Videoin – Suomen ihmisoikeustilanne

Nostan nämä kohta seuraavat videoreportaasit omana lohkonaan esiin, koska niissä esiintuodut epäkohdat ovat matkakumppaneitani loppuelämäni ajan. Tosin pyytämättä ja täysin yllättäen.

Oli pelottavaa huomata eduskuntavaalien 2011 yhteydessä, jälleen kerran, kuinka tyhminä päättäjämme meitä edelleen pitävät.

Onneksi nämä epäkohdat ovat syöpyneet ne kokeneiden mieliin sen verran hyvin, että uskon elinikäisen palautetakuun pätevän kaikkien osallisena olleiden suuntaan.

Itse toivon, että perussuomalaisten kansanedustajat tekevät paljon tyhmiä kysymyksiä kokoomuksen, keskustan, sdp:n, rkp:n, vasemmistoliiton ja vihreiden edustajille.

Varsinkin siitä, että miten tällainen selkeästi perustuslain, eurooppaoikeuden, Euroopan ihmisoikeussopimuksen ja YK:n yleismaailmallisen ihmisoikeuksien julistuksen velvoitteiden vastainen harmaaseen hallintoon perustuva järjestelmä on:

a. mahdollinen?
b. ketkä laitetaan vastuuseen ja milloin?
c. miten ja mihin mennessä perustuslain 88 §:n mukaiset korvaukset maksetaan?

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Mediasensuuri suojelee harmaan hallinnon edustajia Suomessa. Ainakin toistaiseksi.

”Menneisyyden hautajaiset – Tulevaisuuden avajaiset” – mielenosoitus pidettiin Helsingissä 13.6.2008. Yksikään valtamedia ei saanut/uskaltanut uutisoida tästä suomalaisten ihmisoikeuksien ja oikeusturvan kannalta erittäin merkittävästä tapahtumasta.

Onneksi meillä on tiedonlevitystä varten avoin internet. Ainakin toistaiseksi. Sen muistihan on kirjailija Jari Tervon mukaan ikuinen.

Suomen ihmisoikeustilannetta ei käsitellä julkisuudessa totuuden mukaisesti. Niin kauan kuin vaalirahoituksen salaisuudet pysyvät piilossa meillä ei ole lupaa odottaa parannuksia törkeisiin ihmisoikeuksien ja oikeusturvan loukkauksiin. Jotka tapahtuvat pseudotieteeseen perustavan vakuutuslääketieteen avulla ja ylimmän vakuutusasioiden oikeusasteen; vakuutusoikeuden valvonnassa. Alkaen vakuutusyhtiöistä.

Eikä potilaille kuuluvia rahallisia korvauksia tarvitse koskaan maksaa, koska näitä epäkohtia ei virallisesti tunnusteta. Vaikka tarkka tieto vallitsevista epäkohdista ja siten lakien vastaisuudesta on ollut päättäjiemme kuin laillisuusvalvojien tiedossa pitkään.

Kohta seuraaville videoreportaaseille kiinnekohtana oli potilaiden ja kansalaisten nälkälakko 30.10.2001- 27.11.2001 eduskuntatalon edessä.

Vuonna 2001 eli jo 10 vuotta sitten oikeusministeri Johannes Koskisen/sd. antamia lupauksia epäkohtien poistamiseksi vakuutusoikeudessa ja sen alaisissa lautakunnissa ei olla vieläkään toteutettu. Ja nyt eletään vuotta 2011.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muistakaa ottaa näistä asioista sankoin joukoin yhteyttä omiin kansanedustajiinne ja meppeihimme! Menkää sankoin keskustelemaan kasvokkain eri puolueiden edustajien kanssa.
Myös eläkkeellä olevien ja paikkansa menettäneiden kesken.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

”Menneisyyden hautajaiset – Tulevaisuuden avajaiset” – mielenosoituksesta:

Oikeusturva – yhteisö järjesti mielenilmaisun perjantaina 13.6.2008 parhaaseen ruuhka-aikaan keskellä Helsinkiä.

Tarkoitus oli herättää keskustelua yhteiskuntamme läpeensä mädästä järjestelmästä, jossa kansaa petetään jopa perusturvassa.

Mainosrahalla ostettu media vaikeni myös tällä kertaa, mutta potilaat eivät vaikene.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Tapaturman uhrien muistopäivän avajaiset (TUMA) 2008. Osa 1/4, Oikeusministeriö.

Osa 1, Oikeusministeriö. Pituus 14:54
– video jostain syystä piilotettu – 5.8.2015 – tulee maininta, että video on yksityinen.
– toivotaan, että erinomainen; oikeusvaltio tilamme, reportaasi palaa kaikkien saataville.


Tällä videoreportaasilla oikeusministeriön ylijohtaja Kari Kiesiläinen ottaa vastaan potilaslähetystön terveiset. Suullisesti ja kirjallisesti. Ylijohtaja Kari Kiesiläinen vastaa ylimpänä virkamiehenä vakuutusoikeudessa tapahtuvista systemaattisista ihmisoikeuksien ja oikeusturvan loukkauksista.

Hänelle annetut tiedot kirjallisessa muodossa pyydettiin toimittamaan myös vihreiden oikeusministeri Tuija Braxin ja vakuutusoikeuden ylituomari Timo Havun käyttöön.

Lisää tietoa avoimen internetin hakukoneilta:

johannes koskinen vakuutusoikeus
tuija brax vakuutusoikeus
finngate skandaali

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Tapaturman uhrien muistopäivän avajaiset (TUMA) 2008. Osa 2/4, Korkein oikeus

Osa 2, Korkein oikeus. Pituus 12.50
– tämä erinomainen oikeusvaltio tilamme reportaasi katsottavissa – tilanne 5.8.2015

Tällä videoreportaasilla Korkeimman oikeuden vahtimestari ottaa vastaan potilaslähetystön terveiset. Hän lupaa välittää kirjallisena jätetyt terveiset todetuista epäkohdista Korkeimman oikeuden presidentin Pauliine Koskelon kautta koko korkeimman oikeuden henkilökunnalle.

