Totuusleikkurointi 9

Aiemmat galluppien totuusleikkurointia käsittelevät artikkelit löydät tästä linkistä.

Tässä artikkelissa Ylen Taloustutkimuksella teettämät ja 7.2.2019 julkaisemat puolueiden kannatusluvut, jotka esitetään tämän bloggauksen lopussa Suomi 2017 verkoston aktiivien toimesta totuusleikkuroituina. Eli kannatusluvut suhteutettuna kaikkiin äänioikeutettuihin.

Mikäli äänestysprosentti nousee eduskuntavaaleissa haarukkaan 72 – 76, niin Suomessa saattaakin olla viisi tasaväkisen suurta puoluetta! Hymiö.

Lähikuukaudet näyttävät, kuinka tämä ulkoministeri Timo Soinin väittämä toteutuu hänen itsensä ja hänen nykyisen puolueensa sinisten sekä perussuomalaisista muihin puolueisiin loikanneiden kansanedustajien (Kaj Turunen, Veera Ruoho, Maria Tolppanen ja Maria Lohela) kohdalla:

”Jos joku lähtee perussuomalaisesta puolueesta tai lähetetään, niin he ovat poliittisesti kuolleita. Ei mitään tulevaisuutta.” – Timo Soini maaliskuussa 2015 Lännen Median videohaastattelussa.

Omasta mahdollisesta ehdokkuudestaan, ministeri Soini on luvannut uutistietojen mukaan kertoa 5.3.2019 mennessä. Toivottavasti myös hän etenee oma terveystilanne edellä, sillä elämästä ei saa uusintoja. Ja onhan niitä isoja posteja tarjolla muuallakin kuin päivän politiikassa. Niin kuin oheinen mobiiliflaijeri isosta kuvasta kertoo. Hymiö.

Minkälainen ekosysteemi ja miksi, löytyy kunkin puolueen takaa?

Ylen 7.2.2019 gallupin uutisointi kertoo, että parhaiten epävarmojen ja heräteltävissä olevien äänestäjien herättelemisessä ovat onnistuneet perussuomalaiset:

”– Perussuomalaisten kannatusnousu on aika mielenkiintoinen. Näyttää siltä, että se ei tule lainkaan muista puolueista, tutkimusjohtaja Turja sanoo.

– Kyse on siitä, että ihmiset, jotka ovat aiemmissa vaaleissa äänestäneet perussuomalaisia ja olleet epäilevällä kannalla, ovat nyt ryhmittyneet enenevissä määrin perussuomalaisten taakse.

Samaan aikaan perussuomalaisten joulu-tammikuun kannatusnousun kanssa on osunut laaja uutisointi Oulun seksuaalirikosepäilyistä.”

– –

”– Vihreiden osalta näkyy selkeästi, että he saavat kannatusta muista puolueista, erityisesti SDP:stä ja kokoomuksesta, Turja valottaa.”

Lähde: Yle Uutiset 7.2.2019 – ”Ylen kannatusmittaus: Kokoomus putoaa, perussuomalaiset selvässä nousussa”

Juuri edellä kerrotuista syistä ja puolueiden todellisista kannatusprosenteista johtuen; galluppien totuusleikkurointi puolustaa paikkaansa.

Pelkästään; 600 000 heräteltävissä olevaa äänestäjää voi laittaa puolueiden järjestyksen uusiksi! Tosin se voi olla myös selkeä syy siihen, että kärkipään valtapuolueet ovat kiinnostuneet vain liikkuvien äänestäjien 600 000 potentiaalista. Hymiö.

Millä keinoin heräteltävissä olevat äänestäjät saadaan äänestämään?

Tässä mobiiliflaijerista löytyvät neljä sytkäytystä todelliseen todellisuuteen:

1.
Hallituspuolueiden todellinen kannatus on tippunut 21 prosenttiin!

2.
Pääministeripuolueeksi voi päästä alle 15 prosentin todellisella kannatuksella!

3.
Oppositiopuolueiden todellinen kannatus on ylittänyt 41 prosentin rajan!

4.
Nukkuvien puolueen todellinen kannatus on 39 prosenttia!

Jää nähtäväksi, että riittääkö pelkkä maahanmuutto eri variaatioissaan pitämään perussuomalaisten nousukiidon käynnissä?

Entä voisiko äänestäjäpotentiaalin herättäjänä toimia; EU-komissaari ja EU-komission varapuheenjohtaja, Jyrki Kataisen idea siitä, että eduskuntavaaleihin ja EU-vaaleihin 2019 on aina sisään leivottuina myös kansanäänestykset Euroopan unionia – EMU:a/euroa – ja Natoa koskien! Mielenkiintoista seurata, miten tuo kaikki edellä kerrottu näkyy kokoomuksen vaaliviestinnässä?

