Hyviä uutisia numero 21

Apparatismi ja Suomi vuonna 2011:

Urpilaisen tie?
Kiviniemen ura?
Kataisen moottoritie?
Sinnemäen ydinpolku?
Wallinin yksityissukkula?
Arhinmäen sanomala?

Suomessa vallalla oleva apparatismi on pirullinen demokratian ja tavallisten ihmisten kannalta.

Apparatismi ei huomioi sitä toteuttavan apparaatin ulkopuolista yhteiskuntaa. Apparatismi elää toimijoidensa eli apparaatin osien kesken sulassa sovussa.

Toki ulospäin välillä näytellään sovittamattomilta tuntuvia ristiriitoja. Käsikirjoitusten mukaan toteutettuina ja apparaatin ohjaamien tiedotusvälineiden syöttäminä.

Apparatismi ei tunne puoluekartan eikä ideologien rajoja. Tunnetaan myös nimellä ”On Sovittu Että”-järjestelmä. Toivottavasti apparatismi ei tule olemaan koskaan Soinin ja perussuomalaisten tie?

Apparatismi toimii paikallisesti, maakunnallisesti, valtakunnallisesti ja entistä enemmän myös globaalisti.

Apparitismin suomalaisia juuria valottaa tässä kirjaleikkeessä keskustan Seppo Sarlund.

Muun muassa työeläke- ja vahinkovakuutusjärjestelmämme toimivat perustuslain vastaisesti. HS 15.3.2011 Tarmo Pukkila. STM:n vakuutusosaston ylijohtaja 1993-2009.

Apparatismi täyttää verkostonsa sisällä avautuvat työpaikat naisillaan ja miehillään.

Apparatismissa tehtävään sopivuus painaa aina enemmän kuin pätevyys. Mikäli pätevyysvaatimukset uhkaavat tulla palkkaamisen esteeksi, niin vaatimuksia voidaan aina muuttaa.

Apparatismia eivät hetkauta mitkään kriisit. Sattuivat ne sitten kansantaloudessa tai finanssialalla.

Apparatismin toimijoilla on ainainen oikeus ottaa velkaa. Apparatismin toimijat voivat estoitta korottaa veroja sekä pakkoluonteisia maksuja. Harmaa hallinto takaa rehellisen harmaan talouden.

Apparatismi muuttaa ja muokkaa lakeja  apparaatin tarpeiden mukaan. Laillisuusvalvonnastakaan ei ole huolta. Onhan se tärkeä osa apparaattia.

Apparatismin sisäinen sääntö on erinomainen. Se mikä jää apparaatilta mahdollisesti yli; on muiden.

Kaikki muutokset yhteiskunnassa ja apparaatin sisällä ovat mahdollisia, kunhan niiden parhaat palat päätyvät ensin jaettaviksi apparaatin sidosryhmille ja apparaatin edustajille eli apparatsikeille.

Apparaatti pyrkii koko ajan muodostamaan verovaroin uusia organisaatioita, jotka se voi naisittaa ja miehittää heti alusta omilla toimijoillaan. Varsinkin ulkomailta, ilman Suomessa olevaa työnantajaa, tulevat henkilöt ovat olleet apparaatille varsinainen yhteiskunnallisten ankkurintaimien aarreaitta.

Apparitismin kansalaisjärjestöihin ja ay-liikkeeseen ulottuvia juuria valottaa tässä kirjaleikkeessä keskustan Paavo Väyrynen.

Epäpoliittiset kansalaisjärjestöt valtapuolueiden hallussa

Apparatismi kaaviomuodossa ja osana yhä paisuvaa Finngate skandaalia:

Kansan vaaliliitto on ihmisten asialla.

 

Toivottavasti tämä kaavio ei ole osa Räsäsen ja kristillisdemokraattien päällystämää Via Dolorosaa?

Yle Uutiset – Vaalit 2011 (Etusivu > Vaalit 2011 > Artikkeli)
Kansanedustajaehdokkaat hyväosaisia
julkaistu 22.3.2011 klo 06:15, päivitetty 22.3.2011 klo 08:01
Linkin toiminta varmistettu 13.3.2019

Valtaosa kaikkien puolueiden kansanedustajaehdokkaista ansaitsee 30 000 – 50 000 euroa vuodessa. Muun muassa tämä selviää vastauksista, joita nykyisten eduskuntapuolueiden ehdokkaat ovat antaneet Ylen vaalikoneessa. Ehdokkaiden enemmistö on niin samanlaisista väkeä, että heitä yhdistää jopa sama harrastus.

