Ammattivalittajat

Ensin Kanava-lehden esittely Wikipediassa. Mielenkiintoinen ja ajankohtainen aihe heti kannessa. Mitä kaikkea aiheen takaa löytyykään?

Yle aamu-tv:n uutiset 5.3.2013 "Ammattivalittajat.."

Yle aamu-tv:n uutiset 5.3.2013 ”Ammattivalittajat..”

Professori Jyrki Virolainen kirjoittaa aiheesta blogissaan.
697. Marmatusta ammattivalittajista – 4.3.2013.

Toivottavasti mahdollisimman moni pääsee lukemaan tuon korkeimman hallinto-oikeuden viestintäpäällikkö Teuvo Arolaisen kirjoittaman artikkelin. Ja saamme avoimeen julkisuuteen hänen Kanava-lehden artikkelia varten tekemänsä selvityksen faktat.

Muutenhan on mahdotonta kenenkään ottaa kantaa siihen, että onko valituksilla ollut aihetta vai ei? Ja millä perusteilla korkeimman hallinto-oikeuden viestintäpäällikkö Teuvo Arolainen on päätynyt tiettyjen nimeltä mainittujen yhdistysten/kansalaisjärjestöjen osalta nimittämään heitä ammattivalittajiksi?

Taustatietoa avoimesta internetistä hakusanasetillä:
valtiovarainministeriön kantelutyöryhmän julkaisema raportti
Vakuutusongelmaisten liitto ry

* * * *

Vai ollaanko vallankäytön kulisseissa valmistautumassa eurokuplan paikkuusta mahdollisesti tuleviin kanteluihin ja oikeusjuttuihin?

– Mukaan maksoi, mitä maksoi –
> linkki lakannut toimimasta 14.12.2015
> syy tuntematon

* * * *

11.3.2013 päivitys

Kanava-lehden 1/2013 artikkelin kannessa artikkelin nimenä on ”Keitä ovat ammattivalittajat?”

Sisällysluettelossa tosin artikkelin nimi onkin muutettu. Hieman myönteisempään suuntaan:

”Oikeusvaltion on siedettävä myös ammattivalittajat” sivu 5:

OIKEUSTAISTELIJA ON AINA OIKEASSA
”Ammattivalittajan perustyyppi on oikeustaistelija. Hän valittaa itse kokemaansa vääryyttä tai jotain puolustaa jotain muuta. Oikeustaistelija on aina oikeassa ja eri mieltä olevat väärässä.

Pahaa edustaa viranomainen tai muu kasvoton taho, kuten pankki tai vakuutusyhtiö. Nämä ritarit ryhmittyvät helposti yhteen.

Esimerkiksi käy Vakuutusongelmaisten liitto, joka epäilee vakuutusoikeutta ja erityisesti vakuutuslääkäreitä monenlaisista vääryyksistä…”

* * * *

Kommenttina edelliseen korkeimman hallinto-oikeuden viestintäpäällikkö Teuvo Arolaisen kirjoituksen kohtaan.

Miksi esimerkiksi KKO on tullut (viimeinkin) vuodesta 2012 alkaen Vakuutusongelmaisten liiton kanssa entistä enemmän samoille linjoille? Ja palauttanut juttuja vakuutusoikeuden uudelleen päätettäviksi…. Potilaan eduksi. Lakisääteisiä vakuutuksia hoitavien yksityisten vakuutusyhtiöiden tappioksi.

* * * *

Yksi tie, korkeimman hallinto-oikeuden viestintäpäällikkö Teuvo Arolaisen manaamien, valitusten määrän vähentämisessä on avoimena pakettina tässä.

Tässä ”Vakuutusoikeuden toiminnan kehittäminen OM016:00/2008 Säädösvalmistelu” – linkissä (linkki korjattu ja luettu 5.12.2018) löydät Asiakirjat – kohdasta annetut lausunnot vakuutusoikeuslakiin 2009-2014.

Sieltä löytyy muun muassa Vakuutusongelmaisten liitto ry:n erinomainen lausunto oikeusministeriölle:

68. Lausunto RTF
13.11.2009 Vakuutusongelmaisten liitto ry

Lausunto on kahdeksan (8) sivua pitkä.

Toteutuessaan käytännössä; lausunnon esitettyjen ratkaisuehdotusten avulla, poistettaisiin vakuutusoikeudesta sekä sen alaisista ensimmäisen asteen lautakunnista, perustuslain takaamien ihmisoikeuksien ja oikeusturvan loukkauksista 99 prosenttia.

Hyvin todennäköisesti myös potilaiden ja vakuutettujen tekemien valitusten määrä romahtaisi.

Tosin nuo esille nostetut perustuslain vastaisuudet pitäisi ensin tunnustaa…

* * * *

Eikä tässä vielä ihan kaikki.

Potilaiden ja vakuutettujen kannalta olisi erittäin tärkeää saada tilastotiedot kuntoon. Koskien kaikkia lakisääteisiä vakuutuksia. Tilastot yhtiöittäin siitä, että kuinka paljon niiden tekemistä korvauspäätöksistä valitetaan? Mistä aiheista? Miksi?

