Kansalaisaloitevaliokunta (KaaVa)

Tässä kaikessa seuraavassa; pitää nähdä uusien mahdollisuuksien siemensäkki. Varsinkin, jos ja kun näihin mobiiliflaijerin kysymyksiin saadaan viimeinkin vastaukset. Paikkansa pitävät vastaukset. Esimerkiksi vuoden 2019 ensimmäisen puoliskon aikana.

Kenellä on todellinen valta miljardien eurojen liiketoiminta-alueella?

SISÄLLYSLUETTELO
Arkadianmäen aktiivimalli
Vihreää valoa eduskunnasta
Kansalaisaloitteille sähköiset äänestykset
Pilottikohde jo eduskunnassa
Perustuslaki ja ammattikuntien yhdenvertaisuus
Finanssialan fasismi marssii päivänvaloon

ARKADIANMÄEN AKTIIVIMALLI
Kansalaisaloitteiden käsittelyssä on ollut uutistietojen mukaan ruuhkaa. Johtuen eri valiokuntien ja ministeriöiden pysyvästä työruuhkasta. Tai sitten aina käynnissä olevasta, mutta maan tavan mukaisesta puhtaasta poliittisesta pelistä; vaalirahoittajille kiusallisten kansalaisaloitteiden mitätöimiseksi.

Tässä bloggauksessa ensiesittelyssä tehokas ja kustannusneutraali ratkaisumalli, joka toteutuessaan tuo mukanaan myös mahdollisuuden suoriin kansanäänestyksiin kansalaisaloitteista.

Kansalaisaloitevaliokunta (KaaVa) – idea on mahdollista saada nopeaan jatkojalostukseen. Se on samalla Arkadianmäelle räätälöity aktiivimalli. Hymiö.

”Sopeutumiseläkkeitä maksettiin viime vuonna yli miljoona euroa – nimilistassa ei suuria muutoksia” Iltalehti 3.1.2019 klo 13:10

Keva maksoi sopeutumiseläkkeitä- ja rahoja viime vuonna yhteensä hieman yli miljoona euroa. Keskimääräinen eläke oli noin 2 830 euroa kuukaudessa.

Sopeutumiseläkettä tai vastaavaa sopeutumisesta jatkossa rahaa nostavat entiset kansanedustajat ja ministerit velvoitetaan osallistumaan vastineeksi saamalleen rahalle perustettavan kansalaisaloitevaliokunnan työskentelyyn (KaaVa). Näin työssä vuosien varrella saavutettu ammattitaito pysyy tuoreena ja me kaikki hyödymme, kun kansalaisaloitteet saavat ammattimaisen ja kattavan käsittelyn. Myös ison salin äänestysten osalta, kun kansalaisaloitteessa on tehty selkeät puolesta ja vastaan esitykset.

VIHREÄÄ VALOA EDUSKUNNASTA
Ensin eduskunnan suunnalta tullut puoltava ulostulo kansalaisaloitevaliokunnan (KaaVa) perustamiselle. Sosiaali- ja terveysvaliokunnan valiokuntaneuvos Eila Mäkipään kertomana:

”Valiokuntaneuvos rauhoittelee keskustelua sote-valiokunnan työtaakasta” –”Pahempiakin työruuhkia on nähty” | Suomenmaa 19.10.2018

”Mäkipää myöntää, että lukumääräisesti tavaraa on pöydällä paljon. Osa luultavasti jää käsiteltäväksi joulun jälkeen.

–  Hyvät mahdollisuudet siihen kuitenkin on, että vaalikauden loppuun mennessä kaikki ehditään käsitellä. Pahempiakin työruuhkia on nähty, hän vakuuttaa.

Selvää on, että mitä pidemmälle sote venyy, sitä suuremmaksi suma paisuu.

–  Olen joka tapauksessa toistaiseksi toiveikas, Mäkipää painottaa.

