Entiset pääministerit: Suomi Natoon!

Keskustelut; Suomen ja suomalaisten, mahdollisesta Nato-jäsenyydestä ja sen aikataulusta käyvät kuumana. Nyt kantansa ovat ilmoittaneet myös Suomen entiset pääministerit.

Näin politiikan parrasvaloihin paluutaan tekevä, kokoomuksen Alexander Stubb: ”Alexander Stubb antoi selkeän arvion DI:lle: Suomen Nato-hakemus tapahtuu kuukausien sisällä” – Kauppalehti 14.3.2022.

Ja näin vuorollaan pääministeripuolue demareiden; Antti Rinne Iltalehden mukaan Twitterissään:
”Antti Rinne valmiina Natoon, jos turvallisuus sitä edellyttää” – Iltalehti 13.3.2022
”SDP:n entinen puheenjohtaja ja ex-pääministeri Antti Rinne kertoo Twitterissä olevansa valmis hyväksymään Nato-jäsenyyden tarvittaessa.”

Eikä noissa entisten pääministereiden kannanotoissa ole mitään ihmeellistä. Heillä on asemansa ja verkostonsa kautta käytössään varmasti paljon sellaista tietoa, joita katu- ja ruohonjuuritason kansalaisilla ei ole. Eikä tule olemaan.

Tässä vaiheissa heidän lausunnoistaan on hyötyä meille kaikille; varsinkin, jos entiset pääministerit huolehtivat ja purkavat omalta osaltaan nämä kohta seuraavassa mobiiliflaijerissa mainitut ”Valtiokonttorin ja vakuutuslääketieteen miinakentät”.

Kun turvallisuusasioita maassamme hoitavien henkilöiden tausta-asiat ovat; mahdollisten työtapaturmien ja ammattitautien varalle, varmuudella kunnossa, niin kaikkien suomalaisten sitoutumisen taso yhteiskunnallisia asioita kohtaan paranee kohisten. Samalla kun aiemmat vakaan vaikenemisen Suomen sisäiset Berliinin muurit kaatuvat vihdoinkin romisten. Ottaako Eteläranta 10:n ekosysteemi tässäkin johtajan roolin? Ja tekeekö Alexander Stubb paluun päivänpolitiikkaan?

Rkp:n roolista vakuutusasioiden miljardien liiketoiminnassa.

Omalta osaltaan, pääministeri Alexander Stubb ja kokoomuksen ekosysteemi jättivät vuonna 2014 korjaamatta nämä työtapaturma- ja ammattitauti- sekä vakuutusoikeuslakeihin esitetyt korjausehdotukset. Vielä vuonna 2006 meppinä toimiessaan Alexander Stubb vastasi rehellisen oloisesti kansalaissähköpostiin vakuutusyhtiöiden vallasta Euroopan unionissa:

”Niin kauan, kun pysyy terveenä, saa pitää työpaikkansa eikä omalle tai perheen kohdalle osu mitään onnettomuuksia pieni ihminen pärjää.

– –

Joku viisas tokaisi täällä parlamentin käytävillä kerran, että kyllä muiden valtioiden ihmisoikeustilanteesta kannetaan huolta ja meteliä, mutta EU-jäsenvaltioiden rikkomuksista pysytään mielummin hiljaa.

Olet oikeassa, että vakuutusyhtiöillä on Euroopassakin valtavasti valtaa käsissään. Ja valitettavasti EU:n valta ei yletä heitä suitsemaan.”
Lähde: Harmaa hallinto Suomessa ja EU:ssa? – Julkaistu: 9 joulukuun, 2010.

Joten voisiko Naton valta jäsenmaitaan kohtaan olla se .. tai joku muu?, joka oikeusvaltio perustaa korostavan EU:n tukemana riittää vakuutusyhtiöiden vallan suitsimiseen? <<< (Sarkastinen kysymys)

Toisaalta pääministerinä puolen vuoden ajan vuonna 2019 toimineen Antti Rinteen ja demareiden ekosysteemin takataskussa on ollut käytössään Malli Antti Rinne, jota on valitettavasti tarjottu vain valikoidusti VIP-asemassa oleville ay-liikkeen jäsenille. Joten toivottavasti tuota markkinatalousdemareiden VIP-jäsenille varattua tasa-arvoa ja solidaarisuutta, tarjotaan 2020-luvulla kaikille suomalaisille.

