Propagandasta, viestinnästä, journalismista ja mainonnasta

Kaikki otsikon sanat tarkoittavat yhtä ja samaa asiaa. Propagandaa, jonka eri ilmenemismuodot tänä päivänä tuuttaavat, piippaavat ja värisevät Sinunkin henkilökohtaisen vastaanottolaitteesi ruudulla.

Tässä artikkelissa pikaesittelyssä kaksi mainiota kirjaa, jotka auttavat aiheesta kiinnostuneita havaitsemaan ja kertaamaan, mistä minkäkin aikakauden propagandassa on ollut ja tulee olemaan kysymys?

Hyvä katsaus ja kertaus propagandasta.

Jos propaganda on sitä, että
viestin,
mainoksen,
artikkelin,
juorun,
tutkimuksen,
raportin,
huhun,
puheen,
gallupin,
meemin tai uutisen
liikkeelle lähettäjä, haluaa vastaanottajan toimivan tai alkavan ajattelemaan haluamallaan tavalla, niin propaganda eri muodoissaan, jatkaa muodonmuutostaan myös uusien sukupolvien kohdalla. Sen hyvine ja huonoine puolineen. Niin printti- kuin digimuodossa.

Toinen hyvä katsaus ja kertaus propagandasta.

Tässä vielä; tuon kirjan kansista tehdyn, mobiiliflaijerin avainsanojen perusteella tehtyjä poimintoja Suomi 2017 – blogista. Klikkaa, tutustu, kertaa ja laita, niin halutessasi, jakoon omissa verkostoissasi. Kiitos.

Stubbin korjausliike 2017
tiedonvälitysvalta 2017
lobbaustoimistot 2017
OSE – järjestelmä 2017
vaalirahanjälki 2017

Hyvä muistaa propagandasta.

Kaikki meistä sitä omalla kohdalla kavahdamme, mutta hyödynnämme sitä estoitta myös omassa elämässämme. Aina, kun siitä on hyötyä omien tavoitteiden läpiviemisessä. Toistojen ja pienten sisällön muokkausten avulla propaganda kaivertaa kovaakin vastustajaa.

Kuten pieni moska ja meisseli aikanaan, hennoissa naishenkilön käsissä; nakuttivat irti ensimmäisiä ja pieniä sekä vaarattomalta näyttäviä naarmuja, ikuisena pidettyyn Berliinin muuriin.

Ja on hyvä muistaa, että ehken tehokkainta propagandaa on olla kertomatta isoista asioista. Tai nostaa isoista asioista julkisuuteen vain ennalta valittuja ja hyvin harjoiteltuja näkökantoja. Jatkuvien toistojen kera.

Kuten populismin arkipäivän ja mestariluokan käyttäjät Suomessakin tekevät. Yli puolue -, etujärjestö -, media-, kansalaisjärjestö – ja aaterajojen toimivat populistit, kun ovat nyky-propagandan hyödyntämisen mestareita. Mainostoimistoista, tiedotusvälineistä ja kärkipuolueista sekä etujärjestöistä jalostuneita viestintä- ja lobbaustoimistoja unohtamatta.

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa; artikkelin julkaisun hetkellä –

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2025?

Vuonna 2017 Suomi täytti 100 vuotta. Tässä pienen ihmisen näkökulmasta kirjoitetussa blogissani; pyrin myös vuoden 2017 jälkeen valottamaan lähihistoriamme ja nykyhetken mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta yhteiskunnallista tilannekuvaa esiin pukaten. Ja väliin pieneltäkin vaikuttavia tapahtumia isoon kuvaan lukiten. Jos haluamme todellisia parannuksia tähän Suomeen; jossa nyt elämme, niin jottain tarttis varmaankin tehrä? Mieluiten yhdessä toimien. Yli ikä - ja varallisuusrajojen. Tuleva aika, Suomi vuonna 2025; jää vielä hämärän peittoon. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään otteeseen itse kunkin tosielämässä; päästään kiinni jo huomenna. Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien voimme olla, huomata ja vaikuttaa enemmän. Vaikka monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin. Muuten taitaa käydä niin, että Albaniakin hurauttaa entistä kovemmalla vauhdilla Suomen ohi. Joten toivottavasti nuoremman polven päättäjämme ovat nyt tosielämän tapahtumista ja sisäisistä apparatsikeista paremmin kärryillä. Vastakkain ovat jatkossakin virallinen todellisuus ja todellinen todellisuus. Sekä se, että kuinka isoksi päättäjämme uskaltavat antaa tuon eron kasvaa.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, apparaatti, apparatismi, apparatsikki, EU, korporatismi, korruptio, maan tapa, mediasensuuri, politiikka, populismi, populisti, talouselämä, vaalirahoitus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.