Myös vakuutusoikeusjärjestelmä päivänvaloon!

Kansalaisaloitteen voima saattaa olla ennalta arvaamaton. Vaikka itse kansalaisaloite hylätään, niin valiokunta voi antaa siihen yksimielisen lausumaehdotuksen, joka eduskunnan toimesta hyväksytään yksimielisesti!

Mitä uuteen työurakkaan sanovat valtioneuvoston avainministeriöiden virkamiehet?

Mobiiliflaijerissa todiste historiallisesta tapahtumasta; tiistaina 26.2.2019 eduskunnan täysistunnossa ja ”Da Suomi 2017”- hakukoodit aiheen ison kuvan avauksesta kiinnostuneille suomalaisille.

Kyseessä oli ensimmäinen vakuutusalaa, lakisääteisiä vakuutuksia ja sosiaaliturvaa koskenut kansalaisaloite, joka eteni eduskunnan täysimittaiseen käsittelyyn ja johti selkeästi määriteltyihin jatkotoimiin.

Valtioneuvostoa velvoittava valiokunnan lausumaehdotus kuuluu näin:

”Eduskunta edellyttää, että valtioneuvosto valmistelee esityksen vakuutuslääkärijärjestelmän epäkohtien korjaamiseksi ja antaa eduskunnalle ehdotukset lainsäädännön muutoksiksi vuoden 2020 kevätistuntokaudella.

Tässä yhteydessä on selvitettävä vakuutuslääkäreiden lausuntojen muotovaatimusten kirjaamista lainsäädäntöön.”

Koska vain niitä ongelmakohtia mahdollisesti korjataan, jotka tuohon lausumaehdotukseen ovat kirjatut. Joten eiköhän hoideta; yhdessä toimien, myös kirjallisesti ja suljetusti toimiva vakuutusoikeusjärjestelmä samanlaiseen korjausprosessiin? Pitkäkestoisen päivänvalon vaikutuksia unohtamatta.

Jos olet asiasta samaa mieltä, niin Nico Ojalan tekemän; vakuutusoikeutta koskevan ”Vakuutusoikeuden lakkauttaminen” – kansalaisaloitteen löydät tästä osoitteesta: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/3441

Vaikka aloite saattaa tuntua mahdottomalta toteuttaa, niin on hyvä muistaa, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin!

Tärkeintä onkin saada vakuutusoikeus pitkäkestoiseen päivänvaloon. Ja se taas tapahtuu vääjäämättä, koska kasvava allekirjoittaneiden määrä luo päättäjiimme päin positiivista painetta.

Mitä sanovat seuraavaksi pääministeripuolueeksi povatun sdp:n ehdokkaat ja kansanedustajat näistä oikeusministerinä toimineen Johannes Koskisen/sd. ulostuloista vuosina 2001 ja 2005?

Tästä linkistä pääset kiinni vakuutusoikeuslain ”uudistusten” lähihistoriaan.

Sdp:n leiristä vakuutusoikeusjärjestelmän ison kuvan tuntevat Johannes Koskisen lisäksi ehken parhaiten, puheenjohtaja Antti Rinne, entinen puheenjohtaja Eero Heinäluoma, SAK:n entinen puheenjohtaja Lauri Ihalainen sekä ehdokkaana 2019 oleva Pentti Arajärvi.

Joten käykääpä kysymässä myös vakuutusoikeusjärjestelemästä, jos liikutte erilaisissa vaalitapahtumissa jututtamassa eri puolueiden ehdokkaita. Tästä oikeusministerinä toimineen Koskisen vuoden 2005 haastattelusta hyviä keskustelun juuria. Esimerkiksi tulevan hallitusohjelman kirjauksiin. Hymiö.

Ehken kovatasoisin oikeusministerin ulostulo vakuutuslääkäri- ja vakuutusoikeusjärjestelmistä?

Tarttiskos viimeinkin tehrä jottain? Ihan oikeesti.

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa, artikkelin julkaisun hetkellä –

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2025?

Vuonna 2017 Suomi täytti 100 vuotta. Tässä pienen ihmisen näkökulmasta kirjoitetussa blogissani; pyrin myös vuoden 2017 jälkeen valottamaan lähihistoriamme ja nykyhetken mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta yhteiskunnallista tilannekuvaa esiin pukaten. Ja väliin pieneltäkin vaikuttavia tapahtumia isoon kuvaan lukiten. Jos haluamme todellisia parannuksia tähän Suomeen; jossa nyt elämme, niin jottain tarttis varmaankin tehrä? Mieluiten yhdessä toimien. Yli ikä - ja varallisuusrajojen. Tuleva aika, Suomi vuonna 2025; jää vielä hämärän peittoon. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään otteeseen itse kunkin tosielämässä; päästään kiinni jo huomenna. Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien voimme olla, huomata ja vaikuttaa enemmän. Vaikka monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin. Muuten taitaa käydä niin, että Albaniakin hurauttaa entistä kovemmalla vauhdilla Suomen ohi. Joten toivottavasti nuoremman polven päättäjämme ovat nyt tosielämän tapahtumista ja sisäisistä apparatsikeista paremmin kärryillä. Vastakkain ovat jatkossakin virallinen todellisuus ja todellinen todellisuus. Sekä se, että kuinka isoksi päättäjämme uskaltavat antaa tuon eron kasvaa.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, ay-liike, korporatismi, maan tapa, Perustuslaki, Suomen ihmisoikeustilanne, vaalirahoitus, vakuutuslääkäri, vakuutusoikeus Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.