Vakuutuslääkärilistaa

Julkista valtaa käyttävien vakuutuslääkäreiden tiedot julkisiksi.

Päivitys 23.12.2012 kell0 10:30
– Päivitän kuulumisia artikkelin loppuun.
– Jotain isoa on nyt tapahtumassa.
– Tosin en osaa sanoa meneekö parannuksiin 5 vai 15 vuotta?
– Perusjuttu on se, että tarvitseeko perustuslakia noudattaa?

* * * *

Milloinka hoitavat lääkärit ja potilaat saavat tietää; ketkä ovat vakuutuslääkäreitä? Missä kaikkialla he työskentelevät ja miten he työtään tekevät?

Erittäin merkittävää julkista valtaa vakuutusyhtiöissä käyttävien vakuutuslääkäreiden perustietojen tulee olla julkisia.

Näiden tietojen avoimeksi saamisen jälkeen, jokainen esimerkiksi työtapatapaturmassa tai liikenteessä vammautunut voi päättää, kenen lääkärin vastaanotolle haluaa? Myös hoitava lääkäri voi siten tietää ennakkoon, keiden kollegojen lausuntoja on hoitoketjussa erityistä syytä tarkkailla?

5.8.2015 – Yksi tuoreimmista tilannekuvakatsauksista löytyy osoitteessa:
http://ala-sairastu-vakavasti.blogspot.fi/2014/06/asv-blogi-julkistaa-pahamaineisten.html

Lue myös lisää aiheesta allaolevasta Oikeusturvan ajankuvan linkistä:

– Vakuutuslääkärilista ostetun rakkauden paikallistamisen välineenä –

* * * * * * * * * * * * *

VAKUUTUSLÄÄKÄRIJÄRJESTELMÄÄN LÄPIVALAISTAAN

Kesällä 2012 näytti vakuutuslääkäriaiheen tiimoilta hyvältä.

sunnuntaina, kesäkuuta 24, 2012 > Vakuutuslääkärijärjestelmä läpivalaistaan!

Tuollainen ministeri Risikon/kok. tiedote levisi sosiaali- ja terveysministeriöstä maailmalle.

Kesälomakauden lähetessä loppua tulin selvittäneeksi, kuinka avointa on vakuutuslääkärijärjestelmän läpivalaisua suorittavan työryhmän toiminta.

Vastauksen lopputulema on se, että kokoonpano, sen jäsenten sidonnaisuudet ja asiakirjat ovat salaisia. Näin toimii harmaa hallinto Suomessa. Ja vuosi on 2012.

Alla oleva tietopaketti vahvistaa sitä vallalla olevaa käsitystä, ettei kulloinkin vuorossa oleva sosiaali- ja terveysministeri pysty kuvainnollisesti pieraisemaan saati röyhtäisemään ilman, että vakuutusala ja EK tietävät sen. Tosielämän paineita, kuten omatunnon kolkutuksia unohtamatta.

– Klikkaamalla koostetta hiirelläsi, saat sen ruudullesi isompana –

Katso lisätietoa avoimesta netistä > harmaa hallinto ja perustuslaki

Katso Oikeusturvan ajankuvasta Hyviä uutisia  koskien toimia vakuutuslääketieteen ja vakuutuslääketieteen erityispätevyyden läpivalaisemiseksi. Laillisuuspohjan varmistamiseksi.

* * * * * * * * *

Lakisääteinen tapaturmavakuutus

Vakuutusmaksut 700 miljoonaa Euroa
Vakuutuskorvaukset 400 miljoonaa Euroa
Kulut 40 miljoonaa Euroa

 
Lähde: MOT – Törmäys ja tyrmäys 23.8.2010 klo 20:00 TV1

Eli puhdas ja täysin riskitön voitto on vakuutusyhtiöille 260 miljoonaa euroa! Siis yhdessä vuodessa ja kate eli voittoprosentti on huikeat 37 prosenttia liikevaihdosta!

* * * * * * * * *

Sulattele ja ja laita sanaa kiertämään. Eri mieltäkin asiasta saa olla. Perustelujen kera. Kiitos.

