Äänestysprosentti vaaleissa

Äänestysprosentin vaikutukset tosielämään; ovat jääneet jostain syystä Suomen julkisessa keskustelussa pimentoon. Esimerkiksi koskien Yhdysvaltain presidentinvaaleja ja Iso-Britannian Brexit – äänestystä vuonna 2016.

Suomi 2017 – blogissa aiheesta löytyvät Suomen äänestysprosentteja koskien Totuusleikkurointi – sarjan artikkelit.

Uskaltavatko edes vihreät avata todellisen ekosysteeminsä?

Elämme Suomessakin erittäin mielenkiintoisia aikoja. Etenkin, jos äänestysprosentti tulevissa eduskuntavaaleissa Suomessa jatkaa laskuaan. Äänestämisestään epävarmojen ja nukkuvien osuus on tuossa Ylen gallupissa 42,3 prosenttia! Mikä ei ole ihan vähän.

Siksi poliittiselle keskustelulle on hyväksi, että Liike Nyt – liikkeen kaltaisia toimijoita tulee politiikan pelikentille lisää. Tosin vanha kettu Paavo Väyrynen vaistosi jo vuonna 2016, että Suomen poliittisessa järjestelmässä on jotain pahasti pielessä. Sitä ennen hän oli vuoden 1969 loppupuolella hokannut, miten tuonne poliittisen järjestelmän ytimeen päästään ja siellä pysytään. Ruskainen hymiö.

Mielenkiintoista onkin seurata, miten avointa ja läpinäkyvää Liike Nyt toiminta tulee olemaan; erilaisten sidonnaisuuksien suhteen?

Eikä tuossa kaikki.

Ennättääkö Paavo Väyrynen rekisteröidä Seiska – liikkeensä puolueeksi ja pystyykö hän vielä toimimaan riitaantumatta muiden Seiskaan lähtijöiden kanssa? Näin aiheesta uutisoi Wikipedia:

”28. kesäkuuta 2018 Väyrynen ilmoitti perustavansa uuden poliittisen liikkeen nimeltään Seitsemän tähden liike[62] . Syyksi Väyrynen ilmoitti sen olevan vastaus kansalaispuolueen ja hänen väliseen kiistaan[62] . Idean liikkeen nimestä Väyrynen sai Italian Viiden tähden liikkeestä[62] . Väyrynen aikoo osallistua vuoden 2019 eduskuntavaaleissa uuden liikkeensä kautta ja alkaa keräämään kannattajakortteja sitä varten [62]”

Eikä tuossa vielä kaikki.

Jyväskylän suunnalla vaikuttava Petri Hirvimäki pyrkii toimillaan herättämään kaikkien gallupien suurimman yksittäisen ryhmän. Eli nukkuvat. Näin aiheesta otsikoi Keskisuomalainen 17.9.2018:

Puoluerekisteriin pyrkivä Nukkuvat haluaa herättää suomalaiset – ”Visioni oli uudistaa perussuomalaiset, mutta puoluehallitus ei hyväksynyt minua jäseneksi”
(Kyseinen sisältö on luettavissa vain tilausmaksun suorittaneille)

Joten erilaisia vaihtoehtoja äänestäjille kyllä piisaa, mutta saavatko uudet yrittäjätkään suomalaisia äänestäjiä liikkeelle?

Nimittäin. Eurovaaleissa 2014 yli 60 prosenttia äänioikeutetuista jätti jostain syystä äänestämättä! Äänestysprosentti oli Wikipedian mukaan vain 39,1!

Voisiko äänestysprosentti Suomessa lähteä kasvuun; herrojen Juhana Vartiaisen ja Lasse Laatusen kaltaisen blogitaistelun jälkiseurauksena?

Varsinkin, kun nyt tuon blogitaistelun kautta on mahdollisesti tarkentumassa ja paljastumassa se, että kenellä todellinen valta Suomessa on ollut?

Joten nyt, jos koskaan kannattaakin lukea seuraavat kirjat:
1. Lakien synty, Seppo Konttinen, Siltala 2011
2. Kolmikannan kulisseissaLasse Laatusen neljä vuosikymmentä työmarkkinapolitiikassa, Lasse Laatunen Arto Nieminen, Art House 2017

Kuuman vinkin kolmikannan vallan ulottuvuuksista antoi, eläkkeellä oleva työmarkkinapomo ja muun muassa Lasse Laatusen esimiehenä toiminut, Tapani Kahri 80-vuotissyntymäpäivän haastattelussaan:

Oliko Suomen vanhassa tupomallissa jotakin positiivista?

”Olennaisinta oli, että tupo kuitenkin oli järjestäytynyttä asiainhoitoa. Hirveästi siellä oli sovittavaa, loputtomiin höylättäviä ja viilattavia yksityiskohtia, mutta samalla ennustettavuus nousi kohtuullisen korkealle”, Kahri miettii.

Tupo-ajan ikävimpänä mausteena hän pitää sitä, että solmittavat sopimukset paisuivat aivan uskomattomiin mittoihin.

Kaikki tuntui liittyvän kaikkeen, mikä tietysti kavensi normaalin parlamentaarisen politiikan siivua huomattavasti.
Lähde: ”33 vuotta Eteläranta kympissä” – Helsingin Sanomat 8.5.2018, sivu B 14

Nähtäväksi jää päästäänkö Suomen todellista hallintamuotoa ja hallitsijoita koskevassa keskustelussa; jo mafiamaisen valtakoneiston kafkamaisiin ytimiin?

#OnSovittuEttä #Suomi100oikeusvaltio

Ja jos päästään, varsinkin tuohon ex-työmarkkinapomo Kahrin mainitsemaan ”normaalin parlamentaarisen politiikan siivua” kaventaneeseen osuuteen, niin Suomi 2017-blogin Mobiiliflaijeri – sarjasta löytyy aiheesta kiinnostuneille; erinomainen starttipaketti ison kuvan hahmottamiseen.

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa; artikkelin julkaisun hetkellä –

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2025?

Vuonna 2017 Suomi täytti 100 vuotta. Tässä pienen ihmisen näkökulmasta kirjoitetussa blogissani; pyrin myös vuoden 2017 jälkeen valottamaan lähihistoriamme ja nykyhetken mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta yhteiskunnallista tilannekuvaa esiin pukaten. Ja väliin pieneltäkin vaikuttavia tapahtumia isoon kuvaan lukiten. Jos haluamme todellisia parannuksia tähän Suomeen; jossa nyt elämme, niin jottain tarttis varmaankin tehrä? Mieluiten yhdessä toimien. Yli ikä - ja varallisuusrajojen. Tuleva aika, Suomi vuonna 2025; jää vielä hämärän peittoon. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään otteeseen itse kunkin tosielämässä; päästään kiinni jo huomenna. Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien voimme olla, huomata ja vaikuttaa enemmän. Vaikka monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin. Muuten taitaa käydä niin, että Albaniakin hurauttaa entistä kovemmalla vauhdilla Suomen ohi. Joten toivottavasti nuoremman polven päättäjämme ovat nyt tosielämän tapahtumista ja sisäisistä apparatsikeista paremmin kärryillä. Vastakkain ovat jatkossakin virallinen todellisuus ja todellinen todellisuus. Sekä se, että kuinka isoksi päättäjämme uskaltavat antaa tuon eron kasvaa.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, apparaatti, apparatismi, apparatsikki, ay-liike, keskusliitot, korporatismi, korruptio, maan tapa, mediasensuuri, Perustuslaki, politiikka, talouselämä, vaalirahoitus, vakuutuslääkäri, vakuutusoikeus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.