Ammattivalittajat

Ensin Kanava-lehden esittely Wikipediassa. Mielenkiintoinen ja ajankohtainen aihe heti kannessa. Mitä kaikkea aiheen takaa löytyykään?

Yle aamu-tv:n uutiset 5.3.2013 "Ammattivalittajat.."

Yle aamu-tv:n uutiset 5.3.2013 ”Ammattivalittajat..”

Professori Jyrki Virolainen kirjoittaa aiheesta blogissaan.
697. Marmatusta ammattivalittajista – 4.3.2013.

Toivottavasti mahdollisimman moni pääsee lukemaan tuon korkeimman hallinto-oikeuden viestintäpäällikkö Teuvo Arolaisen kirjoittaman artikkelin. Ja saamme avoimeen julkisuuteen hänen Kanava-lehden artikkelia varten tekemänsä selvityksen faktat.

Muutenhan on mahdotonta kenenkään ottaa kantaa siihen, että onko valituksilla ollut aihetta vai ei? Ja millä perusteilla korkeimman hallinto-oikeuden viestintäpäällikkö Teuvo Arolainen on päätynyt tiettyjen nimeltä mainittujen yhdistysten/kansalaisjärjestöjen osalta nimittämään heitä ammattivalittajiksi?

Taustatietoa avoimesta internetistä hakusanasetillä:
valtiovarainministeriön kantelutyöryhmän julkaisema raportti
Vakuutusongelmaisten liitto ry

* * * *

Vai ollaanko vallankäytön kulisseissa valmistautumassa eurokuplan paikkuusta mahdollisesti tuleviin kanteluihin ja oikeusjuttuihin?

– Mukaan maksoi, mitä maksoi –
> linkki lakannut toimimasta 14.12.2015
> syy tuntematon

* * * *

11.3.2013 päivitys

Kanava-lehden 1/2013 artikkelin kannessa artikkelin nimenä on ”Keitä ovat ammattivalittajat?”

Sisällysluettelossa tosin artikkelin nimi onkin muutettu. Hieman myönteisempään suuntaan:

”Oikeusvaltion on siedettävä myös ammattivalittajat” sivu 5:

OIKEUSTAISTELIJA ON AINA OIKEASSA
”Ammattivalittajan perustyyppi on oikeustaistelija. Hän valittaa itse kokemaansa vääryyttä tai jotain puolustaa jotain muuta. Oikeustaistelija on aina oikeassa ja eri mieltä olevat väärässä.

Pahaa edustaa viranomainen tai muu kasvoton taho, kuten pankki tai vakuutusyhtiö. Nämä ritarit ryhmittyvät helposti yhteen.

Esimerkiksi käy Vakuutusongelmaisten liitto, joka epäilee vakuutusoikeutta ja erityisesti vakuutuslääkäreitä monenlaisista vääryyksistä…”

* * * *

Kommenttina edelliseen korkeimman hallinto-oikeuden viestintäpäällikkö Teuvo Arolaisen kirjoituksen kohtaan.

Miksi esimerkiksi KKO on tullut (viimeinkin) vuodesta 2012 alkaen Vakuutusongelmaisten liiton kanssa entistä enemmän samoille linjoille? Ja palauttanut juttuja vakuutusoikeuden uudelleen päätettäviksi…. Potilaan eduksi. Lakisääteisiä vakuutuksia hoitavien yksityisten vakuutusyhtiöiden tappioksi.

* * * *

Yksi tie, korkeimman hallinto-oikeuden viestintäpäällikkö Teuvo Arolaisen manaamien, valitusten määrän vähentämisessä on avoimena pakettina tässä.

Tässä ”Vakuutusoikeuden toiminnan kehittäminen OM016:00/2008 Säädösvalmistelu” – linkissä (linkki korjattu ja luettu 5.12.2018) löydät Asiakirjat – kohdasta annetut lausunnot vakuutusoikeuslakiin 2009-2014.

Sieltä löytyy muun muassa Vakuutusongelmaisten liitto ry:n erinomainen lausunto oikeusministeriölle:

68. Lausunto RTF
13.11.2009 Vakuutusongelmaisten liitto ry

Lausunto on kahdeksan (8) sivua pitkä.

Toteutuessaan käytännössä; lausunnon esitettyjen ratkaisuehdotusten avulla, poistettaisiin vakuutusoikeudesta sekä sen alaisista ensimmäisen asteen lautakunnista, perustuslain takaamien ihmisoikeuksien ja oikeusturvan loukkauksista 99 prosenttia.

Hyvin todennäköisesti myös potilaiden ja vakuutettujen tekemien valitusten määrä romahtaisi.

Tosin nuo esille nostetut perustuslain vastaisuudet pitäisi ensin tunnustaa…

* * * *

Eikä tässä vielä ihan kaikki.

Potilaiden ja vakuutettujen kannalta olisi erittäin tärkeää saada tilastotiedot kuntoon. Koskien kaikkia lakisääteisiä vakuutuksia. Tilastot yhtiöittäin siitä, että kuinka paljon niiden tekemistä korvauspäätöksistä valitetaan? Mistä aiheista? Miksi?

Tilastot pikaisesti kattamaan valitusprosessit yhtiöstä alkaen, ensimmäisen asteen lautakunnan kautta vakuutusoikeuteen sekä korkeimpaan oikeuteen tai korkeimpaan hallinto-oikeuteen ulottuvana?

Lähde päivitykselle 11.3.2013:
Oikeusturvan ajankuva

* * * *

Tiesitkö jo tämän?