Tunnisteet:

kriittinen journalismi, Suomen ihmisoikeustilanne, Suomen lääkäriliitto, Taxell perustuslaki, vakuutuslääketiede, journalismi, joukkoistaminen, perustuslaki, crowdsourcing, datajournalismi, vakuutuslääkärijärjestelmä, katujournalismi, sosiaali- ja terveysministeriö, tutkiva journalismi, oikeusministeriö, sosiaalinen media (SM), eduskunnan oikeusasiamies, verkkomedia (VM), oikeuskansleri harmaa hallinto, avoimen vaalirahoituksen abcde, valtiontalouden tarkastusvirasto

* * * *

Päivityksiä 23.12.2012 alkaen – tiedostot .pdf-muodossa:

STM_ASETTAMISPÄÄTÖS STM091_00_2012_MINISTERI RISIKON TYÖRYHMÄ_20122012

STM_TOIMENPIDEOHJELMA VAKUUTUSLÄÄKÄRIJÄRJESTELMÄN KEHITTÄMISEKSI_Risikko_Antila_VOL ry_17102012

STM_Vakuutusongelmaisten liitto ry_LAUSUNTO OIKEUSMINISTERIÖN TYÖRYHMÄMIETINNÖSTÄ 2009-10_VAKUUTUSOIKEUS

5 vastausta artikkeliin: Vakuutuslääkärilistaa

 1. Tuntuuko siltä, että on aika suuremmallekin läpivalaisulle yhteiskunnassamme?

  Eduskunnan eilen alkaneen syysistunnon kauden kunniaksi; MTV3-kanavalla tullut 45 minuuttia heitti eetteriin pohdittavaksi seuraavanlaisia asioita:

  ”Ministeriössä etsitään keinoja vakuutusoikeuden läpinäkyvyyden lisäämiseksi”
  ”Onko vakuutuslääkäri hylkypäätösten kumileimasin?”
  ”Vakuutusoikeuden ylilääkäriys ei houkuttele”

  Erittäin hyviä syyskauden aloituksia. Kun kaikki tietää. Kaikki ymmärtää.

  Tämän Suomi 2017 artikkelin kautta kohti vallanytimiä. Niitä toistaiseksi piilossa lymyäviä.

  – Maan tapa läpivalaisuun –
  https://suomi2017.wordpress.com/2012/07/30/presidentinvaalit-2012-maan-tapa-lapivalaisuun/

  Julkaistu heinäkuu 30, 2012

  Vuonna 2009 Sami Parkkonen kirjoitti Helsingin Sanomien pääkirjoitussivulla (2.11.) “Maan tapa täyttää järjestäytyneen rikollisuuden tunnusmerkit”.

  Mikä mahtaa olla tilanne Suomessa vuonna 2012? Varsinkin, kun otetaan huomioon viime aikaiset Euroopan unioniin ja euroon liittyneet episodit. Onko tämä maamme tapa entisestä enemmän myös EU:n tapa?

  Tykkää

 2. ”Tyytymättömyys vakuutuslääkäreihin on yksi toimitukseemme tulevien vinkkien kestoaiheista.”
  – Lähde: Tero Koskinen, tuottaja, MTV3 45 minuuttia –

  Tuosta huolimatta mikään suomalainen tiedotusväline ei ole uskaltanut tarttua aiheeseen syvällisesti. Ainakaan toistaiseksi. Hyvä peruskysymys aiheest tulee tässä. Voiko ja saako perustuslakia rikkovaa lainsäädäntöä kutsua nimellä perustuslakirikollisuus?

  – Vakuutuslääkäreiden perustiedot julkisiksi –

  Tämän artikkelin lopussa kaikille avoin Kansan Gallup vakuutuslääkäreistä, johon toivon mahdollisimman monen katu- ja ruohonjuuritason suomalaisen ennättävän antamaan äänensä. Kiitos.

  Työ. Vammautuminen. Syrjääntyminen.

  Tuon kolmiportaisen tapahtumaketjun ei pitäisi edes olla mahdollista, jos työssään lakisääteisesti vakuutettujen asiat Suomessa toimisivat, niin kuin niiden paperilla väitetään toimivan. Vakuutusyhtiöt ovat olleet vuosikymmenten ajan ylivertaisessa asemassa…

  Lisää taustatietoa avoimesta internetistä. Aiheena perustuslaki ja Suomen ihmisoikeustilanne.

