Media edelleen väärällä puolella Berliinin muuria?

Eduskuntavaalit 2019 ja EU-vaalit 2019 lähestyvät vauhdilla. Tämä mobiiliflaijerissa oleva Journalisti-lehden pääkirjoitus on levinnyt viime päivinä sosiaalisessa mediassa vilkkaasti. Pääkirjoituksessa olevat sosiaalisen median jakonapit hehkuvat, niiden klikkaamisesta ja täppäämisestä, punaisina. Eikä ihme. Kirjoitus hehkuu ja tihkuu sen verran monitulkintaista rehellisyyttä.

Toivottavasti aiheesta kuulla ennen molempia vaaleja lisää. Paljon lisää.

Onko kansanäänestyksestä puhuminen Suomessa tabu-aihe?

Erikoiseksi kansanäänestyksistä Suomessa keskustelun tekee; näin äänestäjän kannalta katsottuna se, että kun kokenut Ilta-Sanomien toimittaja tekee avoimessa EU-tilaisuudessa 23.3.2017 Suomessa kysymyksen; Suomen EU-komissaari Jyrki Kataiselle perussuomalaisten esittämästä uudesta EU-kansanäänestyksestä Suomessa ja komissaari Katainen vastaa kiusalliseen kysymykseen hyvin, niin mitä tapahtuu?

Täydellinen vaikeneminen. Myös Ilta-Sanomien suunnalta. Mediahymiö.

Kyseisestä EU-tilaisuudesta lisää ”Euroopan unioni 60-vuotta” – artikkelissa.

Eduskuntavaalien virallinen äänestyspäivä Suomessa on 14.4.2019 ja EU-vaalien vaalipäivä on 26.5.2019.

Joten nyt olisi tärkeää ja kiireellistä kuulla siitä, miten perinteisen puolueakselin puolueet ja nykyiset perussuomalaiset suhtautuvat komissaari Kataisen mainioon ehdotukseen? Millä tavoin eri puolueet ja valitsijayhdistykset kertovat, niin eduskuntavaaleihin 2019 kuin EU-vaaleihin 2019 integroidusta kansanäänestyksen olemassa olosta äänestäjilleen?

Vaalihymiö.

Rauhantekijä ja presidentti Ahtisaarelta punainen kortti kansanäänestyksille!

Molemmat mobiiliflaijerissa olevat artikkelit löytyvät tällä hetkellä avoimesti internetistä. Journalistin päätoimittaja Maria Petterssonista lisää Wikipediassa.

Eikä tuossa kaikki.

Muistatko Sinä perustuslain uudistuksen 2007 – 2011? Sen lopputuleman ansiosta päättäjiemme ei tarvitse enää kysellä kansalaisten kantoja kansanäänestyksillä.

Suomen täysivaltaisuuden kannalta merkittävää toimivaltaa voidaan luovuttaa Suomesta pois, niin paljon kuin kulloisenkin hallituksen ja eduskunnan kantti kestää.

Faktaa vai fiktiota?

Tästä linkistä Suomi 2017 koosteartikkeliin koskien perustuslain ”uudistusta” 2007 – 2011.

Muuten. Joko Sinä olet jo saanut median tai kannattamasi puolueen edustajien kautta tietoa noista perustuslain ”uudistuksen” todellisista vaikuttavuuksista?

Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä.

Mediahymiö.

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa, artikkelin julkaisun hetkellä –

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2025?

Vuonna 2017 Suomi täytti 100 vuotta. Tässä pienen ihmisen näkökulmasta kirjoitetussa blogissani; pyrin myös vuoden 2017 jälkeen valottamaan lähihistoriamme ja nykyhetken mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta yhteiskunnallista tilannekuvaa esiin pukaten. Ja väliin pieneltäkin vaikuttavia tapahtumia isoon kuvaan lukiten. Jos haluamme todellisia parannuksia tähän Suomeen; jossa nyt elämme, niin jottain tarttis varmaankin tehrä? Mieluiten yhdessä toimien. Yli ikä - ja varallisuusrajojen. Tuleva aika, Suomi vuonna 2025; jää vielä hämärän peittoon. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään otteeseen itse kunkin tosielämässä; päästään kiinni jo huomenna. Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien voimme olla, huomata ja vaikuttaa enemmän. Vaikka monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin. Muuten taitaa käydä niin, että Albaniakin hurauttaa entistä kovemmalla vauhdilla Suomen ohi. Joten toivottavasti nuoremman polven päättäjämme ovat nyt tosielämän tapahtumista ja sisäisistä apparatsikeista paremmin kärryillä. Vastakkain ovat jatkossakin virallinen todellisuus ja todellinen todellisuus. Sekä se, että kuinka isoksi päättäjämme uskaltavat antaa tuon eron kasvaa.
Kategoria(t): EU, maan tapa, mediasensuuri, Perustuslaki, politiikka, talouselämä, vaalirahoitus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.