Totuusleikkurointi 12

Aiemmat galluppien totuusleikkurointia käsittelevät artikkelit löydät tästä linkistä.

Tässä artikkelissa Helsingin Sanomien teettämät ja 20.3.2019 julkaisemat puolueiden kannatusluvut, jotka esitetään tämän artikkelin lopussa; Suomi 2017 verkoston aktiivien toimesta, totuusleikkuroituina. Eli kannatusluvut suhteutettuina kaikkiin äänioikeutettuihin. Niin kuin yleisen elämänkokemuksen perusteella tiedetään, pelkkä muutos asioiden nykytilaan ei ole riittävä, koska muutos saattaa olla myös huonoon suuntaan menevä.

SISÄLLYSLUETTELO
Hallitusohjelman tekoon oikeutetut?
Vapaa äänestäjäpotentiaali 1,2 miljoonaa
Puolueiden ekosysteemit päivänvaloon
Totuusleikkurointi todellisuuden avaajana
Kansanvalta vastaan järjestövalta

Uskaltavatko edes sdp, vasemmistoliitto ja vihreät sekä heille myötämieliset tiedotusvälineet tuoda todelliset vallankäyttäjät ja vallankäytön menetelmät päivänvaloon? Pitkäkestoiseen sellaiseen? Vaikka meillä olisi sama suunta, niin ilman ison kuvan avaamista ja päivittämistä; äänestäjien pitkäkestoinen höplästä veto vain jatkuu. Nyt vain eri puolueiden ollessa muodollisesti vallassa, kun niiden taustalta löytyvät ekosysteemit vuorostaan käyttävät kompasseja ja heiluttelevat tahtipuikkoja.

Joko 1990-luvun On Sovittu Että – järjestelyt saadaan päivänvaloon?

Ilman ison kuvan avausta keskustaa, kokoomusta ja perussuomalaisia taikka nykyisiä sinisiä äänestävät saattavat antaa taas kerran äänensä hankkeille, joista ei tällä hetkellä ole mitään tietoa. Kuten. Tiesikö kukaan edellä mainittuja puolueita; vuoden 2015 eduskuntavaaleissa äänestäneistä, antaneensa äänensä uuden massiivisen maakuntahallinnon rakentamisen ja terveydenhuollon sekä sairaanhoidon yksityistämisen puolesta?

HALLITUSOHJELMAN TEKOON OIKEUTETUT
Suurinta valtaahan Suomessa käyttävät tahot ja toimijat, joilla ei ole edes vaaleissa äänioikeutta! Tämä mahdollistaa sen jatkumon, että puolueiden/ehdokkaiden vaaliohjelmat ja vaalilupaukset ovat vain äänestämään houkuttelevia tarjousämpäreitä. Nyt asia on vahvistettu myös virallisissa ja valtakunnallisissa tiedotusvälineissä!

Näissä mobiiliflaijerin uutispoiminnossa piilee uusien mahdollisuuksien siemensäkki. Vaan löytyykö rohkeita kansanedustajaehdokkaita, jotka uskaltavat ja pystyvät haastamaan vallitsevan sekä pahasti vinoutuneen järjestelmän?

Ketkä lobbarit vaikuttivat hallitusohjelmaan 2015 – 2019 eniten? Miten toimien?

Mobiiliflaijerin uutispoimintojen ydinpointteja:

1.
Vihreiden kansanedustaja Touko Aalto:
”Herlinit, Jordan ja SAK:n pomot ovat suomalaisen politiikan tallipäälliköitä – Touko Aallon mielestä valta asuu eduskunnan yläpuolella” – Iltalehti 15.03.2019

– –

”Aalto kokee kansanedustajien jäävän usein pelinappuloiksi.

Pelin politiikan kyseenalaistaminen vaatii rohkeutta ja vaarantaa helposti kansanedustajan oman urakehityksen.

– Kansanedustajat eivät voi lähteä vahvasti kyseenalaistamaan peliä, etenkään omaa joukkuettaan, koska heidän oma toimintansa on ehdollista sille.”

2.
Näin vaalilupauksien pitävyydestä kertoo pääministeripuolueen kansanedustaja ja ex-sisäministeri Mika Lintilä:

Seuraava hallitus voi olla koossa vasta juhannuksena – ”Ennen EU-vaaleja ei käydä vakavia ja tiukkoja neuvotteluja”, sanoo ministeri Lintilä. – Helsingin Sanomat 23.3.2019

”Lintilän mukaan puolueet eivät uskalla paljastaa ennen eurovaaleja, mitkä vaalilupaukset ne vetävät vessanpöntöstä alas.

– –

Kabineteissa käy jo nyt täysi höyry, ja poliitikot ovat mestareita saamaan hallitusohjelmankin näyttämään siltä, ettei kukaan ole antanut mistään lupauksista periksi.”