  Hakusanapariksi > harmaa hallinto

  Tykkää

 3. Tiedotusvälineen arvokkain pääoma on se, että siihen ja sen välittämiin uutisiin voi luottaa.

  * * * *

  HS 24.9.2012 ”Yhä useampi työkyvyttömyyseläke hylätään” jatkaa vakuutuslääkäriaiheen käsittelyä yhdeltä näkökulmalta katsottuna. Ylivertaisessa asemassa olevien vakuutusyhtiöiden näkökulmasta.

  Hyvää jutussa on se, että Helsingin Sanomat linkkaa vakuutuslääkäriaiheen myös yhteiskunnassa tapahtuviin muutoksiin. Siksi onkin erittäin tärkeää avata termit korporatismi ja apparatsikki. Niistä lopussa.

  Surullista jutussa on se, että Helsingin Sanomat jatkaa linjaa, jossa vain vakuutusyhtiöiden tai niihin tiukasti sidoksissa olevat päästetään ääneen. Journalismia tällainen ei liene ole? Ainakaan länsimaisen mittapuun mukaan.

  Eikä siinä mitään. Onneksi meillä on avoin internet. Ainakin toistaiseksi.

  * * * *

  Jo vuosia sitten. Suomessa koekäytetty ja hyväksi havaittu PCA-menetelmä, ns. Englannin malli työkyvyttömyyden tutkinnassa, tuntuu nyt unohtuneen vakuutuslääkäreiltä ja toimittajilta kokonaan? Testaajina olivat uutistietojen mukaan juuri tämänpäiväisessä HS-jutussa esiintyneet Ilmarinen, Kela ja Varma.

  Tästä linkkisetissä lisätietoa kaikesta siitä, mistä Helsingin Sanomatkaan ei uskalla taikka saa kirjoittaa vakuutuslääkäriaiheen ytimistä ja sen ympäriltä. Ainakaan toistaiseksi.

  perjantaina, lokakuuta 12, 2007
  Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus sairastamisessa?

  Käsittelemme tässä kirjoituksessa muutamia lakisääteiseen vakuutuksiin liittyviä epäkohtia. Toimivatko tasa-arvo ja yhdenvertaisuus lain edessä vain paperilla?

  Tämä on samalla Oikeusturvan ajankuvan 100. blogikirjoitus.
  http://ajankuva.blogspot.fi/2007/10/tasa-arvo-ja-yhdenvertaisuus.html

  Eikä tässä kaikki.

  Kovenevan korporatismin ytimiä on hyvä tuoda tässä vaiheessa esiin.

  – Avoimesti apparatsikkien ahneudesta-
  Päivitetty 24.11.2010 kello 13,50

  Paperiliiton puheenjohtajan Jouko Ahosen saamat nopeat potkut liittyvät osaltaan tämän kokonaisuuden peittelyyn. Uskon valtaosalle Paperiliitonkin jäsenistä näiden seuraavien asioiden tulevan yllätyksenä.

  Suomi on erinomainen maa, jos omalle kohdalle ei osu pitkäaikainen työttömyys, pysyvä vammautuminen tai sairastuminen. Esimerkiksi työssä tai liikenteessä.

  Lakisääteisen tapaturmavakuutuksen kafkamainen koneisto päivänvaloon:
  https://suomi2017.wordpress.com/apparatsikkien-ahneuden-analtomia/

  * * * *

  Tulevien kuntavaalien/kunnallisvaalien 2012 yhteydessä tullaan kuulemaan todennäköisesti taas tieto siitä, että ei tämä asiakokonaisuus oikein kuulu näidenkään vaalien pääasioihin. Kuten olen tottunut aiempien euro-, eduskunta- ja presidentinvaalien yhteydessä kuulemaan.

  Kunnilla ja kaupungeilla ei ole mukamas näiden asioiden suhteen mitään päätäntävaltaa eikä se sitten niille kuulu. Kuntien eläkevakuutuksen (Kevan) toiminta onkin sitten noiden tietojen valossa erikoinen.

