Kolmikanta

Onko vuoden 2019 kolmikannassa kyse mafian suomalaisesta versiosta? Ainakin hierarkian ja vakaan vaikenemisen osalta.

Kolmella avainkysymyksellä kolmikannan ison kuvan avaus käyntiin.

Vuonna 2006 kolmikanta ja sen rooli poliittisessa päätöksenteossa näytti; Helsingin Sanomien, ja virallisen todellisuuden kannalta katsottuna selkeältä.

Voiko toimittajien uutissilmän toimintaan vaikuttaa rahalla?

Kuitenkin nuo vuoden 2019 todellista todellisuutta takaa – ajavat ja pitkäkestoiseen päivänvaloon haastavat kysymykset olisi voitu esittää toimittajien toimesta jo 1990-luvun lopulla. Tietoa kyllä oli olemassa, mutta se oli ilman modernia internetiä piilossa ja siten tavallisten tallaajien saavuttamattomissa. Kuin myös toisistaan tietämättömiä olivat kolmikannan kafkamaisuudet omassa tosielämässään kohdanneet lukuisat suomalaiset.

Nyt, kun vuoden 2019 eduskuntavaalit ovat onnellisesti takanapäin, niin onko aika jo kypsä kolmikantavallan ison kuvan avaamiselle? Rohkeita toimittajia ja poliitikkoja se vaatii sekä uskallusta astua niin sanotusti isoille varpaille. Vieläpä useampaan kertaan tehtynä. Ensi alkuun myös oma urakehitys vaarantaen. Tai sitten läpimurron tapahduttua, urakehitystä parantaen.

Virallisen todellisuuden kaltaiselle kolmikannalle löytyy varmasti perusteltu paikkansa työelämään ja tulopolitiikkaan liittyvissä asioissa. Kuten työelämän lainsäädännöstä sopimisesta, seurannasta ja siihen liittyvästä kehittämistyöstä. Mutta ei enää missään nimessä tuomiovallan käyttämistä, kirjallisesti ja suljetusti toimivassa vakuutusoikeusjärjestelmässä!

Se on tietysti inhimillisesti ja henkilökohtaisen ahneuden kannalta katsottuna ymmärrettävää, että todellisen todellisuuden kaltaista kolmikantaa rakentamassa olleet, sitä ylläpitäneet ja siitä hyötyneet sekä sisäpiirissä mukana olevat ja siihen pyrkivät henkilöt ovat olleet tosielämässä vallitsevasta isosta kuvasta hiljaa. Kaikkiahan on heidän kannaltaan katsottuna ja yhteisesti sovitulla tavalla kunnossa.

Joten. Joko aika on vuonna 2019 kypsä kolmikantavallan todellisen todellisuuden avaamiselle? Oivallinen kohde; esimerkiksi yli mediarajojen toimivalle toimittajaryhmälle, joka osaa kalastaa ja uskaltaa vaatia faktoja sekä kykenee tarkistamaan myös kolmikannan ekosysteemin tarjoaman tiedon totuudenmukaisuuden. Vain näin toimien voidaan onnistua kolmikantavallan todellista todellisuutta vastaavan ison kuvan rakentamisessa.

Nyt tarvitaan niin politiikan, talouden kuin rikosmaailman asiat taitavia toimittajia.

Apuina tässä kolmikannan mafiamaisen rakenteen ja toimintatavat omaavan järjestelmän ison kuvan avauksessa; tarvitaan myös kolmikannan sisäpiirissä olleita ja olevia pilliinpuhaltajia, jotka haluavat tehdä rauhan omatuntojensa todellisen arvopohjan ja tekojensa ristiriitojen synnyttämästä myllerryksestä. Tämä kaikki; tiukan sekä tosielämässä, pitävän lähdesuojan ja todistajansuojelun turvin toteutettuna.

Ja vielä lopuksi.

On hyvä muistaa, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin. Molemmilta puolilta käynnistyneeseen kilkutteluun ja kalkutteluun.

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa, artikkelin julkaisun hetkellä –

 

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2025?

Vuonna 2017 Suomi täytti 100 vuotta. Tässä pienen ihmisen näkökulmasta kirjoitetussa blogissani; pyrin myös vuoden 2017 jälkeen valottamaan lähihistoriamme ja nykyhetken mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta yhteiskunnallista tilannekuvaa esiin pukaten. Ja väliin pieneltäkin vaikuttavia tapahtumia isoon kuvaan lukiten. Jos haluamme todellisia parannuksia tähän Suomeen; jossa nyt elämme, niin jottain tarttis varmaankin tehrä? Mieluiten yhdessä toimien. Yli ikä - ja varallisuusrajojen. Tuleva aika, Suomi vuonna 2025; jää vielä hämärän peittoon. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään otteeseen itse kunkin tosielämässä; päästään kiinni jo huomenna. Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien voimme olla, huomata ja vaikuttaa enemmän. Vaikka monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin. Muuten taitaa käydä niin, että Albaniakin hurauttaa entistä kovemmalla vauhdilla Suomen ohi. Joten toivottavasti nuoremman polven päättäjämme ovat nyt tosielämän tapahtumista ja sisäisistä apparatsikeista paremmin kärryillä. Vastakkain ovat jatkossakin virallinen todellisuus ja todellinen todellisuus. Sekä se, että kuinka isoksi päättäjämme uskaltavat antaa tuon eron kasvaa.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, apparaatti, apparatismi, apparatsikki, ay-liike, keskusliitot, korporatismi, korruptio, maan tapa, Perustuslaki, politiikka, potilasjärjestöt, Suomen ihmisoikeustilanne, talouselämä, vaalirahoitus, vakuutuslääkäri, vakuutusoikeus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.