Presidentinvaalit 2012 – Maaseudun tulevaisuus ja aurakevät

Eduskunnan ylle avautuva ilmatila on entistä sakeampana kysymyksiä, joihin odotetaan vastauksia. Klikkaamalla artikkelin kuvia hiirelläsi, saat ne ruudullesi terävämpinä ja isompi kokoisena.

Lokakuussa 2011 käynnistynyt Torikokous-liike auraa esteitä tabujen tieltä.

Joko näiden presidentinvaalien yhteydessä Suomen sisäiset ja lukuisat Berliinin muurit alkavat murtumaan? Onko uusi presidenttimme avoimuuden asialla? Vai jatkaako Hänkin presidentti-instituutiomme käpertymistä entistä enemmän pimeyden ytimen suuntaan? Yksi avoin lähestymiskulma aiheeseen avautuu tästä linkistä.

Halosen salaiset “konklaavit”?

Maalla varttuneena käsite, paskanluonti tuli tutuksi. Rahanluonnin saloihin olen tutustunut vain oppikirjoista käsin. Siksi olen hämmästellyt, miten vähän rahamaailman asioista on puhuttu näiden(kin) presidentinvaalien yhteydessä. Asiahan on mitä ajankohtaisin. Vaiko vasta Turusta 7.1.2012 käynnistyneen aurakevään edetessä?

Mediajätti Helsingin Sanomat on nyt uskaltanut hieman raottaa Berliinin muuriaan aiheen ympäriltä:

1.
HS 3.1.2012 Mielipide C 6 – Maailma tarvitsee kokonaan uuden talousmallin, Anu Taskinen, ”Miten on mahdollista, että maailmassa on enemmän velkaa kuin rahaa?”
2.
HS 9.1.2012 Mielipide C6 – Rahan syntymekanismi on suurin ongelma, Petri Ronkainen, ”Pankki luo lainattavan pääoman laillisella kirjanpitomenettelyllä tyhjästä.”
3.
HS 11.1.2012 Pääkirjoitus A2 – Vieraskynä – Rahajärjestelmä tulisi jälleen kytkeä kultaan, Sakari Puisto, ”Kasvu on saatu aikaan suurelta osin keinotekoisesti luoton määrää lisäämällä.”
4.
HS 17.1.2012 Mielipide C4 – ”Peruspankkitoiminta pitää erottaa finanssitavarataloista ja sijoituspankeista” , Taisto Kangas, kauppatieteiden tohtori, Aalto-yliopisto, ”Pankkivalvojat  eivät voi valvoa erilaisia absoluuttisen tuoton rahastoja, jotka vivuttavat kaiken vivutettavan.”

Tilan antaminen Mielipide- ja Pääkirjoitus-sivulla tarkoittaa Helsingin Sanomien kohdalla perinteisesti sitä, että merkittävä yhteiskunnallinen ongelmavyyhti saattaa olla olemassa. Ennen oman toimittaja-arsenaalin (Helsingin Sanomissa työskentelee noin 270 toimittajaa ja kirjeenvaihtajaa. Lähde: HS 7.1.2012 – sivu C4) aiheeseen tarttumista; aihe ei ole Helsingin Sanomien ja virallisen Suomen mielestä vielä yhteiskunnallisesti merkittävä.

Onneksi sosiaalinen (SM) media toimii. Varsinkin tiedonvälityksen ja joukkoistamisen suhteen.

Helsingin Sanomien naapurissa lokakuusta 2011 toiminut Torikokous Helsinki, tarjoaa varmasti aiheen valaisussa mielellään apua. Toivottavasti nämä kovatasoiset tekstisisällöt saavat ajan myötä selventävät kaaviot seurakseen. Myös Helsingin Sanomien sivuilla:

Torikokous Helsingin loppuvuoden 2011 satoa

Torikokous Helsingin loppuvuoden 2011 satoa

Pidän tärkeänä, että entistä useampi meistä tietää rahamaailman ekosysteemin toimintatavan. Eli ketkä kaikki ja miten toimien raha-asioita pyörittelevät? Muuten valtaeliitti tekee entistä enemmän sitä mitä se lystää. Ja ainoa mikä on varmaa. Veronmaksaja maksaa loppulaskun aina. Ilman vähennysoikeuksia verotuksessa. Ja tileillä olevien varojen siirtomahdollisuutta veroparatiiseihin.

Miksi Suomen maaseutu on entistä tärkeämpi?

Kehä III:n ulkopuolella oleva Suomi on alueellisesti helkkarin iso. Rehellisillä arvoilla ei ole hintalappua.

