Sipoon Sfinksi

Kuluneen viikon aikana jymäkin jytkäytys politiikassa; oli kansanedustaja Harry ”Hjallis” Harkimon eroilmoitus kokoomuksesta ja ”Liike nyt”- projektin syöttämisellä julkisuuteen.

Suurin sytkäytys politiikan pelikentillä oli taas se, että meppi Paavo ”Keminmaan Kalifi” Väyrynen luopuu tavoittelemasta keskustan puheenjohtajuutta, joka oli tarkoitus tapahtua kesäkuun puoluekokouksessa Sotkamossa. Tosin keskustan puoluevaltuuston puheenjohtajaksi Hän katsoo vielä olevansa käytettävissä. Joten Sotkamossa tavataan vielä tarkkaan puolueen sääntökirjaa.

Mitä kaikkea noiden molempien ulostulojen takana onkaan, niin tuovathan ne väriä politiikan pelikentille. Varsinkin, kun huomioi sen, minkälaisen ekosysteemin turvin Sipoon Sfinksinä tunnettu kansanedustaja Harkimo uutta poliittista kotiaan sisustaa:

”… suuntasin eduskuntaan Tukikummien hallituksen kokoukseen, jossa toimin puheenjohtajana. Presidentti Niinistö luopui yli 10 vuoden puheenjohtajuuden jälkeen. Nalle Wahlroos kuuluu hänkin hallitukseen ja tullessaan hän tokaisi, että hänellekin on soiteltu ja kyselty mielipidettä minun asioistani! Kokous kesti tunnin. Kävimme läpi vuoden suunnitelmat hyvässä hengessä.” Lähde: Iltalehti 20.4.2018 – Melkoinen päivä.

Jos jutussa kyseessä on tämä Nalle Wahlroos, niin kansanedustaja Harkimon ulostulot tutkivien/hoitavien lääkäreiden ja vakuutuslääkäreiden aseman korjaamiseksi, aiheuttava lisäpohdintoja. Kuten siitä, että kenen asemaan, miljardien eurojen liiketoiminta-alueella, kansanedustaja Harkimo on lopulta ajamassa korjauksia?

Mitkä ovat puolueiden jäsenten todelliset arvot ja todellinen arvopohja?

Hälyttävää vai ei? Hallituspuolueiden yhteenlaskettu ja todellinen kannatus äänestäjien keskuudessa on laskenut alle 25 prosentin. Oppositiopuolueiden yhteenlasketun ja todellisen kannatuksen hipoessa jo 40 prosenttia!

Jos ajatellaan, että sdp/sak – akseli nousee, puheenjohtaja Antti Rinteen johdolla, suurimmaksi puolueeksi seuraavien eduskuntavaalien jälkeen, niin tuleeko esimerkiksi vakuutuslääkäreihin, vakuutusoikeuteen ja sosiaalivakuutuksiin liittyviin ongelmakohtiin HUOM! todellisia korjauksia.

Esimerkiksi niihin kohtiin, joita edustaja Harkimo ja perussuomalaisten kansanedustaja Jari Ronkainen ovat ansiokkaasti pitäneet esillä? Vai onko kyseessä perinteinen; paljon liikettä asian ympärillä ennen vaaleja ja sitten vaalien jälkien asiakokonaisuus stopille?

Aika näyttää, joten tästä linkistä vähemmän tunnettuun isoon kuvaan, joka koskee sdp/sak – akselin roolia sosiaalivakuutusten eli lakisääteisten vakuutusten sekä sosiaaliturvan, pitkään tiedossa olleiden ongelmakohtien rakentajana, ylläpitäjänä, rahastajana ja ratkaisijana.

Ei mitään pikku juttuja oikeusvaltioperiaatteiden ison kuvan kannalta.

Faktaa, fiktiota vai farssia? Vakuutusalan kasipallon kohta numero 8.

Luottamusta sdp/sak – akselin suuntaan saattaisi hieman lisätä se, jos eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan (Stv) tämän hetkinen puheenjohtaja Krista Kiuru/sd. sekä pitkän linjan valiokuntaneuvos Eila Mäkipää antavat vakuutuslääkäreitä ja tapaturmalakia koskevalle kansalaisaloitteelle sekä siihen liittyville kahdelle lakialoitteelle asiallisen, maksimaalisen avoimen ja kattavan käsittelyn.

Nimittäin. Vakuutusala lobbaa parasta aikaa raivoisasti kansanedustajia ja virkamiehiä vallan kulisseissa; KAA 4/2018 vp. kansalaisaloitteen ja näiden kahden lakialoitteen ohjaamiseksi eduskunnan valiokuntakäsittelyn työjonon häntäpäähän.

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa; artikkelin julkaisun hetkellä –

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2025?

Vuonna 2017 Suomi täytti 100 vuotta. Tässä pienen ihmisen näkökulmasta kirjoitetussa blogissani; pyrin myös vuoden 2017 jälkeen valottamaan lähihistoriamme ja nykyhetken mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta yhteiskunnallista tilannekuvaa esiin pukaten. Ja väliin pieneltäkin vaikuttavia tapahtumia isoon kuvaan lukiten. Jos haluamme todellisia parannuksia tähän Suomeen; jossa nyt elämme, niin jottain tarttis varmaankin tehrä? Mieluiten yhdessä toimien. Yli ikä - ja varallisuusrajojen. Tuleva aika, Suomi vuonna 2025; jää vielä hämärän peittoon. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään otteeseen itse kunkin tosielämässä; päästään kiinni jo huomenna. Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien voimme olla, huomata ja vaikuttaa enemmän. Vaikka monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin. Muuten taitaa käydä niin, että Albaniakin hurauttaa entistä kovemmalla vauhdilla Suomen ohi. Joten toivottavasti nuoremman polven päättäjämme ovat nyt tosielämän tapahtumista ja sisäisistä apparatsikeista paremmin kärryillä. Vastakkain ovat jatkossakin virallinen todellisuus ja todellinen todellisuus. Sekä se, että kuinka isoksi päättäjämme uskaltavat antaa tuon eron kasvaa.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, Perustuslaki, politiikka, populismi, populisti, Suomen ihmisoikeustilanne, talouselämä, vaalirahoitus, vakuutuslääkäri, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.