Totuusleikkurointi 8

Aiemmat galluppien totuusleikkurointia käsittelevät artikkelit löydät tästä linkistä.

Tässä artikkelissa Helsingin Sanomien Kantar TNS:llä teettämät ja 16.1./17.1.2019 julkaisemat puolueiden kannatusluvut, jotka esitetään tässä Suomi 2017 verkoston aktiivien toimesta totuusleikkuroituina. Eli kannatusluvut suhteutettuna kaikkiin äänioikeutettuihin.

Lähikuukaudet näyttävät, kuinka tämä ulkoministeri Timo Soinin väittämä toteutuu hänen itsensä ja hänen nykyisen puolueensa sinisten kohdalla:

”Kaiken poliittisen kilpailun pitää olla avointa ja läpinäkyvää.”
Lähde: MTV uutiset 13.6.2017

Vaalikuume on kovassa nousussa. Helsingin Sanomien ja viestintätoimisto Ellun Kanojen mukaan kansanedustajapaikkojen jakautuminen galluppien pohjalta on jo tiedossa!

”Vaalit pitää voittaa jokaisessa vaalipiirissä erikseen. Tutkimusjohtaja Jukka Manninen viestintätoimisto Ellun Kanoista arvioi, että jo nyt mielipidetiedustelujen pohjalta tietää melko tarkasti, mille puolueille menee noin 175 paikkaa Manner-Suomen 199 edustajanpaikasta.

Sen sijaan loput 24 paikkaa eri puolilla Suomea jakautuvat täysin sen mukaan, miten puolueiden kannatus kehittyy ja miten ne onnistuvat vaalipiireittäin.

Manninen on kokoomuksen entinen suunnittelupäällikkö.

Ratkaisevia ovat niin sanotut viimeiset paikat. Ne tarkoittavat puolueiden viimeisiä läpi menneitä ehdokkaita, joiden tuloksen perusteella lasketussa vertailuluvussa voi olla aivan hiuksenhieno ero rannalle jääneeseen kilpailijapuolueen ehdokkaaseen.”
Lähde: Helsingin Sanomat digilehti 17.1.2019  – ”Vaalien ykköspaikasta käydään hurja kamppailu – Keskusta maksaa nyt hintaa hallituksen uudistuksista”
HS printtilehti 17.1.2019 sivu A 11 – ”Kahden puolueen tiukka taisto”

HUOM! Miksi mainittuna on kaksi HS-lähdettä? Varsinkin, kun tietolähde on sama. Siksi, koska printtilehden otsikolla tietoa haettaessa; et välttämättä löydä haluamaasi tietoa HS digilehdestä. Vaikka olisit printti- ja digilehden tilaaja.

Tahatonta tai vakaasti harkittua vaalivaikuttamista tämäkin? Hymiö.

Toisaalta taas Helsingin Sanomien pitkän linjan politiikan toimittajan Marko Junkkarin mukaan kaikki on gallup-tulosten valossa vielä täysin auki!

”Mitä tahansa voi tapahtua vielä ennen huhtikuun puolivälin eduskuntavaaleja.

Avointa tilannetta alleviivaa se, että tammikuun HS-gallupissa dramaattisin muutos nähtiin sarakkeessa ”ei osaa”, ”ei halua” tai ”ei aio äänestää”. Näiden kantaansa ilmoittamattomien osuus pomppasi peräti kuusi prosenttiyksikköä 40 prosenttiin.

Se tarkoittaa sitä, että sadattuhannet äänestäjät eivät vielä tiedä, mitä puoluetta he aikovat äänestää. Tai ainakaan eivät sano sitä ääneen.”
Lähde: Helsingin Sanomat digilehti 16.1.2019 – ”HS-gallup kertoo, että puolueiden vaalikuume nousee – ja äänestäjien epätietoisuus kasvaa”

Juuri edellä kerrotuista syistä ja kohta seuraavasta tilannekuvakatsauksesta johtuen galluppien totuusleikkurointi puolustaa paikkaansa.

Tässä neljä sytkäytystä todelliseen todellisuuteen:

1.
Hallituspuolueiden todellinen kannatus on ollut jo pitkään alle 25 prosenttia!
2.
Pääministeripuolueeksi voi päästä alle 15 prosentin todellisella kannatuksella!
3.
Oppositiopuolueiden todellinen kannatus on melkein 40 prosenttia!
4.
Nukkuvien puolueen todellinen kannatus on edelleen kaikista suurin eli 40 prosenttia!

