Totuusleikkurointi 7

Aiemmat galluppien totuusleikkurointia käsittelevät artikkelit löydät tästä linkistä.

Tässä artikkelissa Ylen Taloustutkimuksella teettämät ja 10.1.2019 julkaisemat puolueiden kannatusluvut, jotka esitetään tässä Suomi 2017 verkoston aktiivien toimesta totuusleikkuroituina. Eli kannatusluvut suhteutettuna kaikkiin äänioikeutettuihin.

Gallupit ovat yksi vaalivaikuttamisen muoto.

Tässä neljä sytkäytystä todelliseen todellisuuteen:

1.
Hallituspuolueiden todellinen kannatus on ollut jo pitkään alle 25 prosenttia!
2.
Pääministeripuolueeksi voi päästä alle 15 prosentin todellisella kannatuksella!
3.
Oppositiopuolueiden todellinen kannatus on melkein 40 prosenttia!
4.
Nukkuvien puolueen todellinen kannatus on edelleen kaikista suurin eli 37,2 prosenttia!

Ratkaisevaa on siis se, että ketkä saavat nukkuvista heräteltävissä olevat ja liikkuvat äänestäjät puolelleen?

Perussuomalaisten nousun tukijalka eli maahanmuutto eri muodoissaan saattaa murentua alta, jos tiedotusvälineet antavat palstatilaa ja kaistaleveyttä uutisvirrassaan, muille samasta aiheesta kriittisin ulostuloin toimiville pienemmille puolueilla. Kuten Paavo Väyrysen uusin Seitsemän tähden liike (STL), Suomen Kansa Ensin (SKE) ja Kansalaispuolue (KP).

Joten yllätysmomentti on mukana tulevissakin eduskuntavaaleissa.

”Vaalipäivänä voi tapahtua mitä vain.”
Lähde: Politiikan toimituksen esimies Paula Pokkinen 10.1.2019
(”Toimittajalta: Miksi uudistimme puoluekannatusuutisoinnin vaalivuoden alkuun”)

Tässä kaikille aidosta kansalaisten vaikuttamisesta kiinnostuneille puolueiden ja valitsijayhdistysten ehdokkaille potentiaalinen kohde. Siis, jos tulevissa vaaleissa halutaan sellaisia yllätyksiä, että ne ovat myös todellisia parannuksia nykyiseen tilanteeseen nähden. Ei vain muutoksia muutosten vuoksi, koska pelkät muutokset voivat olla myös äänestäjien kannalta huonompaan suuntaan vieviä.

ON SOVITTU ETTÄ (OSE) – JÄRJESTELMÄ PÄIVÄNVALOON?
Lähiajat näyttävät; ovatko aika ja tiedotusvälineet Suomessa jo kypsiä ajatukselle, että valtapuolueiden takaa löytyvät ekosysteemit kerrotaan myös kaikille äänestäjille? Ennen kutakin vaalia. Kaavioin ja selventävin tekstiselostein varustettuna.

Uskaltavatko suomalaiset siirtyä  todelliseen kansanvaltaan?

Aika näyttää. Päteekö tämä seuraava sanonta myös eduskuntavaalien 2019 jälkeen?

Erityisavustajat, pääministerit, ministerit ja kansanedustajat vaihtuvat.
Johtavat virkamiehet ja lobbarit sekä päätoimittajat ja luottotoimittajat pysyvät.

Hyvän vihjeen todellisen vallan käyttäjistä Suomessa; antoi hyväveli- ja sutkisiskojärjestelmissä pitkään luovinut, nyt jo eläkkeellä oleva iso johtaja:

”Kaikki tuntui liittyvän kaikkeen, mikä tietysti kavensi normaalin parlamentaarisen politiikan siivua huomattavasti.”
Lähde: Tapani Kahrin 80-vuotishaastattelu ”33 vuotta Eteläranta kympissä” – Helsingin Sanomat 8.5.2018, sivu B 1

Tässä aiheeseen liittyen kolme kirjaa. Löytyvät luettaviksi hyvin varastetuista kirjastoista ja kirjakaupoista. Käsittelevät hyvin aiheita, joita koulujen oppikirjoissa ja yliopistojen luennoilla ei käsitellä. Ainakaan vielä ja tarvittavan isoilla painotuksilla.

1.
Kustantajan, kustannusosakeyhtiö Siltalan sivuilla ”Lakien synty” -kirjasta 2014, kerrotaan muun muassa seuraavaa:

”Perustuslain mukaan lainsäädäntövaltaa Suomessa käyttää eduskunta. Seppo Konttinen paljastaa kirjassaan kovien esimerkkien avulla, kuinka lait syntyvät demokraattisen kontrollin ulottumattomissa hämärissä työryhmissä ja toimikunnissa. Näiden neuvostojen kokoonpanoilla varmistetaan etukäteen uusien lakien sisältö. Eduskunnasta on tullut suuri pykälien kirjaamo ja kansanedustajista tahdottomia napinpainajia.

Kaikenkarvaiset selvitysmiehet, konsultit, lobbarit ja poliittisin perustein nimitetyt virkamiehet kirjoittavat lakeja omien ja taustaryhmiensä etujen ajamista silmällä pitäen. Samalla kansanvalta on saanut tappotuomion.
Kirjan lukija pääsee kurkistamaan lainsäädäntövallan salatun eliitin toimintatapoihin, etuihin ja palkitsemisjärjestelmiin, joista ei ole aikaisemmin hiiskuttu ulkopuolisille.

