Totuusleikkurointi 6

Erilaisten vaaligalluppien tahti tiivistyy, kun nykyisen SOT-hallituksen loppusuora on käynnissä.

Suomi 2017 verkoston kehittämä gallup-lukujen totuusleikkurointi on kätevä menettely, kun halutaan tuoda esille myös todelliset kannatusluvut suhteessa kaikkiin äänioikeutettuihin. Vaikka vain annettu ääni ratkaisee vaaleissa, niin on syytä muistaa, että jokainen vaaleissa antamatta jäänyt ääni saattaa olla heikennys vallitsevaa yhteiskuntarauhaa kohtaan. Ensin alkuun hitaasti etenevään, mutta vauhtiin päästyään ja pahimmillaan yhteiskuntarauhan romahdukseen johtavaan.

Tämän hetken tilanne näyttää siltä, että SOT-hallituspuolueiden todellinen kannatusprosentti on lukkiutunut alle 25 prosentin! Kun taas oppositiopuolueiden kannatusprosentti on ylittänyt maagiselta kuulostavan 40 prosentin rajan!

Nyt olisikin tärkeää saada julkiseen keskusteluun mukaan se, että kenellä Suomessa on todellinen valta ja mihin perustuen? Siitä seuraavassa kuvakoosteessa alkulämmittelyt.

Suomalaisten keskuudessa piisaa varmasti; paljon mielenkiintoa kuvakoosteen aiheita kohtaan. Ja kyse on enää siitä, kuka tai ketkä tuon tiedonjanon tyydyttävät?

Joten. Uskaltaako ja saako; edes verorahoitteisen Yleisradion uusi toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila valjastaa Yle-koneiston uutisoimaan aiheesta? Ja nimenomaisesti ison kuvan osalta. Eri lähestymiskulmista tarkasteltuna ja ennen kuin vuoden 2019 vaalihässäkät käynnistyvät.

Nimittäin. Kannatusprosenteissa nukkuvien/epäröivien osuus eri gallupeissa huitelee jo 35-40 prosentin välillä. Tosin tuon ryhmän kohdalla ei voida puhua kansakunnan kahtia jakautumisen toisesta puolesta. Vaan pikemminkin siitä, että suomalainenkin yhteiskunta on jo pirstoutunut jo yli kymmeneen eri suuruiseen palaseen, joissa piilee monien kipeiden ja surullisten suomalaisten ihmiskohtalojen tarinoita.

Eikä tuossa kaikki.

Jolloin mitä useampi heistä löytää verkostoitumisen kautta toisensa, niin sillä saattaa olla merkityksensä nykyisen yhteiskuntarauhan ja valtaapitävien kannalta katsottuna. Huonompaan suuntaan. Eiväthän suomalaisetkaan ihan kaikkea kurmutusta päättäjien taholta ota; vain hiljaa jupisten vastaan.

Eikä tuossa vielä kaikki.

Aiheen isosta kuvasta kiinnostuneiden kannattaakin nyt lukea, Helsingin Sanomissa 22.7.2017 ilmestynyt iso ”Kuningatar” (HS printtilehden otsikko ja sivut B1-B5) ja ”Ylen johtajaksi valittu Merja Ylä-Anttila on super­verkostoituja, joka halaa presidenttejä ja marssii kenraalien kanssa” (HS digilehden otsikko) henkilökuvajuttu. Sen lopussa suhdepelien kuningattareksi nostettu ja Ylen tuleva toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila herättää pientä toivoa paremmasta journalismista Suomessa:

”Tarvitaan jatkuvaa medialukutaitoa, ja Ylellä on siinä iso rooli. Pitää auttaa hahmottamaan tätä maailman menoa.”

Toivotaan, että hänen toimikaudellaan edes Yle auttaa hahmottamaan paremmin myös Suomen sisäistä menoa ja valtakuvioita. Esimerkiksi virallisen todellisuuden ja todellisen todellisuuden näkökulmista tarkasteltuina.

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa, artikkelin julkaisun hetkellä –

 

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2025?

Vuonna 2017 Suomi täytti 100 vuotta. Tässä pienen ihmisen näkökulmasta kirjoitetussa blogissani; pyrin myös vuoden 2017 jälkeen valottamaan lähihistoriamme ja nykyhetken mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta yhteiskunnallista tilannekuvaa esiin pukaten. Ja väliin pieneltäkin vaikuttavia tapahtumia isoon kuvaan lukiten. Jos haluamme todellisia parannuksia tähän Suomeen; jossa nyt elämme, niin jottain tarttis varmaankin tehrä? Mieluiten yhdessä toimien. Yli ikä - ja varallisuusrajojen. Tuleva aika, Suomi vuonna 2025; jää vielä hämärän peittoon. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään otteeseen itse kunkin tosielämässä; päästään kiinni jo huomenna. Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien voimme olla, huomata ja vaikuttaa enemmän. Vaikka monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin. Muuten taitaa käydä niin, että Albaniakin hurauttaa entistä kovemmalla vauhdilla Suomen ohi. Joten toivottavasti nuoremman polven päättäjämme ovat nyt tosielämän tapahtumista ja sisäisistä apparatsikeista paremmin kärryillä. Vastakkain ovat jatkossakin virallinen todellisuus ja todellinen todellisuus. Sekä se, että kuinka isoksi päättäjämme uskaltavat antaa tuon eron kasvaa.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, apparaatti, apparatismi, apparatsikki, ay-liike, kansalaisjärjestöt, keskusliitot, korporatismi, korruptio, maan tapa, mediasensuuri, politiikka, potilasjärjestöt, talouselämä, vaalirahoitus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.