  * * * *

  – Avointa analyysia apparatsikkien arvoista –
  Julkaistu syyskuu 22, 2010

  Miten tunnistaa ja paikallistaa nyky-ajan apparatsikki?

  Apparatsikkia on likipitäen mahdotonta saada käsittämään itse asiaa, koska todellisuudessa hänen palkkansa ja paikkansa riippuvat siitä, että hänen ei ole lupa asiaa käsittää.

  Hyvä muistaa:
  Jos nyky-apparatsikki kuitenkin sanoo ymmärtävänsä asiasi pointin, niin nyky-apparatsikki ei tule todellisuudessa tekemään yhtään mitään asian hoitamiseksi.

  Tämä tunnetaan ruohonjuuri- ja katutason kansalaisten piirissä niin kutsuttuna perisuomalaisena apparatsikkikoneiston selvitysmies- ja työryhmäviimeistelynä.

  On Suomessa hyvin yleinen ja tunnettu hoitomenetelmä pitkäkestoisiin sekä systemaattisesti ylläpidettyihin yhteiskunnallisiin epäkohtiin liittyen.

  * * * *

  Perusolettamus kaikelle edelliselle on tietysti se, että Suomessa viimeinkin tunnustetaan korporatismin olemassaolo. Myös Suomen suurimman sanomalehden toimesta.

  Vielä 1990-luvun alkupuolella Helsingin Sanomatkin sai/uskalsi/osasi kirjoittaa asioista niiden oikeilla nimillä:

  Poliitikkojen kadonnut valta – Erkki Pennanen
  HS – Pääkirjoitus – 5.4.1993

  “Tosiasiassa koko poliittinen järjestelmämme on vinoutunut sellaiseksi, että hallituksella ja eduskunnalla, poliitikoilla yleensä, on kovin vähän sananvaltaa talouspolitiikassa. Valta on luisunut virkamiehille ja eturyhmille.

  …….

  Sorsan haastajaksi ilmaantunut Martti Ahtisaari sen sijaan arvosteli ensimmäisessä vaalipuheessaan silmäänpistävästi korporatismia. Hän asetti sen vaihtoehdoksi kansanvallan ja politiikan, joka nojaa toimivaan parlamentarismiin.

  On mielenkiintoista nähdä, miten Sorsa ottaa vastaan Ahtisaaren haasteen korporatismista. Sosiaalidemokraateille jos keille ay-liikkeen vallan ja valtaelkeiden kritiikki taitaa olla vähintäänkin kaksipiippuinen kysymys.

  Ahtisaari saattaa joutua vielä selittelemään, mitä hän itse asiassa tarkoitti.

  Korporatismilla on saavutuksensa. Muuttuneissa oloissa poliitikkojen olisi kuitenkin korkea aika ryhtyä peräämään kadonnutta valtaansa ja puolustamaan sitä.”

  * * * *

  Yksi tie eteenpäin.

  Työtapaturman, ammattitaudin tai pysyvän sairauden vuoksi työkyvyttömäksi joutunut ja vuosien vakuutustaisteluihin juuttunut:

  Pyydä kirjallisesti/sähköisesti työnantajaltasi asianomaisjulkinen kopio työnantajasi ja vakuutusyhtiön solmimasta sekä tapauksessasi sovellettavasta vakuutussopimuksesta ehtoineen sekä liitteineen. Oikeaksi todistettuina.

  Vain näin toimien saat tietoosi kohdallasi tehdyt mahdolliset vakuutusturvan rajaukset ja tarkat pelisäännöt omaan vakuutussotaasi.

  HUOM!

  Mikäli työnantajasi kieltäytyy antamasta ko. kopioita kohtuulliseksi katsotussa ajassa = 30 tai 60 päivää, niin tiedota tilanteestasi omaa ammattiliittoasi ja/tai Suomen vakuutusalan laillisuusvalvojia ja/tai asuinalueesi kaikkia kansanedustajia. Ja pyydä lisäohjeita.

  tai

  Hanki pörssinoteeratun vakuutusyhtiösi äänivaltaisia osakkeita ja osallistu puhevaltaisena osakkaana vakuutusyhtiösi vuosittaiseen yhtiökokoukseen.