Heräteltävissä olevat äänestäjät ratkaisemaan tulevia vaaleja!

Voisiko heräteltävistä olevien äänestäjien joukko (600 000) lähteä liikkeelle, jos ja kun suomalaisen järjestövallan iso kuva uskalletaan tuoda päivänvaloon? Pitkäkestoisesti ja eri näkökulmista tarkasteltuna. Niin Etelärannan kuin Hakaniemen ekosysteemien todelliset kytkentäkaaviot paljastaen.

Ratkaisevaa tulevissa vaaleissa on siis se, että ketkä saavat ja millä keinoin; nukkuvista heräteltävissä olevat sekä liikkuvat äänestäjät (1,2 miljoonaa) puolelleen?

Perussuomalaisten gallupnousun tukijalka eli maahanmuutto eri muodoissaan saattaa murentua alta, jos tiedotusvälineet antavat palstatilaa ja kaistaleveyttä uutisvirrassaan, muille samasta aiheesta kriittisin ulostuloin toimiville pienemmille puolueille. Kuten Paavo Väyrysen uusin Seitsemän tähden liike (STL), Suomen Kansa Ensin (SKE) ja Kansalaispuolue (KP). Tai sitten perinteiset valtapuolueet reivaavat purjeensa ja kääntävät retoriikan ruorinsa sekä hoks`nokkansa, kiltisti ja pitkäkestoisesti perussuomalaisten perätuulia haisteleviksi.

Joten yllätysmomentti on mukana tulevissakin eduskuntavaaleissa.

Vaalihymiö

Suurinta valtaa Suomessa käyttävät tahot ja toimijat, joille ei ole edes vaaleissa äänioikeutta! Tämä mahdollistaa sen jatkumon, että puolueiden/ehdokkaiden vaaliohjelmat ja vaalilupaukset ovat vain äänestämään houkuttelevia tarjousämpäreitä.

Hallitusohjelman päättävät sitten ihan muut toimijat kuin äänestäjien valitsemat kansanedustajat. Ja varsinkin sen, mitä hallitusohjelmaan kirjatuista ajetaan tosimielellä ja mitä taas silmänlumeeksi. Ja myös ne asiat, mitä ei missään nimessä haluta hallitusohjelmaan kirjattaviksi.

Iloinen vaalihymiö.

Toivotaan vielä, että vaalirahoituksesta saadaan viimeinkin Suomessa; avointa, iloista ja kaikkien hyväksymää toimintaa. Edes tulevan hallituksen oikeusministerin paljastaessa omatoimisesti vaalirahanjalanjälkensä ja siten mahdolliset sidonnaisuutensa. Esimerkiksi finanssialaan suuntaan. Paljon puhuttu avoimuus edellä ja arvopohja perässä.

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa; artikkelin julkaisun hetkellä –

 

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2025?

Vuonna 2017 Suomi täytti 100 vuotta. Tässä pienen ihmisen näkökulmasta kirjoitetussa blogissani; pyrin myös vuoden 2017 jälkeen valottamaan lähihistoriamme ja nykyhetken mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta yhteiskunnallista tilannekuvaa esiin pukaten. Ja väliin pieneltäkin vaikuttavia tapahtumia isoon kuvaan lukiten. Jos haluamme todellisia parannuksia tähän Suomeen; jossa nyt elämme, niin jottain tarttis varmaankin tehrä? Mieluiten yhdessä toimien. Yli ikä - ja varallisuusrajojen. Tuleva aika, Suomi vuonna 2025; jää vielä hämärän peittoon. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään otteeseen itse kunkin tosielämässä; päästään kiinni jo huomenna. Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien voimme olla, huomata ja vaikuttaa enemmän. Vaikka monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin. Muuten taitaa käydä niin, että Albaniakin hurauttaa entistä kovemmalla vauhdilla Suomen ohi. Joten toivottavasti nuoremman polven päättäjämme ovat nyt tosielämän tapahtumista ja sisäisistä apparatsikeista paremmin kärryillä. Vastakkain ovat jatkossakin virallinen todellisuus ja todellinen todellisuus. Sekä se, että kuinka isoksi päättäjämme uskaltavat antaa tuon eron kasvaa.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, ay-liike, EU, keskusliitot, korporatismi, maan tapa, mediasensuuri, Perustuslaki, politiikka, populismi, populisti, talouselämä, vaalirahoitus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.