Jos Suomi ei pysty ruokkimaan, puolustamaan, rahoittamaan ja rauhoittamaan kansakuntaansa mahdollisimman pitkälle itse, niin Suomi on muiden maiden ja markkinavoimien vietävissä. Maaseudun tulevaisuus nousee Suomessakin erittäin ratkaisevaan rooliin. Siellä on aina oleva tilaa ja hyödyntämättömiä mahdollisuuksia.

Esimerkiksi rahallisesti ja yksilön kannalta katsottuna kaupungeissa asuminen on yksilön kannalta täysin kannattamatonta. Monella meistä rahaa menee enemmän kuin peruselämiseen tarvitaan. Pitäisikö siis kaupunkiasuminen lopettaa täysin kannattamattomana?

Maaseudun tulevaisuus muhii kaupungeissa. Ja itää lähiöissä. Tosin vain käytäntö opettaa, miten nerokkaatkin teoriat toimivat käytännön elämässä. Siksi tarvitaan entistä enemmän kasvokkain tapahtuvia ajatusten vaihtomahdollisuuksia. Torikokoukset tai vastaavat. Myönteisiä odotuksia todellisiin parannuksiin lastaavat.

Presidentinvaalit 2012 – Voittaja riippuu äänestysaktiivisuudesta

Mikäli äänestysprosentti lähestyy 85 prosenttia, niin kaikki vaihtoehdot ovat mahdollisia!

Mitä enemmän äänestysprosentti jää alle 80 prosentin, niin sitä isommaksi muodostuu pitkään povatun Niinistö-vaihtoehdon toteutuminen. Myös Pöö-peikko nostaa tuolloin entistä enemmän päätään. Väyrysestä vihjaisemattakaan. Tärkeintä on, että toinen äänestyskierros tulee ja presidenttiehdokkaisiin kohdistuva avautuminen nousee uusille kierroksille.

Muistakaa siis laittaa äänenne presidentinvaaleissa kuulumaan. Jos ei muuten, niin sitten vaikka ihan piruuttanne. Itse toivon hylättyjen äänien jäävän mahdollisimman pieneksi.

Muuten esimerkiksi oikeutta sitoviin kansanäänestyksiin Suomessa ei tulla koskaan saavuttamaan. Oma äänestysaktiivisuus on aina se tärkein lähtökohta. Korkeata äänestysaktiivisuutta pöö-poliitikotkin ja heidän takanaan kollektiivisen vallan kabineteissa lymyävät apparatsikit pelkäävät. Oikealta vasemmalle.

Presidentin valtaoikeuksien tärkein osa on jatkossa ulkopolitiikka. Ulkopolitiikka on entistä enemmän talouspolitiikkaa. Rehellistä arvojohtajaa kaivataan. Myös tosiasioiden tunnustamisen suhteen. Lähihistoriamme on vastaamattomia kysymyksiä täynnä. Ennen linkin klikkausta, suosittelen istumaan asettumista:

Maksoiko valtio pankkien valuuttavelat 1990-luvulla?

Ilman oman lähihistorian tuntemista. Tulevaisuuden toimet Suomessakin nojaavat vanhoihin ja viekkaisiin toimintamalleihin. Kysymys on mielestä siitä, että kuinka paljon valtiollista viekkautta me veronmaksajina hyväksymme ja kuka sen kulloinkin määrittelee? Presidentti? Pääministeri? Etelän Media-Mafia?

Taloudesta – Miten rahaa luodaan? – Presidenttiehdokkaat vastaavat

Jos maailmassa on tällä hetkellä enemmän velkaa kuin on rahaa, niin jokainen äänestysikäinen ymmärtää, että talousasiat eivät voi olla enää mitään salatiedettä. Siksi uuden presidentin tulee olla aiheesta hyvin kärryillä. Mieluummin ohjastajan pukilla istuvana kuin molskilla koko ajan lipsuvan niskalenkin yrittäjänä.

Perussuomalaisten presidenttiehdokkaan Timo Soinin haastattelu on mielestäni Suomen videohistorian rehellisin. Siksi olen merkinnyt sen punaisella. Myös keskustan Paavo Väyrynen on asiasta hyvin perillä.

Haastattelut ovat toteuttaneet Talousdemokratia ry:n aktiivit 7.1.2012 Suomen Turussa. Aurakevät on siis jo käynnistynyt. Auraamalla esteitä tabujen päältä; voidaan näin toimien avata julkista keskustelua aivan uusille urille. Henkinen aura on kuin pellolla oraalla oleva kaura. Ilman oikeita ravinteita. Mielikin lakastuu.