  Tykkää

 4. Lari sanoo:

  Taustaa alla aukeavalle STM:n tiedotteelle:

  sunnuntaina, kesäkuuta 24, 2012
  Vakuutuslääkärijärjestelmä läpivalaistaan!
  http://ajankuva.blogspot.fi/2012/06/vakuutuslaakarijarjestelma.html

  Lakisääteisen vakuutusturvan epäkohtien sekä perustuslain vastaisuuksien tunnustaminen, korjaaminen ja > korvaaminen perustuslain 88§ mukaisesti – tulee olemaan Suomen historiassa erittäin mielenkiintoinen ajanjakso. Muistaakaahan kilautella rohkeasti alueenne kansanedustajille ja mepeille.

  * *

  Toki ensin Suomen laillisuusvalvojien, hallituksen ja eduskunnan tulee keskenään päättää siitä, että tuleeko Suomessa noudattaa:

  * perustuslain
  * Euroopan ihmisoikeussopimuksen
  * YK:n yleismaailmallisen ihmisoikeusjulistuksen

  velvotteita. Sitä kautta meillä kaikilla on tiedossamme se, kenen pelikirjaa ja prinsiippejä tullaan politiikkojen suulla annettujen lupausten lunastamisessa noudattamaan.

  * * * *

  Etusivu > Uutiset > tiedote

  Suomeksi
  Tiedote 175/2012
  17.10.2012 11:36
  Vakuutuslääkärijärjestelmän kehittämissuunnitelma valmistui
  http://www.stm.fi/tiedotteet/tiedote/-/view/1835414?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

  Palapelin palat

  Sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko on päättänyt vakuutuslääkärijärjestelmän kehittämisen suuntaviivoista sosiaalivakuutuksen asiantuntijoiden kanssa käytyjen keskustelujen perusteella. Asiantuntijoiden ehdotuksista on valmisteltu ministeriössä toimenpideohjelma, jota toteuttamaan asetetaan työryhmä. Työryhmään kutsutaan mukaan sekä järjestelmän että potilaiden edustajia.

  ”Olen iloinen, että asiantuntijat ovat keskustelleet todella avoimesti ja rakentavasti. Toimenpideohjelma antaa meille monia käytännön keinoja vakuutuslääkärijärjestelmän parantamiseen. Työryhmä voi vielä täydentää ohjelmaa aloitettuaan työskentelynsä ”, ministeri Risikko kertoi.
  Hakijan osallisuutta, tiedonsaantia ja luottamusta järjestelmään lisätään

  Asiantuntijoiden mukaan keskeinen ongelma on, että hakijat eivät koe olevansa riittävän osallisia oman asiansa käsittelyssä. Keskusteluissa on noussut esiin muun muassa tietojen vaihdon parantaminen hakijan, hoitavan lääkärin ja vakuutuslääkärin välillä sekä etuuspäätösten perustelujen parantaminen.

  Etuuspäätösten perustelut ovat olennaisia hakijan oikeusturvan kannalta. Riittävät ja ymmärrettävät perustelut antavat hakijalle edellytykset arvioida muutoksenhaun tarvetta sekä toisaalta helpottavat kielteisen päätöksen hyväksymistä. Etuuspäätösten ja muutoksenhakuratkaisujen perustelujen parantaminen lisäisi järjestelmän avoimuutta. Muutoksenhakujärjestelmässä lääketieteellisen arvioinnin läpinäkyvyyttä voitaisiin parantaa myös lisäämällä ulkopuolisten asiantuntijalääkäreiden käyttöä.

  Väärät käsitykset vakuutuslääkärijärjestelmästä aiheuttavat epäluottamusta järjestelmää kohtaan. Jatkossa etuudenhakijalle annettaisiin enemmän tietoa etuuden myöntöperusteista ja päätöksenteosta jo ennen etuuden hakemista.

