Hyviä uutisia numero 11

Uusi Suomi uutisoi 16.2.2011, että Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö ETYJ (ODIHR) tulee tarkkailemaan Suomen vaaleja huhtikuussa.

Pienten puolueiden kannalta merkittävimmät epäkohdat ovat varmasti esille pääsemisen vaikeus valtamedioissa ja isompien puolueiden suuret valtionavustukset. Näin Uusi Suomi uutisoi aiheesta:

”Toinen epäkohta eduskuntavaaleissa on se, että pienet eduskunnan ulkopuoliset puolueet eivät saa riittävästi näkyvyyttä julkisuudessa. ODIHR totesi eduskuntapuolueiden saavan valtionavustuksia ja runsaasti julkisuutta muun muassa valtiollisen yleisradioyhtiön vaalitenteissä.

Asiaa on pitänyt esillä muiden pienpuolueiden muassa Itsenäisyyspuolue, joka pitää nykyistä käytäntöä laittomana.

– Yle on lain nojalla velvoitettu kohtelemaan kaikkia puolueita tasaveroisesti, eikä se sitä tee, puolueen puoluesihteeri Saku Mättö kommentoi raporttia keskiviikkona.”


Vielä merkittävämpi esille tullut epäsuhta koskee valtion hovihankkijan Tietoenatorin toimia vaalien ääntenlaskennassa.

Vaalivilppi on sittenkin totta Suomessakin – videoraportin pituus 2:55

Tällä videolla Köyhien asialla -puolueen pj Terttu Savola kertoo kuinka hänen äänensä siirtyivät toisen piirin ja kilpailevan puolueen edustajalle 2007 eduskuntavaaleissa.

Miten paljon on vastaavanlaisia tapauksia, jotka eivät ole tulleet julki?

Mikäli alla olevaan Taloussanomien vanhaan uutiseen on luottamista, niin sdp:n leiristä Tietoenatorin palvelukseen vuonna 2007 siirtynyt Jouni Backman lienee laittanut nämä edellisellä videolla kerrotut epäkohdat niin sanotusti kondikseen?

Backman sdp:n pelastava Batman?

Kuka Jouni Backman on?

Hän toimii Tietoenatorissa erityisneuvonantajana. Politiikassa hän toimii sdp:n puoluevaltuuston puheenjohtajana. Puoluevaltuusto on SDP:n ylin päätöselin puoluekokouskausien välillä. Jouni Backman on ehdolla eduskuntavaaleissa 2011 Etelä-Savon sosiaalidemokraattien listalla.

Lähde: SDP ja Etelä-Suomen sosiaalidemokraatit

Jouni Backman muistetaan myös seuraavasta episodista:

”Jouni Backman oli ehdolla Yleisradion toimitusjohtajaksi lokakuussa 2004. Hänet löysi toimitusjohtajaehdokkaaksi hallintoneuvoston puheenjohtaja Markku Laukkasen (kesk.) ja varapuheenjohtaja Jouni Backmanin johtama etsintäryhmä.”

Lähde: Wikipedia

Toivottavasti eduskuntapuolueiden ja tiedotusvälineiden toimesta ollaan jo valmiita avaamaan poliittisten päättäjiemme vaalirahoituksen synnyttämät sidonnaisuudet sekä kytkennät paikkansa pitävästi. Alla olevasta linkistä pääsee jo hyvään alkuun.

Suomi 2.0 – Maan tapa vuonna 2017?

”Kansanvalta ei toimi jos kansa ei tiedä” – Helsingin Sanomien mainos 1900-luvulla

Muuten. Miten laajaa harmaa hallinto Suomessa tänä päivänä on ja ketkä henkilöt sitä johtavat?

Mainokset

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2.0

Vuonna 2017 Suomi täyttää 100 vuotta. Millaisessa Suomessa tuolloin elämme jää kaikkien tuolloin eloisasti elävien koettavaksi. Tässä blogissani pyrin valottamaan lähihistoriamme mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta valaistuina. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään Suomi 2.0 - versioon on mahdollista päästä myös käytännön elämässä. Nyt ja heti. Kansanvaltahan ei voi toimia jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien olemme enemmän. Muuten armottomien apparatsikkien Albania uhkaa.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, apparaatti, apparatismi, apparatsikki, ay-liike, Finland wants Conan, kansalaisjärjestöt, keskusliitot, maan tapa, politiikka, populismi, populisti, talouselämä, vaalirahaskandaali, vaalirahoitus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Hyviä uutisia numero 11

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s