– – – –


Tähän aikaan vuodesta. Aina vappuun asti. Apparaatin edustajat ovat pongattavissa Lapin kelohonkamökeistä ja laskettelurinteistä.  Ennen siirtymistä kesäisemmän golf-harrastuksen pariin. Toki seminaarit samaan yhteyteen sutjakkaasti sovittaen.

Apparatismin salaisuus on sen takuuvarma palkitsevuus.” Maistuis varmaan sullekin?”

Tietoja Suomi 2017 verkosto

Suomi 2017 verkoston mottona 2020-luvulla: "Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata." Toimimme avoimesti ilman keskusjohtoa. "Me yritämme"-hengessä. Suomessa ja ulkomailla asuen. Elämme tosielämässä kohtaamiemme valuvikojen korjaamisen suhteen, siinä realistisessa näkemyksessä, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin. Toivomme voivamme toimillamme auttaa siinä, ettei nuorempien sukupolvien höplästä vetäminen Suomessakaan enää jatku. Löydät meidät, niin halutessasi: 1. Suomi 2017 verkoston blogista. 2. Suomi 2017 verkoston Twitteristä. 3. Suomi 2017 verkoston Facebookista. 4. Suomi 2017 verkoston Instagramista.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, apparaatti, apparatismi, apparatsikki, ay-liike, EU, finanssikusetus, kansalaisjärjestöt, keskusliitot, Perustuslaki, potilasjärjestöt, Suomen ihmisoikeustilanne, talouselämä, vaalirahaskandaali, vaalirahoitus, vakuutuslääkäri, vakuutusoikeus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Hyviä uutisia numero 21

 1. Aarni Tuominen sanoo:

  Et taida tuntea Albaniaa, kun siihen aika löysin perustein vertaat. Enver Hoxha kuoli jo 1985, hänen seuraajansa Ramiz Alia syrjäytettiin 1991. Sen jälkeen vallasta ovat kiistelleet sosialistit vaihtelevin johtajin, nyt Edi Rama, ja nykyinen pääministeri Sali Berisha. Kunnallisvaalit tulossa toukokuussa. Suomalainen mediahan ei tietenkään noteeraa millään tavalla.

  Tulin juuri sieltä, terveisiä!

  AT

  Tykkää

 2. Kunnallisvaalit 2012

  Ajankuvasta kirjoitti Helsingin Sanomissa Antti Blåfield
  3.5.2007 MERKINTÖJÄ – kolumnissaan osuvasti:

  ”On syntynyt poliittinen eliitti, jonka siteet muuhun yhteiskuntaan ohentuvat.

  Tämä itse itseään täydentävä joukko vain kasvaa, kun poliittisia elättejä tulee koko ajan lisää: puolueiden eduskuntaryhmiin ja ministereiden avustajiksi palkataan kasvava joukko nuoria kykyjä.

  Tuntuu siltä, että jokainen hallitus kasvattaa tätä poliittista rälssiä; niin teki tämäkin hallitus.

  – –

  Poliittisen eliitin mahdollisuutta eristäytyä on lisännyt myös internet.

  Netti, joka on yhdistänyt maailman yhdeksi suureksi puhekuplaksi, on myös mahdollistanut poliittiselle eliitille ajantasaisen viestinnän omasta eristäytyneestä tilasta käsin.

  Kun poliittisen johtajan ennen piti rakentaa ja perustella linjaansa julkisissa tilaisuuksissa ihmisten edessä tai lehtien palstoilla kilpaillen tilasta muun tapahtuvan kanssa, hän voi nyt työhuoneensa rauhassa naputella sanomansa virtuaalikansalle.

  Läsnä ja tavoittamattomissa samaan aikaan.”

  Lisää aiheesta Oikeusturvan ajankuvassa > Maan tapaa http://ajankuva.blogspot.fi/2012/08/maan-tapaa.html

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.