Totuusleikkurointi 11

Aiemmat galluppien totuusleikkurointia käsittelevät artikkelit löydät tästä linkistä.

Tässä artikkelissa Yle Uutisten Taloustutkimuksella teettämät ja 7.3.2019 julkaisemat puolueiden kannatusluvut, jotka esitetään hetken kuluttua Suomi 2017 verkoston aktiivien toimesta totuusleikkuroituina. Eli kannatusluvut suhteutettuina kaikkiin äänioikeutettuihin.

SISÄLLYSLUETTELO
Puolueiden ekosysteemit päivänvaloon
Totuusleikkurointi todellisuuden avaajana
Vapaa äänestäjäpotentiaali 1,2 miljoonaa
Hallitusohjelman tekoon oikeutetut?

Gallup – kärjessä surfvaavan sdp:n puheenjohtaja Antti Rinteellä on mahdollisuus kutitella vieläkin isompia kannatuslukuja.

Uskaltaako sdp tehdä irtioton luomistaan ja siunaamistaan järjestelmistä?

Näissä asiakokonaisuuksissa piilee ainakin miljoonan äänestäjän potentiaali:

Kirjallisesti ja suljetusti toimiva vakuutusoikeusjärjestelmä
Ammattijärjestöjen rivijäsenille suunnattu asiantuntija- ja asianajaja-apu

Ja jos Rinteen Anttia jänskättää tuoda näitä asioita pitkäkestoiseen päivänvaloon, niin miten olisi, jos apuun tulisivat yhteiseltä arvopohjalta ponnistavat Timo Soini ja Paula Risikko yhdessä!

Jos ennakkotiedot pitävät paikkansa, niin nykyiset perussuomalaiset ovat halutessaan ja uskaltaessaan erittäin vahvoja kyseisissä asiakokonaisuuksissa. Osa heistä jo vuodesta 2011 alkaen isoon kuvaan ja todelliseen todellisuuteen tutustuen. Vaalihymiö.

PUOLUEIDEN EKOSYSTEEMIT PÄIVÄNVALOON
Erilaiset vaalikoneet aukeavat pikku hiljaa ja ne auttavat etsimään itse kullekin sopivaa ehdokasta. Vaan minkälainen kone toisi pitkäkestoiseen päivänvaloon kunkin puolueen ja valitsijayhdistyksen takaa löytyvät ekosysteemit? Eli minkälaiselle ekosysteemille yksittäinen ääni todellisuudessa menee.

Sdp, kokoomus, rkp ja keskusta avaamaan ensin omat ekosysteeminsä?

Entä uskaltaako ja saako Helsingin Sanomat toimia päänavaajana puolueiden ekosysteemien avaamiselle? Tietoa ja taitoa heiltä kyllä löytyy:

”Siihen aikaan, kun puoluetoimistot olivat vielä politiikan tekemisen keskiössä, puolueen palkkalistoilla oli väkeä poliittisilla osastoilla tai suunnitteluosastoilla. Niissä työskenteleviä kutsuttiin ”likaisten temppujen osastoksi”.

Sittemmin politiikan tekemisen painopiste on siirtynyt puoluetoimistoista eduskuntaryhmiin. Poliittisten osastojen entinen väki löytyy nyt ajatuspajoista ja viestintätoimistoista.

Politiikan tekemisen tapa ja temput ovat kuitenkin pysyneet entisinä: vieläkin kilpailevaa puoluetta kampitetaan sen minkä ennätetään.

Politiikkaa seuraavat jäävät kiinnostuneina odottamaan, millaisia konnankoukkuja kilpailijoiden varalle on tällä kertaa suunniteltu.”
Lähde: Helsingin Sanomat 7.3.2019 – Äänensävyt tiukkenevat, kun vaalit lähestyvät – Pääkirjoitustoimittaja Juha Akkanen

Nimittäin. Aika harva keskustaa ja kokoomusta äänestäneistä; taisi tietää, yhtään mitään politiikan suunnittelupöydillä olleista maakuntamallista ja terveydenhuollon jättimäisestä yksityistämisestä.