SELLAISTAKIN on väläytelty, että perustettaisiin väliaikainen valiokunta käsittelemään ruuhkautuneita lakiesityksiä. Tämä olisi periaatteessa mahdollista. Esimerkiksi tulevai­suusvaliokunta toimi aikanaan ensin väliaikaisena.

–  Jutturuuhkan purkamiseen tätä keinoa ei kuitenkaan ole koskaan käytetty, Mäkipää tote­aa.

Yksi kysymysmerkki hänen mukaansa olisi se, ketä tähän valiokuntaan valittaisiin.”

KANSALAISALOITTEILLE SÄHKÖISET ÄÄNESTYKSET
Kansalaisaloitteen kohtalon päättävään äänestykseen eduskunnassa saavat osallistua kansanedustajien rinnalla; myös kaikki aiheesta kiinnostuneet äänioikeutetut. Tämä tapahtuu sähköisen ja luotettavan tunnistuksen kautta. Kuten pankkiasioinnissa on totuttu jo vuosikymmenten aikana toimimaan. Turvallisesti toimien ja juuri Sinulle sopivaan kellon aikaan tapahtuvana.

Äänestysaikaa kullekin kansalaisaloitteelle annetaan 72 tuntia eli kolme vuorokautta äänestyksen avauksesta. Samalla pääsemme kokeilemaan lisääntyvää kansanvaltaa ja vieläpä nykyaikaisella kannanottomahdollisuudella höystettynä. Jännittävää ja mielenkiintoista. Varsinkin, kun tulokset näytetään eduskunnan suorassa ja viitotussa tv-lähetyksessä. Myös romanin, saamen ja ruotsin kielille käännettyinä.

PILOTTIKOHDE JO EDUSKUNNASSA
Pilottikohde kansalaisaloitevaliokunnalle (KaaVa) on ollut jo sisällä eduskunnassa 18.4.2018 alkaen! Kansalaisaloitetta koskevan alkuperäisen lakipykälän käsittelyyn; vuonna 2004, on osallistunut useita tunnettuja nimiä.

Muun muassa eduskunnan nykyinen puhemies Paula Risikko/kok., sosiaali- ja terveysministerinä (2010-2011) sekä peruspalveluministerinä (2015-2017) toiminut Juha Rehula/kesk. ja valiokuntaneuvos Eila Mäkipää ovat tehneet omanlaista historiaa, kun he ovat saaneet vuonna 2004 päättämänsä lakipykälän takaisin syliinsä kansalaisaloitteen muodossa! Hymiö.

Asiantuntijoina kuultu vain On Sovittu Että (OSE) – järjestelmän edustajia!

Joten. Nyt; jos koskaan, on erittäin tärkeää tiedostaa se, että myös kunkin kansalaisaloitteen taustalla oleva iso kuva perataan kunnolla auki.

PERUSTUSLAKI JA AMMATTIKUNTIEN YHDENVERTAISUUS
Kyseisen kansalaisaloitteen 2837 (KAA 4/2018 vp) osalta; on syytä nostaa päivänvaloon julkisuudessa hyvin pienelle huomiolle jäänyt asia.

Miten toimien; kaikessa hiljaisuudessa, on voitu asettaa ammattikuntina lääkärit ja vakuutuslääkärit perustuslain (PL 6) yhdenvertaisuuspykälän vastaisesti eriarvoiseen asemaan?

Perustuslain valvontaa suorittavalta perustuslakivaliokunnalta (PeV) ei jostain syystä ole pyydetty kannanottoa! Eikä tuo pyytämättä jättäminen koske pelkästään yhtä, vaan useampaa kaikessa hiljaisuudessa sorvattua lakipykälämuutosta.

Asialla on siten iso merkitys yhteiskunnallisten pelisääntöjen suhteen. Varsinkin, jos sote – uudistuksen valinnanvapaus etenee Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) jäsenjärjestöjen haluamassa ja kokoomuksena ajamassa muodossa maaliin asti.