  Jotta lääkärinlausunnon rooli potilaan työkykyä kuvaavana asiakirjana tulisi selvemmäksi, lääkärinlausuntolomakkeita uudistetaan. Nykyinen, muihinkin tarkoituksiin käytettävä B-lausuntolomake saattaa antaa potilaalle sen virheellisen kuvan, että hoitava lääkäri ratkaisee oikeuden työkyvyttömyyseläkkeeseen. Hoitavan lääkärin tehtävä ei ole ottaa kantaa työkyvyttömyyseläkeratkaisuun, vaan kuvata mahdollisimman tarkasti potilaan terveydentila.

  Ministeri Risikko käynnisti keskustelut vakuutuslääkärijärjestelmän läpinäkyvyyden lisäämiseksi kesäkuussa. Keskustelutilaisuuksissa on ollut mukana oikeusministeriön, sosiaali- ja terveysministeriön, hoitavien lääkäreiden, vakuutuslääkäreiden, potilaiden, sosiaalivakuutusta toimeenpanevien laitosten sekä muutoksenhakujärjestelmän edustajat.

  Potilaita ovat edustaneet Suomen Potilasliitto ja Vakuutusongelmaisten liitto.

  Lisätietoja
  ylijohtaja Outi Antila, p. 0295 163164, etunimi.sukunimi@stm.fi
  hallitussihteeri Inka Hassinen, p. 0295 163187, etunimi.sukunimi@stm.fi

  * * * *

  TOIMENPIDEOHJELMA VAKUUTUSLÄÄKÄRIJÄRJESTELMÄN KEHITTÄMISEKSI – HUOM! pdf tiedosto
  http://www.stm.fi/c/document_library/get_file?folderId=39502&name=DLFE-23310.pdf
  – linkki toiminnassa 17.10.2012 kello 12:39

  Tykkää

 5. Näin vakuutuslääkärijärjestelmän läpivalaisusta uutisoi Yle Uutiset:

  Kotimaa 17.10.2012 klo 13:53 | päivitetty 17.10.2012 klo 16:02
  Vakuutuslääkärijärjelmästä tehdään läpinäkyvämpi

  Uudistuksilla pyritään lisäämään hakijoiden osallisuutta oman asiansa käsittelyssä. Muutosten valmistelu on tarkoitus saada valmiiksi ensi vuoden loppuun mennessä, mutta osa uudistuksista voi tulla voimaan jo aiemmin.

  Ministeri Risikko käynnisti keskustelut vakuutuslääkärijärjestelmän läpinäkyvyyden lisäämiseksi kesäkuussa. Ministeriön hallitussihteeri Inka Hassinen kertoo, että uudistusten valmistelu on tarkoitus saada päätökseen vuoden 2013 loppuun mennessä. Osa uudistuksista voi kuitenkin toteutua jo aiemmin.

  – Suuri osa toimenpiteistä ei vaadi lakimuutoksia vaan toimintatapojen muutoksia. Osa muutoksista voi toteutua aiemminkin kuin ensi vuoden lopulla, hän sanoo.

  Lue lisää osoitteessa:
  http://yle.fi/uutiset/vakuutuslaakarijarjelmasta_tehdaan_lapinakyvampi/6338831

  * * * *

  Toivottavasti ainakin nämä kolme asiaa saadaan viimein kaikille suomalaisille tutuksi:

  * mikä tiede vakuutuslääketiede oikein on?
  * mikä tiede-elin on sen ylin valvoja Suomessa/ulkomailla?
  * vakuutuslääketieteellisen arvion ja PCA-menetelmän erot?

  * * * *

  Oikeusturvan ajankuvan VOLF-työryhmä on sijoittanut vakuutuslääkäriasiaa isompaan aikaikkunaan.

  keskiviikkona, lokakuuta 17, 2012
  Vakuutuslääkärijärjestelmän läpivalaisu jatkuu

  Kirjoitimme vuoden 2007 helmikuusta otsikon aiheesta avointa ajankuvaa
  > Katsaus vakuutuslääkärijärjestelmän ytimiin.

  Lue ajankuva reportaasia osoitteessa:
  http://ajankuva.blogspot.fi/2012/10/vakuutuslaakarijarjestelman-lapivalaisu.html

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.