Presidentinvaalit 2012 – Järvenpään lukiosta kajahti

Kaikki on edelleen mahdollista näissä presidentinvaaleissa. Mikäli äänestysprosentti nousee yli 80 prosentin, niin Suomen seuraava presidentti tulee valtakolmikon sdp-kokoomus-keskusta ulkopuolelta. Klikkaamalla alla olevaa kuvaa hiirelläsi, saat sen ruudullesi terävämpänä ja hymyä huulillesi tuottavana versiona.

”…vanhoja poikia viiksekkäitä…vai…?” Vaalihuumoria 2012 helsinkiläisittäin.

Järvenpään lukiosta 12.1. tullut Ylen presidentinvaalitentti oli mielestäni tervetullut avaus aidon kansanvallan suuntaan. Nuoriso on puhunut (Yle Uutiset 13.1.2012 Matti Virtanen).

Sdp:n presidenttiehdokas Paavo Lipponen nosti yhdessä vastauspuheenvuorossaan perussuomalaisten presidenttiehdokkaalle Timo Soinille esiin rasismikortin. Presidenttiehdokkaat rkp:n Eva Biaudet ja vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki lähtivät raivokkaasti komppaamaan asiassa Lipposta sekä kamppaamaan perussuomalaisten presidenttiehdokas Timo Soinia.

Itse toivon, että tuossa vaalitentissä nuorten presidenttiehdokkaille osoittamat kysymykset ja niihin presidenttiehdokkaiden antamat vastaukset, saadaan Yle Areenan/ Elävän arkiston kautta kaikkien kiinnostuneiden saataville. Muutaman minuutin pituisina video klipseinä. Niissä aurattiin mielestäni uudenlaista lähestymistietä presidenttiehdokkaiden sielunelämään.

Iltalehti 12.1.2012 – Lipponen ryöpytti Soinia Ylen tentissä: ”Tästä koituu häpeää Suomelle” > ” Presidenttiehdokkaat hyökkäsivät määrätietoisesti perussuomalaisten Timo Soinia vastaan Ylen tv-tentissä.”

Rasismista. Itse pidän tärkeänä, että keskustelu rasismista Suomessa jatkuu avoimena. Kuitenkin on tärkeää saada kaikilta eduskuntapuolueilta esiin tarkat määritelmät siitä, että mitä rasismi itse kunkin puolueen mielestä tarkoittaa?

Taustaa avoimesta internetistä > Päivi Lipponen rasismi

Eikä tässä ihan kaikki.

Populismi – termille samat avautumiset ja tarkennukset. Muuten kovat populismi-hyökkäykset heilahtavat perussuomalaisten presidenttiehdokkaan Timo Soinin eteen jo tiistain tietämillä.

Perusteet avoimesta internetistä > Matti Vanhanen populismi

Helsingin Sanomien järjestämä presidenttitentti pidetään Sanomatalon Mediatorilla, tiistaina 17.1.2012 kello 17 – 18.15. Yleisöä mahtuu paikalle rajoitettu määrä (HS 15.1.2012 – sivu B14). Mielenkiintoista on nähdä ja kuulla antaako Helsingin Sanomat tilaisuutensa yleisölle esittää kysymyksiä ehdokkaille. Ylen tapaan. Paljastamatta niitä etukäteen ehdokkaille.

Sanomatalon yläpuolinen ilmatilahan on sakeana erinomaisia kysymyksen aiheita….

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2025?

Vuonna 2017 Suomi täytti 100 vuotta. Tässä pienen ihmisen näkökulmasta kirjoitetussa blogissani; pyrin myös vuoden 2017 jälkeen valottamaan lähihistoriamme ja nykyhetken mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta yhteiskunnallista tilannekuvaa esiin pukaten. Ja väliin pieneltäkin vaikuttavia tapahtumia isoon kuvaan lukiten. Jos haluamme todellisia parannuksia tähän Suomeen; jossa nyt elämme, niin jottain tarttis varmaankin tehrä? Mieluiten yhdessä toimien. Yli ikä - ja varallisuusrajojen. Tuleva aika, Suomi vuonna 2025; jää vielä hämärän peittoon. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään otteeseen itse kunkin tosielämässä; päästään kiinni jo huomenna. Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien voimme olla, huomata ja vaikuttaa enemmän. Vaikka monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin. Muuten taitaa käydä niin, että Albaniakin hurauttaa entistä kovemmalla vauhdilla Suomen ohi. Joten toivottavasti nuoremman polven päättäjämme ovat nyt tosielämän tapahtumista ja sisäisistä apparatsikeista paremmin kärryillä. Vastakkain ovat jatkossakin virallinen todellisuus ja todellinen todellisuus. Sekä se, että kuinka isoksi päättäjämme uskaltavat antaa tuon eron kasvaa.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, EU, korporatismi, mediasensuuri, populismi, populisti, rasismi, rasisti, Suomen ihmisoikeustilanne, vaalirahoitus Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.