FINANSSIALAN FASISMI MARSSII PÄIVÄNVALOON
Muistatko vielä tämän? Näin jysäytti Suomea koskevasta fasismi kytköksestä Björn Wahlroos Iltalehden 8.4.2015 mukaan!

Siihen se päivänvaloon marssiminen jostain syystä jäikin, joten KaaVa – pilotin isosta kuvasta ja finanssialan fasismiin liittyvästä osiosta lisätietoa tässä Suomi 2017 bloggauksessa:

”KAA 4/2018 vp vakuutuslääkärit ja tapaturmalaki”
– Julkaistu elokuu 31, 2018

”Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa, sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata.

SISÄLLYSLUETTELO
Kolme avainkysymystä vallasta
Kenen käskystä tapaturmalain muutos toteutettiin?
Ohi hallitusohjelman ja kaikessa hiljaisuudessa
Sote-uudistus ja vakuutusyhtiöiden ekosysteemit
Vakuutuslääkärien ylivallasta
Vakuutusyhtiöiden ylivallasta
Tapaturmalaki 41d ja sen jälkeiset samanlaiset lainkohdat
> Tässä kohtaa iso HUOM!
Hylkäävien korvauspäätösten perusteleminen
Lisätietoa isosta kuvasta”

Vaalivuosi 2019 on täydessä vauhdissa. On syytä muistaa, että erityisavustajat, pääministerit, ministerit ja kansanedustajat vaihtuvat. Vain johtavat virkamiehet ja lobbarit sekä heille kuuliaiset päätoimittajat ja luottotoimittajat pysyvät.

Eikä tuossa vielä kaikki.

Muodonmuutosten jälkeen kova ja kovaa vauhtia muotoaan muuttava kommunismi voi Kiinassa hyvin. Pienelle huomiolle on jäänyt se, että suomalaisten finanssi-, vakuutus- ja eläkealojen toimintamalli täyttää fasismin tunnusmerkit. Joko aika on kypsä niiden fasististen rakenteiden päivänvaloon tuomiselle? Entä uskaltaako ja saako; edes Björn Wahlroos tulla julkisuuteen puhumaan finanssialan fasistisista rakenteista ja kuinka niistä päästään viimein eroon?


Mielenkiintoista on ainakin kuulla lisää näistä uutisista, jotka liittyvät finanssialan voimamieheen Björn Wahlroosiin. Ainakin kyseisissä uutisissa mainitut esitykset; finanssialan laillisuusvalvonnan järjestämisestä, on tärkeää saada kaikkien aiheista kiinnostuneiden saataville internetiin. Niin pian kuin on mahdollista.

”Vakuutus- ja pankkivalvonta yhteen”
MTV uutiset 20.11.1997
”WAHLROOSIN MALLI SAA RINNALLEEN VARJOESITYKSEN”
Ilta-Sanomat 22.11.1997
”TT: PANKKI- JA VAKUUTUSVALVONTA YHDISTETTÄVÄ KIIREELLISESTI”
Taloussanomat 16.12.1997

* *

– Artikkelin linkit toiminnassa; artikkelin julkaisun hetkellä –

Tietoja Suomi 2017 verkosto

Suomi 2017 verkoston mottona 2020-luvulla: "Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata." Toimimme avoimesti ilman keskusjohtoa. "Me yritämme"-hengessä. Suomessa ja ulkomailla asuen. Elämme tosielämässä kohtaamiemme valuvikojen korjaamisen suhteen, siinä realistisessa näkemyksessä, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin. Toivomme voivamme toimillamme auttaa siinä, ettei nuorempien sukupolvien höplästä vetäminen Suomessakaan enää jatku. Löydät meidät, niin halutessasi: 1. Suomi 2017 verkoston blogista. 2. Suomi 2017 verkoston Twitteristä. 3. Suomi 2017 verkoston Facebookista. 4. Suomi 2017 verkoston Instagramista.
Kategoria(t): kansalaisjärjestöt, Perustuslaki, politiikka, vakuutuslääkäri, vakuutusoikeus Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.