Siniset ei turvaa

Edes niiden asioiden esilläpitoa päivänvalossa, joissa oman puolueen vastuuministeri vetää yhteiskunnallisesti erittäin merkittävää neuvottelukuntaa. Vieläpä uutistietojen mukaan yli hallituskauden ulottuvana!

Yksi tuohon neuvottelukuntaan liittyvä sekä ison kuvan kannalta erittäin merkittävä kansalaisaloite on parhaillaan eduskunnan sosiaali- ja terveysministeriön loppukaulinnassa.

Lue aiheen isosta kuvasta Suomi 2017 verkoston Facebookista.

Kansalaisaloitteesta käytiin eduskunnassa lähetekeskustelu 17.5.2018, josta seuraavassa mobiiliflaijerissa sinisten vastuuministerin kannanottoja kansalaisaloitteeseen ja vetämäänsä neuvottelukuntaan. Sosiaali- ja terveysministeriön hankenumero on STM043:00/2018.

Tietopyyntö asiapapereista Suomi 2017 verkoston Twitterissä 12.12.2018 alkaen.

Tuon tietopyynnön vastaamattomuuden kautta näyttää siltä, että avoimuus on neuvottelukunnan toiminnasta kaukana.

Joten surullista huomata, etteivät edes siniset uskalla turvata ja pitää väkevästi esillä, ainakin 600 000 äänestäjää kiinnostavaa aihetta. Jota monet sinisistä pitivät väkevästi esillä ennen loikkaamistaan myös finanssialan lihapatojen ja hillotolppien ääreen.

Useiden nyky-sinisten keskustelualoite 4/2013 lienee pysyvästi haudattu?

 

Eikä tuossa mitään.

Näin pienelle huomiolle julkisuudessa jääneestä ja puolueiden kantakannattajille tärkeästä aatepohjasta kertoi kokoomuksen kansanedustaja (2011-2015) Lasse Männistö, joka siirtyi keväällä 2015 terveyspalveluja tarjoavan Mehiläisen terveydenhuollon ulkoistuksista vastaavaksi johtajaksi.

”Poliitikot arvostavat hyvin paljon vahvaa aatteellista pohjaa. Muutenhan tämän koko homman voisivat hoitaa koneet.

Jos sitä aatteellista pohjaa ei ole, ei oikein vuosienkaan jälkeen osaa sanoa, onko tyyppi lintu vai kala?”

Lähde: Helsingin Sanomat printtilehti 9.4.2017 sivu A 21 – ”Kuntapolitiikassa pitää osata takinkääntö”.

Entä miten tuo takinkäännön vaatimus toteutuu ja toimii valtakunnan politiikassa? Uutistietojen mukaan sinisten todelliset arvot ja arvopohja ovat vasta rakentumassa.

”Sampo Terhon suurprojekti on rakentaa sielu”
HS 10.11.2019 – sivut A 14 – 15
Toimittaja Tuomas Peltomäki HS

”Sinisten jatkuva ongelma on ollut löytää puolueelle sen tarkoitus. Nyt puheenjohtaja on löytänyt sen.”

Aukeaman kokoisessa HS-jutussa olevasta ”Viisi kysymystä” – osiosta löytyy johdatus sieluun ja sinisten puheenjohtaja Sampo Terhon antamaan uhmakkaaseen vastaukseen; etujärjestöjen vallasta:

1. Ketkä ovat kulissien takaisia vallankäyttäjiä?
”Kaikkialle lonkeronsa ulottaneet edunvalvontajärjestöt, joiden kohtuuton vaikutusvalta vaarantaa kansanvallan toteutumisen.”

Tästä linkistä tuohon kohtuuttoman järjestövallan käyttäjien nimiin ja kansanvallan isoon kuvaan. Aika näyttää, että uskaltavatko ja saavatko edes siniset puhua kansanvallan todellista tilasta?

Vaalihymiö.

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa, artikkelin julkaisun hetkellä –

 

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2025?

Vuonna 2017 Suomi täytti 100 vuotta. Tässä pienen ihmisen näkökulmasta kirjoitetussa blogissani; pyrin myös vuoden 2017 jälkeen valottamaan lähihistoriamme ja nykyhetken mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta yhteiskunnallista tilannekuvaa esiin pukaten. Ja väliin pieneltäkin vaikuttavia tapahtumia isoon kuvaan lukiten. Jos haluamme todellisia parannuksia tähän Suomeen; jossa nyt elämme, niin jottain tarttis varmaankin tehrä? Mieluiten yhdessä toimien. Yli ikä - ja varallisuusrajojen. Tuleva aika, Suomi vuonna 2025; jää vielä hämärän peittoon. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään otteeseen itse kunkin tosielämässä; päästään kiinni jo huomenna. Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien voimme olla, huomata ja vaikuttaa enemmän. Vaikka monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin. Muuten taitaa käydä niin, että Albaniakin hurauttaa entistä kovemmalla vauhdilla Suomen ohi. Joten toivottavasti nuoremman polven päättäjämme ovat nyt tosielämän tapahtumista ja sisäisistä apparatsikeista paremmin kärryillä. Vastakkain ovat jatkossakin virallinen todellisuus ja todellinen todellisuus. Sekä se, että kuinka isoksi päättäjämme uskaltavat antaa tuon eron kasvaa.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, korporatismi, korruptio, maan tapa, mediasensuuri, Perustuslaki, politiikka, Suomen ihmisoikeustilanne, vaalirahoitus, vakuutuslääkäri, vakuutusoikeus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.