TOTUUSLEIKKUROINTI TODELLISUUDEN AVAAJANA
Suurin haaste poliittiselle järjestelmällemme on ollut ja tulee jatkossakin olemaan; on tosiasioiden tunnustaminen. Politiikkojen puheissa pelko suomalaisten kahtiajaosta on turha. Nimittäin. Esimerkiksi äänestyskäyttäytymisen perusteella olemme jo hajaantuneet ainakin viiteen osaan. Kuten varmuudella äänestävät, liikkuvat, epävarmat ja heräteltävissä olevat äänestäjät sekä totaalinukkuvat.

Näin Yle uutisoi tuoreen gallupin taustoista:
”– Perussuomalaisia aikaisemmin äänestäneet, jotka välillä ovat olleet epäilevällä kannalla, palailevat nyt perussuomalaisten tukijoiksi, toteaa kyselyn tehneen Taloustutkimuksen tutkimusjohtaja Tuomo Turja.”
– –

”Taloustutkimuksen tutkimusjohtaja Tuomo Turja kertoo kyselyn tausta-aineistojen perusteella, että vahvimmin noussut perussuomalaiset on saanut uusia kannattajia sekä katsomosta että muilta puolueilta.

– Kokoomus ja keskusta vuotavat entistä selkeämmin perussuomalaisiin.”
Lähde: Yle Uutiset 7.3.2019 – Ylen kannatusmittaus: SDP repäisi hurjan eron kokoomukseen – perussuomalaisille Halla-ahon kauden ennätyslukemat

Ketkä saavat ja miten toimien; heräteltävissä olevat äänestäjät äänestämään?

Tältä mobiiliflaijerin luvut totuusleikkuroidut gallup-luvut näyttävät:

1.
Hallituspuolueiden todellinen kannatus on alle 20 prosenttia!

2.
Pääministeripuolueeksi voi päästä alle 15 prosentin todellisella kannatuksella!

3.
Oppositiopuolueiden todellinen kannatus on ylittänyt 41 prosentin rajan!

4.
Epävarmojen ja nukkuvien puolueen todellinen kannatus on 38,8 prosenttia!

Ylen huomioita totuusleikkaroimattomien gallup-lukujen tilannekuvasta:
”SDP:n kannatus on pyörinyt mittauksesta toiseen yli 20 prosentin lukemissa, eikä puheenjohtajan pitkä poissaolo näytä vaikuttaneen suuntaan tai toiseen.

SDP:n kannalta keskeisin kysymys on nyt se, miten äänestäjät suhtautuvat sairauslomalta palanneeseen Rinteeseen.

SDP:n kannalta huolestuttava merkki on se, että Taloustutkimuksen kannatuskyselyn tausta-aineistojen mukaan mittausjakson heikoin viikko SDP:lle osui Rinteen paluun jälkeisiin päiviin.” Lähde: Yle Uutiset 7.3.2019 – ”Analyysi: Hallituspuolueet kuilun partaalla – syöksykierteen katkaiseminen vaatii täydellistä onnistumista vaalikentillä”

Joten toivottavasti puheenjohtaja Antti Rinteen terveys kestää. Vaikka sdp:n kannatus lähtisikin yllättäen ja pyytämättä; hänen paluunsa jälkeen hienoiseen laskuun. Johto vaikuttaa kuitenkin varsin isolta.

VAPAA ÄÄNESTÄJÄPOTENTIAALI 1,2 MILJOONAA
Tuntuu oudolta, ettei mikään puolueista tai kukaan ehdokkaista ole julistanut selkeää tavoitetta äänestysprosentille. Ei edes uudella konseptilla toimiva Liike Nyt. Puhumattakaan Paavo Väyrysen uusimmasta Seitsemän Tähden eli Seiska-liikkeestä. Vanha markkinatalouden hokemahan on ollut se, että jos jaettavissa olevan herkun määrä ei kasva, niin silloin tapellaan isomman porukan kesken samasta jaettavasta. Eikä se ole silloin välttämättä kaunista katsottavaa. Sarkastinen hymiö.

Haluaako kukaan heräteltävissä olevia ja liikkuvia äänestäjiä äänestämään? Ihan oikeasti?