Eikä tuossa kaikki.

Toivottavasti vaalirahoituksen avoimuudesta saadaan pitäviä näyttöjä. Hallituspuolueista kahden suurimman eli kokoomuksen arvopohja ja keskustan arvot  koskien vaalirahoituksen läpinäkyvyyttä, tullevat lähihistorian osalta päivänvaloon ennen vaaleja.

Eikä tuossa vielä kaikki.

Aiheeseen liittyen, aikamoinen sytkäyspaketti on ilmestynyt aiheesta kiinnostuneiden tarkasteltavaksi. Kirja on keskustan pitkäaikaisia vaalirahanjälkiä valottava ”Keskustan valtakunta – Kertomus rahasta, vallasta ja korruptiosta”, Into 2019, Jyri Hänninen & Jarno Liski.

Lainaus alkaa.

”Kesällä 2015 soittelin läpi useita vaalirahoitusta tuntevia lähteitä. Kysymykseni oli yksinkertainen; loppuiko vilunkipeli vaalirahakohuun?

Reaktiot olivat yllättäviä ja hälyttäviä.

Moni lähde kertoi minulle, ettei meno ollut siistiytynyt millään tavoin. Pimeää rahaa oli alettu vain peittää paremmin, ja toisaalta käyttöön oli otettu vanhoja metkuja.”

Lainaus loppuu.

Joten yllätysmomentti vaalirahoituksen suhteen on mukana tulevissakin eduskuntavaaleissa.

Vaalihymiö.

Nimittäin. Suurinta valtaa Suomessa käyttävät tahot ja toimijat, joille ei ole edes vaaleissa äänioikeutta! Tämä on mahdollistanut sen jatkumon, että puolueiden/ehdokkaiden vaaliohjelmat ja vaalilupaukset ovat vain äänestämään houkuttelevia tarjousämpäreitä.

Hallitusohjelman päättävät sitten ihan muut toimijat kuin äänestäjien valitsemat kansanedustajat. Ja varsinkin sen, mitä hallitusohjelmaan kirjatuista ajetaan tosimielellä ja mitä taas silmänlumeeksi. Ja myös ne asiat, mitä ei missään nimessä haluta hallitusohjelmaan kirjattaviksi.

Iloinen vaalihymiö.

Toivotaan vielä, että vaalirahoituksesta saadaan viimeinkin Suomessa; avointa, iloista ja kaikkien hyväksymää toimintaa. Edes tulevan hallituksen oikeusministerin paljastaessa omatoimisesti vaalirahanjalanjälkensä ja siten mahdolliset sidonnaisuutensa. Esimerkiksi finanssialaan suuntaan. Paljon puhuttu avoimuus edellä ja arvopohja perässä.

Toivotaan, että sinisten ulkoministeri Timo Soinin väittämä toteutuu myös modernin suomalaisen vaalirahoituksen ja vaalirahoittajien kohdalla. Niin ehdokkaiden, puolueiden ja valitsijayhdistysten osalta.

”Kaiken poliittisen kilpailun pitää olla avointa ja läpinäkyvää.”
Lähde: MTV uutiset 13.6.2017

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa; artikkelin julkaisun hetkellä –

 

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2025?

Vuonna 2017 Suomi täytti 100 vuotta. Tässä pienen ihmisen näkökulmasta kirjoitetussa blogissani; pyrin myös vuoden 2017 jälkeen valottamaan lähihistoriamme ja nykyhetken mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta yhteiskunnallista tilannekuvaa esiin pukaten. Ja väliin pieneltäkin vaikuttavia tapahtumia isoon kuvaan lukiten. Jos haluamme todellisia parannuksia tähän Suomeen; jossa nyt elämme, niin jottain tarttis varmaankin tehrä? Mieluiten yhdessä toimien. Yli ikä - ja varallisuusrajojen. Tuleva aika, Suomi vuonna 2025; jää vielä hämärän peittoon. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään otteeseen itse kunkin tosielämässä; päästään kiinni jo huomenna. Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien voimme olla, huomata ja vaikuttaa enemmän. Vaikka monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin. Muuten taitaa käydä niin, että Albaniakin hurauttaa entistä kovemmalla vauhdilla Suomen ohi. Joten toivottavasti nuoremman polven päättäjämme ovat nyt tosielämän tapahtumista ja sisäisistä apparatsikeista paremmin kärryillä. Vastakkain ovat jatkossakin virallinen todellisuus ja todellinen todellisuus. Sekä se, että kuinka isoksi päättäjämme uskaltavat antaa tuon eron kasvaa.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, ay-liike, EU, keskusliitot, maan tapa, mediasensuuri, Perustuslaki, politiikka, populismi, populisti, talouselämä, vaalirahoitus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.