Siksi kirjoittelen

Itse olen huomannut, että silloin tällöin tehty kalsarikirjoittelu jäsentelee pääkopan sisällä pomppivia asioita paremmin todellisuutta vastaavaksi. Ymmärrän myös ihmisiä, jotka nojaavat jäsentelysessionsa valtion verotulojen kannalta paremmin tuottaviin kalsarikänneihin.

Mielestäni Suomessa on koko 2000-luvun ajan kytenyt Finngate-skandaali. Perustelen kantaani lyhyesti. Ainakin savolaisittain mitattuna.

Nopeampi vaihtoehto löytyy internetistä. Hakukoneen valinta on vapaata. Ainakin toistaiseksi. Hakusanasetti tulee tässä:

apparatismi
apparatsikki
korporatismi

Päivitys 15.1.2015 – Tutustu myös Suomen todelliseen hallintamuotoon vakuutusalalla > korporatismi

Vaalirahaskandaalin ja erilaisten vaalirahavirtojen edelleen jatkuvassa selvittelyssä on mielestäni tärkeää, että myös nk. epäpoliittiset kansalaisjärjestöt; jotka ovat todellisuudessa eri puolueiden hallinnassa, esitellään avoimesti julkisuuteen.

Lainaus ja perustelut tulevat Seppo Sarlundin ”Politiikan pöydän alta” – kirjasta, jossa nuori Paavo Väyrynen visioi vuoden 1969 loppupuolella (lainaus luvusta – Köyhän asialla):

– Katsokaa demareita. Ne ovat vallanneet kaikkien epäpoliittisten kansalaisjärjestöjen johtopaikat. Niillä ja ay-liikkeellä ne pelaavat. Keskustapuolueen on vallattava järjestöt, neuvoi nuori mies.

Ja katso; rupesin kerran tuota asiaa mielenkiinnolla selvittelemään. Samoja puolueapparatsikkeja ristiin rastiin erilaisissa epäpoliittisissa ”kansalaisorganisaatioissa” toimimassa. Ja kuitenkin vuorokaudessa on edelleen vain 24 tuntia. Ihmetyyppejä.

Joukkoistamisen (crowdsourcing) avulla tämäkin yli 170 järjestön kokonaisuus lienee läpivalaistavissa > Soste ry

Oksettaa aika lailla, kun ulospäin auliisti kehutaan, että Suomi on todellinen kansalaisyhteiskunta, jossa kansanvalta todella toimii. Ei käy kateeksi edes eläkeläisiä.

Harvassa taitavat olla Suomessa ne kerrat, kun epäkohdat rakentaneet, niitä ylläpitäneet ja niistä hyötyneet henkilöt sekä organisaatiot ovat toisessa roolissa toimien; ratkaisseet epäkohdat….

Olli Ainola Kauppalehti Presso – Voideltu valta:

”Iso osa Suomen puoluetukiaisista rohmutaan jopa yhteiskunnan hyväntekeväisyysvaroista.

Esimerkiksi neljän suurimman puolueen eläkeläisjärjestöt saavat puoluekoneiston johtamalta Raha-automaattiyhdistykseltä pelkästään tänä vuonna yli 3,6 miljoonaa euroa, mikä kattaa puolet niiden menoista ja tuo mojovan lisän neljän puolueen 11 miljoonan euron varsinaiseen puoluetukeen.

Laki Suomen vaalirahoituksesta on Bulgarian tasolla eikä ole johtanut ehdokkaiden taloudellisten kytkösten avautumiseen.

Lakia on äärettömän helppo kiertää, sillä esimerkiksi eduskuntavaaleissa alle 1 700 euroa lahjoittanutta ei tarvitse paljastaa. Kun avustus pilkotaan pienempiin eriin, voi tukea ehdokasta vaikka millä summalla ja pysyä silti salassa.

Kaiken lisäksi oikeuslaitos on kieltäytynyt tutkimasta lain soveltamista.”

Lisätiedot vaalirahoitusten avaamisen laillisuudesta hakukoodilla – Laki 414/2000

Ja käsittääkseni maatamme ovat johtaneet vuosikymmenten ajan juristit ja ekonomistit, joita yhteiskuntamme yläritsille kuuluvat niin kutsutut oikeusoppineet ja laillisuusvalvojat ovat ohjastaneet toimissaan. Hekin puolueiden pullottamia etäpääteapparatsikkeja?

# # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # #

R.I.P. SP

Astun tässä uudessa blogissani varmasti; kuitenkin hyvää tarkoittaen, monien varpaille.

Itselleni kukin ihminen saa edustaa mitä tahansa hyväksi katsomaansa aatetta tai asiaa. Kunhan ei vahingoita ja kiusaa muita sekä on toimissaan rehellinen.

Tämän blogin nimessä olevan apparatsikki-sanan opetti minulle tiedotusvälineiden maailmassa yrittäjänä työuransa tehnyt ystäväni, joka menehtyi kolmen vuoden kovan vakuutustaistelun jälkeen. Himpun verran 60-ikävuotta ylitettyään.

Hän kuoli nukkuessaan nähtävästi pitkäkestoisen kestovitutuksen /-mulkutuksen laukeamisesta johtuneeseen sydänkohtaukseen.

Hän ennätti nauttia kovalla omatoimisella taistelulla saamastaan tuhannen euron työkyvyttömyyseläkkeestään ruhtinaalliset 4 kuukautta. Kyse oli siis selkeästi lakiin kirjatusta eläkkeestä, jonka saamisen kriteerit hän täytti jo vakuutustaistelun alkaessa selkeästi. Maan tapa on hyvin erikoinen tuollakin elämän alueella.

Olen omistanut tämän pienimuotoisen ”Suomi 2017 – Apparatsikkien Albania?” – nimisen kokonaisuuden hänen elämäntyölleen ja vakuutustaistelulleen.

Aurinko paistakoot ja vakaan vaikenemisen muurit Suomessa murtukoot!

Tunnisteet:

kriittinen journalismi, Suomen ihmisoikeustilanne, Suomen lääkäriliitto, Taxell perustuslaki, vakuutuslääketiede, journalismi, joukkoistaminen, perustuslaki, crowdsourcing, datajournalismi, vakuutuslääkärijärjestelmä, katujournalismi, sosiaali- ja terveysministeriö, tutkiva journalismi, oikeusministeriö, sosiaalinen media (SM), eduskunnan oikeusasiamies, verkkomedia (VM), oikeuskansleri harmaa hallinto, avoimen vaalirahoituksen abcde, valtiontalouden tarkastusvirasto

# # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # #

Vanhasen I hallituksessa ministerinä toimineen Tanja Karpelan vaalirahoittajia eivät taida tiedotusvälineet ja laillisuusvalvojat uskaltaa jostain syytä vaatia. Ainakaan yhtä pontevasti kuin pääministeri Mari Kiviniemeltä.

Kiinnostaako Sinua tietää, onko  eduskunnan nyt jättävän Tanja Karpelan tuleva työnantaja hänen vaalirahoittajiensa joukossa? Jos asia kiinnostaa, niin laita äänesi kuulumaan. Kiitos.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.