Mikäli äänestysaktiivisuus eduskuntavaaleissa nousee haarukkaan 72 – 76, niin meillä onkin viisi tasavahvaa puoluetta tuloslistan kärjessä! Mielenkiintoista onkin seurata, jos perussuomalaiset jatkavat rakettimaista nousuaan, niin miten muut puolueet kalibroivat retoriikkaansa sekä vaalimainontaansa ja – ohjelmiaan maahanmuuttoasioissa.

HALLITUSOHJELMAAN TEKOON OIKEUTETUT?
Suurinta valtaa Suomessa käyttävät tahot ja toimijat, joille ei ole edes vaaleissa äänioikeutta! Tämä on mahdollistanut sen jatkumon, että puolueiden/ehdokkaiden vaaliohjelmat ja vaalilupaukset ovat vain äänestämään houkuttelevia tarjousämpäreitä.

Hallitusohjelman päättävät sitten ihan muut toimijat kuin äänestäjien valitsemat kansanedustajat. Ja varsinkin sen, mitä hallitusohjelmaan kirjatuista ajetaan tosimielellä ja mitä taas silmänlumeeksi. Ja myös ne asiat, mitä ei missään nimessä haluta hallitusohjelmaan kirjattaviksi.

Iloinen vaalihymiö.

Eikä tuossa kaikki.

Toivottavasti vaalirahoituksen avoimuudesta aletaan saamaan pitäviä näyttöjä. Hallituspuolueista kahden suurimman eli kokoomuksen arvopohja ja keskustan arvot  koskien vaalirahoituksen läpinäkyvyyttä, tullevat lähihistorian osalta päivänvaloon ennen vaaleja. Vuoden 2019 vaaleja.

Joten yllätysmomentti vaalirahoituksen suhteen on mukana tulevissakin eduskuntavaaleissa.

Vaalihymiö.

Toivotaan vielä, että vaalirahoituksesta saadaan viimeinkin Suomessa; avointa, iloista ja kaikkien hyväksymää toimintaa. Edes tulevan hallituksen oikeusministerin paljastaessa omatoimisesti vaalirahanjalanjälkensä ja siten mahdolliset sidonnaisuutensa. Esimerkiksi finanssialaan suuntaan.

Paljon puhuttu avoimuus edellä ja arvopohja perässä.

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa; artikkelin julkaisun hetkellä –

 

 

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2025?

Vuonna 2017 Suomi täytti 100 vuotta. Tässä pienen ihmisen näkökulmasta kirjoitetussa blogissani; pyrin myös vuoden 2017 jälkeen valottamaan lähihistoriamme ja nykyhetken mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta yhteiskunnallista tilannekuvaa esiin pukaten. Ja väliin pieneltäkin vaikuttavia tapahtumia isoon kuvaan lukiten. Jos haluamme todellisia parannuksia tähän Suomeen; jossa nyt elämme, niin jottain tarttis varmaankin tehrä? Mieluiten yhdessä toimien. Yli ikä - ja varallisuusrajojen. Tuleva aika, Suomi vuonna 2025; jää vielä hämärän peittoon. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään otteeseen itse kunkin tosielämässä; päästään kiinni jo huomenna. Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien voimme olla, huomata ja vaikuttaa enemmän. Vaikka monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin. Muuten taitaa käydä niin, että Albaniakin hurauttaa entistä kovemmalla vauhdilla Suomen ohi. Joten toivottavasti nuoremman polven päättäjämme ovat nyt tosielämän tapahtumista ja sisäisistä apparatsikeista paremmin kärryillä. Vastakkain ovat jatkossakin virallinen todellisuus ja todellinen todellisuus. Sekä se, että kuinka isoksi päättäjämme uskaltavat antaa tuon eron kasvaa.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, apparaatti, apparatismi, apparatsikki, ay-liike, EU, Euroopan ihmisoikeussopimus, keskusliitot, maan tapa, Perustuslaki, politiikka, populismi, populisti, Suomen ihmisoikeustilanne, vaalirahoitus, vakuutusoikeus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.