Vaan toivotaan, että entisten pääministereiden ajamina; suomalaisten ammattisotilaiden ja varusmiesten työtapaturma ja ammattitautien korjaamisen kautta, myös kaikkien suomalaisten perus- ja ihmisoikeudet saadaan toteutumaan. Myös erittäin merkittävässä tosielämän julkisen vallan käytössä lakisääteisten vakuutusten ja sosiaaliturvan piirissä.

Tästä vasemmistoliiton sosiaali- ja terveysministereiden Hanna Sarkkisen/Aino-Kaisa Pekosen johtaman ministeriön hylkäämästä ”Vakuutuslaitoksien vakuutuslääkäreitä koskevan lain muuttaminen 2020-luvulla” – korjausehdotuksesta on hyvä lähteä rakettimaisesti edeten liikkeelle. Näin kaikkien suomalaisten lakisääteisesti vakuutettujen oikeudellinen asema saadaan nopeasti korjattua.

Siis, jos päättäjämme ovat tosissaan siitä, että Suomen perustuslain takaamien suomalaisten perus- ja ihmisoikeuksien toteutuminen tosielämässä tulee olla Suomen Nato-jäsenyyden toteutumisessa yksi tärkeimmistä asioista. Kuten tuossa linkin takaa löytyvässä kansalaisaloitteessa numero 9997, yhtenä kohtana Suomen Nato-jäsenyyden perusteluiksi esitetään.

Eikä tuossa kaikki.

Vuosina 2011 – 2012 pääministeri Kataisen six-pack hallituksessa, rkp:n puolustusministerinä, toiminut Stefan Wallin löytyy Wikipedian tietojen mukaan, tämän artikkelin kirjoitushetkellä, monihaaraisen lobbausfirma Milttonin johtotehtävistä.

Eikä tuossa vielä kaikki.

Lobbaus on vaikuttajaviestinnän kaapuun puettua vaikuttamista korkean tason poliittisissa päättäjissä ja virkahenkilöissä siihen suuntaan sekä sillä keinovalikoimalla kuin kulloinenkin, esimerkiksi Milttonin toimeksiantaja ja laskun maksaja haluaa. Tämä vaikuttamisen keino ei ole koskaan pienellä rahalla toimijoita varten. Kuten on parhaillaan käynnissä olevassa Suomen Nato-jäsenyyden ajamisessa. Vuosien päästä saanemme tietää, mitä kaikkea median tutkasäteiden ulkopuolella parhaillaan, niin ulkomailta kuin kotimaasta käsin tapahtuu. Puolesta ja vastaan.

Siksi Suomen entiset pääministerit ovat erittäin tärkeitä viestin tuojia. Tässäkin isossa asiassa monesta yksityiskohdasta tietämättömälle äänestäjäkunnalle. Niin ennen kuin jälkeen virallisten päätösten.

Sitran yliasiamiehenä toimivan, entisen kokoomuksen ekosysteemin pääministerin ja EU-komissaari Jyrki Kataisen ulostuloja Suomen Nato-jäsenyyteen odotellessa. ”Euroopan union 60-vuotta” – tilaisuuden annista löytyy hyviä siemeniä kansanäänestysten tarpeellisuuteen Suomessa. Tuo tilaisuus pidettiin 23.3.2017 Helsingissä ja siinä sallittiin muutamat yleisökysymykset.

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa, artikkelin julkaisun hetkellä –

Tietoja Suomi 2017 verkosto

Suomi 2017 verkoston mottona 2020-luvulla: "Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata." Toimimme avoimesti ilman keskusjohtoa. "Me yritämme"-hengessä. Suomessa ja ulkomailla asuen. Elämme tosielämässä kohtaamiemme valuvikojen korjaamisen suhteen, siinä realistisessa näkemyksessä, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin. Toivomme voivamme toimillamme auttaa siinä, ettei nuorempien sukupolvien höplästä vetäminen Suomessakaan enää jatku. Löydät meidät, niin halutessasi: 1. Suomi 2017 verkoston blogista. 2. Suomi 2017 verkoston Twitteristä. 3. Suomi 2017 verkoston Facebookista. 4. Suomi 2017 verkoston Instagramista.
Kategoria(t): EU, Perustuslaki, politiikka, populismi, populisti, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.