Ropponen. Tapio Ropponen. Vakuutusylilääkäri.

Kyseessä on yksi valtakunnan ja vakuutusalan ykköshämmentäjistä. Eikä siinä mitään. Varmasti hän on ollut palkkansa arvoinen mies Kevalle ja koko vakuutusalalle.

Noudattaako edes jättimäinen Keva KHO:2014:83 vuosikirjapäätöstä?

Mobiiliflaijerissa oleva asiakokonaisuus ei kiinnostanut jostain syystä tiedotusvälineitä vuosina 2014 ja 2015! Vakuutusyhtiöiden lakiasiain edustajat eivät taas ”ymmärtäneet”, mikä merkitys maallikkohuomioilla 1 ja 2 tuolloin oli?

Maallikkohuomioita mobiiliflaijerista:

1. Keva ei ole maininnut nimien lisäksi erikoisaloja ja erityispätevyyksiä.
2. Keva ei ole eritellyt oikeusprosesseissa Kevan vakiotodistajina ja – lausunnonantajina toimivien lääkäreiden nimiä.
3. Keva ei ole noudattanut vielä vuonna 2019 KHO:2014:83 vuosikirjapäätöstä (linkki luettu 15.2.2019) täysimääräisesti!
4. Mitenkähän muut vakuutus- ja eläkeyhtiöt ovat noudattaneet korkeimman hallinto- oikeuden päätöstä?

Tiesitkö ja tämän?

Vakuutusylilääkäri Ropponen ollut vallan kabineteissa ajamassa jo vuosien ajan sellaista vakuutusalan tavoitetta ja ratkaisumallia, että vain HUOM! vakuutuslääkäri voi ottaa kantaa potilaan/vakuutetun HUOM! työkyvyttömyyteen.

Tuota vakuutusalan tavoitetta ei ole koskaan ilmaistu suorin sanankääntein, vaan nerokkaiden ja samalla härskien vakuutuslääketieteellisten – vakuutusjuridisten sanavalintojen avulla.

Ensimmäinen dokumentoitu merkintä tulee tässä:
Kuluttajaparlamentin toinen täysistunto Helsingissä 1.10.2012

”Eli, jos henkilökohtaisesti saisin päättää tässä tasavallassa, toimintakykyä arvioisi erikoissairaanhoito, työkykyä arvioisi työterveyshoito ja työkyvyttömyyttä arvioisi eläkevakuutuslaitos.”
Lähde: Oikeusturvan ajankuva blogi – Kooste kuluttajaparlamentista – perjantaina, helmikuuta 08, 2013

Toinen dokumentoitu merkintä tulee tässä:
Yle ”Voiko vakuutuslääkäriin luottaa?” 21.9.2017

Aikajanan 51:36 (Yle Areena versio)
Johtajaylilääkäri Tapio Ropponen, Keva:
”Jos saisin muuttaa ja päättää, niin meillä toimintakykyä arviois erikoissairaanhoito, työkykyä työterveyshuolto ja työkyvyttömyyttä eläkevakuuttaja.”
Lähde: Suomi 2017 blogi – Uutislukitus 10 – Julkaistu lokakuu 2, 2018

Eikä tuossa kaikki.

Jos edelleen vallankulisseissa vireillä oleva hanke menee viimein läpi, niin valtaosa valituksenalaisista asioista on ratkaistu! Nerokasta vakuutusalan kannalta, mutta härskiä potilaan/vakuutetun kannalta katsottuna, koska vain hoitava/tutkiva lääkäri on tavannut ja tutkinut potilaan elävässä elämässä.

Alun perin tuo muutos potilasta hoitavien/tutkivien lääkäreiden ja vakuutuslääkäreiden asemointiin oli tarkoitus tehdä vuonna 2013 toiminnassa olleen vakuutuslääkärijärjestelmän avoimuutta pohtineen työryhmän (STM091:00/2012) mukaan niin, että lääkärinlausuntolomakkeista olisi vain poistettu tuo vakuutusalan kiusalliseksi kokema kohta.

Tuolloin hanke saatiin mukana olleiden potilas- ja kansalaisjärjestöjen toimesta pysäytettyä! Tuo kyseenalainen lääkärilomakkeiden ”kehittämishanke” jäi tuolloin Kelan hoiteisiin. Joten kysykääpä tilanteesta tietoja Kelan valtuutettuina (linkki luettu 15.2.2019) toimivilta kansanedustajiltanne.

Kuin myös Kelan antamasta vastauksesta vuonna 2015 eduskunnalle; Kelan vakuutuslääkäreiden tietojen saatavuudesta suhteessa tuohon KHO:2014:83 vuosikirjapäätökseen.

Kelan valtuutettujen nimiä kannattaa tässä kohtaa verrata sosiaali- ja terveysvaliokunnan (StV) kokoonpanoon.

Vaalihymiö.

Tämän päivän tilanteen suhteen tuosta lääkärinlausuntolomakkeiden uudistamisasiasta ei ole olemassa varmistettua tietoa, mutta käynnissähän on ollut vuoden 2018 keväästä uusi vakuutuslääkärijärjestelmän kehittämisen neuvottelukunta (STM043:00/2018), jonka päätavoitteita on kerrottu; sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattilan suulla,  olevan avoimuuden ja luottamuksen lisääminen vakuutuslääkärijärjestelmää kohtaan.

Hymiö.

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa, artikkelin julkaisun hetkellä –

 

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2025?

Vuonna 2017 Suomi täytti 100 vuotta. Tässä pienen ihmisen näkökulmasta kirjoitetussa blogissani; pyrin myös vuoden 2017 jälkeen valottamaan lähihistoriamme ja nykyhetken mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta yhteiskunnallista tilannekuvaa esiin pukaten. Ja väliin pieneltäkin vaikuttavia tapahtumia isoon kuvaan lukiten. Jos haluamme todellisia parannuksia tähän Suomeen; jossa nyt elämme, niin jottain tarttis varmaankin tehrä? Mieluiten yhdessä toimien. Yli ikä - ja varallisuusrajojen. Tuleva aika, Suomi vuonna 2025; jää vielä hämärän peittoon. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään otteeseen itse kunkin tosielämässä; päästään kiinni jo huomenna. Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien voimme olla, huomata ja vaikuttaa enemmän. Vaikka monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin. Muuten taitaa käydä niin, että Albaniakin hurauttaa entistä kovemmalla vauhdilla Suomen ohi. Joten toivottavasti nuoremman polven päättäjämme ovat nyt tosielämän tapahtumista ja sisäisistä apparatsikeista paremmin kärryillä. Vastakkain ovat jatkossakin virallinen todellisuus ja todellinen todellisuus. Sekä se, että kuinka isoksi päättäjämme uskaltavat antaa tuon eron kasvaa.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, ay-liike, kansalaisjärjestöt, korporatismi, korruptio, maan tapa, mediasensuuri, politiikka, potilasjärjestöt, Suomen ihmisoikeustilanne, vaalirahoitus, vakuutuslääkäri, vakuutusoikeus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.