Tasavallan presidentti Tarja Halosen oikeudellinen neuvonantaja Timo Tuovinen ottaa vastaan myös katsauksen Suomen ihmisoikeustilanteesta englanniksi. Saaden suullisten terveisten lisäksi mukaansa tiedot toimitettavaksi tasavallan presidentti Tarja Haloselle ja tohtori Pentti Arajärvelle myös kirjallisessa muodossa.

Timo Tuovinen toimii tällä hetkellä eduskunnan perustuslakivaliokunnan korkeimpana virkamiehenä eli valiokuntaneuvoksena.

Perustuslakivaliokunta:

”Valiokunta, jonka pääasiallisena tehtävänä on antaa lausuntonsa sen käsittelyyn tulevien lakiehdotusten ja muiden asioiden perustuslainmukaisuudesta sekä suhteesta kansainvälisiin ihmisoikeussopimuksiin.

Perustuslakivaliokunta valmistelee perustuslakia ja sen kanssa läheisessä yhteydessä olevaa lainsäädäntöä, kuten Ahvenanmaan itsehallintoa, vaali-, kansalaisuus-, kieli- ja puoluelainsäädäntöä koskevat asiat.

Perustuslakivaliokunta käsittelee myös ministerivastuuasiat, valtioneuvoston oikeuskanslerin ja eduskunnan oikeusasiamiehen kertomukset sekä hallituksen toimenpidekertomuksen.”

Lähde: Eduskunta


Lisää tietoa avoimen internetin hakukoneilta:

vakuutuslääketieteen erityispätevyys
vakuutuslääketiede
taxell vakuutuslääketiede

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Tapaturman uhrien muistopäivän avajaiset (TUMA) 2008. Osa 3/4, Valtioneuvosto ja IF yhtiö

Osa 3, Valtioneuvosto ja IF yhtiö. Pituus 14:07
– video jostain syystä piilotettu – 5.8.2015 – tulee maininta, että video on yksityinen.
– toivotaan, että erinomainen; oikeusvaltio tilamme, reportaasi palaa kaikkien saataville.

Tällä videoreportaasilla valtioneuvoston kanslian keskustan valtiosihteeri Risto Volanen kuuntelee potilaslähetystön terveiset. Saaden mukaansa tiedot kirjallisessa muodossa toimitettavaksi keskustan pääministeri Matti Vanhaselle sekä sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälälle.

If-vakuutusyhtiöstä ilmoitettiin, että heiltä ei löydy ketään sellaista henkilöä, joka voisi ottaa vastaan potilaslähetystön terveiset kasvoista kasvoihin.


Lisää tietoa avoimen internetin hakukoneilta:

vakuutuslääketieteellinen arvio
vakuutusoikeuden vakuutuslääkärit
tapaturma-asiain korvauslautakunta

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Tapaturman uhrien muistopäivän avajaiset (TUMA) 2008. Osa 4/4, OP Pohjola ja yhteenveto

Osa 4, OP Pohjola ja yhteenveto tilaisuudesta. Pituus 14:11
– video jostain syystä piilotettu – 5.8.2015 – tulee maininta, että video on yksityinen.
– toivotaan, että erinomainen; oikeusvaltio tilamme, reportaasi palaa kaikkien saataville.


Myös OP – Pohjola vakuutusyhtiöstä ilmoitettiin, että heiltä ei löydy ketään sellaista henkilöä, joka voisi ottaa vastaan potilaslähetystön terveiset kasvoista kasvoihin.

Eduskunnan edessä sdp:n kansanedustaja Merja Kuusisto saa tietopaketin toimitettavaksi kaikille eduskunnan Kela valtuutetuille, joidenka tehtävänä on valvoa Kelan toimien laillisuutta.

Kokoomuksen kansanedustaja Sirpa Asko-Seljavaara saa saman tietopaketin toimitettavaksi kaikille eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsenille, joidenka vastuulla on eduskunnassa vakuutusalaa koskeva lainsäädäntötyö.

Lisää tietoa avoimen internetin hakukoneilta:

kahden lääkärin loukku
hitaan syöksykierteen malli
vakuutusoikeudellinen erityistuomioistuinjärjestelmä

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Päättäjille ja medialle 13.6.2008 avoimesti jaettu tietopaketti ”Lakisääteinen vakuutusturva ja sen mustat aukot” löytyy tästä linkistä klikkaamalla sähköisessä muodossa

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muistakaa ottaa näistä asioista sankoin joukoin yhteyttä omiin kansanedustajiinne ja meppeihimme! Menkää sankoin keskustelemaan kasvokkain eri puolueiden edustajien kanssa. Myös eläkkeellä olevien ja paikkansa menettäneiden kesken.


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

– Laita sanaa tästä setistä kulkemaan omassa verkostossasi. Kiitos. –

Tunnisteet:

kriittinen journalismi, Suomen ihmisoikeustilanne, Suomen lääkäriliitto, Taxell perustuslaki, vakuutuslääketiede, journalismi, joukkoistaminen, perustuslaki, crowdsourcing, datajournalismi, vakuutuslääkärijärjestelmä, katujournalismi, sosiaali- ja terveysministeriö, tutkiva journalismi, oikeusministeriö, sosiaalinen media (SM), eduskunnan oikeusasiamies, verkkomedia (VM), oikeuskansleri harmaa hallinto, avoimen vaalirahoituksen abcde, valtiontalouden tarkastusvirasto

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.