Vaalivuosi 2019 – Puolueiden arvot ja arvopohjat

Tulevan vaalivuoden suhteen luvassa on mielenkiintoisia aikoja.

Toivottavasti kaikki sujuu rauhan, rakkauden ja rispektin merkeissä. Vaikkakin monesta asiasta oltaisiinkin eri mieltä. Täysin eri mieltä. Ja asioista keskusteltaisiin väliin äänekkäästikin, niiden oikeilla nimillä.

Oheisessa mobiiliflaijerissa on merkitty keltaisella niitä asioita, joista niin sanottu suuri yleisö on ollut pitkään kiinnostunut. Niiden päivänvaloon saamisen kautta saisimme viimeinkin tietää, mitkä ovat erot puoluerekisterissä olevilla puolueilla niiden virallisen todellisuuden ja todellisen todellisuuden suhteen?

Minkälaiset ekosysteemit löytyvät nykyisten eduskuntapuolueiden takaa?

Osa kuuluisaa maan tapaa lienee se, että kenellä on suurin valta eri järjestöissä ja myötäsukaisimmat päätoimittajat mediassa; hallitsee vuorollaan ja tavoillaan valtakuntaa.

Joten, toivottavasti ja viimein; joku valtakunnallisista tiedotusvälineistämme uskaltaa ja saa kertoa äänestäjille politiikan teon eli yhteisten asioiden ison kuvan. Kansanvaltahan ei edelleenkään toimi, jos kansa ei tiedä.

Nimittäin. Politiikan sisäpiiristä valuneen tiedon mukaan, keskusta on ollut mobiiliflaijerin aiheessa se taitavin eli sen kilpailijoiden kannalta härskein. Sisäpiiritiedon mukaan keskustalta löytyy nainen tai mies, jokaisen merkittävän järjestön johtopaikoilta. Tai heti niiden katveesta. Eli sisäpiirin tieto; eri lähteistä kulkee puolueen ekosysteemin sisällä hyvin. Eikä tuossa mitään. Näinhän poliittinen ekosysteemi toimii parhaimmillaan.

Oikeusministeriön ylläpitämässä puoluerekisterissä on tällä hetkellä 19 puoluetta.

Listan yläpäästä löytyvät:

1.
Suomen Sosialidemokraattinen Puolue – Finlands Socialdemokratiska Parti r.p.
Rekisteröity 1.2.1969.

2.
Suomen Keskusta r.p., ruotsiksi Centern i Finland r.p.
Rekisteröity 1.2.1969.

3.
Kansallinen Kokoomus r.p., ruotsiksi Samlingspartiet r.p.
Rekisteröity 1.2.1969.

Listan alapäästä löytyvät:

17.
Sininen tulevaisuus r.p., Blå framtid r.p.
Rekisteröity 15.11.2017

18.
Suomen Kansa Ensin r.p.
Rekisteröity 11.12.2018

19.
Seitsemän tähden liike r.p.
Rekisteröity 21.12.2018

Joten vaihtoehtoja äänestäjälle kyllä piisaa.

Varsinkin, kun valitsijayhdistysten kautta ehdokasasettelunsa tekevä Liike Nyt – verkosto on tullut kirittämään äänestäjiä vaaliuurnille. Myös muiden puolueiden vakioäänestäjiin aiemmin kuuluneita.

Muistatko vielä tämän? Kesällä 2017 pääministeri Juha Sipilä/kesk. ja valtiovarainministeri Petteri Orpo/kok. julistivat rintakehät rottingilla julkisuuteen, että tärkeimmät syyt perussuomalaisten hallituksesta ulosheittämiselle olivat erilaiset arvot ja erilainen arvopohja kokoomuksen sekä keskustan vastaavien suhteen.

Kokemattomuuttaan he tulivat voimantunnossaan luoneeksi peilin, johon hekin joutuvat tulevissa vaalikampanjatapahtumissa katsomaan. Tosin tuosta peilistä ei katso takaisin oma kuva, vaan asioita omalla tavallaan peilaava yksittäinen äänestäjä.

