Tangoon ja tanhuun tarvitaan ainakin kaksi

Keskustan ministerikierrossa uudeksi valtiovarainministeriksi on 27.5.2021 lähtien nimitetty, keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko ja häneltä vapautuneelta ministerinpaikalle, uudeksi tiede- ja kulttuuri ministeriksi, keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajana toiminut Antti Kurvinen. Eduskuntaryhmän uudeksi puheenjohtajaksi valittiin, maantieteellisten koordinaattien perusteella, keskustan sipisläiseen fraktioon kuuluva, kansanedustaja Juha Pylväs.

Nyt jännittää, että uskaltavatko he tehdä uuden aikakauden keskustalle irtioton sdp:n, kokoomuksen ja rkp:n ekosysteemien, suomalaisille luomasta vakuutuslääketieteen ikeestä?

Tästä yksi sivuaskel keskustan vakuutuslääketiede lähihistoriaan.

Keskusta on todellista kannatustaan suurempi ja kaupungeissa vallitsevaa mainettaan pahempi. Ainakin niiden suomalaisten keskuudessa, jotka tietävät sen, että keskustalla löytyy nainen tai mies jokaisesta merkittävästä On Sovittu Että (OSE) – järjestelmään kuuluvasta organisaatiosta. Yleensä he löytyvät sieltä hierarkian huippupaikoilta. Myös puolueettomiksi ja riippumattomiksi itseään julistavista valtakunnallisista ja paikallisista tiedotusvälineistä.

Keskustan luottoratsun Matti Vanhasen pääministerivuosilta 2003 – 2007, kasvamaan alkaneesta vakuutuslääketieteen varjosta irtaantumiselle, ministeri Saarikolla ja Kurvisella on lähtökohtaisesti erinomaiset mahdollisuudet. Molemmat ovat terveitä ja nuoria, joten virtaa heillä ainakin riittää. Toinen juttu kokonaan on se, että uskaltavatko hekään olla välittämättä erittäin vaikutusvaltaisten sipisläisten korvaan sipittelyistä.

Tormakka tiede- ja kulttuuriministeri Kurvinen on koulutukseltaan juristi. Valtiovarainministeri Saarikko on taas toiminut, muun muassa helmikuusta toukokuuhun 2010 sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälän erityisavustajana ja toukokuusta kesäkuuhun 2010 tämän seuraajan Juha Rehulan erityisavustajana. Eli he kaikki yhdessä ja erikseen ymmärtävät vakuutuslääketieteeseen kytkeytyvät rahalliset ja perustuslailliset arvot sekä oikeusvaltioperiaatteen toteutumisen tarpeen tavan ja tolkun suomalaisten tosielämässä erinomaisen hyvin.

”Oikeusvaltioperiaatteen ytimessä ovat riippumattomat ja itsenäiset tuomioistuimet.”Lähde: EU2019FI/ fi/ Ohjelma ja teemat/ Arvot ja oikeusvaltioperiaate/

Toivotaan, että nuoremman sukupolven keskustalaiset lähtevät rohkeasti tekemään julkista irti askellusta, eniten suomalaisia ketoon niittäneestä tieteestä. Vakuutuslääketieteestä. Sillä ei liene väliä, että tuo käykö irtiaskellus tangon vai tanhun tahtiin?

Kunhan tuo tango tai tanhu ei jatku enää demareiden määräämässä tahti- ja vyölenkkiotteessa sekä ”Sutkein kepulainen demari?” – roostauksessa.

Isoista kuvioista syrjään vetäytyvälle Matti Vanhaselle voimia ja virkeyttä. Virman mies eli kalapuikkomies on pitkällä urallaan hommansa hoitanut. Joten häneen vuosikymmenten varrella luottaneet ja rahallisesti panostaneet voivat olla varmasti varjoissaan sekä kuplissaan erittäin tyytyväisiä.

Toinen juttu on se, että uskaltavatko edes nuoremman sukupolven keskustan johtajat murtaa vuosikymmenten ajan pitäneen, vakaan vaikenemisen kulttuurin Suomessa?

Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata.

Yksi vihje tulevasta tuli kepulaisen sutkisukupolven edustajan Vaalikatsaus – kolumnista. Seppo Kääriäinen otsikoi Maaseudun Tulevaisuudessa 3.5.2021 julkaistun tilannekuvakatsauksen oraakkelimaisesti: ”On satavarmaa, että poliittinen kartta on vaalikierroksen jälkeen koko lailla uudessa asennossa.”

Nyt vain jännitetään tapahtuuko näin kuntavaalien 2021 vai eduskuntavaalien 2023 jälkeen? Vai niiden välissä?

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa, artikkelin julkaisun hetkellä –

Tietoja Suomi 2017 verkosto

Suomi 2017 verkoston mottona 2020-luvulla: "Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata." Toimimme avoimesti ilman keskusjohtoa. "Me yritämme"-hengessä. Suomessa ja ulkomailla asuen. Elämme tosielämässä kohtaamiemme valuvikojen korjaamisen suhteen, siinä realistisessa näkemyksessä, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin. Toivomme voivamme toimillamme auttaa siinä, ettei nuorempien sukupolvien höplästä vetäminen Suomessakaan enää jatku. Löydät meidät, niin halutessasi: 1. Suomi 2017 verkoston blogista. 2. Suomi 2017 verkoston Twitteristä. 3. Suomi 2017 verkoston Facebookista. 4. Suomi 2017 verkoston Instagramista.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, apparaatti, apparatismi, apparatsikki, kansalaisjärjestöt, keskusliitot, korporatismi, korruptio, maan tapa, Perustuslaki, potilasjärjestöt, Suomen ihmisoikeustilanne, talouselämä, vaalirahoitus, vakuutuslääkäri, vakuutusoikeus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.