Helsingissä oli käynnissä monenlaista kohua herättänyt ja Convoy Finland 2022 – nimellä tunnettu mielenosoitus 4.-6.2.2022 välisen ajan. Kohu oli sosiaalisen median puolella melkoinen.
Tässä alkuun yksi lukuisista Twitterin seurantaketjuista, joissa yritettiin päästä asialinjalta ponnistaen kärryille siitä, että mistä kaikesta rehvakkaan tuntuisessa mielenosoituksessa oli kysymys. Varsinkin, jos mielenosoitus samoista aiheista vielä lähiviikkoina jatkuu ja palaa paikoilleen Helsinkiin entistä räyhäkkämpänä. Toivottavasti osallistujien osalta pystytään olemaan mukana päihteettömästi ja toisia kunnioittavalla asenteella. Kansalaistottelemattomuutta voidaan toteuttaa myös tyylikkäästi.
Helsingin Uutiset: ”Palkanmaksun loppu vie turenkilaisen Tiinan, 52, ensimmäistä kertaa mielenosoitukseen, joka aikoo tukkia Helsingin kadut – turkulainen Hannu jäi pois harkinnan jälkeen” https://t.co/REyKZHGArd#ConvoyFinland2022 #mielenosoitus #Helsinki #perjantaiilta
— Vaaliliitto (@Vaaliliitto) February 3, 2022
1. pic.twitter.com/7qZYtAsoas
Jos haluat katsoa lisää Twitteristä, niin klikkaa tai täppää tästä.
Convoy Finland 2022 mielenosoituksella oli kolme kovaa päätavoitetta, jotka tämän artikkelin julkaisun hetkellä eivät ole vielä toteutuneet. Yksi liittyy koronavirukseen, toinen verotukseen ja kolmas hallituksen erovaatimukseen.
Helsingin liikenteelle aiheutetun haitan vuoksi Convoy Finland (Letka Suomi) mielenosoitusta verrattiin monella sosiaalisen median kanavalla, myöskin ulkomailta kopioituun, Elokapina-liikkeeseen.
Molemmat mielenosoitukset ovat onnistuneet herättämään suomalaisissa monenlaisia tunteita.
Aika näyttää, onnistuvatko jotkut idearikkaat henkilöt yhdistämään hyvin erilaisia näkökantoja sekä poliittisia mielipiteitä viljelevät henkilöt samaan rauhanomaiseen suurmielenosoitukseen?
Osallistujien sitoutuessa yhteisen ohjelman, tavoitteiden ja huolella rakennettujen ratkaisuehdotusten piiriin. Esimerkiksi ruuan, asumisen, bensan, sähkön hintojen alentamiseksi sekä vaalirahan ja lobbauksen kytkentöjen paljastamiseksi Suomessa. Rahasta ja säällisestä toimeentulostahan löytyy yllättävän monta yhdistävää asiaa. Hyvinkin erilaisten henkilöiden kesken.

Helsingissä nähtiin 2010-luvun alun molemmin puolin mielenkiintoisia ja pitkäkestoisia mielenosoituksia, joista voitaneen ottaa mallia. Varsinkin, kun kevät etenee, koronarajoitukset poistuvat ja säät lämpenevät, niin mielenosoitusten taikka erilaisten protestiliikkeiden juurtuminen Helsingin keskeisille paikoille on helpompaa kuin hankien keskellä.
Rakennuspuolelta tuttu malli, että on ensinnäkin idearikas ja tietotekniikan hallitseva pääurakoitsijakonsortio, joka vastaa mielenosoituksen fasiliteeteista ja kaikkia velvoittavien yhteisten pelisääntöjen luomisesta. Sitten on eri aihealueittain räyhäkkäät ja mielenosoituksen sääntöjä noudattavat aliurakoitsijat, jotka hallitsevat nuo mielenosoituksen pääteemat. Ongelmien kiteyttämisestä, toimivien ratkaisuehdotuksien esittämiseen.
Ulkomailta kopioitujen Occupy Helsinki, Joukkovoima, Nyt Saa Riittää mielenosoitusten tiimoilta saattaa löytyä kopioitavaa, joita voi sitten vapaasti parannella 2020-luvun tilanteisiin. Oheisessa mobiiliflaijerissa lisätietoa protestiliikkeen mallikkaasta paikoilleen juurtumisesta. Convoy Finland 2022 voi sitten juuri saamansa kokemuksensa turvin neuvoa, miten mobilisoitua rauhanomaisesti ja liikenneturvallisesti sähkö- ja polttoainemoottoreilla kulkevien ajoneuvojen pyörien päälle valtakunnallisesti?

Ja niin kuin Suomen historian ensimmäisten aluevaalien totuusleikkuroitu vaalitulos näytti; puolueiden kahleista irtiolevia, mutta äänestäjille tärkeiden asioiden puolesta puhujia ja paineiden purkajia tarvitaan. Vaikka olisimmekin hyvin erilaisella yhteiskunnallisella tietoudella varustettuja.
Rahasta eli säällisestä toimeentulostahan löytyy yllättävän monta yhdistävää aihetta. Yli puolue-, arvo-, ikä-, arvopohja- ja varallisuusrajojen. Ainakin aina ennen seuraavia eduskuntavaaleja.
* * * *
– Artikkelin linkit toiminnassa, artikkelin julkaisun hetkellä –