Kysy puhemieheltä 2

Puhemies Paula Risikko/kok. on pitänyt ”Kysy puhemieheltä!” – tilaisuuksia 31.5.2018 alkaen. Historian ensimmäisessä tilaisuudessa kysyttiin muun muassa siitä, että kenellä Suomessa on todellinen valta? Vastauksen suhteen jäi toivomisen varaa, mutta näinhän se valtapeli Suomessakin pyörii.

Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata.

Sitten eteenpäin. Kysymyksiä puhemiehelle tulee eräänlaisena työsuhde-etuna varmasti paljon. Eikä LIVE – lähetyksen puolessa tunnissa, ennätä kaikkiin kysymyksiin vastaamaan. Joten voisiko eduskunnan tiedotus koostaa; kaikista kysytyistä kysymyksistä ja puhemiehen niihin antamat vastaukset eduskunnan internet – sivuille?

Parasta suhdetoimintaa lienee yrittää vastata kaikkiin kysymyksiin?

Sitten kahteen ja erittäin ajankohtaiseen kysymykseen, joihin vastauksen numero kakkosen voinee antaa tulevan helmikuun 2019 aikana. Hymiö.

Nämä kysymykset on jätettiin eduskunnan tiedotuksen ohjeiden ja toiveiden mukaan, niin facebookissa kuin lomakkeella.26.1.2019 aikana. Ison kuvan taustoitus kysymyksille tulee tässä mobiiliflaijerissa.

Sitten puhemies Paula Risikon vastattavaksi kyseisestä aiheesta jätetyt kysymykset (2kpl):

”Kaksi kysymystä. Kysymyksessä valinnanvapauden laajuus ja potilaan/vakuutetun oikeusturva.

1. Voiko potilas/vakuutettu kieltää omassa työtapaturma- tai ammattitautitapauksessaan myös vakuutuslääkärinä toimivat lääkärit hoitoketjustaan? Ilman, että siitä rangaistaan korvauskäsittelyissä.

#valinnanvapaus
#vakuutuslääkärijärjestelmä

2. Kuinka monessa eri roolissa myös vakuutuslääkärinä toimiva; voi uudessa sote-mallissa toimia?

#sidonnaisuudet
#eturistiriita

Ison kuvan tausoitusta seuraavaksi.

NELJÄ  HUOM! – KOHTAA SOTEN VALINNANVAPAUDESTA
Tämä seuraava; soten valinnanvapauteen liittyvä, asiakokonaisuus on jostain syystä pysynyt pimennossa HUOM! kaikkien eduskuntapuolueiden suunnasta, vaikka on erittäin tärkeä asia potilaille/vakuutetuille, jotta perustuslain takaamat perusoikeudet ja oikeusvaltioperiaatteet; toteutuisivat tosielämässä. Ihan oikeasti.

Nimittäin. Sote – uudistuksen myötä markkinoilla tulee olemaan entistä enemmän vakuutusyhtiöiden kokonaan tai osittain omistamia työterveysasemia, terveyskeskuksia, sairaaloita ja kuntoutuslaitoksia. Joten yksi sote – uudistuksen valinnanvapauden tärkeimmistä asioista lienee se, että potilas/vakuutettu voi olla menemättä omassa sairaus-/vahinkoasiassaan HUOM! halutessaan myös vakuutuslääkärinä toimivan vastaanotolle? Ilman, että tuosta valinnanvapaudesta vakuutus- tai eläkeyhtiön taholta mitenkään rangaistaan.

Joten toivotaan, että ennen soten valinnanvapauslakien loppuun saattamista eduskunnassa, kaikkien HUOM! erittäin merkittävää julkista valtaa käyttävien ja vakuutuslääkäreinä sekä oikeusprosesseissa vakiotodistajina – ja – lausunnonantajina toimivien lääkäreiden tiedot ovat; KHO:2014:83 vuosikirjapäätöksen mukaisesti kaikkien potilaiden/vakuutettujen helposti saatavilla.

Muuten jatkossakin moni potilas/vakuutettu menee HUOM! tietämättään omassa sairaus- ja vahinkoasiassaan myös vakuutuslääkärinä toimivan vastaanotolle.

Uhaten näin vakuutusalan julkisuudessa ajamaa asetelmaa, jonka mukaan potilaiden/vakuutettujen tasa-arvoinen ja yhdenvertainen kohtelu voidaan taata vain sillä, että vakuutuslääkäri ei tapaa kasvokkain potilaita/vakuutettuja.

Eikä tuossa kaikki.

Onneksemme eduskunnan käsittelyssä on jo kansalaisaloite, koskien vakuutuslääkäreitä ja tapaturmalakia, jonka myötä päivänvaloon on saatu useita, kaikessa hiljaisuudessa voimaansaatettuja, samanlaisia muita lakipykäliä, joihin tarvitaan vastaavat korjaukset. Kuten kansalaisaloitteessa ja myös kansanedustaja Jari Ronkaisen/ps. käynnistämässä lakialoitteessa esitetään.”