Isot rispektit ulkoministeri Timo Soinille/sin., jos hän asettuu vuoden 2019 vaaleissa ehdolle ja jaksaa lähteä kuuntelemaan aiemmin häntä uskollisesti äänestäneiden palautetta vaalitilaisuuksien tapahtumiin sekä vastaamaan kysymyksiin sinisten todellisesta syntyhistoriasta.

Eikä tuossa kaikki.

Viimeisimpänä puoluerekisteriin on kivunnut Paavo Väyrysen uusin hanke Seitsemän Tähden Liike (STL) eli tuttavallisemmin Seiska. Niin uskomattomalta, kun se kuulostakin, niin hänellä on halutessaan ja uskaltaessaan ratkaisun avaimet ”Kenellä on todellinen valta Suomessa?” – aiheeseen.

Vihje siihen tulee Seppo Sarlundin ”Politiikan pöydän alta” – kirjasta, jossa nuori Paavo Väyrynen visioi vallankahvaan pääsyä jo vuoden 1969 loppupuolella (lainaus luvusta – Köyhän asialla) seuraavasti.

Lainaus alkaa.

– Katsokaa demareita. Ne ovat vallanneet kaikkien epäpoliittisten kansalaisjärjestöjen johtopaikat. Niillä ja ay-liikkeellä ne pelaavat. Keskustapuolueen on vallattava järjestöt, neuvoi nuori mies.

Lainaus loppuu.

Eikä tuossa vielä kaikki.

Kiihtyvään tahtiin ilmestyvät gallupit luovat äänestäjille kuvaa, että seuraavan hallituksen kärkipaikat on jo jaettu. Näin onkin, jos äänestysprosentti pysyy ennallaan ja liikkuvien sekä nukkuvien äänestäjien osuus pysyy vakiona.

Mistä mahtaa johtua, ettei avoimuuden airut eli Helsingin Sanomat ole enää kertonut puoluekannastaan tai äänestämistään epävarmojen prosenttiosuutta gallupeissaan?

Gallupit ovat tärkeä osa vaalipropagandaa.

Joten toivotaan, että galluppien totuusleikkurointi lyö ideana pikku hiljaa läpi. Kansavaltahan ei voi edelleenkään toimia, jos kansa ei tiedä edes sitä, miten pienillä todellisilla prosenttiosuuksilla, meitä suomalaisiakin johdetaan.

Vaalihymiö.

Tosin sen kansa taitaa olla jo tajunnut, että puolueiden sekä ehdokkaiden vaaliohjelmien ja – lupausten kirjo on vain eri värisiä sisäänvetoämpäreitä heiluttelevien kavalkadi äänestyspaikalle. Hallitusohjelma on sitten ihan toinen juttu.

Toinen vaalihymiö.

Muista Sinäkin laittaa äänesi kuulumaan ja mielipiteesi vaikuttamaan. Rauhan, rakkauden ja rispektin nimissä. Niin tosielämässä kuin sosiaalisen median kanavilla. Yksi mainio mahdollisuus ovat sosiaalisessa mediassa leviävät mobiiliflaijerit.

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa; artikkelin julkaisun hetkellä –

Tietoja Suomi 2017 verkosto

Suomi 2017 verkoston mottona 2020-luvulla: "Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata." Toimimme avoimesti ilman keskusjohtoa. "Me yritämme"-hengessä. Suomessa ja ulkomailla asuen. Elämme tosielämässä kohtaamiemme valuvikojen korjaamisen suhteen, siinä realistisessa näkemyksessä, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin. Toivomme voivamme toimillamme auttaa siinä, ettei nuorempien sukupolvien höplästä vetäminen Suomessakaan enää jatku. Löydät meidät, niin halutessasi: 1. Suomi 2017 verkoston blogista. 2. Suomi 2017 verkoston Twitteristä. 3. Suomi 2017 verkoston Facebookista. 4. Suomi 2017 verkoston Instagramista.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, ay-liike, kansalaisjärjestöt, keskusliitot, maan tapa, politiikka, potilasjärjestöt, talouselämä, vaalirahoitus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.