Timo Soini ja Paula Risikko yhdessä!

Yllätyspari, mutta tässä vaiheessa vain suomalaisten ihmisoikeuksia ja oikeusturvaa koskevissa asioissa.

Mobiiliflaijerin aiheet liittyvät vakuutusoikeuteen.

Mitä useampi meistä tietää asioiden ison kuvan, niin sitä vaikeammaksi käy pitkäkestoinen; jo vuosikymmeniä jatkunut höplästä veto.

3.12.2018 allekirjoitettavaksi avautui ”Vakuutusoikeuden lakkauttaminen” – kansalaisaloite, jonka allekirjoittamalla olet mukana vasaroimassa kurkistusaukkoa yhteen suomalaisen Berliinin muurin osaan. Lämmin kiitos avustasi.

Tällä hetkellä allekirjoituksia on 2 278 kappaletta. Joten lisää allekirjoituksia tarvitaan.

Pelkin sanoin  kerrottuina kirjallisesti ja suljetusti toimivat vakuutusoikeus- ja vakuutuslääkärijärjestelmät ovat maallikolle vaikeasti ymmärrettäviä.

Tässä linkki ison kuvan kaavioon; vilkkaiden ja kattavien jatkokeskustelujen pohjaksi, potilas/vakuutettu näkökulmasta katsottuna:

https://suomi2017.files.wordpress.com/2017/12/vakuutusyhtic3b6-voittaa-aina-halutessaan_a6-kooste_pitkc3a4-versio_lakisc3a4c3a4teinen-tapaturmavakuutus_tyc3b6tapaturmat_ammattitaudit_28112017.jpg

Kysehän ei ole vain rahasta. Vaan siitä, ketkä tosiasiallista lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovaltaa käyttäen päättävät, minne ja keiden käyttöön iso raha pysyvästi ohjataan? Ilman, että laillisuusvalvojilla on mahdollista puuttua tilanteeseen.

Kansalaisaloite 3441 osuu erinomaiseen aikaikkunaan.  Muun muassa näihin seuraaviin virallisen Suomen edustajien, ministeri Soinin ja puhemies Risikon ulostuloihin liittyen:

1.
Suomalaisten ihmisoikeus- ja oikeusturva-asiat kuuluvat ulkoministeri Timo Soini/sin. rooteliin.

”Suomi toimii Euroopan neuvoston korkeimman päättävän elimen eli ministerikomitean puheenjohtajana 21.11.2018‒17.5.2019. Puheenjohtajana toimii tällöin Suomen ulkoministeri.

– –

Puheenjohtajuutta koordinoi ihmisoikeuspolitiikan yksikkö ulkoministeriössä.

– –

Puheenjohtajakauden painopisteet
Suomi on valmistellut puheenjohtajakauden ohjelman ministeriöiden välisenä yhteistyönä ja keskustellen myös kansalaisyhteiskunnan kanssa. Puheenjohtajakauden painopisteiksi on valittu seuraavat teemat, joiden alla järjestetään myös tapahtumia:

1.
Eurooppalaisen ihmisoikeus- ja oikeusvaltiojärjestelmän vahvistaminen”
Lähde: Ulkoministeriö – Suomen puheenjohtajakausi Euroopan neuvostossa

Vaan uskaltaako ja saako edes ulkoministeri Soini/sin. puhua vakuutusoikeuteen liittyvistä pitkäkestoisista ihmisoikeusloukkauksista? Entä sinisten puheenjohtaja ja eurooppaministeri Sampo Terho?

Nimittäin. Euroopan neuvoston yhteydessä toimivan Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen (EIT) Suomen ihmisoikeustuomarina toimii tällä hetkellä; entinen korkeimman oikeuden presidentti, Pauliine Koskelo. Hän taas tuntee noilta vuosiltaan kirjallisesti ja suljetusti toimivan vakuutusoikeusjärjestelmän epäkohdat erinomaisesti. Unohtamatta hänen vuosiaan oikeusministeriön lainsäädäntöneuvoksena. Hymiö.

Vakuutusoikeus lukujen valossa 2017
– Julkaistu syyskuu 18, 2018

2.
Kafkamaisen vakuutusoikeusjärjestelmän sisällä toimii; myös kirjallisesti ja suljetusti toimiva vakuutuslääkärijärjestelmä. Sen mafiamaisen rakenteen ja toimintatavat; taas tuntee läpikotaisin eduskunnan puhemies Paula Risikko.