Kirjassa yritysmaailman ja etujärjestövallan valiojoukkoon kuuluvat Björn Wahlroos ja Lasse Laatunen. Mihin perustuu heidän valtansa lakien valmistelussa?”

2.
Jos Lakien synty – kirja on jo tullut luettua, niin tämä seuraava kirja loksauttelee On Sovittu Että (OSE) – järjestelmän isosta kuvasta puuttuvia palapelin osia mukavasti paikoilleen. Lämmin kiitos, tästä kirjasta aikanaan vinkin antaneelle henkilölle.

”Kolmikannan kulisseissa” – Lasse Laatunen, Arto Nieminen, kustantaja Art House, 2017. Lasse Laatusen neljä vuosikymmentä Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) palveluksessa on nimien, tapahtumien ja anekdoottien osalta mielenkiintoista luettavaa. Ylen työmarkkinoihin erikoistunut politiikan toimittaja, Arto Nieminen on paketoinut asiat sujuvasti luettavissa olevaan muotoon.

Lasse Laatunen kirjan sivulla 8:
”Jos peukalonjälkeni näkyy muutamina vuosikymmeninä säädöskokoelmassa, se tyydyttää itseäni juristina.”
”Se joka maksaa, myös lopulta päättää.”

Arto Nieminen kirjan sivulla 9:
”Jotta ymmärtäisi työmarkkinoiden toimintaa, pitää ennen muuta tutustua ihmisiin.”
”Keskeinen sana on luottamus.”

3.
Andersin Blomin tekemän tohtorinväitöskirjan pohjalta syntynyt ”Veljeskunta – Lobbaus Suomen poliittisessa järjestelmässä” – kirja (Gummerus 2018) on erinomainen ison kuvan avaaja. Kertoen niin erilaisista sisäpiireistä kuin lobbauksesta Suomessa ja Euroopan unionissa.

”VTT Anders Blom pureutuu suomalaisen politiikan syvärakenteisiin, joissa työmarkkinajärjestöjen edunvalvojat ovat olleet paremmasta tiedosta ja erivapauksista nauttiva sisäpiiri, veljeskunta. Eteläranta ja Hakaniemi ovat käyttäneet vaikeasti hankittavaa sisäpiiritietoa vallankäytön välineenä. Ne ovat olleet suomalaisen talouden suurimpia vaikuttajatahoja, maan tärkeimpiä lobbareita.

Teoksen lähdeaineisto on laaja, herkullinen ja myös osin salaista. Sitä tukevat lähes sadan raskaan sarjan vaikuttajan kanssa käydyt keskustelut ja haastattelut.

Teos vie lukijansa aitiopaikoille, joista näkyy lähiajan poliittinen taloushistoria: EMU- ja EU-jäsenyysneuvottelut, Nokian rooli lobbaajana sekä tuoreimpana Suomen meriteollisuuden kohtalonhetket.

Veljeskunta peräänkuuluttaa Suomeen sitovia eettisiä menettelytapasääntöjä, joita useissa Euroopan maissa ja EU:n päätöksenteossa on jo käytössä.”

Eikä tuossa kaikki.

Nuo kirjat ovat yhteiskunnallisesti erittäin tärkeitä.

Suurinta valtaa Suomessa käyttävät tahot ja toimijat, joille ei ole edes vaaleissa äänioikeutta! Tämä mahdollistaa sen jatkumon, että puolueiden/ehdokkaiden vaaliohjelmat ja vaalilupaukset ovat vain äänestämään houkuttelevia tarjousämpäreitä.

Hallitusohjelman päättävät sitten ihan muut toimijat kuin äänestäjien valitsemat kansanedustajat. Ja varsinkin sen, mitä hallitusohjelmaan kirjatuista ajetaan tosimielellä ja mitä taas silmänlumeeksi. Ja myös ne asiat, mitä ei missään nimessä haluta hallitusohjelmaan kirjattaviksi.

Eikä tuossa vielä kaikki.

Tässä kohtaa hallituksesta ”erilaisten arvojen ja arvopohjan” vuoksi ulosheitetyillä perussuomalaisilla on yksi jokerikortti käytettävissään. Jokerikortin ymmärtää ainakin yksi miljoonaa äänestäjää. Se on ihmiskohtaloina erittäin koskettava aihe. Etenkin tiukalle faktapohjalle jaettuna, tuo jokerikortti tulee aiheuttamaan vallankahvassa olleiden päättäjien keskuudessa paljon sytkäytyksiä. Pitkäkestoisesti, mutta rauhanomaisin keinoin.

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa; artikkelin julkaisun hetkellä –

 

Tietoja Suomi 2017 verkosto

Suomi 2017 verkoston mottona 2020-luvulla: "Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata." Toimimme avoimesti ilman keskusjohtoa. "Me yritämme"-hengessä. Suomessa ja ulkomailla asuen. Elämme tosielämässä kohtaamiemme valuvikojen korjaamisen suhteen, siinä realistisessa näkemyksessä, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin. Toivomme voivamme toimillamme auttaa siinä, ettei nuorempien sukupolvien höplästä vetäminen Suomessakaan enää jatku. Löydät meidät, niin halutessasi: 1. Suomi 2017 verkoston blogista. 2. Suomi 2017 verkoston Twitteristä. 3. Suomi 2017 verkoston Facebookista. 4. Suomi 2017 verkoston Instagramista.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, ay-liike, EU, keskusliitot, korporatismi, maan tapa, mediasensuuri, Perustuslaki, politiikka, populismi, populisti, talouselämä, vaalirahoitus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.