Korkeimman hallinto-oikeuden viestintäpäällikkö Teuvo Arolainen on toiminut aiemmin Helsingin Sanomien oikeustoimittajana.

Tässä otsikkopoiminta aiheista, joita hän on kirjoittanut esimerkiksi vakuutusalalta vuosina 1996-2007. Poimintojen lähde Helsingin Sanomien arkisto. Näin esiin saatujen juttujen perusteella Arolaista voitaneen pitää ”virman” miehenä?

Yhteenveto on .pdf-muodossa (15 sivua):
Vakuutuslääkäriasia_Teuvo Arolainen HS arkistohaut_VAKUUTUS

Joten toivotaan, että myöskin korkeimman hallinto-oikeuden viestintäpäällikkö Teuvo Arolainen ennättää; jossain vaiheessa, tutustua lakisääteisen vakuutusalan ja vakuutusoikeuden tarjoamiin elämän miinakenttiin kunnolla.

Ja toivottavasti tuo hänen tekemänsä selvitys (Kanava-lehden ja Yle Uutisten mukaan) ammattivalittajista saadaan avoimesti kaikkien saataville. Esimerkiksi korkeimman hallinto-oikeuden nettisivuille?

Kiireellisintä on saada avoimeen tietoon kaikki ne lähteet, joihin korkeimman hallinto-oikeuden viestintäpäällikkö Teuvo Arolainen selvityksensä nojaa. Selvityksen tilaajaa eli maksajaa unohtamatta.

* * * *

12.3.2013 päivitys
Lähde: Oikeusturvan ajankuva

Oikeusturvan ajankuvan artikkeli vakuutusalan vaalirahoituksen selville saamiseksi.

tiistaina, joulukuuta 15, 2009
– Vaalirahoituksen avaaminen alkoikin 1960 – ja -70 luvuilta –

Lainsäädäntö ei ole ollut missään vaiheessa esteenä vaalirahoituksen avoimuudelle.

On kuitenkin noudatettu kuuliaisesti maan vakiintunutta tapaa olla kertomatta vaalirahoittajista kuin vain se, mitä kulloinkin mystisen ”On Sovittu Että” – järjestelmän (OSE) keskuudessa on julkisuuteen haluttu kertoa.

Finanssikonsernien ytimien kuten pankki- ja vakuutusyhtiöiden vakaasta vaalirahoituksesta on ollut vain arvailuja ja suusta suuhun kulkevia perimätietoja.

Helsingin Sanomat avasi hieman vaalirahoituksen salaisuuksien arkkua finanssialaa koskevilta osin 8.11.2009 – ”Vaalirahoituksen konkari paljasti entisaikojen metkut”.

Jutun toimittajana on Unto Hämäläinen ja kovimman luokan täsmä tietoa finanssialan vaalirahoituksesta antaa ylipormestari Raimo Ilaskivi.

* * * * * *

Eikä tässä vielä kaikki.

Vakuutusalaa, vakuutuslääkäreitä, lakisääteistä vakuutus- ja sosiaaliturvaa sekä vakuutusoikeutta koskevia kirjallisia kysymyksiä on tehty eduskunnassa paljonkin. Miksei siis mitään todellisia parannuksia tapahdu? Voisiko pitkäkestoisella vaalirahoituksella olla osuutensa tilanteeseen?

Tässä avoin linkki Oikeusturva – verkoston aktiivien tekemään koosteeseen. Se on koostettu vuosien aikana hitaalla, mutta määrätietoisella yhteistyöllä. Pienistä palasista edeten.

Tällaista yhteistyötä kutsutaan myös uusilla nimillä. Kuten joukkoistaminen, talkoistaminen tai crowdsourcing. Vaan kun kaikki tietää. Kaikki ymmärtää. Isojakin asiakokonaisuuksia.

Alla oleva linkki johtaa Oikeusturvan ajankuvan .pdf – muodossa olevaan ja 11 A4-sivua pitkään yhteenvetoon. Sisältää 114 kirjallisen kysymyksen hakutiedot, vuosilta 1991-2007, eduskunnan www-sivuston hakukonetta varten:

avainluettelo_kirjallisten-kysymysten-aiheille_eduskunnassa_1991_2007_20122007

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2025?

Vuonna 2017 Suomi täytti 100 vuotta. Tässä pienen ihmisen näkökulmasta kirjoitetussa blogissani; pyrin myös vuoden 2017 jälkeen valottamaan lähihistoriamme ja nykyhetken mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta yhteiskunnallista tilannekuvaa esiin pukaten. Ja väliin pieneltäkin vaikuttavia tapahtumia isoon kuvaan lukiten. Jos haluamme todellisia parannuksia tähän Suomeen; jossa nyt elämme, niin jottain tarttis varmaankin tehrä? Mieluiten yhdessä toimien. Yli ikä - ja varallisuusrajojen. Tuleva aika, Suomi vuonna 2025; jää vielä hämärän peittoon. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään otteeseen itse kunkin tosielämässä; päästään kiinni jo huomenna. Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien voimme olla, huomata ja vaikuttaa enemmän. Vaikka monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin. Muuten taitaa käydä niin, että Albaniakin hurauttaa entistä kovemmalla vauhdilla Suomen ohi. Joten toivottavasti nuoremman polven päättäjämme ovat nyt tosielämän tapahtumista ja sisäisistä apparatsikeista paremmin kärryillä. Vastakkain ovat jatkossakin virallinen todellisuus ja todellinen todellisuus. Sekä se, että kuinka isoksi päättäjämme uskaltavat antaa tuon eron kasvaa.
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.