Joten vaalit nykymuodossaan ovat vain taitavasti näyteltyä ja ohjattua demokratiateatteria.

Hallitusohjelman päättävät (linkissä vuonna 2011) sitten ihan muut toimijat kuin äänestäjien valitsemat kansanedustajat. Ja varsinkin sen, mitä hallitusohjelmaan kirjatuista ajetaan tosimielellä ja mitä taas silmänlumeeksi  (linkissä kuvakooste vuodelta 2011). Ja tietysti tulee muistaa myös ne asiat, mitä ehdokkaitta pitkäkestoisesti lobbaavat ja vaalirahoittavat tahot eivät halua missään nimessä hallitusohjelmaan kirjattaviksi.

Iloinen vaalihymiö.

Toivotaan vielä, että vaalirahoituksesta saadaan viimeinkin Suomessa; avointa, iloista ja kaikkien hyväksymää toimintaa. Edes tulevan hallituksen kaikkien ministerien paljastaessa omatoimisesti vaalirahanjalanjälkensä ja siten mahdolliset sidonnaisuutensa. Esimerkiksi finanssi-, vakuutus- ja eläkealan suuntaan.

VAPAA ÄÄNESTÄJÄPOTENTIAALI 1,2 MILJOONAA
On tuntunut ihmeelliseltä, kun yksikään puolueista tai valitsijayhdistyksistä ei ole asettanut kärkitavoitteekseen tulevissa eduskuntavaaleissa sitä, että äänestysprosentti saataisiin nousemaan yli 76 prosentin.

Miksei kukaan ole kiinnostunut äänestysaktiivisuuden kasvattamisesta? Vaalihymiö.

Tosin riski siihen, että äänestysprosentin noustessa 5 – 10 prosenttia; vaalien vakiintuneen lopputuloksen, niin sanotusti hanskassa pitäminen vaikeutuu.

Julkisen vallankäytön organisaatioissa ja eri toimialojen etujärjestöissä puolueiden valtasuhteisiin perustuvia ja siten vallitsevia valta-asetelmia ollenkaan unohtamatta.

Sarkastinen vaalihymiö.

PUOLUEIDEN EKOSYSTEEMIT PÄIVÄNVALOON
Uskaltaisivatko vihreät ja keskusta yhdessä toimien; käynnistää ison kuvan avauksen puolueiden ja valitsijayhdistysten takaa löytyvistä ekosysteemeistä.

Eikö tiedotusvälineilläkään ole kiinnostusta valtapuolueiden ekosysteemien esille saamiseksi?

Tässä vuoden 2015 tilanteita ja tunnelmia, joista ei ole vieläkään saatu ison kuvan avausta aikaiseksi. Siis virallisten ja valtakunnallisten tiedotusvälineiden toimesta. Linkit on luettu 23.3.2019. Artikkelit saattavat olla kokonaan avoimia vain tilaajille.

”Hyviä katsauksia Suomen korporatismi – ja lobbauskoneistomme ytimiin:
– kruunaako jälkipotkulla tuleva yhteiskuntasopimus perinteiden jatkumisen?

1. Helsingin Sanomat 1.1.2015 – toimittaja Teemu Luukka
HS-analyysi – Työmarkkinajärjestöt näyttivät tänä vuonna mahtinsa
Moni on odottanut, että globalisaatio tappaa järjestövallan. Päättynyt vuosi todisti, että työmarkkinajärjestöt ovat voimissaan.

2. Suomen Kuvalehti 17/2015 – lobbari Anders Blom
675 miljoonan euron koneisto – Suomi on maailman lobatuin maa
Eduskunnan on säädettävä lobbausta säätelevä laki, vaatii lobbari.

3. Helsingin Sanomat 27.7.1996 Toimittaja Paavo Rautio
Euroedustaja Olli Rehnistä Oxfordin tohtori
Väitöksen aiheena korporatismi Suomessa, Ruotsissa ja Itävallassa

Olli Rehnin (kesk) nyt hyväksytty lähes 400-sivuinen väitöskirja käsittelee korporatismia ja talouskehitystä kolmessa pienessä Euroopan maassa: Itävallassa, Suomessa ja Ruotsissa. Ajanjaksoksi on otettu 1945-1995.
– artikkeliin ei löytynyt toimivaa linkkiä.

Toivottavasti saamme edellä mainituista koneistoista; vapaiden ja riippumattomien  tiedotusvälineiden tekemänä mahdollisimman kattavan ja todellisuuden kanssa yhtenevän tilannekuvan. Kaavioin ja selventävin tekstiselostein varustettuina.” Lähde: Hallitusneuvottelut 2015 – Suomi 2017 – blogi

TOTUUSLEIKKUROINTI TODELLISUUDEN AVAAJANA
Helsingin Sanomien julkaisemissa gallupeissa kannastaan epävarmojen osuus on ollut haarukassa noin 33 – 38 prosenttia. Eli galluppien totuusleikkuroinnissa käytetyt kertoimet ovat olleet 0,67 – 0,63 välillä. Eli aika pienillä todellisilla kannatusprosenteilla meitä suomalaisiakin hallitaan. Varsinkin, jos rehellisyyden ja avoimuuden nimissä, kunkin gallupin kannatusluvut suhteutetaan myös kaikkiin äänioikeutettuihin.