”Eduskunnan puhemies Paula Risikko (kok.) puolusti voimakkaasti ihmisoikeuksia, demokratiaa ja oikeusvaltiota

– Yhteisiä eurooppalaisia arvojamme uhataan sekä sisältä että ulkoa. Ihmisoikeuksia poljetaan ja oikeusvaltiota rapautetaan. Populismi, vihapuhe ja valheet johtavat vaaralliseen kahtiajakoon, joka pahimmillaan uhkaa demokratiamme ydintä. Kaikkien yritysten kylvää eripuraa keskuuteemme tulisi johtaa siihen, että puolustamme yhteisiä arvojamme entistä päättäväisemmin, Paula Risikko totesi Euroopan neuvoston parlamentaarisen yleiskokouksen pysyvälle komitealle perjantaina Helsingissä.

Euroopan neuvoston yleissopimukset ovat ihmisoikeusnormistomme peruskiviä. Parlamentaarisella yleiskokouksella on merkittävä rooli niiden muovaamisessa sekä sen valvomisessa, miten jäsenmaat täyttävät velvoitteensa. Se on tärkeää ja vaikeaa työtä, Risikko sanoi.”

Lähde: Verkkouutiset ”Vihapuhe, valheet ja populismi syövät demokratiaa”
Ilkka Ahtokivi | 23.11.2018 | 14:11- päivitetty 23.11.2018 | 14:46

Toivottavasti nuo ”ihmisoikeusnormistomme” koskevat myös lakisääteisiä vakuutuksia ja sosiaaliturvaa.

Onneksemme eduskunnan käsittelyssä on jo vakuutuslääkärijärjestelmää koskeva kansalaisaloite. Jonka perustana olevaa lakipykälää on ollut vuonna 2004 hyväksymässä myös tuolloinen kokoomuksen kansanedustaja Paula Risikko.

Lisätietoa isosta kuvasta löytyy tästä Suomi 2017 – artikkelista.
KAA 4/2018 vp vakuutuslääkärit ja tapaturmalaki
– Julkaistu elokuu 31, 2018

Eikä tuossa kaikki.

Vielä vuosina 2010 – 2015 perussuomalaiset pitivät kansalaisaloitteeseen liittyviä epäkohtia esillä. Rohkeasti ja äänekkäästi. Sitten vuoden 2015 hallitusneuvottelujen jälkeen on ollut useamman vuoden hiljaisempaa.

Joten, vain allekirjoittamalla Vakuutusoikeuden lakkauttaminen” – kansalaisaloitteen, olet mukana vasaroimassa kurkistusaukkoa yhteen suomalaisen Berliinin muurin osaan. Lämmin kiitos avustasi.

Eikä tuossa vielä kaikki.

Näin vuonna 2006 meppinä toiminut Alexander Stubb vastasi Euroopan unionin mahdollisuuksista suitsia finanssi- eli vakuutusalan toimia:

Joku viisas tokaisi täällä parlamentin käytävillä kerran, että kyllä muiden valtioiden ihmisoikeustilanteesta kannetaan huolta ja meteliä, mutta EU-jäsenvaltioiden rikkomuksista pysytään mielummin hiljaa.

Olet oikeassa, että vakuutusyhtiöillä on Euroopassakin valtavasti valtaa käsissään. Ja valitettavasti EU:n valta ei yletä heitä suitsemaan.

Lähde: Harmaa hallinto Suomessa ja EU:ssa?

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa, artikkelin julkaisun hetkellä –

 

Tietoja Suomi 2017 verkosto

Suomi 2017 verkoston mottona 2020-luvulla: "Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata." Toimimme avoimesti ilman keskusjohtoa. "Me yritämme"-hengessä. Suomessa ja ulkomailla asuen. Elämme tosielämässä kohtaamiemme valuvikojen korjaamisen suhteen, siinä realistisessa näkemyksessä, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin. Toivomme voivamme toimillamme auttaa siinä, ettei nuorempien sukupolvien höplästä vetäminen Suomessakaan enää jatku. Löydät meidät, niin halutessasi: 1. Suomi 2017 verkoston blogista. 2. Suomi 2017 verkoston Twitteristä. 3. Suomi 2017 verkoston Facebookista. 4. Suomi 2017 verkoston Instagramista.
Kategoria(t): Euroopan ihmisoikeussopimus, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin, Euroopan neuvosto, Perustuslaki, Suomen ihmisoikeustilanne, vaalirahoitus, vakuutuslääkäri, vakuutusoikeus Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.