Taustatietoa kysymyksille myös tästä Suomi 2017-artikkelista:
KAA 4/2018 vp vakuutuslääkärit ja tapaturmalaki
– Julkaistu elokuu 31, 2018

Kysymyksistä ensimmäiseen saatiin puhemies Paula Risikolta vastaus. Vastaus alkaa videotallenteen aikajanalta 20.20 ja samalla hän vastaa Arkadianmäen aktiivimallista tehtyyn LIVE – kysymykseen. Rispektit tästä hänelle.

Oheisessa mobiiliflaijerissa myös aiheen isosta kuvasta.

Tilaisuuden videotallenne löytyy Suomen eduskunnan facebook – sivulta.

Kysymys numero 2 jäi jostain syystä ilman vastausta:
2. Kuinka monessa eri roolissa myös vakuutuslääkärinä toimiva; voi uudessa sote-mallissa toimia?

#sidonnaisuudet
#eturistiriita

Sitten kysymyksiin, joihin saatiin vastaukset.

Aikajanan kohta 20.20 – 21.02
Puhemies Paula Risikko:
”No sitten täällä henkilö kysyy, voiko potilas/vakuutettu kieltää omassa työtapaturma- tai ammattitautitapauksessaan myös vakuutuslääkärinä toimivat lääkärit hoitoketjustaan? Ilman, että siitä rangaistaan korvauskäsittelyissä.

Nyt tässä on tietysti kysymys tästä vakuutuslääkäriasiasta. Ja kyllähän sitten taas pitää muistaa, että yleensä nämä jääviyskysymykset pitää olla selkeät, koska että ei oo samat lääkärit hoida ja oo vakuutuslääkärinä, se pitää heidän itse huolehtia, ettei näin tapahdu.”

Aikajanan kohta 21.03 – 21.35
Puhemies Paula Risikko:
”Pitäisikö perustaa kansalaisaloitevaliokunta? Näin kansalaisaloitteiden käsittelyruuhkat saataisiin purettua tehokkaasti, ammattitaitoisesti ja kustannusneutraalisti.

Varmasti se olisi tehokkaampaa ja nopeampaa, mutta kun se substanssi liittyy aina johonkin asiantuntijuuteen, mitä nämä valiokunnat edustaa. Niin aika vaikeaa olisi olla pelkästänsäs aloittetta varten oleva valiokunta, kun siinä kuitenkin pitäisi käyttää hyödyksi niitä valiokuntia, joissa se substanssi sitten on, mitä se sitten koskee.”

Näillä vastauksilla ja mobiiliflaijerissa nimetyillä artikkeleilla eteenpäin:

Kansalaisaloitevaliokunta (KaaVa)
– Julkaistu tammikuu 4, 2019

Mobiiliflaijeri 7
– Julkaistu Tou 31, 2018

Valinnanvapaus 2
– Julkaistu maaliskuu 7, 2017

Eikä tuossa kaikki.

Toivottavasti tähän soten valinnanvapauteen tiukasti liittyvään kysymykseen saadaan vastaus helmikuun 2019 loppuun mennessä.

2. Kuinka monessa eri roolissa myös vakuutuslääkärinä toimiva; voi uudessa sote-mallissa toimia?

Eikä tuossa vielä kaikki.

Sotehymiö. Vaalihymiö.

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa; artikkelin julkaisun hetkellä –

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2025?

Vuonna 2017 Suomi täytti 100 vuotta. Tässä pienen ihmisen näkökulmasta kirjoitetussa blogissani; pyrin myös vuoden 2017 jälkeen valottamaan lähihistoriamme ja nykyhetken mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta yhteiskunnallista tilannekuvaa esiin pukaten. Ja väliin pieneltäkin vaikuttavia tapahtumia isoon kuvaan lukiten. Jos haluamme todellisia parannuksia tähän Suomeen; jossa nyt elämme, niin jottain tarttis varmaankin tehrä? Mieluiten yhdessä toimien. Yli ikä - ja varallisuusrajojen. Tuleva aika, Suomi vuonna 2025; jää vielä hämärän peittoon. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään otteeseen itse kunkin tosielämässä; päästään kiinni jo huomenna. Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien voimme olla, huomata ja vaikuttaa enemmän. Vaikka monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin. Muuten taitaa käydä niin, että Albaniakin hurauttaa entistä kovemmalla vauhdilla Suomen ohi. Joten toivottavasti nuoremman polven päättäjämme ovat nyt tosielämän tapahtumista ja sisäisistä apparatsikeista paremmin kärryillä. Vastakkain ovat jatkossakin virallinen todellisuus ja todellinen todellisuus. Sekä se, että kuinka isoksi päättäjämme uskaltavat antaa tuon eron kasvaa.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, ay-liike, kansalaisjärjestöt, korporatismi, korruptio, Perustuslaki, politiikka, potilasjärjestöt, Suomen ihmisoikeustilanne, vaalirahoitus, vakuutuslääkäri, vakuutusoikeus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.