Ketkä ovat todellisia vallankäyttäjiä; vaalien jälkeen?

Tässä vielä kohteliaimmin, kaksi lähestymiskulmaa politiikan teon isoon kuvaan:

1. Joko ennen seuraavia vaaleja; saamme äänestäjinä tietää, minkälainen ekosysteemi kunkin ehdokkaita vaaleihin asettaneen puolueen, vaaliliiton tai valitsijayhdistyksen takaa löytyy?

Esimerkiksi.

Kuinka moni äänioikeutetuista tietää, minkälaisen järjestökoneiston voimin valtapuolueet toimivat? Kuten vasemmistoliitto, sdp, kokoomus, keskusta, vihreät, kristilliset ja rkp vuosikymmenten ajan.

2. Helsingin Sanomien gallupin 20.3.2019 kannatusluvut totuusleikkuroituina:

Hallituspuolueiden todellinen kannatus on lukkiutunut 22,5 prosenttiin!
Pääministeripuolueeksi voi päästä alle 15 prosentin todellisella kannatuksella!
Oppositiopuolueiden todellinen kannatus on lukittunut 44,5 prosenttiin!
Nukkuvien puolueen todellinen kannatus on edelleen kaikista suurin eli 33 prosenttia!

KANSANVALTA VASTAAN JÄRJESTÖVALTA
Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä. Tässä seuraavassa linkissä löytyy tiedot kolmesta kirjasta, jotka kannattaa lukea, jos iso kuva Suomen todellisista vallankäyttäjistä ja vallankäytön menetelmistä kiinnostaa Sinua.

”Mobiiliflaijeri 10 – Päätösjakso” – artikkelissa voit tutustua yritykseen avata kafkamaisen kyykytyskoneiston ja mafiamaisen rakenteen omaavan valtakoneiston isoa kuvaa.

Iloinen vaalihymiö.

Eikä tässä vielä kaikki.

Toivottavasti kuulemme tästä vihreiden Touko Aallon esille nostamasta aiheesta lisää:
”Aalto kokee kansanedustajien jäävän usein pelinappuloiksi.

Pelin politiikan kyseenalaistaminen vaatii rohkeutta ja vaarantaa helposti kansanedustajan oman urakehityksen.

– Kansanedustajat eivät voi lähteä vahvasti kyseenalaistamaan peliä, etenkään omaa joukkuettaan, koska heidän oma toimintansa on ehdollista sille.”
Lähde: Touko Aallon mielestä valta asuu eduskunnan yläpuolella – Iltalehti 15.3.2019 – Toimittaja Lauri Nurmi

Uskaltaisiko Paavo Väyrynen nykyisen ekosysteemin turvin puhua Touko Aallon esille nostaman aiheen ison kuvan auki?

” – Katsokaa demareita. Ne ovat vallanneet kaikkien epäpoliittisten kansalaisjärjestöjen johtopaikat. Niillä ja ay-liikkeellä ne pelaavat. Keskustapuolueen on vallattava järjestöt, neuvoi nuori mies.” Lähde: Seppo Sarlundin ”Politiikan pöydän alta” – kirjasta, jossa nuori Paavo Väyrynen visioi vuoden 1969 loppupuolella (lainaus luvusta – Köyhän asialla):

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa; artikkelin julkaisun hetkellä –

Tietoja Suomi 2017 verkosto

Suomi 2017 verkoston mottona 2020-luvulla: "Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata." Toimimme avoimesti ilman keskusjohtoa. "Me yritämme"-hengessä. Suomessa ja ulkomailla asuen. Elämme tosielämässä kohtaamiemme valuvikojen korjaamisen suhteen, siinä realistisessa näkemyksessä, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin. Toivomme voivamme toimillamme auttaa siinä, ettei nuorempien sukupolvien höplästä vetäminen Suomessakaan enää jatku. Löydät meidät, niin halutessasi: 1. Suomi 2017 verkoston blogista. 2. Suomi 2017 verkoston Twitteristä. 3. Suomi 2017 verkoston Facebookista. 4. Suomi 2017 verkoston Instagramista.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, apparaatti, apparatismi, apparatsikki, ay-liike, EU, Euroopan ihmisoikeussopimus, keskusliitot, korporatismi, maan tapa, mediasensuuri, Perustuslaki, politiikka, populismi, populisti, Suomen ihmisoikeustilanne, vaalirahoitus, vakuutusoikeus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.