 – Maan tapa vuonna 2017?

”Kansanvalta ei toimi jos kansa ei tiedä” – Helsingin Sanomien mainos 1900-luvulla

Muuten. Miten laajaa harmaa hallinto Suomessa tänä päivänä on ja ketkä henkilöt sitä johtavat?

Tietoja Suomi 2017 verkosto

Suomi 2017 verkoston mottona 2020-luvulla: "Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata." Toimimme avoimesti ilman keskusjohtoa. "Me yritämme"-hengessä. Suomessa ja ulkomailla asuen. Elämme tosielämässä kohtaamiemme valuvikojen korjaamisen suhteen, siinä realistisessa näkemyksessä, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin. Toivomme voivamme toimillamme auttaa siinä, ettei nuorempien sukupolvien höplästä vetäminen Suomessakaan enää jatku. Löydät meidät, niin halutessasi: 1. Suomi 2017 verkoston blogista. 2. Suomi 2017 verkoston Twitteristä. 3. Suomi 2017 verkoston Facebookista. 4. Suomi 2017 verkoston Instagramista.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, apparaatti, apparatismi, apparatsikki, ay-liike, Finland wants Conan, kansalaisjärjestöt, keskusliitot, maan tapa, politiikka, populismi, populisti, talouselämä, vaalirahaskandaali, vaalirahoitus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Hyviä uutisia numero 11

 1. Linkki lakannut toimimasta. Huomattu 9.2.2019. Kiitokset tilanteen huomanneelle ja siitä ilmoittaneelle henkilölle. Teksti pelastettuna ohessa. Lämmin kiitos avusta.

  >Lue mitä ETYJ:n vaalitarkkailijoiden tapaamisessa käsiteltiin…
  Saku Mättö, puoluesihteeri, IPU

  * * * *

  — Lainaus —
  Olin viikonloppuna ETYJ:n vaalitarkkailijoiden tapaamisessa

  Kolme IPUlaista tapasi vaalitarkkailijat lauantaina 9.4. Helsingissä.

  Keskusteluiden aikana käsittelimme keskeisimmät ongelmat, jotka Itsenäisyyspuolue on kohdannut suomalaisessa vaalijärjestelmässä ja sen ympärillä pyörivässä median tavassa toimia.

  1. YLEn tapa syrjiä pienpuolueita, joka on ollut tapa 2003 eduskuntavaaleista lukien

  2. YLEn hallintoneuvoston pj ja perustuslakivaliokunnan pj ovat sama henkilö

  3. YLE ei edes kutsuttuna lähettänyt reportteria paikalle IPUn vaalijulisteen ja vaaliteeman julkistustilaisuuteen

  4. YLEn syrjivä käytäntö toimii muille medioille “oikeutuksena” olla kunnioittamatta demokratiaa ja täten eduskunnan ulkopuolisia puolueita ei kutsuta niidenkään tilaisuuksiin. Esimerkkinä toimi HS:n vaalijulistearviointi (HS 7.4.2011 sivu A6), johon ei ollut kelpuutettu pienpuolueita.

  5. Vaalijulisteiden kirjava käytäntö, jossa joka kunnalla on oikeus vaatia omanlaistansa julistekäytäntöä, joka yhdistettynä vain muutamaan A0-kokoisia julisteita tuottavaan painotaloon Suomessa on johtanut korkeisiin hintoihin tuottaa julisteet ja vaikeuteen uusien puolueiden osallistua julistein maan kattaviin vaaleihin

  6. Oulu oli luvannut IPUlle kaksi julistepaikkaa, joiden mukaan IPU oli tuottanut materiaalin ja 27.3. Oulu ilmoittikin vain yhdestä paikasta

  7. Turku edellytti 850 euron osallistumismaksua oikeudesta levittää vaalijulisteita kaupungin telineisiin. Tämä vaatimus joka kuntaan levinneenä tapana tarkoittaisi 286.500 euron kustannusta puolueille

  8. Puoluetukea maksetaan vain eduskuntapuolueille. Tekeillä on lakimuutos, joka nostaisi vaalikynnyksen 3%:iin ja puoluetukea annettaisiin 2% maanlaajuisen tuloksen saavuttaneille puolueille. Tilanne siis pahenisi. Lisäksi sama lakimuutos edellyttää 3% maanlaajuista äänisaalista ja kieltää vaaliliitot, mitkä tekijät myös heikentävät demokratiaa

  9. Vaalipiirilautakunta Helsingissä kielsi ainoana IPUn ehdokkaalta Hannu Kukkoselta oikeuden ammattiin, koska se ei hyväksynyt eduskuntavaaleissa “puheenjohtaja” titteliä, joka on kelvannut kunnallisvaaleissa

  10. Mainittiin Köyhien asialla -puolueen vaalivilppiepäilyt, jotka kohdistuvat Tieto OYJ:n vaalitietojärjestelmään ja toisaalta vaalilipukkeiden laskentatapaan vaalipäivänä sekä niiden stemmuuttamiseen ja puhelinsoitolla tapahtuvaan ilmoitukseen vaalitietojärjestelmään.

  Tapaamisen aikana vaalitarkkailumission johtaja Hannah Roberts ja hänen tiiminsä tekivät paljon tarkentavia kysymyksiä ja olivat silminnähden hämmentyneitä tietyistä seikoista, jotka IPU nosti mukaan keskusteluun. Tapaamisen jälkeen Roberts kirjoitti: “On suureksi avuksi kun esiin nostetaan niin seikkaperäisesti asioita, kuten te [Itsenäisyyspuolue] olette tehneet. Tulemme tekemään lisätutkimuksia, erityisesti Köyhien Asialla -puolueen osalta.”

  — Lainaus päättyy —

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.