Aivovammat sekä syy- ja seuraussuhteet kaikille tutuiksi

Pienelle huomiolle jäänyt Ylen A-Studion Talk 21.9.2017 eli keskusteluohjelma ”Voiko vakuutuslääkäriin luottaa?” – aiheesta on viimein saamassa jatkoa eduskunnassa. Toivottavasti tästä tilaisuudesta tulee nettiin yksi tai useampi videotallenne ja isoa kuvaa avaava uutinen. Vain yli diagnoosi -, yhdistys-, puolue- ja mediarajojen toimien on mahdollista saada epäkohdat korjatuiksi.  Kunhan ne ensin yhteismitallisesti saadaan listattua ja päivänvaloon.

Toivottavasti, että tämä 27.2.2018 tilaisuus saa runsaasti osanottajia.

Tämä erittäin ajankohtainen ja tervetullut tilaisuus järjestetään eduskunnan kansalaisinfossa. Osoitteessa Arkadiankatu 3, Helsinki.

Aihe
”Näkymätön näkyväksi – tuntematon tutuksi”

Aika:
Tiistaina 27.2 klo 14.30

Tilaisuuden tavoite:
Aivovammatietoisuuden lisäämiseksi ja näkymättömän vamman näkyväksi tuomiseksi Aivovammaliitto ry järjestää kansanedustajille, ministereille, medialle ja suurelle yleisölle suunnatun ”Aivovamman monet kasvot” – tilaisuuden.

Tilaisuudessa aivovamman kokeneet ihmiset kertovat oman tarinansa.

Järjestäjä:
Aivovammaliitto ry yhteistyössä kansanedustajien; Jari Ronkainen/perussuomalaiset  ja Sanna Lauslahti/kokoomus, kanssa.

Paikka:
EDUSKUNTA
Kansalaisinfo

Lisätietoa:
https://www.eduskunta.fi/FI/tietoaeduskunnasta/kansalaisinfo/Sivut/default.aspx

HUOM!
Mikäli linkki on lakannut toimista, niin tee haku tilaisuuden paikan nimellä.

Upeaa on myös se, jos tiedotusvälineet kertovat tilaisuudessa tarinansa kertovien vammautuneiden henkilöiden tapauksista lisää. Myös kussakin tapauksessa taustalla toimivasta vakuutuslajista ja vakuutusoikeusjärjestelmästä sekä niiden mahdollisista ongelmakohdista vakuutetun/potilaan kannalta katsottuna.

Eikä tuossa kaikki.

Tilaisuuden aihe nousi vuoden 2017 kesällä esiin tiedotusvälineissä. Muun muassa tämän heinäkuun hiljaisuudessa, telkkarista tulleen Yle A-studio –  jakson myötä.

Jakso kannattaa katsoa ja laittaa jakoon omissa verkostoissasi, jos lakisääteinen vakuutusala ja vakuutuslääketiede sekä erilaisten vakuutuslajien syy-yhteys näkemykset kiinnostavat Sinua.

Katso Yle Areenalla >>> https://areena.yle.fi/1-4176896

”Tehdäänkö Suomessa aivovammoilla bisnestä?” Yle A-studio
Kesto: 9 min
Ensiesitys: ma 3.7.2017
Katseluaikaa jäljellä: 1 v 4 kk
>> tilanne per 26.2.2018 <<
Katsottu tähän mennessä: 617 katselua

Ohjelman tiedot:
Kuva 16:9
TV-lähetyksen ääniraidat suomi stereo
Katsottavissa vain Suomessa

Ylen A-studiossa keskusteltiin 3.7. aivovammapotilaiden hoidosta. Studiossa Suomen vakuutuslääkärien yhdistyksen puheenjohtaja Janne Leinonen ja varatuomari Vesa Laukkanen. Johanna Vesikallio juontaa.”

Eikä tuossa vielä kaikki.

Kesän A-studion ohjelmista syntyi edelleen käynnissä oleva vilkas keskustelu. Muuan muassa sosiaalisessa mediassa ja eri lehtien mielipide – sivuilla.

Helsingin Sanomissa 13.7.2017 julkaistu mielipidekirjoitus on kohta seuraavassa kuvakoosteessa kokonaisuudessaan, jottei synny syytöksiä vakuutuslääkärien kirjoittamien sanojen väärinymmärtämisestä. Tai irrottamisesta asiayhteydestään. Keltaisella on merkitty kohta, jonka alkuperäinen sanoja olisi hyvä tiedotusvälineiden varmistaa ja ottaa huomioon, kun julkista keskustelua toivottavasti aiheen tiimoilta jatketaan. Eri kanteilta avoimesti tarkasteltuna. Pohjoismaisen oikeusvaltion periaatteita unohtamatta.