Vastauksien erilaisuudesta kuulee, etteivät valtapuolueet ole ennättäneet sopia ja harjoitella vastauksiaan keskenään. Siksi valtapuolueiden leireissä käydäänkin nyt kuumana. Rehelliset vastaukset yllättävät.

Eva Biaudet (rkp) vastaa (7:02) – katsottu 2 568 kertaa

Paavo Värynen (kesk) vastaa (2:50) – katsottu 2 507 kertaa

Timo Soini (ps) vastaa (5:59) – katsottu 3 478 kertaa

Pekka Haavisto (vihr) vastaa (7:24) – katsottu 2 090 kertaa

Paavo Lipponen (sdp) vastaa (1:35) – katsottu 1 607 kertaa

Sauli Niinistö (kok) vastaa (2:34) – katsottu 2 455 kertaa

Toivottavasti nämä haastattelut saadaan myös tekstimuodossa avoimeen jakeluun.

Joku näistä Turussa haastatelluista presidenttiehdokkaista tulee olemaan seuraava Suomen presidentti. Siksi pidän erittäin tärkeänä, että tiedotusvälineet ja presidenttiehdokkaiden taustalla olevat puolueorganisaatiot tuovat vielä tammikuun aikana omat tietopakettinsa aiheesta julkisuuteen. Kansanvaltahan ei voi koskaan Suomessa toimia, jos kansa ei tiedä eikä voi luottaa päättäjiltään saamaansa tietoon.

Olen vakuuttunut myös siitä, että mikäli tämä aihekokonaisuus ei nouse valtavirran tiedotusvälineiden kautta avoimeen käsittelyyn, niin Suomen suurin tiedotusväline, sosiaalinen media (SM) jatkaa voittokulkuaan. Ei niinkään määrässä, mutta rohkeudessa avata uusia näkökulmia ja laadussa.

Suomen ja Euroopan unionin tulevaisuus 2012 – Verkkomedia 28.12.2011:
(HUOM! Kyseinen sivusto lopettanut toimintansa. Huomattu 6/2016)
”Sixpack – lainsäädäntöpaketti, Vakaus- ja kasvusopimus, Eurooppa 2020 ‑strategia, Euro Plus ‑sopimus, Lissabonin sopimus, Eurooppalainen ohjausjakso, EVM, sopeutusohjelma, rakenneuudistukset, pragmaattinen verokoordinaatio, kilpailukyvyn turvaaminen ja niin edelleen.”

Onneksi meillä on mediakentässä myös Uusi Suomi ja sen moniääninen verkkoyhteisö:

Suomalaiset pankit voivat joutua pulaan: asuntolainat – Uusi Suomi 20.12.2011
”Luottoluokittajan mukaan Suomen pankkien ongelma on erityisesti lainakannan keskittyminen asuntoihin, rakentamiseen ja suuriin vientiyrityksiin. Tällä hetkellä noin 45 prosenttia pankkien lainakannasta on sidottu kotitalouksien asuntolainoihin.”

Muistakaa siis käydä äänestämässä ja laittaa näin äänenne kuulumaan.

Muuten. Ajankohtaista lisätietoa rahanluonnin saloista löytyy avoimesta internetistä. Tässäkö merkittävin syy asuntojen isoksi kasvaneelle hintakuplalle?

Hakusanasetiksi esimerkiksi – miten raha luodaan

tai

Ari Ojapelto: Talousjournalismi – asiaa vai asialla? > Helsingin Sanomien talousjournalismista

– Kaikki artikkelin linkit toiminnassa artikkelin julkaisuhetkellä (17.1.2012 kello 14:00) –
– Särjetyt artikkelin linkit korjattu (8.9.2012 kello 14:28) –

Tietoja Suomi 2017 verkosto

Suomi 2017 verkoston mottona 2020-luvulla: "Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata." Toimimme avoimesti ilman keskusjohtoa. "Me yritämme"-hengessä. Suomessa ja ulkomailla asuen. Elämme tosielämässä kohtaamiemme valuvikojen korjaamisen suhteen, siinä realistisessa näkemyksessä, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin. Toivomme voivamme toimillamme auttaa siinä, ettei nuorempien sukupolvien höplästä vetäminen Suomessakaan enää jatku. Löydät meidät, niin halutessasi: 1. Suomi 2017 verkoston blogista. 2. Suomi 2017 verkoston Twitteristä. 3. Suomi 2017 verkoston Facebookista. 4. Suomi 2017 verkoston Instagramista.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, EU, eurokupla, finanssikusetus, korporatismi, korruptio, maan tapa, mediasensuuri, Perustuslaki, talouselämä, vaalirahaskandaali, vaalirahoitus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.