Tilastot pikaisesti kattamaan valitusprosessit yhtiöstä alkaen, ensimmäisen asteen lautakunnan kautta vakuutusoikeuteen sekä korkeimpaan oikeuteen tai korkeimpaan hallinto-oikeuteen ulottuvana?

Lähde päivitykselle 11.3.2013:
Oikeusturvan ajankuva

* * * *

Tiesitkö jo tämän?

Korkeimman hallinto-oikeuden viestintäpäällikkö Teuvo Arolainen on toiminut aiemmin Helsingin Sanomien oikeustoimittajana.

Tässä otsikkopoiminta aiheista, joita hän on kirjoittanut esimerkiksi vakuutusalalta vuosina 1996-2007. Poimintojen lähde Helsingin Sanomien arkisto. Näin esiin saatujen juttujen perusteella Arolaista voitaneen pitää ”virman” miehenä?

Yhteenveto on .pdf-muodossa (15 sivua):
Vakuutuslääkäriasia_Teuvo Arolainen HS arkistohaut_VAKUUTUS

Joten toivotaan, että myöskin korkeimman hallinto-oikeuden viestintäpäällikkö Teuvo Arolainen ennättää; jossain vaiheessa, tutustua lakisääteisen vakuutusalan ja vakuutusoikeuden tarjoamiin elämän miinakenttiin kunnolla.

Ja toivottavasti tuo hänen tekemänsä selvitys (Kanava-lehden ja Yle Uutisten mukaan) ammattivalittajista saadaan avoimesti kaikkien saataville. Esimerkiksi korkeimman hallinto-oikeuden nettisivuille?

Kiireellisintä on saada avoimeen tietoon kaikki ne lähteet, joihin korkeimman hallinto-oikeuden viestintäpäällikkö Teuvo Arolainen selvityksensä nojaa. Selvityksen tilaajaa eli maksajaa unohtamatta.

* * * *

12.3.2013 päivitys
Lähde: Oikeusturvan ajankuva

Oikeusturvan ajankuvan artikkeli vakuutusalan vaalirahoituksen selville saamiseksi.

tiistaina, joulukuuta 15, 2009
– Vaalirahoituksen avaaminen alkoikin 1960 – ja -70 luvuilta –

Lainsäädäntö ei ole ollut missään vaiheessa esteenä vaalirahoituksen avoimuudelle.

On kuitenkin noudatettu kuuliaisesti maan vakiintunutta tapaa olla kertomatta vaalirahoittajista kuin vain se, mitä kulloinkin mystisen ”On Sovittu Että” – järjestelmän (OSE) keskuudessa on julkisuuteen haluttu kertoa.

Finanssikonsernien ytimien kuten pankki- ja vakuutusyhtiöiden vakaasta vaalirahoituksesta on ollut vain arvailuja ja suusta suuhun kulkevia perimätietoja.

Helsingin Sanomat avasi hieman vaalirahoituksen salaisuuksien arkkua finanssialaa koskevilta osin 8.11.2009 – ”Vaalirahoituksen konkari paljasti entisaikojen metkut”.

Jutun toimittajana on Unto Hämäläinen ja kovimman luokan täsmä tietoa finanssialan vaalirahoituksesta antaa ylipormestari Raimo Ilaskivi.

* * * * * *

Eikä tässä vielä kaikki.

Vakuutusalaa, vakuutuslääkäreitä, lakisääteistä vakuutus- ja sosiaaliturvaa sekä vakuutusoikeutta koskevia kirjallisia kysymyksiä on tehty eduskunnassa paljonkin. Miksei siis mitään todellisia parannuksia tapahdu? Voisiko pitkäkestoisella vaalirahoituksella olla osuutensa tilanteeseen?

Tässä avoin linkki Oikeusturva – verkoston aktiivien tekemään koosteeseen. Se on koostettu vuosien aikana hitaalla, mutta määrätietoisella yhteistyöllä. Pienistä palasista edeten.

Tällaista yhteistyötä kutsutaan myös uusilla nimillä. Kuten joukkoistaminen, talkoistaminen tai crowdsourcing. Vaan kun kaikki tietää. Kaikki ymmärtää. Isojakin asiakokonaisuuksia.

Alla oleva linkki johtaa Oikeusturvan ajankuvan .pdf – muodossa olevaan ja 11 A4-sivua pitkään yhteenvetoon. Sisältää 114 kirjallisen kysymyksen hakutiedot, vuosilta 1991-2007, eduskunnan www-sivuston hakukonetta varten:

avainluettelo_kirjallisten-kysymysten-aiheille_eduskunnassa_1991_2007_20122007

Tietoja Suomi 2017 verkosto

Suomi 2017 verkoston mottona 2020-luvulla: "Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata." Toimimme avoimesti ilman keskusjohtoa. "Me yritämme"-hengessä. Suomessa ja ulkomailla asuen. Elämme tosielämässä kohtaamiemme valuvikojen korjaamisen suhteen, siinä realistisessa näkemyksessä, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin. Toivomme voivamme toimillamme auttaa siinä, ettei nuorempien sukupolvien höplästä vetäminen Suomessakaan enää jatku. Löydät meidät, niin halutessasi: 1. Suomi 2017 verkoston blogista. 2. Suomi 2017 verkoston Twitteristä. 3. Suomi 2017 verkoston Facebookista. 4. Suomi 2017 verkoston Instagramista.
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.