Ratkaisevaa on myös se, että kenen asialla Aivovammaliitto toimii?

Tärkeää kulloinkin voimassa olevien Käypä hoito-suositusten ymmärtämiseksi on se, että tiedotusvälineet ja potilasjärjestöt avaavat niiden taustat kunnolla. Kuten.  Ketkä ja miten toimien Käypä hoito – suositukset ovat tehneet? Minkälaisin mahdollisin sidonnaisuuksin vakuutusalaan ja lääketeollisuuteen? Myös taustalla toimivien neuvonantajien ja tekijöiden puolisoiden suhteen on hyvä saada vastaavat tiedot.

Tämän jälkeen on potilaiden ja heidän omaistensa helpompi ymmärtää se, että miksi toimivaksi todistettuja tutkimus- ja hoitomuotoja on pudotettu Käypä hoito – suositusten listalta pois. Tai ei suostuta sinne ottamaan.

Kaikki edellä mainittu liittyy näihin vuoden 2010 Suomi 2017 – artikkeleihin:

Suomen ihmisoikeustilanne 2010
Julkaistu marraskuu 3, 2010
by Suomi 2017 – Suomi 2025?

”On hienoa, että Ylen ajankohtaisohjelmat uskaltavat jatkaa syväluotausta meidän kaikkien suomalaisten ihmisoikeuksien ja oikeusturvan pitkäkestoisiin sekä systemaattisiin loukkauksiin.”

Jos iso kuva aiheesta kiinnostaa, niin lue myös Suomi 2017 – artikkelit:

Vakuutuslääketiede, vakuutuslääkärijärjestelmä ja vaalirahoitus
– Julkaistu lokakuu 29, 2010

Vakuutusoikeudellinen erityistuomioistuinjärjestelmä
– Julkaistu marraskuu 11, 2010

Nyt ollaan vuodessa 2018, joten on tärkeää muista seuraava:

Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei olemassa, sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata.

Siksi on erittäin tärkeää saada poliittisilta päättäjiltämme ja laillisuusvalvojiltamme vastaus edes siihen, että missä menee yksittäistapauksen määräraja?

Mistä pitäisi puhua, jos samankaltaisiin vakuutustaisteluihin on juuttunut kymmeniä, satoja, tuhansia tai kymmeniä tuhansia  tapauksia? Tuo vakuutusalan viljelemä termi; valitettava yksittäistapaus, on ollut monen aikajakson vakuutusalan edustajan paljon käyttämä lause, kun tiedotusvälineissä on kerrottu vakuutustaisteluihin ilman omaa syytään joutuneiden tapauksista.

Joten toivotaan, että ison kuvan avaaminen näistä aiheista edistyy. Hitaasti, mutta varmasti. Esimerkiksi vuoteen 2025 mennessä.

Tosin sitä ennen on tärkeää saada julkisuuteen tieto siitä, kuuluvatko nämä tässä artikkelissa mainitut sosiaalivakuutus asiat oikeusvaltio – määritelmän alaisuuteen?

* * * *

– Artikkelin linkit toiminnassa; artikkelin julkaisun hetkellä –

 

Tietoja Suomi 2017 verkosto

Suomi 2017 verkoston mottona 2020-luvulla: "Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata." Toimimme avoimesti ilman keskusjohtoa. "Me yritämme"-hengessä. Suomessa ja ulkomailla asuen. Elämme tosielämässä kohtaamiemme valuvikojen korjaamisen suhteen, siinä realistisessa näkemyksessä, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin. Toivomme voivamme toimillamme auttaa siinä, ettei nuorempien sukupolvien höplästä vetäminen Suomessakaan enää jatku. Löydät meidät, niin halutessasi: 1. Suomi 2017 verkoston blogista. 2. Suomi 2017 verkoston Twitteristä. 3. Suomi 2017 verkoston Facebookista. 4. Suomi 2017 verkoston Instagramista.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, kansalaisjärjestöt, korporatismi, maan tapa, Perustuslaki, potilasjärjestöt, Suomen ihmisoikeustilanne, vaalirahoitus, vakuutuslääkäri, vakuutusoikeus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.